Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY A36 [ANA KONU] (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
29
Favori
31.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: önceki 1...10...181920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Opera da dahili reklam engelleme ozelligi var ve sayfalari hizli aciyor. Chrome da var mi bilmiyorum. Ram olarak baktim 688 mb gozüküyor yuh yani  

180 civari hangi uygulamalar ? Ben 62 tane anca yokedebilmisim. Hatta ayarlarda arama barı vardi ya yukarıda o bile yalan olmus  

Suan sarjim %54 güc tasarrufu açik bu halde 2 gunu rahat cikaracak son ayarlamalarla kendine geldi telefon. O dediğiniz web tarayici chrome olunca süzgec filtreleme olayını anlamadım diğer 3. parti uygulamaları farklı mı görüyor telefon ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

çok fark eder mi,

20 wattlık yeterli olur mu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 20w lık 300lira, 45w lık 500lira

• Eğer islemci ısınıp throttle olmuyorsa, daha dogrusu throttle senin yaptıgın seyin performansını düsürmüyorsa, ısınmanın bir zararı yoktur. O fiyatlara Mediatek Helio G99 alırsan buz gibi calısır ama eski islemci performansı yarısı kadar..

Telefonlarda CPU sıcaklıgı büyük bir sorun değil, cihazın pil ısısı önemli. Eğer pil ısınmıyor, sadece islemci ısınıyorsa, ısınan islemci yüzünden performans sorunu da yaşamıyorsan, bu mevzu bir sakınca yaratmaz.

Yani sıcaklıgı kontrol ederken, pil sıcaklıgına bak. Ampere yazılımı kullan. Hem sarj olmuyorken, hem de sarj sırasında pili izle..

Yani sadece islemci ısınıyorsa, en fazla cihaz sıcak hissedildigi icin elin ısınır ve dikkatin oraya kayar, ayrıca bunu da silikon kılıf takarak büyük ölcüde engellersin.

Cok ısınan bir islemci, uzun vadede cihazın daha cabuk bozulmsına neden olur mu? Bence ortalama 45 - 50 derece sıcaklıklar buna sebep olmaz, olsa bile birkac sene sonra muhtemelen bska bir cihaz satın alıp onu kullanacaksın..

Yani bu ısınma mevzuları böyle Samsung cihazlar ısınıyor ama bu büyük bir sorun mu? Burası önemli cünkü Samsung'da pil ısınmıyor, pil ısınırsa cihaz patlayabilir ve bu sefer şarj hızı throttle yer, tam hızında sarj olmaz, yani pil ısınmsı cok daha önemli.

Horror 400 cihazda pilin 50 c oldugunu söyleyen elemanlar var mesela. Samsung cihazlarda böyle bir sorun yok. Islemci sadece yükte ısınıyor ama islemci beklemede normal sınırlarda, pil de hem sarjda, hem beklemede normal sınırlarda..

Sen a36 kullanmaya devam et..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 28 Şubat 2026; 7:23:42 >

• Evdeki tüm samsung cihazlar icin qc 3,0 destekli, 18 w orijinal xiaomi usb-a sarj cihazı ve Samsung 25 w type - c ikisini birlikte kullanıyorum 18 w bile 2400 - 2700 ma civarında bir hız sağlıyor.

Normalde 3000 ma vermesi gerekir ama Samsung QC protokolunde, QC 2,0 destekliyor en fazla, Samsung'da eski sarj cihazlarını destekleme konusunda böyle bir sey var

Samsung 25 W Type-c yani SAMSUNG EP-T2510N alırsanız, bu USB PD protokolü destekler ve daha hızlı sarj eder isinizi cok iyi görür, ücüncü parti markalar yerine Samsung tercih edin almısken Samsung orijinal alın ve internetten almayın, cakma olabilir, 45 w diye ücüncü parti tavsiye etmem, Reddit'te anker spigen falan cok patlama vaksı var sandıgınız kadar kaliteli degil..

Ayrıca bu sarj cihazlarıyla tam uyum sağlanmıyor, mesela Samsung cihazları, ücüncü parti şarj cihazına bağlıyorsun, önce 500 - 900 ma falan sacma sapan akım cekmeye başlıyor, birkac kez söküp takınca tam hıza ulsıyor, bunun bir uyumsuzluk sorunu oldugunu düsünüyorum, orijinal adaptörde bu sorun yok, yedekte bir de Spgen var hatta onunla da denedim onda da bu sorun var..

Samsung bayisi varsa oradan SAMSUNG EP-T2510N alın bence ya da ikinci secenek Vatan olabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 28 Şubat 2026; 7:53:51 >

• trendyol.com
    MOBİL GO Samsung Galaxy S24 Ultra S24+ Uyumlu 45W Turbo Hızlı Şarj Adaptörü Şarj Başlığı PD Type-C Girişli - Fiyatı, Yorumları
    https://ty.gl/uvkx8s4r2pbdw

ben bunu kullanıyorum tavsiye ederim kutunun içindeki kabloyla tam 50 dakkada şarj ediyor şarja bağlayınca ekranda süper şarj ibaresi yazıyor

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Normal sarj hiziyla %80 sarja fulledim 7-7.30 saat anca ekran suresi aliyorum. Hizli sarjla bugun gunu kurtardim. Merak ettigim hizli sarj mi verimli olur yoksa normal mi ? Hizli sarjla ne kadar ekran süresi veriyor ?

