Şimdi Ara

Samsung Galaxy S10 Lite [ANA KONU] (177. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.266
Cevap
48
Favori
379.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
14 oy
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    s10 lite almadan önce ben de 7t'yi çok araştırdım. 7t donanım olarak sadece 3-4 yönden öne çıkıyor s10 lite'a göre. diyafram açıklığı 1.6, ekran gorilla glass 5, cpu frekansı 2,96 ghz, 3.kamera 12mp

https://www.epey.com/akilli-telefonlar/karsilastir/327494-395684/oneplus-7t_samsung-galaxy-s10-lite/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 25 Temmuz 2020; 15:11:53 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • JaCKiE_BrOwN kullanıcısına yanıt
    + oxygen OS > one ui

+ 4k-60fps çekim

kesinlikle aradaki 600 lira verilir oneplus alınır, sadece diyaframın bile 1.6 olması gece az ışıktaki çekimlerde çok farkediyor. f1.8 olsaymış bari Samsung tarafı 2.0 nedir ya :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 25 Temmuz 2020; 15:57:53 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SERKAN BEY -- 25 Temmuz 2020; 16:7:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwN

s10 lite almadan önce ben de 7t'yi çok araştırdım. 7t donanım olarak sadece 3-4 yönden öne çıkıyor s10 lite'a göre. diyafram açıklığı 1.6, ekran gorilla glass 5, cpu frekansı 2,96 ghz, 3.kamera 12mp

https://www.epey.com/akilli-telefonlar/karsilastir/327494-395684/oneplus-7t_samsung-galaxy-s10-lite/
    Üstad niye 5t değil de, s10 lite aldın.
    Mediamarkt ta buds ile birlikte 5100e veriyorlar, fena aklımı alıyor.
    Mavi renk var sadece. Alayım mı, ne dersin

Xiaomi den meizudan bıktım arayüz hatalarından.
    One plus iyi diyorlar gayet ama yine de bilemedim.

• SERKAN BEY kullanıcısına yanıt
    farketmez hocam zaten olmalı SD855 işlemci var sonuçta bi zahmet olsun:)

ana kamera diyafram değeri çok yüksek f1.8'e razıyım ama 2.0 çok

google'daki android geliştiricilerinin söyle bir söylemi vardi; "oxygen OS arabirimi bizim saf android sisteminden daha performansli çalışıyor"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 25 Temmuz 2020; 16:36:39 >
    Yukarıda bir arkadaş demiş 600 lira farka 7t alınır. Mesela 5500 lira bütçen olsa, o zaman 6100 liralık telefon görsen onu mu alayım acaba dersin. Çünkü 6100 liralık o telefonun da 5500 liralık telefon karşısında üstün özellikleri de vardır, üstün olmayan özellikleri de. Bunun sonu yok. Ben bir telefona maksimum 4500 lira verebileceğim bir dönemimdi, üstelik acil telefon ihtiyacım vardı bu yüzden s10 lite aldım.

Nova 5t çok düşünmüştüm ama ips ekran ve google servisleri yüzünden almadım. s10 lite'ın pil kapasitesi de cezbetmedi değil. 7T'de 3800mah pil kapasitesi var, nova 5t'de 3750 mesela, s10 lite'da 4500..

kameranın diyafram açıklığına gelince; pirinç tanesi kadar bir sensörde 1,6 - 2.0 diyafram açıklığı arasındaki farka ihtiyaç duyacak ne yapıyoruz? Şu an bu yorumu okuyan herkes galerisini açsın ve çektiği tüm fotoğraflardan kaçının gece çekimi olduğunu yazsın. 100 fotoğraftan 5'i gece çekimi değildir bile.

5500 lira bütçem olsa, 7t alırdım ama dediğim gibi o zaman maddi olarak çok da iyi bir dönemde değildim, üstelik acil telefon ihtiyacım vardı

• suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    Hocam 7T de ön kamerada 4k çekim yok diyor Epey de doğrumu?

Huawei kendi store Google servisler yükleniyor incelemede s10 lite daha ağır basıyor insanlar 2 ile 2.20 diyafram takılmış ayrıca elden çıkardığında s10 lite nin piyasasi var.s10 lite enbuyuk sorunu güncelleme idi onlada birçok sorun çözüldü artık güncelleme olayı düzene girdi Samsung iki şeyi düzeltmesi gerekiyor asiri yüklü kendi uygulamalari telefonda çok yer kaplıyor ve kullanıcı arayuzde değişikliğe gitmeli Samsung gibi firmaya bu arayüz yakışmıyor tek ekran üzerinde uygulamalar aktif edilebilir widget launcher ayarları göre düzenlenebilir.4k hastalığı var millette kaç insan telde 4k kullanıyor 4k kullanmak için telefonun hafızası yüksek olmalı bir telefonda işlemci ram yüksek olmalı ekran hızı 90-120 ve pil 4500 ve hafıza 128-256 gb kamera da suanki şartlarda olmalı bana 60-108 mega piksel saçmalık geliyor millet 108 megapiksel diye alıyor sanıyor fotoğraf makinesi kalitesi alacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaiecris -- 25 Temmuz 2020; 17:5:59 >

Lisans okurken fotoğrafçılığın piri profesör bir hocam vardı ve telefonlarda diyafram açıklığı muhabbeti yapanlara çok sağlam giydirip, alay ediyordu. Kendisinin rahmetli Ara Güler ile sıkı bir bağı vardı.

Sonuç olarak, bu kadar diyafram açıklığı takıntısı olan kişi çok deli fotoğraflar çekiyordur ve o adama zaten telefon değil, profesyonel bir fotoğraf makinesi lazım. Bu tür takıntıları anlamlandırmak istiyorum ama bir türlü kendimi ikna edemiyorum.

