Şimdi Ara

Samsung Galaxy S2 & HTC ONE X telefon seçimi ayrıntı içeride

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Samsung Galaxy S2 &  HTC ONE X telefon seçimi ayrıntı içeride

Samsung Galaxy S2 &  HTC ONE X telefon seçimi ayrıntı içeride

900tl/1000tl ye sıfır yurtdısı telefon secımı 2 telefonda aynı fıyat ve sıfır ,iki telefonda şık kullanışlı ,gunumuze gayet hızlı cevap verıyorlar tabıkı HTC 4 cekırdek ancak farklı konularda bırbırlerıne ustunluklerı var.

Telefonda istedıgım sorunsuz işletım sıstemı kaliteli foto ,video cekımı , daha uzun pil ömrü(Htc de batarya içe gömulu , yanımıza yedek batarya alma gıbı bırsey olmuyor sanırım) hızlı net, ve arayuz,ucretlı uygulamaları ve bırcok program ,oyun, sosyal aktiviteleri vss uygulamaları sorunsuz sekılde bulmak ve telefonda kullanabılmek(iphone jailbreak) , community, parca cesıtlılıği, saglamlık ve sorunsuz olması ve telefonun kendıne ozel uygulamalarla veya kullanısıyla on plana cıkması ..

Samsung Galaxy S2 video inceleme
    http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/Samsung-Galaxy-S2-HTC-Sensation-ve-LG-Optimus-2x-karsi-karsiya-video-inceleme.htm

Samsung Galaxy S II with official Ice Cream Sandwich / Android 4.0 update

HTC ONE X video inceleme
    http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/HTC-One-X-video-inceleme-Tegra-3-Mercek-Altinda.htm

Samsung Galaxy S2 & HTC ONE X video karsılastırma

Samsung Galaxy S2 & HTC ONE X
    http://versusio.com/tr/samsung-galaxy-s2-i9100-vs-htc-one-x

Samsung I9100 Galaxy S II & HTC One X

Daha küçük boyutlar 125.3 x 66.1 x 8.5 mm VS Super IPS LCD2

Daha yüksek dahili depolama kapasitesi 32 GB + (8GB microSD) VS 32 GB

OLED ekran Super AMOLED Plus VS Super IPS LCD2

Biraz daha ince 8.5 mm VS 8.9 mm

Görüntülü sohbet Var (3G ve Wi-Fi) VS Var (Sadece Wi-Fi)

Daha hafif 116 g VS 130 g

Daha yeni bluetooth desteği v4.0 VS v4.0

NFC desteği (Temassız hızlı ödeme) yok VS var

Daha güçlü işlemci ARM Cortex A9 Dual-core 1200MHz vs Nvidia Tegra 3 Cortex-A9 1500MHz Quad-Core

Daha yüksek çözünürlüklü ekran 480x800 vs 720 x 1280

Daha büyük ekran 4.3" vs 4.7"

