Şimdi Ara

★★ SAMSUNG GALAXY A5 2016 (SM-A510F) [ANA KONU] ★★ (201. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.726
Cevap
52
Favori
306.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Paralel ithalat Hong Kong-Çin versiyonu telefonlarda görüntülü görüşme özelliği bulunmuyor. Telefon serisi Örneğin A5100 gibi ise Hong Kong-Çin versiyonudur. Telefonu aldığın satıcı ile görüş. İnternetten aldıysan ilanda görüntülü görüşme yoktur diye belirtmiyorsa iade edebilirsin. Çünkü şebeke üzerinden görüntülü görüşme lisansı sadece Samsung telefonlarında bulunmaktadır. Bu özellik yoksa ayıplı mal kategorisine girer.
  • Bende de çift hatlı Polonya cihazı var. Buna Odinle rom güncellemesi yaparsam polonyaya dönüyor kafayı yiyor. Daha önce bu yüzden değişim yaptı telefoncu. BU işlerden anlarım düzeltemem değil de yurtdışı ilk defa ithalatçı almıştım.

Buna android 7 romu atarken çift simli modelin kodu farklı mı geçiyor yoksa çalışıyor mu?
  • Arkadaşlar telefonumun bataryası değişip servisten geldikten sonra kendime hızlı şarj özelliği olmayan şarj aleti aldım yine samsungun. 2.0A yine ama telefona taktığım zaman hızlı şarj etmiyor ve "Adaptive Fast Charging" ifadesi yok. Şarj ederken telefon çok fazla ısınmıyor ve bataryam daha uzun süre gidiyor sanki öyle hissettim.
  • lgodtr L kullanıcısına yanıt
    Bugün yanlışlıkla annemin sarj aletini almışım oda 1.5 amper.12 de taktım 5 de aldım telefonu.

300 dk nerde 100 110 dk nerse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kitmaker

Bende de çift hatlı Polonya cihazı var. Buna Odinle rom güncellemesi yaparsam polonyaya dönüyor kafayı yiyor. Daha önce bu yüzden değişim yaptı telefoncu. BU işlerden anlarım düzeltemem değil de yurtdışı ilk defa ithalatçı almıştım.

Buna android 7 romu atarken çift simli modelin kodu farklı mı geçiyor yoksa çalışıyor mu?

Android 7 daha çıkmadı bu telefon için. Android 6 demek istediniz sanırım. Çift sim için ayrı bir kod yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fet_ay -- 23 Ocak 2017; 19:17:21 >
  • xda'dan bulunur o anlamda sordum
  • UzmanÇavuş06 kullanıcısına yanıt
    Eğer abartmadınız ise sizin telefonunuzda sorun var. 5 saat nedir çok uzun süre.
    Daha öncede sormuştunuz cevap vereyim. 1 amperlik şarj cihazı ile aşağı yukarı 160-180 dakika aralığında doluyor süre tutmadım ama belki daha kısa sürede. Kaldı ki siz 1,5 amperlik aletle 5 saatte sarj ettiğinizi söylüyorsunuz.
    Zaten pillerdeki kural aşağı yukarı şudur:
    1 amperlik şarj cihazı 1 saatte 1000mah doldurur bizim pillerde 2900mah olduğuna göre 3 saat yapmıyor bile.
    1,5 amperlik şarj cihazı ile 1 saatte 1500mah,
    2 amperlik şarj cihazı ile 1 saatte 2000mah,
    Bu aşağı yukarı bu şekilde devam eder..

Sizin dediğiniz gibi 5 saatte dolması için şarj cihazının 0,65-0,75 amper aralığında olması lazım.
  • ★★ SAMSUNG GALAXY A5 2016 (SM-A510F) [ANA KONU] ★★

★★ SAMSUNG GALAXY A5 2016 (SM-A510F) [ANA KONU] ★★

Ilk fotograftaki guncellemeyi simdi yukledim ve ardindan 1 gb bos alan acilmis neden acaba ? Ayrica ikinci fotoğraftada guncelledikten sonra baktim bi daha guncelleme diyor 15 mblik ve yeniliklerde ayni seyler yazıyor ilk fotodaki guncellemeyle nedir bu??

