Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY M51 [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.953
Cevap
124
Favori
672.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Telefonun fiyatı şuan itibari ile 6000 TL civarlarında dolaşıyor. Hepsiburada satışı bırakınca fiyatlar uçmuş gibi görünüyor.



    Konumuz 3400 cevabı ve 150.000 gösterimi geçmiştir.



    Edit 2: Konumuz 9500 cevabı ve 500.000 gösterimi geçmiştir.


    Dolardan dolayı telefonun fiyatı 4000 TL civarına geldi.

    Telefon satışta. Şuan 3799 TL fiyatı var. Tabi doların duruma göre yükselebilir.

    Telefonun parçalarını merak edenler için:



    Satın alanlardan daha incelemeler gelmedi.

    Çift SIM ve 8 GB RAM versiyonu Türkiye'ye geldi. Zaten başka versiyonu yok. Kaynak:https://shop.samsung.com/tr/galaxy-m51//

    İşlemci Qualcomm Snapdragon 730g.

    XDA'ya göre kamera da 4K60 veya 1080p60 fps yok. M31 de 1080p60 vardı. Normalde bu özellikler aynı işlemciye sahip Realme x2 ve Poco x2 (1080p120fps) bile varken Samsung'un bu telefonun video kapasitesini 30 FPS'ye kitlemesi üzücü olmuş.

    Kaynak:https://www.xda-developers.com/samsung-galaxy-m51-review/

    Linkler:
    https://shop.samsung.com/tr/galaxy-m51//
    https://www.hepsiburada.com/samsung-galaxy-m51-128-gb-samsung-turkiye-garantili-p-HBV00000X735D

    Telefonun özellikleri:

    SAMSUNG GALAXY M51 [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 9 Ağustos 2021; 21:24:56 >







  • Dostum teknoloji marketlerde eleman kalitesi çok düşük. İlk zamanlar yani bundan 15 yılkadar önce yüksek maaşla kaliteli ve bilgi yönünden donanımlı elemanlar çalışıyordu. Gerçekten bilgi alabiliyordunuz. Teknoloji marketlerlerin karları azaldıkça daha düşük vasıflı elemanları daha düşük maaşla çalıştırmaya başladılar. Vasıfsız elemanlara işe başlamadan önce eğitim bile vermekten imtina etmeye başladılar. Yeni elemanlar eğitim almadan sanki bir bakkalda çalışmaya başlar gibi işe başladılar. Bunları nereden biliyorum? Bir arkadaşımın oğlunu bir tekno markette yüksek maaş verdikleri ve yerine daha ucuz eleman bulacakları için işten çıkartmışlardı.

    Yaklaşık 10-12 yıldır tekno marketlerden TV, telefon, bilgisayar gibi elektronik eşya satın almıyorum. Almak istediğim ürünleri internetten ve forumlardan araştırırım eğer fiziken görme ihtiyacım olursa gider tekno marketlerde incelerim ama oralardan asla satın almam.

    Vasıfsız elemanlardan bilgi almak istediğin cahilce cevaplar alıyorsun, bilgi sahibi değiller ama fikir sahibiler. Diğer arkadaşların dediği gibi prim üzerine çalıştıkları için sizi kendi çıkarları doğrultusunda başka bir ürüne yönlendirebilirler.

    Bir gün hanıma telefon alacağız ve almak istediğim telefonu tekno marketten göstereceğim. Satıcıya ürünü sorduk gösterdi ama daha iyisi bu diye daha düşük donanımlı bir ürünü bize satmaya çalıştı. Biz amoled ekranlı telefon bakıyoruz dedikçe o bana ips ekranlı telefonu bu ekran daha az batarya tüketir diye satmaya çalıştı. Anlattığı her şey palavraydı. Daha ne çok buna benzer diyalog yaşadım ama uzun sürer anlatamam. Sonuç olarak satış görevlilerini dinleyina ama inanmayın.

