Şimdi Ara

Samsung Galaxy S10 Lite [ANA KONU] (186. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.266
Cevap
48
Favori
379.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
14 oy
Giriş
  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahsen ben telefonun kamerasından da çok memnunum. Makro çekimleri, renkleri gerçekçi yansıtması vs. oldukça hoşuma gitti. Telefonun kameradaki tek dezavantajı, görece daha düşük ışıkta, özellikle siyah renkli ya da siyaha yakın koyu tonların hakim olduğu ortamda kristalize izler ve hafif topraklanma yaratan görüntüler çekebiliyor. Bunu da ışığın açısını ve HDR tonlamasını iyi ayarlayınca çözebiliyorum. Açıkçası kameraya pek ihtiyaç duymuyorum ama duyduğum anlar da %90 oranla hep gün ışığında oluyor.

Ayrıca Note 5, zamanının amiral gemisi ve kamerası şahaneydi. S10 Lite'ın kamerasını Note 5 ile kıyasladığımda, hiçbir üzücü durumla karşılaşmadım. Dolayısıyla Note 5 bana fazla fazla yeterken, bu telefonun da onu aratmaması benim için fazlasıyla yeterli.

Sonuç olarak, benim bu telefona puanım 100 üzerinden 90 olurdu. 10 puanı nereden kırdın dersen, bence daha farklı şeylerden kısıp, kameraya biraz daha ağırlık vererek, kamera takıntılılarını da memnun edebilirlerdi Ya da hoparlörü kötü olmasa da stereo hoparlör yerleştirilebilirdi.

Mesela parmak izi okuyucusu, yüz tanıma vs. benim için gereksiz şeyler. Bu teknolojilerden kısıp, daha verimli noktalara odaklanılabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Palit RTX 4070 Ti Super JetStream | R7 5800X3D | Arctic Liquid Freezer II 360mm | Corsair Vengeance RGB RT 32GB 3600MHz Dual | Samsung 970 Evo 1TB NVMe M.2 | Samsung 860 Evo 1TB M.2 | WD Blue 1TB | MSI Optix MAG271CQR 27" 2K 144Hz | Corsair K70 RGB MK.2 Rapidfire MX Speed | Razer Deathadder v2 | Xbox Wireless Controller Gen9 | SteelSeries QcK+ Large | SteelSeries Arctis 5 | Logitech G29 | Logitech C922x Pro | HyperX QuadCast | NZXT H7 Flow | High Power Super GD 850W 80+ Gold

• Hocam tebrikler, gerçekten objektif kullanıcı yorumları bunlar. Resmen bana da tercüman olmuşsun. Keşke herkes bizim gibi beklentilerine paralel alsalar telefonlarını. Ve sonra üzülmeseler. Ama öyle karakterler var ki belli ücret verdikleri telefondan onun 2 katı değerdeki telefon performansı bekliyorlar. Sonra da şikayet ediyorlar.

• Hocam kronik sorunlu, %15,578594 parlaklıkta ekranın alt kısmında gri rengi doğru yansıtamayan, ön kamerasıyla makro çekimler yapamayan, parmak izi sensörü 0,1245 milisaniye geç algılayan, fotoğrafı 0,20 saniye geç çeken, koltuğa fırlattığında tok kılıf sesi çıkarmayan bir telefon alıyorsun. Şimdiden geçmiş olsun(!)

Palit RTX 4070 Ti Super JetStream | R7 5800X3D | Arctic Liquid Freezer II 360mm | Corsair Vengeance RGB RT 32GB 3600MHz Dual | Samsung 970 Evo 1TB NVMe M.2 | Samsung 860 Evo 1TB M.2 | WD Blue 1TB | MSI Optix MAG271CQR 27" 2K 144Hz | Corsair K70 RGB MK.2 Rapidfire MX Speed | Razer Deathadder v2 | Xbox Wireless Controller Gen9 | SteelSeries QcK+ Large | SteelSeries Arctis 5 | Logitech G29 | Logitech C922x Pro | HyperX QuadCast | NZXT H7 Flow | High Power Super GD 850W 80+ Gold
  • Firmalar ticari kaygı ve stratejiler çerçevesinde ürün konumlandırması yapıyorlar. Her ürün giriş, orta ve üst segmente ayrılır. Son zamanlarda gelişen teknolojik çeşitlilik ve birçok ülkenin yaşadığı ekonomik problemler sebebiyle, orta-üst diye bir segment oluşturuldu. Bunu iPhone da Samsung da diğer firmalar da yapıyor.

Hatta Samsung, daha akıllıca bir hareket yaparak, bu orta-üst segment olayını kendi amiral gemisi telefonları içerisinde sunarak, bir ticaret başarısı örneği gösterdi. S ve Note serisi gibi amiral sınıfındaki cihazlarının Lite sürümlerini çıkarmasından bahsediyorum.

