Şimdi Ara

★★ SAMSUNG GALAXY S2 [ANA KONU] ★★ (2370. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (5 Mobil) - 2 Masaüstü5 Mobil
5 sn
94.839
Cevap
248
Favori
3.530.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş

Cyanogen mod kullanmadınız sanırım hiç ? Bi kere denerseniz ne demek istediğimi anlarsınız.

Açık kaynaklı cihazlar kullanıyorsunuz orjinal yazılım gelse ne olur gelmese ne olur. Son 3 4 aydır cm9 kullanıyorum memnunum. 1 ay stock rom kullanayım dedim yapamadım geri döndüm cm'ye.
    Fotoğraf Portfoliom = 500px:http://500px.com/MuhammetTeker
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dexxter

Burada muhabbet te bulunduğum bir arkadaşın sözlerine destek vermek amacıyla bir yorum yaptim maşallah herkes hazırda bekliyormuş..Ne zaman düzgün bir şekilde konuşma ortamı buluruz merak ediyorum.Tartışmayı kavga etmeyi ne kadar çok seven bir millet haline geldik inanılır gibi değil..

+1 düşüncelerimizi söylemekte suç oluyor ben böyle düşünüyorsam saygı göstereceksin, aldım kullandım memnun kalmadım bitti

Orijinalden alıntı: ezimuse

@Pulstar

Cyanogen mod kullanmadınız sanırım hiç ? Bi kere denerseniz ne demek istediğimi anlarsınız.

Açık kaynaklı cihazlar kullanıyorsunuz orjinal yazılım gelse ne olur gelmese ne olur. Son 3 4 aydır cm9 kullanıyorum memnunum. 1 ay stock rom kullanayım dedim yapamadım geri döndüm cm'ye.

Her açık kaynak cihaz kullananın tercihi böyle olmak zorunda değil.

Orijinalden alıntı: Pulstar

quote:

Orijinalden alıntı: NomadCRY
    Apple dediginiz gibi güncelleme yapar. Ancak Apple da bir önceki modellerine ya güncelleme getirmez ya da kisitlamalarla getirir. iOS 6 da olacağı gibi. iPhone 4'e bile kisitlamalarla geliyor iOS 6.

Ancak bu Apple'in, kullanıcısının her zaman yanında olan ve adam akıllı güncelleme yapan TEK firma olduğu gerçeğini değiştirmez.

Öte yandan Nexus telefonları da iPhone gibi düşünebiliriz. Uzun süre güncelleme alacak tek Samsung serisi.

Şu anda S3 kullanıyor olsam da S2ye 4.1 gelmezse, bir dahaki telefonum sanırım bir Nexus modeli veya bir Sony olacak. Samsung'un bizleri haksız cikarmasini umuyorum.

Hocam seninle 2 yıl önce NOKIA 5800 XM için uğraş veriyorduk, bilmem hatırlar mısın?

Ben SSS başlığı açmıştım, sonra sen daha kapsamlı bir başlık açmıştın vs.

O zamanlar bizim cihazla iPhone 3Gs kıyaslanır dururdu.

Şimdi bizim cihazın esamesi okunmuyor, fakat 3Gs hala piyasada.

Haa bu demek değilki 3Gs iyi telefon.

Bu sadece cihazın Apple tarafından güncel tutulmasından kaynaklı.

Bence bu geçen süre zarfında kendini geliştirerek yolunda aynen ilerleyen sadece Apple oldu.

Samsung, HTC, NOKIA gibi firmaların sadece satış bazında değil, müşteri memnuniyeti anlamında da Apple ile rekabete girmesi gerekiyor.

Yoksa onca Androidli marka olmasına rağmen Android - iOS karşılaştırmaları her zaman başa baş gidecek.

Adamlar 3 tane telefon modeliyle onlarca markaya kafa tutuyorlar.

Bu karşılaştırmalarda Android az farkla önde görünüyor; ancak alt metine kimse bakmıyor.