Üşenmedim süre tuttum. Telefonu %30 da iken eski gm disvovery 1 amperlik şarj aleti ile şarja bağladım tam 2 saat 5 dakikada (125 dakika) %100 e ulaştı.

Demekki benim teorim doğru.

1 amperlik ile 1 saatte yaklaşık 1000mah

Kalın sağlıcakla

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Eşimin A5 (2016) telefonunu aldığımızdan beri benim A5 (2015) şarj cihazı ile kullanıyoruz. Hiç bir zaman 5 (BEŞ) saatte dolduğunu görmedim. Kullanıcılara, hızlı şarjın bataryalarına zaman içerisinde zarar vereceği konusunda farkındalık yaratmak istiyoruz. Kimseyi zorla şunu kullan bunu kullan demiyoruz. Karar kendilerine ait. Olmayan bir şeyi de gerçekmiş gibi abartarak sunmuyoruz. Telefon sahipleri normal şarj aletini kullandıkları zaman Türkiye Elektrik Kurumu veya şarj cihazı üreticilerinden de herhangi bir ücret almıyoruz. Gerek uluslararası gerekse yerli forumlarda kullanıcıların karşılaştıkları sorunun çözümü için öneride bulunuyoruz sadece. Bunun neresi yanlış ki sürekli olarak menfi yorumlarla iyi niyetimizi baltalamaya çalışıyorsun. Sen telefonunu istediğin gibi şarj etmekte özgürsün. Öneride bulunduğumuz kullanıcılarda öyle.
  • Merhaba arkadaşlar,
    Birkaç gün önce A5 2016 telefonunu satın aldım. Henüz bana ulaşmadı. Başlığın eski sayfalarında ve alışveriş siteleri yorumlarında Android 6'nın sorunlu olduğu söylenmiş. Satın alanlara yüklememeleri tavsiye edilmiş. Telefonu kullananlara soruyorum, gerçekten yüklememeli miyim? Yüklememek için ne yapmalıyım? Güncellemeyi kapalı tutmak mı lazım? Sadece Android 6 yüklemesinin engellenip diğer güncellemelerin yapılabilmesi mümkün mü? Çok soru sordum, hakkınızı helal edin. Selamlar...
  • Kullanmadan önce 8 saat şarj etme olayından sonra artık yeni bir efsanemiz doğdu. Nedir o efsane peki ?
    Hızlı şarj bataryayı öldürüyor efsanesi :)
    Ama beyler sakın hızlı şarj nimetini kullanmayın bekleyin 2-3 saatte şarj etsin, gerekirse işinize geç kalın ama aman dikkat edin 150 liralık bataryayı öldürmeyin, mazallah batarya ölürse yenisi 150 lira ömür boyu çalışsanız ödeyemezsiniz o yüzden siz gidip 50 liraya yeni bir düşük amperli şarj aleti alın yavaş şarj edin işinizi garantiye alın benden demesi
  • Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman sarj aleti sıkıntılı buda samsung e5 in sarj aleti..daha önce demiştim hani yavaş sarj ediyor e5i diye.simdi o telefon normale döndü ama bu seferde bizimkini yavaş etti..

O pimleri kontrol ettim eksik yok.ben en iyisi servise başvuruyum bu sarj aleti için.

Bu arada e5 i 2300 pili var bizim a5 in sarj aleti ile sarj ettim baya hızlı sarj etti cihazı..

5 saatte doldu üstüne üstlük %15 şarjı vardı taktığımda.Sarj aletinde demekki bir hata var.

Bu arada daha önce demiştim 0 dan 100 e hızlı sarj ile 90 93 dk sürüyordu son güncellemelerden sonra 110 dk felan sürüyor buda enteresan bir durun.

