Şimdi Ara

★★ SAMSUNG GALAXY A5 2016 (SM-A510F) [ANA KONU] ★★ (199. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.726
Cevap
53
Favori
306.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 197198199200201
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaniyorsun_fuat_abi Y kullanıcısına yanıt
    Birde bu forumda hiç kimsenin daha önceden yaşamadığı sorunlardan bahsediyorsunuz. Bu sorunları belki burada ilk defa duyuyoruz. Size tavsiyem Sorunlarınız hallolmaz ise telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürüp tekrar kurulum yapın. Bence farkında olmadan bazı ayarları aktif etmiş olabilirsiniz. Sonra biraz daha kullanın eğer sorunlar devam ediyorsa servise başvurabilirsiniz.

Siz iPhone 5 den bu telefona geçmişsiniz bu telefon o telefona göre çok daha üstün. Bana göre iPhone 6 dan da güzel ve üstün. Siz zaten en başında telefona ön yargılı yaklaşmışsınız bunun için en ufak sorunda kendinizi üzüyorsunuz bence telefonunuzu severek kullanın göreceksiniz kullandıkça telefonu daha çok seveceksiniz. Birde dokununca titreşim olayından bahsetmiştiniz, ben bugüne kadar en az 20-30 taneye yakın çeşitli telefon kullandım. Telefonları ilk aldığımda ilk yaptığım ayar hepsinde dokununca titremesi ve sesini kapatmak oldu.

Not: Unutmayın Android ios gibi değil android telefonlarda haledilemiyecek sorun yoktur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: yaniyorsun_fuat_abi

Hocam gozunu seveyim nasil yaptin onu anlatabilirmisin zahmet olmazsa. Aslinda ben bundan daha onemli bi sorun ile karsilastim sizde de boyle bi sorun varmi bilmiyorum telefon sanki birisi ariyormus gibi durduk yere 1dk boyunca kesik kesik titriyor ama ne arayan var ne de mesaj gonderen 2sefer oldu servise veriyimmi sizce ne dersiniz. moralim bozuldu acikcasi persembe gunu almistim telefonu

Telefonun kendi uygulaması olan E-POSTA uygulamasında bildirimler o şekilde görünüyor. Ancak Google Play'den yüklenen GMAİL Uygulamasında görünmüyor. Bi arkadaş bahsetmişti bi önceki sayfada. Yani telefonun kendi e-posta uygulamasını kullanmanız yeterli. Ekstra bi ayar yapmanıza gerek yok.
  • Tesekkur ederim dediginiz gibi kendi uygulamasinda rakamlari gosteriyormus outlook'sildim.
  • Hocam haklisin ios tan android e gecicinde baya bi sasirdim. su goturmez bi gercek ki iphone 5 den cok ustun a5 on yargim tamamen Samsung a karsi idi ben huawei p9, nova, ve mate s arasinda secim yaparken sirf sar degeri az oldugu icin samsung aldim. Titreme sorunu galiba benim hatamdan dolayi yine tekrarlar ise dediginiz tavsiyeleri yapicam. Tesekkurler
  • Evet Samsung'un gömülü e-Posta uygulamasında gelen mesajlar rakamsal olarak ikon üzerinde gösteriliyor. Ancak bir takım sebeplerden (gelen mesajların kategorize edilerek ayrı klasörler altında arşivlenmesi ve bu mesajlara başka bir PC'den de girebilme kapasitesi nedeniyle) Gmail uygulamasını kullanmak zorundayım. Aslında yazılımsal olarak yapılabilecek bir şey ve bu konuda iki üç defa ben keza diğer kullanıcılar da talepte bulunmalarına rağmen her nedense Google bu konuyu kulak arkası yapıyor. Umuyorum bir güncelleme ile düzeltecek keyfi geldiğinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet Serdar K.

Evet Samsung'un gömülü e-Posta uygulamasında gelen mesajlar rakamsal olarak ikon üzerinde gösteriliyor. Ancak bir takım sebeplerden (gelen mesajların kategorize edilerek ayrı klasörler altında arşivlenmesi ve bu mesajlara başka bir PC'den de girebilme kapasitesi nedeniyle) Gmail uygulamasını kullanmak zorundayım. Aslında yazılımsal olarak yapılabilecek bir şey ve bu konuda iki üç defa ben keza diğer kullanıcılar da talepte bulunmalarına rağmen her nedense Google bu konuyu kulak arkası yapıyor. Umuyorum bir güncelleme ile düzeltecek keyfi geldiğinde.

Nova launcheri ve tesla bildirim eklentisini kurup dener misiniz? Belki sorununuza çözüm olur.
  • hturkcan kullanıcısına yanıt
    Öneriniz için çok teşekkürler. Touchwiz alternatifi olarak en fazla memnuniyet yüzdesine sahip Nova Launcher önerilmekte. TeslaUnread for Nova Launcher eklentisi de ikonlar üzerinde okunmamış mesaj sayısını göstererek bu konuda sorun yaşayanların imdadına yetişeceğini iddia ediyor. Ancak kullanıcılar aynı fikirde değil. Yorum sayfası serzenişlerle dolu. Elbette ki sorun yaşamayanlar da vardır. Kişisel olarak üçüncü parti uygulamalar ve bunların izinleri konusunda saplantılıyım. Mümkün olduğu kadar telefona gömülü programları kullanıyorum. Gmail'e gelince, zaten Android bir telefon kullanarak iç çamaşırımıza kadar Google'a teslim etmişiz her şeyi. O sebeple Gmail uygulaması olmuş, olmamış fazla bir şey ifade etmeyecektir diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet Serdar K.

