Şimdi Ara

Samsung Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra [ANA KONU] (172. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
14.837
Cevap
118
Favori
817.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 170171172173174
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ctrl-alt-delete

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Teşekkürler hocam. Çok başarılı bir paylaşım olmuş bu gerçekten. Harika.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ctrl-alt-delete

    Bu mesaj silindi.
    S20 boyutlarıyla en kompakt, ele oturan cihaz üstat.
    Hepimiz azıcık daha büyük ekran için eziyet çekiyoruz aslında...

    Son soru: Bu işlemden sonra Her zaman açık ekran kullanılabiliyor mu? Haliyle güç tasarrufuna alındığı için?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ctrl-alt-delete

    Bu mesaj silindi.
    Evet, aklıma geldi hocam o :) Genelde bildirim için hep ekrana bakarım ama bunda o zaman çift tıkla ekranı açma aktif olmalı ki işte merak ettikçe bakacaksın :D
  • pronefroz kullanıcısına yanıt
    Merhaba benimde başıma geldi diş fırçası ile ufak ufak darbelerle Aziziye nin deliklerine vurunca ve sonradan silin sonra çok az sıvı sabun ile ve diş fırçası yardımı ile aynı işlemi yapın ahize açılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • byarslan6161 B kullanıcısına yanıt
    Kimse yoğurdum ekşi demez bende de s20 vardı telefon ön kamerayı açıp 15 dakika video çekince inanılmaz ısınıyor du yetkili servise verdim normal dediler eşimin s10 u var aynı işlemi yapınca s10 buz gibiydi s20 yanıyordu servis çalışanı bile şaşırdı bilgisayara bağladılar testleri ni yaptılar sonuç normal çıktı. Baktım olmayacak sattım s10plus aldım kafam rahat. S20 yi yaz mevsiminde sıcaklarda kullanamazsınız cayır cayır yanar. Samsung bu modelde işlemci olarak sd. Kullanması lazımdı. Isınmıyor diyen arkadaşlar yanılıyorlar ön kamerayı açın normal oda sıcaklığında 15 dakika çekim yapın anlarsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar teknomemet te sıfır s20 ultra kutulu çift imei kayıtlı. Snapdragon işlemci 8000 tl alınır mı sizce.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fantome63

    Arkadaşlar teknomemet te sıfır s20 ultra kutulu çift imei kayıtlı. Snapdragon işlemci 8000 tl alınır mı sizce.
    iyi fiyat alınır hocam
  • Arkadaşlar selamlar. Ben de geçen gün eşime aldım s20 modelini. Kendi kullandığım telefon ise Xiaomi Mi Note 10. Merak ettiğim birkaç soru var.

    1)Ana kamera olarak genellikle hangisini kullanıyorsunuz? 4:3 olan 12mp kamerayı mı? Yoksa 4:3 [64mp] yazan kamerayı mı? Özellikle gündüz, iyi ışık koşullarında sanki 64mp olanla çekim yapılabilirmiş gibi geldi bana. Diğer normal kamerada detay pek alınamıyor.

    2)Portre modunda ne yapıyor ne ediyor bu telefon anlamadım ama çok kötü çekiyor. Kendi telefonumun da en iyi olduğu yer portre modu olunca ister istemez kıyasladım ve oldukça canım sıkıldı. Daha temiz ışıklı ortamda da deneyeceğim ama şu an için portre modunu hiç beğenmedim. Objeyi ayırmasından bahsetmiyorum, resim kalitesi kötü.

    3)Genel olarak ekstra detay vermeye çalışma durumu var kamerada. Bu yüzden her şey olduğundan daha kirli, yorucu görünüyor. Hadi bu bir yaklaşım tarzı diyorum. Ama bunun yanında renk doğruluğu konusu canımı sıktı asıl. Renkler fazladan ya yeşile çalıyor, ya maviye ya bir şeye ama çoğunlukla doğru rengi alamıyorum birçok senaryoda. Aydınlık/karanlık konusunda da bir garip geldi bana. Yani kendi telefonumun kamerasını beğeniyordum zaten ama eşime de s20 alınca artık benimkini ezer geçer, hep onunkiyle çekim yaparız diye düşünüyordum. Açıkçası biraz hayal kırıklığına uğradım. İnsan yüzlerinden en net belli oluyor bu gariplik. Soluk, yeşilimsi, renksiz bi hali var suratların.