★★ SAMSUNG GALAXY A5 2016 (SM-A510F) [ANA KONU] ★★

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UzmanÇavuş06 -- 24 Ocak 2017; 4:34:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: optimal2

Merhaba arkadaşlar,
    Birkaç gün önce A5 2016 telefonunu satın aldım. Henüz bana ulaşmadı. Başlığın eski sayfalarında ve alışveriş siteleri yorumlarında Android 6'nın sorunlu olduğu söylenmiş. Satın alanlara yüklememeleri tavsiye edilmiş. Telefonu kullananlara soruyorum, gerçekten yüklememeli miyim? Yüklememek için ne yapmalıyım? Güncellemeyi kapalı tutmak mı lazım? Sadece Android 6 yüklemesinin engellenip diğer güncellemelerin yapılabilmesi mümkün mü? Çok soru sordum, hakkınızı helal edin. Selamlar...

Yok öyle birşey hocam, Android 6 gayet stabil ve performansı iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: UzmanÇavuş06

Bugün yanlışlıkla annemin sarj aletini almışım oda 1.5 amper.12 de taktım 5 de aldım telefonu.

300 dk nerde 100 110 dk nerse.

Abartmışsınız. Telefonu usb'den bile şarj etseniz neredeyse 5 saatte şarj olur yapmayın gözünüzü seveyim :)

Tamam arkadaşlar isteyen hızlı şarj aleti ile eder isteyen normal şarj aleti ile. 6 ay sonra telefonun bataryası cortlayınca kimse mızmızlanmasın ama :)
  • Arkadaşlar biraz konu dışı olacak ama A5 2017 forumu bulamadım.Amcam umreye gidecek ve ben oradan A5 2017 telefon getirtirsem,Türkiye'de kullanmak için neler yapmam gerekir ve güncellemelerle sıkıntı yaşar mıyım ayrıca Türkiye romu atarsam cihazda sorun olur mu?

• Biri beni aydınlatabilir mi kutu içinden çıkan orjinal şarj aleti niye şarj etmiyoruz. Bilmediğim batarya patlama olayımı oldu. Olduysa bende kullanmayım.
  • uzzd kullanıcısına yanıt
    Patlama olayı felan yok. Sadece bazı arkadaşların bataryasında şişme meydana gelmiş. Bu nedenle arka taraf cam olduğundan bataryada şiştiğinden kasa ile cam kapak birbirinden ayrılıyor.
    Ayrıca çoğunluk ise hızlı şarj ile şarj ettiğinde batarya stabilesinde sorun olduğunu belirtti.

Sen istediğini kullan.
  • Şu son zamanlarda ortaya çıkan hızlı şarj karşıtı görüşler canımı sıkmaya başladı :)
    Bu konuda ben de birkaç önemli hususu belirtmek isterim.
    Öncelikle aşağıda gördüğünüz SS'ler benim son 2 günlük kullanımıma ait SS'ler.
    ★★ SAMSUNG GALAXY A5 2016 (SM-A510F) [ANA KONU] ★★ ★★ SAMSUNG GALAXY A5 2016 (SM-A510F) [ANA KONU] ★★

Görüldüğü üzere 9.5 saat ekran süresi almışım ve bu süre zarfında WIFI full açık, ekran parlaklığı tam yarıda ve otomatik parlaklık açık şekilde kullandım.Bu 9.5 saatin içinde yoğun olarak kullandığım instagram ve whatsapp var.Onun dışında çeşitli alışveriş internet sitelerinde de gezdim.Herhangi bir güç tasarrufu modunu da aktif etmedim.Ve en önemlisi oyun falan da oynamam telefonda.Kısaca telefonu olması gereken gibi kullandım.