Bir tarafta yüzlerce model, diğer tarafta 3 tane model.

Ne diyorsun hocam sen tabiki hatirlarim. 5800in yeri her zaman ayridir bende ve hicbir telefon onun yerine gecemez. Bu forumda en cok isi 5800 ustunde yaptim en cok yardimi 5800i olanlara yaptim. Unutamam yani istesem de.

Dedikleriniz fazlasiyla katiliyorum. Apple kullanicisinin yaninda oluyor hep. Ancak son zamanlarda onlar da oltaya gelmeye basladi. Mesela pek birsey getirmeyen iOS6daki bazi ozellikleri donanimi yetersiz (!) diye iPhone 4e getirmeyecekler. Apple da diger markalar gibi olursa piyasada kullanicisina destek veren bir marka kalmayacak. Kotunun iyisi HTC ve Samsung en azindan gec de olsa guncelleme yayinliyorlar. Ancak su da ilginctir ki Sony telefonlarina ICS yi neredeyse tum markalardan once getirdi. Dusuk modellerinin bazilarina bile.

Yani katiksiz Android iceren Nexus telefonlara yonelinmedigi surece elimizdeki telefonun omru en ama en fazla 2 yil olacaktir. Orada Custom ROM yapanlar sayesinde.
    Samsung musteri memnuniyetinde cok berbat firma. Bunu herkes bilir. Tersini soyleyen cikarsa asla da katilmam.

Nokia maalesef bitti. Ancak Nokia Apple a benzeyen bir firmaydi musteri memnuniyeti babinda. 5800a yillarca guncelleme cikardilar. Bu sadece 5800 icin gecerli degil. Her telefonuna surekli guncelleme cikariyorlar. Yari yolda birakmiyorlar kimseyi. Ama bunlari belki de piyasadan silinmek istemedigi icin son kozu olarak kullaniyordur. Kim bilir.

Demem o ki Samsung beni sasirtmadigi surece bi sonraki telefonum buyuk ihtimalle Nexus serisinden olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: cumur

quote:

Orijinalden alıntı: Dexxter

Burada muhabbet te bulunduğum bir arkadaşın sözlerine destek vermek amacıyla bir yorum yaptim maşallah herkes hazırda bekliyormuş..Ne zaman düzgün bir şekilde konuşma ortamı buluruz merak ediyorum.Tartışmayı kavga etmeyi ne kadar çok seven bir millet haline geldik inanılır gibi değil..

+1 düşüncelerimizi söylemekte suç oluyor ben böyle düşünüyorsam saygı göstereceksin, aldım kullandım memnun kalmadım bitti

Suç olayla bir alakası yok, herkes kendince düşüncesini ifade ediyor. Ayrıca bahsettiğiniz için yazıyorum. İphone güncelleme veriyor amaemin olun çevremde o kadar insan tanıyorum ki bundan bihaber. Yani aslında bir çoğu güncellemiyor cihazını. Ayrıca güzel çalışan bir stock rom ile kullanmaya devam edebilirsiniz cihazınızı, neticede herhangi bir özelliği eksilmiyor bu şekilde. Tıpkı benim hanımın benim eski iphone3'ü öylece kullanması gibi, bu şekilde bir şeyi azalmıyor da artmıyor da. Yani efektif bir şekilde kullanmaya devam ediyorsun cihazını. Zaten her türlü iphone'dan ilerde cihaz bir çok özellik açısından, keyfini sürün biraz. İphone'dan geçince anlarsınız bazı şeylerin kıymetini. Haa bana derseniz ben cihazı çok kısıtlı kullanıyorum o zaman git iphone al ama zaten kısıtlı kullanacaksan da o kadar para verip öyle cihaz alınmaz o zaman da! Keyif sizin para sizin, mal bu neticede. Ama zaten muhtemelen jelly bean alacak cihaz. İki büyük güncelleme bir çok da küçük güncelleme almış olacak cihaz. Fazlasını beklemek de hata olur zaten.

quote:

@Pulstar

Bu kullanıcılara verilmiş bir özgürlüktür aslında. (+) dır. Dezavantajı olmaz. Benim gibi herşeyin güncel olmasını isteyen hasta kullanıcılar zaten firmanın verdiği yazılıma bağlı kalmazlar. Cihazının açık kaynaklımı, yoksa işlemcisi android miydi diyen kişilerin zaten güncellemeye ihtiyacı yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dexter61

quote:

Orijinalden alıntı: katatespizartmasi

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: blizzard3

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ishan

quote:

slm beyler s2 telefonumu satsam kac para eder s3 almayı dusunuyorumda telefonu allaı 9 ay felan oldu 2 sene garantisi var türkcel bayisinden 1600 tlye almıstım sizce 2. el olarak kacpara eder yada almak isteyen varsa satıyım hiçbir sorunu yoktur butun aksesuarları kutusu bile duruyor

Hic tavsiye etmem zararin cok olur neden dersen 1ay once 900 tl tlf cudan ben aldim ...sence tlf cu kaca almistir da 900 satiyor yap hesabini

S2 yi satıpta S3 almaya değmez

neden degmez 4 cekirdekli quad core ve hd ekranı oldugu içinmi :)

4 çekirdeği kullanan hiçbir uygulama yok.HD ekran ise öyle abartılacak birşey değil.Hatta renk doygunluğu bakımından S2 çok daha iyi.Aynı zamanda S3 de pentile ekran var.Yani altpiksellerden çalınmış o ekran gerçek 720P yi yansıtmıyor.Hadi galaxy s i9000 den falan geçseniz neyse diycem ama bana göre S2 den S3 e geçişin tamamen israf olduğunu düşünüyorum hiçbir anlamı yok.S3 de yapıpta S2 de yapamadığınız ne var ? Üstelik herşeyi portlandı nerdeyse.Bu S3 neden bukadar abartıldı anlamıyorum üstelik S2 den S3 e geçecek kadar

Portlananlar hangileri hocam ux den baska

müzik player, göz takip sistemi,svoice

Bunu sizle daha once de konusmustuk.

S3ten S2ye neredeyse hicbirsey portlanmadi. S Voice asla S2de calismayacak serverlar Samsung tarafindan kapali cunku.
    Goz takip sistemi sadece yazilimsal degil donanimla da alakali. Ve su anda S3te bile duzgun calismiyor. Ayrica S2ye yapilan port denemeleri basarizilikla sonuclandi.

S2den S3e gayet de guzel gecilir arkadaslar. Ha gerekli midir. Sart degildir. Hatta gereksiz bile diyebilirz. Ama kullanicidan kullaniciya degisir. Sahsen benim icin sirf kamerasi bile S2den S3e gecmeye yetecek bir nedendir. S3 ile acik havada bir video cekimi yapin bir de S2 ile yapin ikisini yan yana koyup bir izleyin ne demek istedigimi anlarsiniz. S2den S3e gecmek israf degildir. Kullanici istedigini alir S2si artik ona eski gelmeye baslamistir farklilik arar ve S3e gecer. Bunda garip olan yanlis olan israf olan hicbir sey yoktur. S2den S3e gecilmez diye birsey yok kendinizi kandirmayin. S2nin surada kaldi 1 yili. Bir yil sonra yuzune bakan olmayacak. Ayni durum S3 icin de oyle. Iki yil sonra S3un de yuzune bakmayacaklar.

Olay sadece donanimda bitmiyor. O donanimi kullanamayan yazilim olmadigi surece o donanim bir hictir. Android iste en guzel ornegi. Donanimi somuren sistem katili isletim sistemi. Telefonun sahip oldugu donanimi asla verimli bir sekilde kullanamaz. Ferrari ye LPG takmak. Yazilim onemlidir.

Gereksiz yere birbirimizi kirmaya tartisma ortami cikarmaya gerek yok arkadaslar. Sakince fikir alisverisi yapalim.