Daha yüksek pixel yoğunluğu 217 PPI vs 312 PPI

Ortak Avantajları

Bluetooth Versiyonu Bluetooth desteği I9100 Galaxy S II : v3.0 One X : v4.0
    Kamera Kamera Foto veya video çekmek için kameralar mevcut
    Kamera Flaş Kamera flaşı mevcut Flaş ile daha karanlık ortamlarda fotoğraf çekebilrsiniz
    Veri Transferi Hızı Hızlı veri transferi HSDPA (21 Mbps)
    Disk Kapasitesi Çok yüksek disk kapasitesi I9100 Galaxy S II : 32 GB + (8GB microSD) One X : 32 GB
    Flash Desteği Flash desteği mevcut Adobe Flash
    Kulaklık Girişi Standart kulaklık girişi 3.5mm Jack
    Uygulama Sayısı Uygulama marketlerinde çok sayıda uygulama Google Play
    RAM Uygulamalarınız için bol hafıza 1 GB
    Multitask Multi (Çoklu) Tasking Birden fazla uygulamayı aynı anda çalıştırabilirsiniz. Müzik dinlerken, internette gezinebilir ya da oyun oynayabilirsiniz
    Çoklu Dokunmatik Ekran Çoklu dokunmatik ekran (Multi Touch) Çoklu dokunmatik ekran özellikleri ile daha doğal ve kullanışlı arayüz deneyimi
    Fotoğraf Kamerası Piksel Daha fazla pixel, daha detaylı fotoğraflar 8 MP
    İşlemci Güçlü işlemciler ile hızlı ve akıcı kullanım I9100 Galaxy S II : ARM Cortex A9 Dual-core 1200MHz One X : Nvidia Tegra 3 Cortex-A9 1500MHz Quad-Core
    İşlemcideki çekirdek sayısı Çoklu çekirdek mimarisi ile ultra performans I9100 Galaxy S II : Çift Çekirdekli One X : Dört Çekirdekli
    Radyo Radyo dinleme imkanı Yolda, her yerde müzik, haber
    Ekran Renk Sayısı 16 milyon renk Bu ekranlarda üretilebilen 16 milyon farklı renk ile gerçeğe çok daha yakın görüntü elde edebilirsiniz.
    Ekran Çözünürlüğü Çok yüksek ekran çözünürlüğü I9100 Galaxy S II : 480x800 One X : 720 x 1280
    Ekran Boyutu Dev ekran I9100 Galaxy S II : 4.3" One X : 4.7"
    İncelik Çok ince tasarım I9100 Galaxy S II : 8.5 mm One X : 8.9 mm
    Görüntülü Sohbet İki telefondan da görüntülü görüşmek mümkün I9100 Galaxy S II : Var (3G ve Wi-Fi) One X : Var (Sadece Wi-Fi)
    Video Kayıt Çözünürlüğü HD kalitesinde video kayıt imkanı 1080p 1920x1080
    Wi-Fi Hızlı Wi-Fi I9100 Galaxy S II : Wi-Fi 802.11 b/g/n (150 Mbps) One X : Wi-Fi 802.11 a/b/g/n (150 Mbps)
    Piksel Yoğunluğu Keskin yazı, resim ve video I9100 Galaxy S II : 217 PPI One X : 312 PPI

Bu iki telefondan kullananlar varmı Testlerde 3,5 sanıye once acılma 1 sanıye farkla resmı hızlı cekme veya s2 nın 5,6 sanıye once ınterneti acması vs... yanı farkları sızce nasıldır suankı kullanımda gozle gorulur kullanım farkı varmıdır ? hANGISININ COMMUNITY si fazladır . S2 işlemci bakımından 1yıl once cıkıp 2cekırdeklı olmasına ragmen suankı versyonla oldukca hızlı ve kullanıslı gozukuyor yanı ozellıklerde fark var ancak kullanısta bu ortaya cıkıyormu ,bu cok daha kullanıslı veya ıyıdır dıyebılımıyız. Galaxy 2 yi bırcok kısı ;saglam kullanıslı stabil ve guvenılı olması bakımından Htc ye oranla daha cok tavsıye ediyor . Siz aynı paraya neden hangısını alırdınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BERGX -- 2 Haziran 2012; 5:09:34 >

• iyice bilgisayar işine dondu bu android

microsoftun mobil versiyonu resmen ya.

ikisede şuanda gayet hızlı yani ne gerek war bu kadar yazma üşenmedin mi?

sonuçta telefon sayfayı 1 sanıye gec acsa nolcak acmasa nolcak nasıl olsa 1 yıl sonra yavaslıyacak.