A24 valla batarya konusunda bayağı cimri 12-13 saat ekran suresinden 7 saate dusunce insan soğuyor. Bataryaya baktik sicakliklari normal 30-33 civari birde eski telefon m21 var exynos islemcili o da a36 ya yakin ekran suresi veriyor.

• Hizli sarj etmekle, yvas sarj etmenin ekran suresine hic etkisi yok, ikisinde de pil yuzde yuz dolduktan sonra, kac saat gidecekse, o kadar gider, hizli sarj, sadece uzun vadede pili biraz yipratir.

7 saat ekran suresi 5000 mah pil icin normal, farkli telefonlarin farkli islemcileri oldugu icin guc yonetimleri farkli olabilir ve 7 saat kisa sayilmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 5 Mart 2026; 4:44:24 >

• kullanan arkadaşlar yeni almak isteyenlere yardımcı olursa seviniriz, türk ve yabancı forumlarda çok ısındığıyla ilgili şikayetler var bazıları yeni güncellemeyle ısınma sorunu çözüldü diyo sizlerde durum nedir?

Ben A36 256 modelini iki aydır kullanıyorum aldıgımda android 15 yüklü idi arayüz de takılma yoktu yağ gibi akıyordu Fakat android 16 geçince takılmalar ara ara kasılmalar başladı Özellikle tefefonu yeniden başlatınca 4.sene güncellemesini almış telefon gibi ara ara donma kasma takılma kendini hissettiriyor üstelik 15 e göre şarj süresinde biraz azalma oldu Fakat öyle aman aman ısınma olmuyor Geçen A26 modelini biraz karıştırdım android 16 gayet güzel ve akıcı olmuş.Fakat yinede A36 dan memnunum.

Ben kendime iphone aldım bu sene, bizim kıza da a36 aldım fakat kıza sözüm vardı, ben alınca, ben de istiyorum demeye başladı. Surat falan etti ben de, benim aleti ona verdim, zaten ios pek sevmem. Ondaki a36 telefonu da, kendime yeni cihaz alana kadar ondan aldım fakat sonra isimi görünce yeni cihaz satın almayı erteledim. Su an hala bu telefonu kullanıyorum. Xiaomi telefon da vardı, gerci ama onun görüsme kalitesinden memnun değildim hem de sonradan ufak bir kaza gecirdi ve pert oldu ( kullanıcı kaynaklı durum ) ne yazık ki cöpe atmak durumunda kaldım.

Gelelim telefon nasıl, ısınıyor mu? Evet ısınıyor..

Mesela youtube shorts'ta kaydırma yaparken bile islemci ısısı birden yükseliyor. Ne kadar yükseliyor? 45 - 50 c civarı anlık yükseliyor. Diablo Immortal isimli mobil oyunda 45 - 47 c maksimum sıcaklıga erisiyor. Bska oyun denemedim cünkü bska mobil oyun oynamıyorum..

Güncelleme yapmadan önce daha sıcaktı ama güncellemeler ile birlikte CPU yükte ısınma mevzusu bayağı rahatladı diyebilirim

Yani cihaz yükte 45 - 50 c görebiliyor. Bu ısı cok fazla bir problem teskil etmez ama rakip islemcilerden sıcak calıstıgı doğrudur

Fakat beklemede ısı 32 derece falan..

Yani buz gibi bir islemci beklentisi varsa bska bir model al bence..

Bunun dısında takılma vs gibi bir sorun bende yok. Gayet hızlı menu gecisleri var ayrıca görüsme ses kalitesi cin cihazlardan iyi bu da cihazı bana simdilik kullandırtan sey. Benim icin görüsme kalitesi cok önemli..

Cekim güzel, cekmeme sorunu yok wifi da iyi genel anlamda ufak ısınma problemi dısında gayet sorunsuz ve hatasz cihaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 6 Mart 2026; 12:19:41 >

• Erdal D. E kullanıcısına yanıt

Ben su an 16 kullanıyorum One UI 8 ve bahsettigin gibi bir takılma, 4 sene gücelleme almıs falan gibi bir durum kesinlikle yok. Senin cihazda bir yazılımsal problem vardır, sıfırlama yap derim.

Cihazın islemcisi Helio G99 ve SD 720g gibi eski islemcilerden daha güclü ve ram 8 gb. Bu islemci yani Snapdragon 6 gen 3 Android 16'ya yeter de artar bile.

O dedigin gibi bir takılma durumu imkansız, en azından yapmadıysan recovery menuye girip cache sil... Ek olarak cihazdaki gereksiz samsung uygulamalarından kaldırabildiklerinin hepsini kaldır mutlaka.. Daha olmazsa ADB komutlarıyla devre dısı bırak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 6 Mart 2026; 12:42:8 >

• YshtolaRhul7017 Y kullanıcısına yanıt
    Var. Düzgün bir şekilde.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.