Saygilar: NomadCRY.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 6 Temmuz 2012; 10:54:02 >

quote:

quote:

@Pulstar

Bu kullanıcılara verilmiş bir özgürlüktür aslında. (+) dır. Dezavantajı olmaz. Benim gibi herşeyin güncel olmasını isteyen hasta kullanıcılar zaten firmanın verdiği yazılıma bağlı kalmazlar. Cihazının açık kaynaklımı, yoksa işlemcisi android miydi diyen kişilerin zaten güncellemeye ihtiyacı yoktur.

E tabi buda dogru bir yaklasim tarzidir bana gore. Gayet de mantiklidir. Ancak @ Pulstar in dedikleri de dogrudur.

Yani arkadaslar herkesin soyledikleri dogru seyler aslinda. Beklentiler ve kullanim aliskanliklari kisiden kisiye degisiyor. Bu da neredeyse goreceli bir kavram yani. Kisiden kisiye degisen bir konu.

Orijinalden alıntı: patapon_00

Doğru düzgün ICS çıkmadı daha S2 ye birde jellybean çıkardılar. Kardeşim önce mevcut sistemini düzenle nasıl iş anlamadım

Her güncelleme yeni bir sistem demek değil aslında. Zaten var olan sistemi güncelleyerek değişiklikler yaparak geliştiriyorlar.
  • quote:

Doğru düzgün ICS çıkmadı daha S2 ye birde jellybean çıkardılar. Kardeşim önce mevcut sistemini düzenle nasıl iş anlamadım

Zaten duzenleme sonucu cikmis bir surum bu Jelly Bean. 4.0.3teki hatalari 4.1 ile gideriyorlar. Surumun adina takilmayin.

quote:

Zaten duzenleme sonucu cikmis bir surum bu Jelly Bean. 4.0.3teki hatalari 4.1 ile gideriyorlar. Surumun adina takilmayin.

Yani S2 için de doğru düzgün bir jellybean gelir diyorsunuz

quote:

quote:

@Pulstar

Ben orijinal yazılımı tercih ediyorum genelde.

Sadece Root ve Launcher'la falan desteklerim, o kadar.

Çünkü en azından telefonun tüm özellikleri çalışır durumda oluyor.

Samsung bir gün tüm güncelleme desteğini bitirirse veya ondan önce mecbur kalırsam Custom Rom'a geçerim.

Tabii o Rom'da "en az" Stock Rom kadar stabil olup telefonun tüm donanım özelliklerini çalıştırmalı.

Misal; Bu hafta New iPad 32 GB Wi-Fi cihazımı teslim aldım. Bu cihaz için telefonun Wi-Fi Hot Spot özelliği mutlaka çalışmalı.

Sadece bu özelliğin olmadığı bir Rom ne kadar stabil olursa olsun benim için hiçbir işe yaramayan Rom demektir.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: katatespizartmasi

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ishan

quote:

slm beyler s2 telefonumu satsam kac para eder s3 almayı dusunuyorumda telefonu allaı 9 ay felan oldu 2 sene garantisi var türkcel bayisinden 1600 tlye almıstım sizce 2. el olarak kacpara eder yada almak isteyen varsa satıyım hiçbir sorunu yoktur butun aksesuarları kutusu bile duruyor

Hic tavsiye etmem zararin cok olur neden dersen 1ay once 900 tl tlf cudan ben aldim ...sence tlf cu kaca almistir da 900 satiyor yap hesabini

S2 yi satıpta S3 almaya değmez

neden degmez 4 cekirdekli quad core ve hd ekranı oldugu içinmi :)

4 çekirdeği kullanan hiçbir uygulama yok.HD ekran ise öyle abartılacak birşey değil.Hatta renk doygunluğu bakımından S2 çok daha iyi.Aynı zamanda S3 de pentile ekran var.Yani altpiksellerden çalınmış o ekran gerçek 720P yi yansıtmıyor.Hadi galaxy s i9000 den falan geçseniz neyse diycem ama bana göre S2 den S3 e geçişin tamamen israf olduğunu düşünüyorum hiçbir anlamı yok.S3 de yapıpta S2 de yapamadığınız ne var ? Üstelik herşeyi portlandı nerdeyse.Bu S3 neden bukadar abartıldı anlamıyorum üstelik S2 den S3 e geçecek kadar

Portlananlar hangileri hocam ux den baska

müzik player, göz takip sistemi,svoice

Bunu sizle daha once de konusmustuk.