Orijinalden alıntı: X-FI

HTC markasından her zaman uzak durmuşumdur.. yine seçim yapacak olsam S2 alırdım. sırf dizaynı için bile alınır.

neden uzak durduğunuzu da yazın lütfen merak ettim açıkçası
  • aradaki fiyat farkına değecek çok şey göremedim ben para sorun değilse tabi ONE X daha iyidir ama fiyat sorun olursa S2 al pişman olmassın sen kağıt üzerindeki değerlere çok takılma pratikte aman aman bi farkları yok...
    Efsane olmuş bir telefondur. Fakat dediğim gibi donanım olarak göz önüne alırsak ve uzun vadede kullanacaksan one x olabilir.
    Ama garantili al çünkü yeni bir cihaz sorunları olabilir garantiye ihtiyaç duyabilirsin o yüzden garantili almakta yarar var.
    S II nin ne olduğu belli artık sorunu olmayan kasasında çatlama vs olmayan bir telefon kanıtlandı ve bir yol izledi.
    Hani yurt dışından gelme bir s ıı alırım ama one x alamam. Telefonun kronik arızaları baş gösterirse sıkıntı olabilir diye düşünüyorum.
    İyi forumlar.
    Sony Alpha SLT-A37M 18-135 mm Lens Prof Cam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben sahsen sırf ekran büyüklüğünden dolayı bile one x i tercih etmem . tablet mi tel mi belli değil. hatta s2 bile büyük. ama ne yapalım samsung daha küçüğünu yapmiyor. aynı donanım la tabi ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: serka.n

aradaki fiyat farkına değecek çok şey göremedim ben para sorun değilse tabi ONE X daha iyidir ama fiyat sorun olursa S2 al pişman olmassın sen kağıt üzerindeki değerlere çok takılma pratikte aman aman bi farkları yok...

ikiside 1000tl

Orijinalden alıntı: BERGX

quote:

aradaki fiyat farkına değecek çok şey göremedim ben para sorun değilse tabi ONE X daha iyidir ama fiyat sorun olursa S2 al pişman olmassın sen kağıt üzerindeki değerlere çok takılma pratikte aman aman bi farkları yok...

ikiside 1000tl

nerde acaba?

Orijinalden alıntı: knidos

quote:

quote:

ikiside 1000tl

nerde acaba?

( sıfır yurtdısından gelen kutuda Samsung Galaxy S2 & HTC ONE X ikisinide 950-1000tl ye bulmak mumkun )http://www.sahibinden.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BERGX -- 2 Haziran 2012; 21:46:14 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

ikiside 1000tl

nerde acaba?

( sıfır yurtdısından gelen kutuda Samsung Galaxy S2 & HTC ONE X ikisinide 950-1000tl ye bulmak mumkun )http://www.sahibinden.com/

One X'i sahibinden ve sanalpazarda 950-1000 liraya hiç görmedim, siz nasıl gördünüz acaba?
    dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur.
    "
    Mustafa Kemal ATATÜRK

• -----

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BERGX -- 3 Haziran 2012; 0:26:30 >

Orijinalden alıntı: Lepanto

quote:

quote:

quote:

quote:

ikiside 1000tl

nerde acaba?

One X'i sahibinden ve sanalpazarda 950-1000 liraya hiç görmedim, siz nasıl gördünüz acaba?

Alıntıları Göster
    edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BERGX -- 3 Haziran 2012; 19:38:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lepanto

quote:

quote:

quote:

quote:

ikiside 1000tl

nerde acaba?

Şöyle oluyor :

Lepanto

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-modeller-htc-one-x-siyah-sifir-jelatinli-88394077/detay 1050 TL (50tl dusuyor 1050TL)

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-modeller-sifir-kutulu-orjinal-hic-acilmamis-htc-one-x-s720e-850-tl-88444896/detay 850 TL

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-modeller-htc-one-x-beyaz-sifir-jelatinli-kayitsiz-88286218/detay 1100TL (50TL 1100tl)

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-modeller-htc-one-x-sifir-kutusunda-sizi-bekliyor-87606859/detay 1150TL (50TL dusuyor 1150tl)

(1000 Tl ye 2 gun once bırkac ilan daha vardı telefonlar satılmıs)