Bazı arkadaşların dert yandığı %15'ten sonra kapanma sorunu yok bende.Ve ben telefonu kendi hızlı şarj adaptörü ile şarj ediyorum.Telefonu sıfır aldım 3 aydır kullanıyorum ve aktif olarak bu şekilde kullanmaktayım.
    Bahsettiğiniz kapanma olayının tamamen yanlış şarj yöntemlerinden kaynaklandığını düşünmekteyim.Sizin bahsettiğiniz kapanma olayı bende sadece %5-%3 arasında oluyor.Bu da 9.5 saat ekran süresini göz önünde bulundurursak normal oğlu normal bir durum benim için.2 günün sonunda zaten bataryanın son %10'luk kısmından performans almayı beklemiyorum çünkü o kısımlar %50 lere göre daha az enerji yükü taşır doğal olarak %5'ten sonra kapanması normaldir.Fakat bazılarınız %15'lerden söz ediyor ki burada benim aklıma sadece ve sadece yanlış şarj yöntemi geliyor veya telefonunuzda yazılımsal/donanımsal kaynaklı bir sorun var tam bilemeyeceğim.

Şunu söylemek istiyorum telefonunuzu zırt pırt şarja takmayın.Mesela benim 3 günlük kullanımlarım da oluyor, bazen bakıyorum şarjım %35'lerde ve ben şarja takayım da azıcık şarj etsin öyle çıkayım diyip şarja takmıyorum, %35 ile çıkıyorum direk ve eve %10 gibi getiriyor beni.Şimdi ben telefonu şarja taksaydım ve 15dk'da %60 lara çıksaydı bu durum beraberinde bataryada tutarsızlığı getirirdi.Ki başıma gelmedi değil, önemli bir iş için 20dk şarja takıp çıkardım ve akşam %10'dan sonra kapandı telefon.Anlatmak istediğim durum bu.Telefonu şarj etme periyodlarını önemlidir.Mümkün olduğunca %15'in üstünde şarja takmamaya özen gösterin ve dip kısımları da aktif tutun ki bataryanın bazı hücreleri ölmesin. Benim şarj periyodum %15'te şarja koyduysam bir sonraki şarjı %10'da koyarım, bir sonrakini ise %5'te koyarım, bir sonrakini ise %3'te kendi kapanır veya ben kapatırım şarja takar öyle açarım.Bu durum telefonun bütük batarya hücrelerini aktif tutmaya yarıyor ve performansı SS'lerde de görüldüğü üzere artırıyor ve kapanma olayı tamamen ortadan kalkıyor.Tabi bunda oyun oynamamamın önemli etkisi de var oyun oynayan adam zaten %15ten sonrasını önemsemez o seviyelerin altını da aramaz direk şarja takar.En azından telefonu normal kullanan bende şekil bu, herkeste işe yarayacağını da garanti edemem.

Sonuç olarak hızlı şarja körü körüne karşı çıkmak yerine bu sorunun ana etmenlerini irdeleyip, sorunun nereden kaynaklandığını bulmak daha faydalı olacaktır.Sonuçta Samsung ilk 6 ayda bataryayı cortlatan bir adaptörü bu telefonu şarj et diye vermez, öyle olsa bütün telefonlar bataryadan servise gelir ve bunca bataryayı yenisiyle değiştirmek işine gelmez. Yani hızlı şarjdan korkmayın asıl korkmanız gereken oyunlardır.Hem telefonu yorar hem de bataryanın ömrünü hızlı şarjdan kat kat daha fazla tüketir.Yani bu durumda bataryanın sağlığı açısından hızlı şarja karşı çıkacağınıza oyunlara karşı çıkın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirAtlıAdam -- 24 Ocak 2017; 13:54:17 >

• Ben orjinalciyim. Patlasada, şişsede sonuçta garantisi var. Zaten garanit bitene kadar kim kullanıyor ki %85imiz garantisi dolmadan telefonu bir şekilde değiştiriyoruz.

Batarya şişecek bunu öngörememişler mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.