S3ten S2ye neredeyse hicbirsey portlanmadi. S Voice asla S2de calismayacak serverlar Samsung tarafindan kapali cunku.
    Goz takip sistemi sadece yazilimsal degil donanimla da alakali. Ve su anda S3te bile duzgun calismiyor. Ayrica S2ye yapilan port denemeleri basarizilikla sonuclandi.

S2den S3e gayet de guzel gecilir arkadaslar. Ha gerekli midir. Sart degildir. Hatta gereksiz bile diyebilirz. Ama kullanicidan kullaniciya degisir. Sahsen benim icin sirf kamerasi bile S2den S3e gecmeye yetecek bir nedendir. S3 ile acik havada bir video cekimi yapin bir de S2 ile yapin ikisini yan yana koyup bir izleyin ne demek istedigimi anlarsiniz. S2den S3e gecmek israf degildir. Kullanici istedigini alir S2si artik ona eski gelmeye baslamistir farklilik arar ve S3e gecer. Bunda garip olan yanlis olan israf olan hicbir sey yoktur. S2den S3e gecilmez diye birsey yok kendinizi kandirmayin. S2nin surada kaldi 1 yili. Bir yil sonra yuzune bakan olmayacak. Ayni durum S3 icin de oyle. Iki yil sonra S3un de yuzune bakmayacaklar.

Piyasa eskisi gibi değil.Alan bir daha kolay kolay satmıyor.Ben Kırıkkaledeyim ve 100 tane telefoncu vardır burda.Hepsini gezdim topu topu 2 tane 2.el s2 bulabildim.Birisi anında satıldı yetişemedim diğerinide ben aldım.Yani bu cihazlar kolay kolay 2.ele düşecek cihazlar değil.s3 almak için s2 satılmaz çok yanlış bence.Yok gözle takipmiş yok sesle algılamaymış çokta önemli şeyler değil.3g geldiğinden beri kaç kişi görüntülü konuşma yapmışdır hayatında? sırf cihazında 3g bulunsun diye 3gli cihaz alan insanlar var.s2 belki fiyat olarak düşebilir ki zaten düşmesi normaldir.ama bu onun teknolojinin gerisinde kaldığı anlamına gelmez.ne zamanki android cihazlarda hayvan gibi kamera kalitesi ve xenon flaş olursa ayrıca batarya ömrü şimdikinin 3-4 katına çıkarsa o zaman sII eskidi diyebiliriz.Ama s3 alan adamda nerdeyse s2 deki gibi bir batarya ömrüne sahip olacak ve hemen hemen aynı işleri yapacak.o zaman niye s2 yi satıp 3 alsın ki?

quote:

Her güncelleme yeni bir sistem demek değil aslında. Zaten var olan sistemi güncelleyerek değişiklikler yaparak geliştiriyorlar.

+1

JB 4.1 oldu için yeni bir sistem deil, düzenlenmiş bir sistemdir.

4.1 yerine 5.0 olsaydı o zaman yeni sistem olması beklenirdi.
  • 4.0.4 kiesde yok değilmi? orjinal olarak
  • @Pulstar, güzel yazmışsın ama custom romlar eskisi gibi değil. Bende litening rom var ve daha çalışmayan bir özelliğini görmedim. Bence custom romları yorumları takip ederek denemekte fayda var. Yada ellenmemiş custom romlar var, sadece rootlanmış ve ufak değişiklikler barındıran, bence denemelisin. Ben sırf şu 15'li toggle için ve root için custom rom yüklerim, benim için olmazsa olmazlardan çünkü

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.