Samsung Galaxy S2 de aynı fıyatlarda, yurtdısı sıfır satılıyor oyuzden konuda bahsettım : 2side aynı fıyat tercıh konusu neden hangısı olurdu dıye

• One X'i 850 liraya verecek kadar gerizekalı biri bulunmaz. Dolandırıcıdır o. S2 ile aynı fiyatta falan değiller. 850-900 liraya sıfır S2 bulunur ama One X olmaz. Her gördüğününz ilana inanmayın. Dünyanın en ucuz ülkesinden alıp tax free yapsanız bile 850 liradan pahalıya gelecek telefonu size neden 850'den satsın adam? 1100-1200'den kapış kapış zaten. Biraz açıkgöz olun. O 850 liraya satan adama 910 liradan GET ile ilan aç alayım desen sana cvp bile vermez çünkü 850'den veremez telefonu.

@BERGX One X'ini niye sattın diye özel mesaj atmışsın. Asıl amacım son anda ortaya çıkan yurtdışına çıkma avantajından dolayı elimden çıkarmaktı. Tabi yurtdışına çıkmasam da yine satardım çünkü ben 2-3 sene kullanmak istiyorum ve çok sorunsuz bir telefon arıyorum.

Bana göre eksileri:

1)Şarjı çok az gidiyor.

2)Ekran çok kaliteli ama çok şarj yiyor çünkü aşırı parlak. Superlcd ekran sahibi telefonların(mesela Sensation) %50-60 parlaklık seviyesi One X'teki %0 parlaklığa eşit neredeyse. Bu yüzden parlaklığı sıfıra bile çeksen acayip şarj yiyor ekran. Gece zifiri karanlıkta parlaklığı sıfıra çekince bile gözümü alıyor ekran. Halbuki sıfıra çekince parlaklık daha da düşse hem şarj daha iyi gidecek hem de kullanım daha kolay olacak.

3)İşlemci iyi tabii ki ama yine de tam olarak 4 çekirdek performansı vermiyor. Ve o da aşırı şarj yiyor 40nm olarak üretilmesinden dolayı.

4)Gpu performansı düşük. Yine 1-2 sene yetecektir ama bu fiyata daha iyisi olan mali-400 varken onu alırım niye düşüğüne takılıp kalayım ki?

5)Telefon çok ısınıyor. Oyun oynarken kasanın üst tarafının sıcaklığı iyice artıyor. Silikon kılıf kullanınca kasa rahatsızlık vermese de ekran da iyice ısındığı için rahatsızlık veriyor.

6)Kamera genel anlamda güzel ve One S ile beraber en iyi Htc kamerası(One s biraz daha iyi ama çok fark yok) ama detay ve keskinlik olarak geride. Teknik olarak daha düşük özellikli 4s ve S2 kameraları göze daha hoş gelen resimler çekiyorlar. Gerek renk gerekse de detay olarak. Tabi kamera onlardan geri kalıyor demiyorum. Işığın düşük olduğu ortamlarda çok iyi. Genel anlamda da en iyi kameralardan ama göze çok hitap etmiyor fotoları. Renk doğruluğu düşük biraz. Çok soğuk. Video çekimi ise çok akıcı değil ve videodaki ses kaydı çok kalitesiz. Mesela Iphone'dan çok daha geride.

7)En gıcık olduğum problemi ise burada. Kulaklıkla müzik dinlerken gelen "hiss". Müzik olarak One X'i hiç önermem. Zaten beats audio donanımsal değil yazılımsal bir olay olduğu için kalite katmıyor. Sıradan bir ses kalitesi var. Ama asıl tavsiye etmeme sebebim bu değil. One X'te büyük oranda "hiss" diye tabir ettiğimiz dipses var. Bunun ne anlama geldiğini bilmiyorsanız bile mutlaka karşılaşmışsınızdır. Hani kulaklığınızı bir telefona veya mp3 çalara takarsınız ve müzik çalmıyorken bile dipten gelen "sssss" şeklinde birses duyarsınız ya işte o "hiss"tir. Bu olay One X'te rahatsız edici seviyede var. Tabi sadece şarkı çalmıyorken değil çalıyorken de var. O yüzden şarkının netliğini bozuyor. Gsmarena'nın ses testinde noise olarak düşük notlar almasının sebebi de bu sanırım. Özellikle düşük seste dinlerken veya yüksek seste bile olsa şarkının yavaşladığı yerlerde çok rahatsız ediyor.