    İnanın şu forumda yorum yapan arkadaşlar bilgi yönünden bu tekno market görevlilerine on basar.
    Hepsiburada bana yanlışlıkla 2. bir telefon göndermişti kulaklık yerine. Kulaklık gelmeden göndermeyeceğimi söylemiştim. Fazla gönderdiklerini de yine ben söylemiştim, haberleri bile yoktu. Bugün arıyorlar telefon için, hatta bir de aras kargoyu göndermişler kapıma. Sinirlendim tabi. Onlara yaşadıkları sorun için üzgün olduğumu, ama buradan herhangi bir işlem yapmaya yetkim olmadığını, durumları ile alakalı olarak 02803839 numaralı kayıt oluşturarak ilgili birime konunun aktarıldığını, en gec 3 iş günü içerisinde cevap vereceğimi, sorunları çözülmezse benimle tekrar iletişime geçebileceklerini belirttim.
    Salı günü iade ederim artık :D :D :D
    Çok garip insanlar var. Telefonu beğenmezsin anlarım. Eleştirini falan yap o da güzel ama bir ürünü alan insana cahil gibi kötüleme yapmak anlamsız. Paramız bu kadar bu telefonu aldık. 1500 tl az para değil bir asgari ücretlinin yarım ayı demek. Keşke telefona sahip olmayanlar şu beynini boş yorumlar yazmak için kullanmayıp, kendi telefonun başlığında yazsalar.

    tırtıl kenan konuyu mahvettin. "7000 mAh bataryalı telefon 7 saat ekran süresi alır, 15 saat ekran süresi almak için 15000 mAh gerekir" gibi tam da zekâna yaraşır ifadelerle bu konuyu işgal etmekten vazgeçmelisin. senin tevellütün dünyayı yüksek oktavlı gayet ottan bir yer yapmaya devam ediyor. irezalet! amorti günler

    şaka yapıyor olmalısınız. 'şarj'a takıp çıkardığım aralığı gösteriniz. "çıkarmışsındır" ifadesi benim bile emin olmadığım anlamına gelir; ayrıca hoş bir söylem değil ve bu konuda dikkatli olmalısınız.

    arada şarja takıp çıkarmam; %100'de şarjdan alırım, %15'te şarja takarım. Daha önceden de ekran süresi görüntülerini paylaştığım mesajlar bulunmaktadır. yalan söyleyip kimseye yanlış bilgiler verecek değilim. böyle bir aldatıcılık kabul edilemez.

    bir başka kullanıcının kendi kullanım senaryosuna göre alınmış değerlerdir bunlar ve yalnızca bir fikir vermesi bakımındandır.

    Abi gözünüzü seveyim şu algıyı tabuyu neyse artık yıkın... Para ödediğin bir cihazın şans işi diye birşeyi olamaz.. Kalite kontrolü iyi yapılmamıştır. hatalıdır, prosesi oturmamıştır vs.. vs... Hakkınızı arayın..


    Elektronik mallar şans işi değildir.


    Biz ayıplı ürünleri, paranın karşılığını vermeyen görevini eksik yada yanlış yapan cihazları alıp hakkımızı elektronik şans işi diye aramazsak ASIL ŞANSLI firmalar olur. Yıllardır olduğu gibi..

  • Konu hayırlı olsun. Yalniz ülkemiz de satisa çıktı bile :) hepsiburada da 3799 lira'ya satiliyor.

    https://www.hepsiburada.com/samsung-galaxy-m51-128-gb-samsung-turkiye-garantili-p-HBV00000X735D?magaza=Hepsiburada

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • HB web sitesinde ürün sayfasinda yer alan canlı destekten indirim isteyince az da olsa bir indirim tanımlıyorlar, bilginiz olsun...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • selam arkadaşlar sizlere bir sorum var şimdi A serisi mi yoksa M serisi? örnek a31 mi m31 mi? normal kullanıcıyım uzun süre kullanırım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turgut reis

    selam arkadaşlar sizlere bir sorum var şimdi A serisi mi yoksa M serisi? örnek a31 mi m31 mi? normal kullanıcıyım uzun süre kullanırım
    M serisi bataryasi ile one çıkıyor. A serisi daha ust segmentte ama aralarinda yazilim harici cok fark yok. Misal m51, a71 ile batarya haric neredeyse ayni donanim ve ozellikleri tasirken, yazilim tarafından bazi kirpmalar olmus.
    Bixby, edge paneli vs ne kadar onemli tabi o tartışılır. Ama guvenli klasor olmamasi bana gore buyuk eksiklik.
    SAMSUNG GALAXY M51 [ANA KONU]

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • GSMarena sitesinde yazan şarj detaylarında "reverse charging" yazıyor. Ne demek olduğunu bilen var mı acaba ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokmay

    GSMarena sitesinde yazan şarj detaylarında "reverse charging" yazıyor. Ne demek olduğunu bilen var mı acaba ?
    Ters şarj olayı. USB-C girişi olan telefonlara kablo üzerinden şarj yapabiliyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ercaner jr.

