Şimdi Ara

Samsung Galaxy Ace s5830i Root Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben yaklaşık iki hafta önce Samsung Galaxy Ace s5830i aldım. Telefondan memnunum fakat flash ve 3d oyunlar için root yapmak gerekiyor heralde. gerekli zip dosyasını indirdim hafıza kartına attım. Telefonu recovery mod da çalıştırıyorum. Gelen menüde "Apply update from sdcard" sekmesine tıklıyorum.

Fakat ekranın altında

E:failed to mount /sdcard (no such file or directory)
    E:Can't mount /sdcard

Install from sdcard complete

böyle bi uyarı veriyor. Tahminimce hafıza kartını okumuyor görmüyor. İnternette biraz araştırdım. Hafıza kartını biçimlendirin öyle deneyin yazmışlar hafıza kartını biçimlendirdim yine aynısı oluyor. Başka bi hafıza kartıyla denedim yine aynı. Bi türlü işin içinden çıkamadım.

Bi de size danışayım dedim. Ne yapmam gerekir?

• Yok mu yardım edebilecek kimse ?
  • Cihazın içinde gelen kart arızalı çıkıyor genelde. Ve kullandığınız o kartta arızalı olabilir. Sonuçta küçük çipler onlar ;) Farklı bir SD Kart kullanın. Ama telefon açık şekilde bir kaç uygulama falan kurun ana dosyalar atılsın karta. Sonra o zipli dosyayı atın ve uygulamaya başlayın ROOT işlemlerini
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhanclb38

Yok mu yardım edebilecek kimse ?

bende merak ettim sorunun cevabını
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaC07

Cihazın içinde gelen kart arızalı çıkıyor genelde. Ve kullandığınız o kartta arızalı olabilir. Sonuçta küçük çipler onlar ;) Farklı bir SD Kart kullanın. Ama telefon açık şekilde bir kaç uygulama falan kurun ana dosyalar atılsın karta. Sonra o zipli dosyayı atın ve uygulamaya başlayın ROOT işlemlerini

Benim hafıza kartım hariç 2 hafıza kartıyla denedim. Yine önce telefonda açtım. Uygulamaları felan yükledi içine bir sorun yok. Ama root işlemine gelince öyle diyor. Bi de bi internet sitesinde birisi bu sorunla karşılaşmış ve halletmiş. Çözümünü yazmış fakat ingilizce olduğu için tam anlayamadım. bi de siz bakın.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1622091

"I created a new partition" bölümünden sonra anlatıyor çözümü. Ama ben anlayamadım tam.

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhanclb38

quote:

Orijinalden alıntı: MaC07

Cihazın içinde gelen kart arızalı çıkıyor genelde. Ve kullandığınız o kartta arızalı olabilir. Sonuçta küçük çipler onlar ;) Farklı bir SD Kart kullanın. Ama telefon açık şekilde bir kaç uygulama falan kurun ana dosyalar atılsın karta. Sonra o zipli dosyayı atın ve uygulamaya başlayın ROOT işlemlerini

Benim hafıza kartım hariç 2 hafıza kartıyla denedim. Yine önce telefonda açtım. Uygulamaları felan yükledi içine bir sorun yok. Ama root işlemine gelince öyle diyor. Bi de bi internet sitesinde birisi bu sorunla karşılaşmış ve halletmiş. Çözümünü yazmış fakat ingilizce olduğu için tam anlayamadım. bi de siz bakın.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1622091

"I created a new partition" bölümünden sonra anlatıyor çözümü. Ama ben anlayamadım tam.

Dostum anladığım kadarıyla adam hafıza kartını FAT32 şeklinde biçimlendirmiş. Telefonu bilgisayara bağla ve hafıza kartını biçimlendiri seç. Dosya sistemi ni FAT32 olarak seç ve biçimlendire tıkla ;)

• Kardesim öyle de yaptım hafıza kartını biçimlendirirken fat32 seçili zaten ama olmuyor öyle de. Adamın yazdığında fat32 yi ben de anladım da başka bişeyler daha söylüyor oraları anlayamadım. Kafayı yicem artık kaç gündür bi root atamadım ya.

I created a new partition (/dev/sdc1 and overwriting the current data on the card), formatted it as FAT32 and copied root.zip.

Bu cümle benim sorunu çözümü işte. Fat32 olarak biçimlendirilecek fakat ondan önce bişeyler daha söylüyor. /dev/sdc1 felan. Ora ne anlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhanclb38 -- 21 Temmuz 2012; 23:15:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung Galaxy FİT S5670 ANA KONU
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aynı sorunu ben de yaşıyorum, galaxy s i9000 cihazım dün wipe data yaptıktan sonra bu hatayı vermeye başladı.
  • Menü - Ayarlar - Gizlilik - Fabrika ayarlarına sıfırla seçtikten sonra SD KARTI BİÇİMLEBDİR' i seçiyoruz telefon kendisi biçimlendirdimi sorun düzeliyor bilgisayardan biçimlendirdinmi sorun aynı devam ediyor.
  • Bicimlendirme islemi yapmadan once sd kartinizda 200mb kadarini ayirin. Ayirdiginiz alani ext2 dosyalama sistemi ile formatlayin. Nette ext2 format araclari var. Kalan alani fat32 olarak bicimlendirin. Root dosyasini fat kismine kopyalatin ve root islemini tekrar deneyin. Ext2 root icin ileri de ihtiyaciniz olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tefelo kardeşim çok teşekkürler telefon hafıza kartını kendi biçimlendirdiğinde hafıza kartını görmeyen telefon download modunda rahatlıkla gördü. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefodu -- 22 Temmuz 2014; 13:19:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.