8)Yazılımsal olarak bazı eksiklikleri var. Onları yazma gereği duymadım çünkü düzeltiliyor güncellemelerle. Düzeltilmeyenler kalırsa o zaman eksklik sayılabilir.

Aklıma gelenler bunlar. Tabi telefon kötü şeklinde algılanmasın. Bu kötü yanları kadar iyi yanları da var. Hatta daha fazla. Ama işte insan bazı şeylerden rahatsız olunca soğuyor aletten. Özellikle video konusunda bahsettiğim sorunlar, "hiss", ısınma ve şarj büyük problemler bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 3 Haziran 2012; 20:51:25 >

• Tesekkurler CooLasFcuK, HTC onex kullanıcısı olarak faydalı bılgıler vermıssın

( 850 tl onex ıcın belkı yanıltıcıdır ancak s2 1000/1100tl sıfır ve HTC de 1100tl sıfır olarak bulmak mumkun genel olarak ılanlara baktıgımda ve konustugumda 1050tl ye yurtdısı one x i sıfır verenler var, fıyatlar aynı ve yakın

bazı arkadaslar sukadar param var S3 mu one x mı alsam dıyor S3 UN EN UCUZ YURTDISI modeli 1700 tl one x ın 1000tl/1100tl arada 700 fark var aynı sanıyorlar onun ıcın ilanları koydum burada sordugum telefoncularda hemen hemen aynı fıyatları soyluyorlar zaten,)

bu senın karsılastıgın problemlerde olabılır htc nın genelı one x de boylemıdır?
    her telefonda sanırım +lar ve eksıler vardır sanırım kullanıp benımsemek onemlı olanı yoksa aralarında cok fark yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BERGX -- 4 Haziran 2012; 23:20:16 >

Orijinalden alıntı: CooLasFcuK

One X'i 850 liraya verecek kadar gerizekalı biri bulunmaz. Dolandırıcıdır o. S2 ile aynı fiyatta falan değiller. 850-900 liraya sıfır S2 bulunur ama One X olmaz. Her gördüğününz ilana inanmayın. Dünyanın en ucuz ülkesinden alıp tax free yapsanız bile 850 liradan pahalıya gelecek telefonu size neden 850'den satsın adam? 1100-1200'den kapış kapış zaten. Biraz açıkgöz olun. O 850 liraya satan adama 910 liradan GET ile ilan aç alayım desen sana cvp bile vermez çünkü 850'den veremez telefonu.

@BERGX One X'ini niye sattın diye özel mesaj atmışsın. Asıl amacım son anda ortaya çıkan yurtdışına çıkma avantajından dolayı elimden çıkarmaktı. Tabi yurtdışına çıkmasam da yine satardım çünkü ben 2-3 sene kullanmak istiyorum ve çok sorunsuz bir telefon arıyorum.

Bana göre eksileri:

1)Şarjı çok az gidiyor.

2)Ekran çok kaliteli ama çok şarj yiyor çünkü aşırı parlak. Superlcd ekran sahibi telefonların(mesela Sensation) %50-60 parlaklık seviyesi One X'teki %0 parlaklığa eşit neredeyse. Bu yüzden parlaklığı sıfıra bile çeksen acayip şarj yiyor ekran. Gece zifiri karanlıkta parlaklığı sıfıra çekince bile gözümü alıyor ekran. Halbuki sıfıra çekince parlaklık daha da düşse hem şarj daha iyi gidecek hem de kullanım daha kolay olacak.