Şu kadar daha para ekle, şunu al diyenlere ben de gülüyorum bu arada. Telefona 5.000 lira veriyorsun, 600 lira daha ver şunu al diyorlar. 5.600 lira veriyorsun, 400 lira daha ver şunu al diyorlar. En iyisi ben 100 milyon dolar daha ekleyip, Boeing 737 alayım
    Palit RTX 4070 Ti Super JetStream | R7 5800X3D | Arctic Liquid Freezer II 360mm | Corsair Vengeance RGB RT 32GB 3600MHz Dual | Samsung 970 Evo 1TB NVMe M.2 | Samsung 860 Evo 1TB M.2 | WD Blue 1TB | MSI Optix MAG271CQR 27" 2K 144Hz | Corsair K70 RGB MK.2 Rapidfire MX Speed | Razer Deathadder v2 | Xbox Wireless Controller Gen9 | SteelSeries QcK+ Large | SteelSeries Arctis 5 | Logitech G29 | Logitech C922x Pro | HyperX QuadCast | NZXT H7 Flow | High Power Super GD 850W 80+ Gold
    zaten normalde 6bin değeri hocam, indirime girdi daha yeni düştü 5500`e

hani bi agresiflik daha yapıp 5bine inseler efsane olur.
    4000'lik nova 5T'yi ve 4200'lük S10 Lite'ı 5bine yaklastirdilar, onlar çıkarken oneplus aşağı çekiyor. 5bin olsa S10 Lite - nova - p30 hepsini siler atar. insanların android psikolojik sınırı 5bin oda biraz üstünde kalıyor.

Samsung Galaxy S10 Lite [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 25 Temmuz 2020; 17:43:32 >

• SERKAN BEY kullanıcısına yanıt
    bende yok diye hatırlıyorum, segmentindeki diğerlerinde de yok aslında, ön kamera için alan az geliyor küçük sensör kullanıldığı için o sensör de 4k'yi kaldırmıyor.

rasyonel mantıklı cevaplar yazın arkadaşlar, " yok boing moing alacakmış" hahaha ne güldüm ya nedir bu seviye böyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 25 Temmuz 2020; 17:48:24 >
    yani bir de evet s10 lite aldığım zaman 7t'nin fiyatı 5999 liraydı. hayatta alamazdım zaten. s10 lite'ın fiyatı 4270'e düşmüşken, dur 1800 lira daha koyup 7T alayım diyemezdim, kimse de o zamanlarda demezdi :))

Şu anki ekonomide Çin merkezli telefon firmalarının hiçbiri 2.500-3.000 TL'den fazlasını hak etmiyor. Performans vesaireden bahsetmiyorum. İnsanlar eskiden yüzüne bakmadıkları Çin firmalarına şu anda komik rakamlar bayılıyor. Çin şu anda sermayesinin gücünü kullanıyor ve ortalık 2010'dan sonra kurulmuş bir sürü Çin firmasıyla dolu. Amaçları da telekomünikasyon üzerinden veri hırsızlığı yapmak. Apple bile bunlardan daha masum. O kadar diyeyim.
    Palit RTX 4070 Ti Super JetStream | R7 5800X3D | Arctic Liquid Freezer II 360mm | Corsair Vengeance RGB RT 32GB 3600MHz Dual | Samsung 970 Evo 1TB NVMe M.2 | Samsung 860 Evo 1TB M.2 | WD Blue 1TB | MSI Optix MAG271CQR 27" 2K 144Hz | Corsair K70 RGB MK.2 Rapidfire MX Speed | Razer Deathadder v2 | Xbox Wireless Controller Gen9 | SteelSeries QcK+ Large | SteelSeries Arctis 5 | Logitech G29 | Logitech C922x Pro | HyperX QuadCast | NZXT H7 Flow | High Power Super GD 850W 80+ Gold
  • abd'nin elinde çok güçlü bir koz vardı ama onu elinin tersiyle itti. şöyle ki, bu korona virüs konusunda abd çin'i suçluyordu ki tüm dünyada parmaklar çin'i suçlu gösteriyordu. İleride çin'e açılabilecek bir uluslararası mahkemede milyarlarca dolar tazminat ödemekle karşı karşıya kalabilirdi çin. Üstelik bu teknoloji hamlesi de bir süreliğine rafa kalkabilir, hatta elinde patlayabilirdi. Ta ki abd dünya sağlık örgütü üyeliğinden çekilene kadar. Şu anda bu tezleri yürütebilecek kimse kalmadı abd'nin yanında.
  • Merhabalar arkadaşlar uzun zamandır telefonları inceliyorum da 4000-5000 fiyat bandı arasında s10 lite ve mi note 10 (lite veya pro değil) arasında kaldım. S10 lite işlemci ve performans bakımından cazip geliyor ancak diğer yandan mi note 10'un kamerası ve bataryası da ilgi çekici gözüküyor. Açıkçası her şeyin fotoğrafını çekmiyorum ama fotoğrafları çektikten sonra beni pişman etmesini kötü gözükmesini istemem. Samsung konusunda beni endişelendiren şeyler ise şunlar daha önceden samsung telefon kullanmış biri olarak telefonun alındıktan sonra 2-3 yıl içerisinde ciddi anlamda performans kaybı yaşattığına şahit oldum ve bu yeşil ekran mevzularından biraz çekiniyorum. Sizce hangi seçimi yapmalıyım siz neyi önerirsiniz cihaza sahip olan arkadaşlar ve araştıran arkadaşlar aydınlatırlarsa sevinirim.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.