Bildirim
SAMSUNG GALAXY A5 (2017) [ANA KONU] (22. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
e bundada sony x daha iyi ? @dimsum -
2.000 TL para az mı ? 2.000 TL verdiğimiz telefonla neden mutlu olmuyoruz ? Amiral amiral deyip duruyorsunuz. Çok gördük amiral serilerinin de battığını ve bazı özelliklerinin kötü olduğunu. Biz çok şey istemiyoruz. Sadece OIS-Gerçek Selfie Kamerası ve madem telefona koydun düzgün çalışan bir Parmak İzi okuyucusu istiyoruz o kadar.. Artık sıradan olan bu özellikler için 4.000 TL gibi miktarlardan bahsedip abartmanıza gerek yok !.. -
ön kameranın düşük ışıkta başarılı olabilmesi için uzak odağı yazılımsal veya donanımsal olarak düşürülmüş olabilir.
Yazılım veya donanımsal olarak yeni bir özellik eklenmek istendiğinde mevcut teknoloji ile birtakım tavizler verilmiş olabilir.
Diyeceksiniz ki düşük ışık başarısını nasıl anladın ??
Kankamı görüntülü aradım, ikimiz aynı odadaydık,görüntüde o kömür gibiydi ben ise ay gibi berrak
Ön kamerada arka plan fluluğu çok umrunuzda değil ise no problem..
Bence telefonu alacak kişiler bir mağazaya gidip, telefonu deneyip inceleyip ondan sonra istediği siteden veya hesaplı bir yerden alsınlar..
Telefonu fiziksel olarak incelemeden asla almayınız.
Haaa burada bazı arkadaşlar diyecek ki efendim vaktim yok,,, kendinizi kandırmayın..!
1600-1700 tl para verip pişman olacağına yarım veya bir saatini ayırıp gidip telefonu incele kardeşim.
Haa paranı riske atmayı seviyorsan veya çok kolay kazanıyorsan, o zaman keyif senin, para senin ...
-
Aynı açıdan çekilmemişde sanki kasti kötü çekilmiş gibi -
Ober kardeş ben abartmıyorum piyasa neyse onu yazdım...!
Sen diyorsun ki telefonumda şu şu özellikler olsun bende diyorum ki adam onu öbürüne koymuş senin yapabileceğin hiçbirşey yok..
Pazarlama piyasasının nasıl işlediğini sen de en az benim kadar biliyorsundur eminim ki..
Kaldı ki Samsung Fenomeni felan da değil, tarafsız biriyim.
Bence 2000 tl telefon için ve bizler için çooOK büyük para, yani 1,5 asgari ücret... Ben de çok memnun değilim o kadar para verdiğim için, ama realite malesef bu..!! -
alakası yok.. sony x arka kamera 23 mp ve daha geniş açı ile çekiyor.. aynı şey ön kamera için de geçerli x çok daha geniş açılı çekiyor.. iki telefonu da kullanıyorum ve elimden geldiğince karşılaştırdım... a5 te odaklama sorunu var belli mesafeden sonra odaklama yapmıyor. bunun için bulanık resimler çekiyor.. -
Eğer bu bir arıza ise Samsung bu durumu düzeltmek zorunda.. -
Kapak felan demeyelim hoş durmuyor, burada fikirlerimiz ile bir çıkış noktası, bir analiz yapmaya çalışıyoruz.
İnsanlık yüzyıllardır tartışarak ilerlemeyi başarmıştır.
Tartışalım ama kimseyi incitmeyelim -
bence bir problem bu durum.. sonuçta kimse 50 cm öz çekim yapmıyor.. mesela denediniz mi bilmiyorum çoklu öz çekim yapmayı deneyin kendiniz dahil arkadaki kişiler flu çıkıyor.. yazılımsal olabilir diyeceğim ama aynı durum A7 de de mevcut.. -
Nihayet gerçekler ortaya çıkmaya başladı ve artık gerçek sorunları konuşabiliyoruz. Sn. Arkadaşlar bu sorun Sadece A5 2017'ye özgü değil. Samsung firmasının bu yıl piyasaya çıkarttığı A3-A5-A7 2017 serisi bütün telefonlarında Ön-Selfie Kamera ve Parmak İzini algılama sorunu bulunmaktadır.. -
sizce note 5 mi bu mu ? -
quote:
Orijinalden alıntı: OkanDRDYK
sizce note 5 mi bu mu ?