Öneriniz için çok teşekkürler. Touchwiz alternatifi olarak en fazla memnuniyet yüzdesine sahip Nova Launcher önerilmekte. TeslaUnread for Nova Launcher eklentisi de ikonlar üzerinde okunmamış mesaj sayısını göstererek bu konuda sorun yaşayanların imdadına yetişeceğini iddia ediyor. Ancak kullanıcılar aynı fikirde değil. Yorum sayfası serzenişlerle dolu. Elbette ki sorun yaşamayanlar da vardır. Kişisel olarak üçüncü parti uygulamalar ve bunların izinleri konusunda saplantılıyım. Mümkün olduğu kadar telefona gömülü programları kullanıyorum. Gmail'e gelince, zaten Android bir telefon kullanarak iç çamaşırımıza kadar Google'a teslim etmişiz her şeyi. O sebeple Gmail uygulaması olmuş, olmamış fazla bir şey ifade etmeyecektir diye düşünüyorum.

Haklısınız hocam ben de bu konuda sizin gibi düşünüyorum. İnternet bankacılığı kullandığım için hep aklımın bir köşesinde tereddüt oluşuyor uygulamalardan dolayı. Kendi çapımda küçük önlemler almaya çalışıyorum, antivirüs yazılımları ve spam mailleri direk silmek gibi.

• Bu telefonun kronik problemleri var mi almayi dusunuyorum aklimda bircok marka model vardi hepsini eledim hep sorunlu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: triyaki43

Bu telefonun kronik problemleri var mi almayi dusunuyorum aklimda bircok marka model vardi hepsini eledim hep sorunlu

Hızlı şarj aleti kullanırsanız 5-6 ay sonra bataryada kayıplar yaşanıyor.Pil %5 den sonra çok hızlı bitebiliyor. Oyun performansı benzer fiyat aralığındaki cihazlara göre bir tık düşük. Bunların dışında bir sorunu yok gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: hturkcan

quote:

Bu telefonun kronik problemleri var mi almayi dusunuyorum aklimda bircok marka model vardi hepsini eledim hep sorunlu

Hızlı şarj aleti kullanırsanız 5-6 ay sonra bataryada kayıplar yaşanıyor.Pil %5 den sonra çok hızlı bitebiliyor. Oyun performansı benzer fiyat aralığındaki cihazlara göre bir tık düşük. Bunların dışında bir sorunu yok gibi.

Kayıplar derken ?

• quote:

Orijinalden alıntı: furkan5a

quote:

Orijinalden alıntı: hturkcan

quote:

Kayıplar derken ?

Pilin son %5 lik kısmından verim alınamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hturkcan -- 17 Ocak 2017; 12:24:39 >
  • Şöyle bir eklemede bulunayım. Hızlı şarj cihazı kullanıldığında bataryada oluşan performans kaybı sadece A5 (2016) veya Samsung markasına özgü değil, iPhone dahil bütün hızlı şarj kullanan marka ve modellere özgü. Bu marka ve model forumlarında da benzer şikayetlerden bahsediliyor. Şüphesiz ki ihtiyaç duyulduğunda bataryanın hızlı şarj olması büyük bir avantaj. Ancak bu durum bataryaya zarar verdiğinden ihtiyaç duyulmadığı durumlarda 5V 1 ila 1.6 Amperlik arasında herhangi bir markanın (doğal olarak kablonun takıldığı süviç uyumlu) orjinal şarj aletlerinin kullanması daha faydalı olur.
  • Nougat Alacak Cihazlar! eklendi, hangi cihazın ne zaman alacağına dair bir bilgi bulununca anında paylaşılacak takipte kalınız.

Nougat Geçiş Rehberi

Ayrıca güncelleme gelince her konuda tekrar tekrar yazılacak olan ; bu güncellemeyi nereden indiririm, nasıl yüklerim, wipe nasıl yapılır ? gibi soruların cevabı attığım başlıkta olacak yani her sorana ayrı ayrı cevaplamak yerine bu linki attığınızda sorduğu sorulara resimli olarak cevap bulacak, aklınızda olsun.
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Emek için teşekkürler. Gerçekten çok güzel bir çalışma olmuş. Sadece Nougat yükseltmesi değil, karşılaşılan sorunlarda veya sıfırdan yeni ROM basılması konularında en tecrübesiz kullanıcıların dahi anlayabileceği bir anlatım olmuş. Takipte olacağım arkadaşım.
  • A5 2016 güncellemeden sonra hızlı şarj yapmaz oldu. Şarj okuyor diyot ve bejliyor, önceden hızlı şarj yazıyordu. Sorun bende mi acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: birey112

A5 2016 güncellemeden sonra hızlı şarj yapmaz oldu. Şarj okuyor diyot ve bejliyor, önceden hızlı şarj yazıyordu. Sorun bende mi acaba?

Zor gelmiyorsa Wipe'ları yapınız, düzeleceğini düşünüyorum.
  • Çözdüm. Kabloda sıkıntı varmış. Kabloyu değiştirince düzeldi.

• Şarj süresi uzadı ama...0 dan 100 e 90 dkda ulaşıyordu şimdi 110 dk felan sürüyor.

• UzmanÇavuş06 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım da aynısını diyordu ve pil o kadar şişmiştiki dışardan vidaları görünüyordu artık. telefonu yolladı ve pili değiştirdiler. şimdi hızlı şarj kelimesini bile duymak istemiyor.
  • 
Sayfa: önceki 197198199200201
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.