    4)Ön kamerayı da, ön kamera portre modunu da gayet beğendim. Ama arka kamera işinden tam bir verim alamadım ve tam içime sinmedi bir türlü. Gece çekimi güzel bu arada, gece temiz çekiyor. Beklediğimden az kirlilik ve bulanıklık var. Işık alma kapasitesi güzel.

    5)Telefon çok ısınıyor. Ayarları bayağı bir kurcaladım. 120hz kullanıyor ekranı. Onu da düşürmek istemiyorum. Telefonun en iyi yanı ekran. Onu da kısacaksak olmaz. Özellikle kameradayken çok ısınıyor. 120hz olayı haricinde her ayar tasarruflu şekilde ayarlandı.

    6)Şarj bence az gidiyor. Tam bi test edemedim ama tahminim ekran süresi 04:30 falan olacak gibi. 120hz i değiştirmeden herhalde en fazla 5 alabiliriz gibi duruyor.

    7)Ekran modunda ya canlı ya da doğal seçenekleri var. Eskiden sanki daha çok seçenek yok muydu? Doğal çok soluk, Canlı ise çok abartı. Ortası olsun istiyorum. Tek tek renk ayarı var ama orada canlılık azalmıyor sanki. Hangisini kırpsam öteki renk ağır basıyor, sadece tonu bozmuş oluyorum. Belki kamerada bu kadar renk tutarsızlığı yoktur da ekranda bana öyle gözüküyordur bilemedim.

    Telefonin şekli, şemali, ekranı, hızı, genel deneyimi harika ötesi. Çok iyi bir telefon ama fikirleriniz varsa bu yazdıklarım hakkında bilgi, öneri verirseniz sevinirim. Pil durumu, ısınma ve arka kamera performansı konularında kafamda soru işaretleri oluştu.

    Edit: Bu kadar şey yazdım. Loş ortamda iki fotoğraf çektim iki telefonla da, s20 daha detaylı ve güzel çekti. Renkte de sorun yok. Henüz telefonu çok iyi test edemedim zaten de durumdan duruma değişmekle beraber söylediğim sorunlar oluşabiliyor. Bir süre denemeye devam edeceğim. Umarım kullanımını da iyice çözüp sorun görmem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 21 Eylül 2020; 18:43:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • byarslan6161 B kullanıcısına yanıt
    S7'den S20'ye geçtim.
    S20'nin soğuk olduğu bir anı hatırlamıyorum hiç, hep ılık çalışıyor. Ama geçen yıllardan ötürü S7 çok daha beter durumdaydı, metal çerçevesi tutulmaz hale gelebiliyordu bazen, bazen de buz gibi oluyordu. Isınma sorunu var bu bir gerçek S20'de.
    Telefon genel paket olarak iyi olsa da acele yoksa S21 serisini beklemek veya Snapdragonlu S20 kovalamak lazim bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • byarslan6161 B kullanıcısına yanıt
    Aslında tamamen sizin kullanımınıza bağlı bu. Hani günlük hayatınızda telefonu ne için kullandığınıza bağlı olarak ısınma durumu değişir. Bazısı Facebook, Instagram takılır; telefonu ısınmaz. Bazısı oyun oynar, yoğun hesap yapan uygulamalar kullanır, çok sık yüksek çözünürlükte kamera kullanır, ısınır vs. Bazısı standart ayarlarda oynar oyununu, sorun yaşamaz. Bazısı bilgisayarının kaldırmayacağı ayarlarda açar oyunu, telefon ısınır.

    Samsung Galaxy S7 serisinden beri işlemcilerindeki performans çekirdeklerini kendi optimizasyonları ile güçlendiriyor. 3. versiyondan beri de verim biraz azaldı ve şuanki 5. sürümde verim en düşük seviyede diyebiliriz. Hani işlemci yüksek performanslı ama, bu performansı verebilmek için yüksek güç tüketiyor ve yüksek ısı üretiyor. Bu ısı cihazda aktif soğutma olmadığı için de birikerek işlemci ve batarya ısısını çok yükselttiğinden, cihaz kendini ve kullanıcıyı korumak için işlemci frekansını düşürüp performansı düşürüyor.