3)İşlemci iyi tabii ki ama yine de tam olarak 4 çekirdek performansı vermiyor. Ve o da aşırı şarj yiyor 40nm olarak üretilmesinden dolayı.

4)Gpu performansı düşük. Yine 1-2 sene yetecektir ama bu fiyata daha iyisi olan mali-400 varken onu alırım niye düşüğüne takılıp kalayım ki?

5)Telefon çok ısınıyor. Oyun oynarken kasanın üst tarafının sıcaklığı iyice artıyor. Silikon kılıf kullanınca kasa rahatsızlık vermese de ekran da iyice ısındığı için rahatsızlık veriyor.

6)Kamera genel anlamda güzel ve One S ile beraber en iyi Htc kamerası(One s biraz daha iyi ama çok fark yok) ama detay ve keskinlik olarak geride. Teknik olarak daha düşük özellikli 4s ve S2 kameraları göze daha hoş gelen resimler çekiyorlar. Gerek renk gerekse de detay olarak. Tabi kamera onlardan geri kalıyor demiyorum. Işığın düşük olduğu ortamlarda çok iyi. Genel anlamda da en iyi kameralardan ama göze çok hitap etmiyor fotoları. Renk doğruluğu düşük biraz. Çok soğuk. Video çekimi ise çok akıcı değil ve videodaki ses kaydı çok kalitesiz. Mesela Iphone'dan çok daha geride.

7)En gıcık olduğum problemi ise burada. Kulaklıkla müzik dinlerken gelen "hiss". Müzik olarak One X'i hiç önermem. Zaten beats audio donanımsal değil yazılımsal bir olay olduğu için kalite katmıyor. Sıradan bir ses kalitesi var. Ama asıl tavsiye etmeme sebebim bu değil. One X'te büyük oranda "hiss" diye tabir ettiğimiz dipses var. Bunun ne anlama geldiğini bilmiyorsanız bile mutlaka karşılaşmışsınızdır. Hani kulaklığınızı bir telefona veya mp3 çalara takarsınız ve müzik çalmıyorken bile dipten gelen "sssss" şeklinde birses duyarsınız ya işte o "hiss"tir. Bu olay One X'te rahatsız edici seviyede var. Tabi sadece şarkı çalmıyorken değil çalıyorken de var. O yüzden şarkının netliğini bozuyor. Gsmarena'nın ses testinde noise olarak düşük notlar almasının sebebi de bu sanırım. Özellikle düşük seste dinlerken veya yüksek seste bile olsa şarkının yavaşladığı yerlerde çok rahatsız ediyor.

8)Yazılımsal olarak bazı eksiklikleri var. Onları yazma gereği duymadım çünkü düzeltiliyor güncellemelerle. Düzeltilmeyenler kalırsa o zaman eksklik sayılabilir.

Aklıma gelenler bunlar. Tabi telefon kötü şeklinde algılanmasın. Bu kötü yanları kadar iyi yanları da var. Hatta daha fazla. Ama işte insan bazı şeylerden rahatsız olunca soğuyor aletten. Özellikle video konusunda bahsettiğim sorunlar, "hiss", ısınma ve şarj büyük problemler bence.

CooLasFcuK harikasın zahmet edip htc one x hakkında genel doğruları yazıya döktüğün için teşekkürler.

iphone 4 kullanıyordum sıkıldım s2 aldım hafif ve hızlı geldi memnunum fiyat farkı vermedim fakat htc one x ile takas etse idim yüksek fark vercektim senin yazında ve benim incelemelerimle içimde acaba one x mi alsaydım diyordum sen kullanıp bizi aydınlattn eywallah ekran harika şarjı sorun yarattı ise anlamı yok zaten .

iphone 5 büyük ekran çıkırırsa tekrar dönüş yapacağım iphone . o zmana kada s2 ile devam.

• Rica ederim yardımcı olduysa ne mutlu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.