Bu stratejide öne çıkan şey, kullanıcıların hissetmeyeceği özellikleri olabildiğince kısarak, üst segmenti yakalayan bir cihaz üretmek. Mesela şu an elindeki cihazın Gorilla Glass 6 olması ile 3+ olması arasında bir fark görebiliyor musun ya da 2012 yılında çıkmış Galaxy S3, bir amiral gemisi telefon olarak Gorilla Glass 2 ile çıktığında, çizilmemeyi ve darbelere karşı dayanıklılığı vadettiğinde, hepimiz memnuniyetle kullanıp, bunu tasdiklerken, 8 senede ne değişti de Gorilla Glass 6 ihtiyacı ortaya çıktı?

Mesela insanoğlu artık daha yükseklerde mi yaşamaya başladı? Yoksa önceden beton zemin varken, artık şimdi tüm zeminler çivili mi?

İşte daha böyle sayabileceğim bir ton gelişme, telefonlara maaliyet olarak yansımaya başladı ve bu da tüketicinin işine yaramayan bir şey. Tamam, birçok teknolojik gelişme eskiye oranla gerçekten de konfor artırıcı fakat kayda değer olmayan şeyler de bir o kadar para sömürücü.

İşte bu sebeple Samsung, bu durumdan sıkılmış ve malın iyisinden anlayan müşterilerini dinledi ve Lite sürüm cihazları çıkardı. S10 Lite da bunlardan birisi. Ben bir telefonda işlemciye, grafik işlemcisine, RAM'e, depolama kapasitesine, arayüzün kullanışlılığına ve yazılımsal olarak kişiselleştirilebilirliğine bakarım. Gerisi fasa fiso.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 7 Ağustos 2020; 12:0:52 >

• Yeni güncelleme geldi bana, birsey yok. 174mb lık standart bir güvenlik güncellemesi.

• Ya siz şaka mısınız yoksa okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz. Kaç kere yazdım yüzümü netlemiyor, note 4 ile kıyasladığımda bile net değil, ama buraya selfie koyamayacagim icin kitap çektim diye. Sonra da arkadaş açıkladı selfie kamerasi zaten kitabı netlemez diye. Ben de kendimi acikladim benim telefonum yüzümü de netlemiyor diye. Anladığım kadariyla diğerleri netliyor, ben de kamerada bir sorun olabilir diye servise göndereceğim. Bunun neresi pimpirik neresi çamur atmak? Binlerce telefon üretiliyor hatalı bir uretim yapilmis olabilir. Sanki iphonela kiyaslayip yazdim buraya. Note 4, 6 7 sene onceki telefon. Hayret bir şey ya!

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar s10 lite sosyal medya kullanımı ile youtube spotify karışık kullanımı ortalama kaç saat ekran süresi veriyor deneyimleyen var mı cihazı satın almayı düşünüyorum.

• Biz kamerada hep photo diyoruz ama kamerananın video başarımı olağan üstu ve ilginçtir z kuşağın apk instagram vb uygulamalardaki direkt başarımıda olağanüstü.....kısaca kullanıcı nesli odaklı mı desem çağın popülaritesine göre kalibre edilmiş yazılımları.....dslr kafasıyla pek olmuyor olsada yazıldığı gibi ne çekeceksen ya pro yada işte makro çekim ypk geniş açı kamera yok gece moduna alacaksın çünkü ai si bir huawei gibi etkin değil.

• Valla şu telefonu kullanıyorum diye girip okuyorum arada konuyu. İnsanlar ne ile neyi satın almaya çalışıyor.

• PUBG oynamadım hocam. FPS konusunda telefon kaynaklı bir problem yaşamayacağına eminim. Sıcaklık da olması gerektiği gibi olur diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 7 Ağustos 2020; 12:6:27 >
  • HDR ve Aşırı ayarda oynuyorum yağ gibi akıyor

• Isınma yan çerçevelerde oluyor, ama bu durum son güncellemelerden sonra oldu, sonraki güncellemelerde biraz optimizasyonla ısınmayı azaltabilirler. Kılıf taktığım için ısınmayı sadece ekranda hissediyorum ama rahatsız edici değil.

• Benim ekran camını mediamarktta taktılar sanırım nano glass idi. Birde kamera kısmı oyuklu olsun ona dikkat edin. Daha önce bunların birinden hiç kullanmadım o yüzden tam bilemeyeceğim. Çok fazla bir fark olmaz diye düşünüyorum aralarında. Dediğim gibi cam ön kamerayı kaplamasın oyuk olsun.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.