    Bunun olması ve etkileri tamamen kullanıcıya bağlı, daha önce dediğim gibi. PUBG oynarken mesela, Galaxy S20 ile bir takılma donma yaşamadım. Ama Osmand+ ile navigasyon kullanırken mesela, cihaz ısınıp ekrandaki görüntüyü kaydırırken performansın düştüğünü hissedebiliyorum bariz şekilde. Galaxy S10e modelinde yaşamadığım bir performans kaybı oluyor. Kamera kullanımında ısınma oluyor. Ama etkisi yine kullanıcıya bağlı. Gölgede yapılan çekimler pek bir sıkıntıya sebep olmuyor. Ancak aracın önüne cihazı takıp güneş altında video kaydı yapınca, cihaz hem güneşten hem kameradan direk ısındığından 55 dereceyi geçip, kaydı durduruyor. Ha açık ortamda da saatlerce çekim yapabiliyor. Şu video çekimini yanlış hatırlamıyorsam tek seferde yapmıştım mesela.



    Samsung Galaxy S20+ modeline gelince. Düz Galaxy S20 modelinden daha büyük boyutta olduğundan, cihazın işlemcisini soğutacak daha fazla alana sahip. Bu yüzden de ısınma seviyesi düz S20 modelinden az. Olası performans kaybı daha az ve daha yavaş ısındığından, daha geç ortaya çıkıyor. Hani S20 modeline göre S20+ batarya ömrü ve performans olarak daha iyi.

    Kişisel tavsiyeme gelecek olursak, Samsung her Galaxy serisini Şubat gibi çıkarıyor ve Mart'ta kullanıcıya ulaşmaya başlıyor. Alternatif olarak alabilecek pek çok cihaz var, onları inceleyebilirsiniz. İlle de Samsung diyorsanız da, Şubat ayını bekleyin ve S21 serisini görün derim. Bu seride gelmesi beklenen Exynos 100 işlemcisinde Samsung özelleştirilmiş çekirdekler yerine ARM standart çekirdeklerini kullanacak. Performans ve enerji verimi konusunda muhtemelen daha iyi olacak. Hani bu cihazları bekleyin derim. Onlar da başarısız olursa, S20 fiyatları da düşmüş olacağından en azından daha ucuza almış olursunuz.




  • Maclarens90 kullanıcısına yanıt
    1) Ana kamera olarak 12 MP kamerayı 16:9 modunda kullanıyorum. 64 MP görüntüye detay katıyor, ancak her fotoğrafta detaya gerek yok. Detaydan ziyade genel renk zenginliği ve görüntü güzelliği olarak 12 MP daha iyi.

    2-3-4) Bunlar biraz göreceli ifadeler. Biraz doygun renkleri sevdiğim için de hoşuma gidiyor. Bir de cihazın ekranı da renkleri biraz daha doygun gösteriyor.

    5) Telefon yoğun işlemci kullanan uygulamalarda ısınıyor. Buna yapılacak bir şey yok.

    6) Orta düzey güç tasarrufu modu benim için S20'nin en kullanılır modu. Yoksa diğer modlarında günü çıkarmıyor. :D 120 HZ modunda VRR özelliği olmaması yüzünden bu mod resmen sömürüyor bataryayı. Ekranda sabit siyah bir görüntü olsa bile ekran saniyede 120 HZ güncelleniyor gereksiz olarak. Note 20 serisinde VRR geldi ama yeterince başarılı değil. S21 ile işe yarar hale gelir sanırım.

    7) Doygun renkler sevdiğim için yıllardır AMOLED ekran kullanıyorum. :)




  • Eylül güncellemesi ne zaman gelecek acaba..???
  • S20ye iphone 11den geçilmez s21 yada başka dxomarkda üst sıralara oynayan gelecek sene çıkan bi telefon alman daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HD+ ve 120Hz ikilisi muazzam... Nerdeyse batarya tükenmiyor 😊

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ercu1111 E kullanıcısına yanıt
    Kendi ülkelerinde bile snapdragon kullanıyorlar.
    Exynos alınmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 170171172173174
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.