    M serisi bataryasi ile one çıkıyor. A serisi daha ust segmentte ama aralarinda yazilim harici cok fark yok. Misal m51, a71 ile batarya haric neredeyse ayni donanim ve ozellikleri tasirken, yazilim tarafından bazi kirpmalar olmus.
    Bixby, edge paneli vs ne kadar onemli tabi o tartışılır. Ama guvenli klasor olmamasi bana gore buyuk eksiklik.


    Alıntıları Göster
    selam teşekkür ederim o zaman A serileri üst segment o zaman M31 yerine A 31 almam benim için daha iyi demek




  • turgut reis T kullanıcısına yanıt
    A serileri üst segment falan değil hocam. A serileri ile M serileri orta segmente hitap eden modellerden oluşuyor genel olarak. A10-M10, A20-M20 gibi alt segment cihazlar da bulunuyor. Üst segment dediğimiz amiral gemilerini S ve Note serileri oluşturuyor. A ve M serileri arasında yazılım anlamında ufak kırpmalar olsa da M serisi A serisinden daha iyi bir konumda. Mesela numaralandırma olarak M31 ile A31 in benzer özelliklerde bekliyorsunuz ama hayır M31, A31 in kat kat önünde. M31 anca A51 ile kıyaslanır. Hatta tercihe göre bence M31 alınır. Samsung, A serisinin daha çok satmasını istediğinden M serisini arka planda tutsa da hem fiyat hem performans olarak M serileri bir adım önde oluyor hep. Yazılım anlamında sadece güvenli klasör, knox koruması vs gibi ufak tefek özellikler M serisinde yok sadece. Yani yazılım dışında M serileri ile A serilerinin bir farkı yok. A serilerinin, M serilerinden üstün olma gibi bir durumu yok.




  • gokmay kullanıcısına yanıt
    Ne kadar indirim yapılıyor bilginiz var mı ? Teşekkürler.
  • Fazla değil 50 lira ama hiç yoktan iyidir. Ben çok zorlamadım, bilmiyorum farklı bir miktarda tanımlama da yaparlar belki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmay -- 15 Eylül 2020; 10:17:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gokmay kullanıcısına yanıt
    HB 10 lira kargo ekliyor toplam indirim 40 olur. Samsungdan sipariş vermiştim. İptal etmedim o yüzden. Bilgi için teşekkürler.
  • Tercih senin 🙋‍♂️

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konu sahibi konuya bakıp biraz düzenleme yapsa...
  • BonusFlaş Hepsiburada da geçerli %10 indirimi başlattı arkadaşlar. En fazla 75TL ilk bir bonus veriyor. Düşünenlere bir avantaj daha kulaklıkla beraber



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burcin.irgin -- 15 Eylül 2020; 12:2:5 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • takip.....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galiba M31 kullanıyorsunuz. Satıp M51 alacak mısınız?
  • M51 gayet güzel bir cihaz olmuş. SD 730G kullanması, 8 GB RAM, Adreno 618 128 GB ROM 7K mAh pil.

    Hem de sAMOLED+ ekranı ile...

    Sanırım sony'nin cmos sensörünü kullanıyor (IMX 682) ve maalesef OIS yok. Günlük kullanım için ideal bir cihaz olmuş.
  • Elimde 4 yıldır kullandigim samsung s8 var. Pil cabuk bittiği için ve kamerası iyi bir şey olsun diye başka bir telefona geçmek istiyorum.
    Önem verdiğim pil ve kamera. Sizce ihtiyacimi en iyi hangi telefon karşılar. S8den m51 geçilir mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.