Note 5'in yanında bunun esamesi okunmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
şarj konusunda çok geride note 5 ama kalan her kısımda tabiki tokatlar -
Arkadaşlar merhaba, bende telefonu dün aldım ve alır almaz bu konuyu buldum. Ben tasarım ve bataryaya daha çok önem veririm ve bu ikiside telefonda mevcut. Şahsen ben beğendim, ama açılan konuyu şöyle bi baştan asağı okudum yazışmaların büyük bir kısmı laf sokumadan ibaret.
Ben iPhone se kullanıyorum normalde ancak çekim gücü pek iyi değil, arkadaşlarım da hep samsung var benim telefonun şebeke aradığı yerde onlar internete giriyor(hepsi turkcell).
Sizlerin kullanımına göre bu telefonun çekişi nasıl acaba, pişman olmam inşallah.
ön kamera ile ilgili samsungun sitesine şikayet yazılmış ve cevap :
https://eu.community.samsung.com/t5/Smartphones-Tablets-Wearables/A5-2017-front-camera-focus-issue/td-p/181319
Galaxy A5'in ön yüz fotoğraf makinesinin sabit odağından mutsuz olduğunuz için üzgünüz. Bu kamera Selfie Modu için en iyi duruma getirilmiştir ve objektifle 20 ila 50 cm arasında nesneler veya insanlar resim çekerken kullanılmalıdır. Bu aralığın dışındaki fotoğraflar için, fotodiyotlar ve otomatik odaklamayı kullanan arka kamerayı kullanabilirsiniz. Ayrıca, Kamera Uygulaması> Ayarlar> Sesle Kontrol> Toggle On (Açma / Kapama) seçeneklerine giderek fotoğraflarınız için bir ses kontrolü ayarlayabilirsiniz.
anlayacağım mesafe az tutulduğu için 50 cm den sonra netlemeyi unutun..
Bu sorunlar, aynı kamera donanımını kullandığınız tüm A 2017 serisi telefonlarda var. Telefonu Samsung mağazasından Hindistan / Bangalore'ye getirdim. Teknik kişilerin önünde birçok diğer samsung mağazalarında da kontrol ettim. Tüm A5 / A7 2017 telefonlarında test ettim. Bu konuyu itiraf ettiler. Bu sorunun düzeltilemez olduğunu söylediler.. Not 7 de olduğu gibi. Tüm telefonları geri aramalısınız veya hepsini hurdaya atmanız ve parayı geri ödemeniz gerekir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vitekop -- 10 Haziran 2017; 10:21:1 >
-
Daha önceki mesajlarımda da yazdım, odaklanma sorunu yok , sabit odak var , o mesafenin dışındaki şeyler bulanık çıkıyor
bende A5 2017 den önce J7 prime ondan öncede J5 vardı onlarda böyle .Adamlar kamerayı zaten o şekilde yapmışlar.
Bende 16 megapixel olmasına aldanıp daha güzel selfie fotoları çekerim diye bu telefona geçiş yaptım ama arka plandaki şeyler bulanık çıktığı için 16mp nin hiçbir avantajı kalmıyor
Tavsiyem arkadaşlarla resim çekilecekseniz onları resme sığdırmak için arkaya dizmeyin yanınıza alıp "geniş selfie" özelliğini kullanın.
Kendimi çekeyim arkamdaki manzarada net çıksın derseniz zaten olmuyor
Ama dediğim gibi bu bir "sorun" değil adamlar yaparken selfie kamerayı öyle yapmış , benim gibi 16mp ye kanıp alırsanız beklentilerinizi karşılamaz.
Karanlık ortam çekimleri f/1.8 olduğu için diğerlerine göre daha başarılı
Parmak izi sensöründe sorun yok, parmağınızı tanıtırken zaten sizden en az 20 kere dokunmanızı istiyor , sağ sol yukarı aşağı çapraz vs değişik açılarla değişik yerlerini dokundurarak tanıtırsanız hiçbir sıkıntı yaşamazsınız
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
yuh be karde?im 50 cm nedir ya
Bence toplu selfi çekimine önem verenler bu teli almasın...
onun haricinde ben hicbir dezavantajını yaşamadım..
ois li telefon tecrübem olmadığından o konuda yorum yapamayacağım..
Arkadaşlar cevaplarsanız sevinirim
1- Ben Flac müzik dinleyen birisiyim kulaklık performası nasıl acaba
2- Parmak izi denilen kadar sorunlu mu
3- Ben fotoğraf çekerken çok kaydırırım OIS video çekerken mi işe yarıyor yoksa fotoğraf çekerken mi
4- Yanlışlıkla da olsa su testi yapan var mı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X