Aslında ugreen hub çok kaliteli bir ürün o yüzden kusuru ona yakıştıramıyorum. mcdodo hub ile birlikte yine ugreen bir hdmi kablosu da sipariş ettim. Televizyonum 65' sony hdmi 2.0 ama kablolar biraz eski. Gelecek olan kablo ve hubu da bir süre deneyeceğim sonra hangi hubu iade edeceğime karar vereceğim. ugreen için 11 eylüle kadar vaktim var. amazon UGREEN HDMI 2.1 Kablo 8K 60Hz 4K 120Hz 48Gbps Dolby Vision eARC 3D HDR10 PS5, PS4 Pro, Xbox S, OLED TV, Soundbar, Monitör vb.İle uyumlu (2m) https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07Y825VFH/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&th=1- Ekran yakınlaştırma ayarını yaptım güzel de oldu ama bazı web sitelerinde yine ölçeklendirme ihtiyacı oluyor. - Gizli sistem dosyalarını ayardaki gibi yaptım yine de bazı dosyaları göstermiyor malesef, solid exploreri de deneyeceğim, teşekkürler. |
Samsung Dex Kullanıcılar Külübü(Dex Nedir,Ne İşe Yarar) (32. sayfa)
-
-
Ugreen kaliteli kablo üretse de HDMI kablosunda Paugge meşhurdur; kabloları sertifalıdır. Paugge HDMI 2.1 kablosu tavsiye ederdim ama sipariş vermişsiniz zaten... amazonPaugge Ultra Sertifikalı Hdmi 2.1 Kablo - 8K 60Hz, 4K 120Hz, 4K 60Hz, eARC, HDR, D-HDR, HDCP2.2, Dolby Vision, Dolby Atmos (2 Metre)https://www.amazon.com.tr/dp/B082ZMMGW5/ref=cm_sw_r_apan_i_VEDFB5HMJERRB2Y4V69X?psc=1
İlaveten HDR görüntü desteğini type-c bağlantısının desteklemesi gerekiyor. Bendeki type-c 3.1'li Note 10 plus'ta yoktu, demek ki type-c 3.2'li S22'de de yokmuş. Aslında çıkış HDMI portu haricinde HDR veya Dolby Vision hatta Dolby Atmos özellik aktarımını ben hiç duymadım, araştırmak gerek. Çözüm bulana kadar telefondaki yüksek çözünürlükteki mediaları DLNA server yaparak TV'nizin HDR destekli media player'ınızda izleyebilirsiniz. Adaptörlerinizin ethernet portunuda kullanıyorsanız hiç takılmada olmayacaktır. Şu küçük ama maharetli uygulamayı bu konuda tavsiye ederim. DLNA destekli modem alana telefonla torrent'dan indirip kopyalama yapmaya gerek kalmadan bu uygulama ile TV'den izliyordum. Hatta adaptörü alma sebebimden biri buydu (gigabit ethernet ile hızlı indirme ve server ile takılmadan oynatma). Şimdi Keenetic Hero DSL modem dahili istemcisi ile hem indiriyor hem de server ile TV'den izlememi sağlıyor. Uygulamanın linki:play.google.comDLNAServer - Apps on Google Playhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.al.dlnaserver
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 22 Ağustos 2022; 1:7:39 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Ben genelde alisverislerimi hafta sonu yaparim, hub ve kabloyu da bu sabah aldim. Simdi kabloyu iptal edip sizin tavsiye ettiginizden aldim. Hatta daha iyi oldu ugreen sali teslim gorunuyordu bu pazartesi teslim olacakmis.
Hdr ve diger goruntu sertifikalari benim icin pc dekine gore fazla karisik. Donanim, kablo, oynatici vs zamanla netlesecektir durum. Ethernet portunu kullaniyorum, uygulamayi da indirdim bir ara dlna server nasil yapiliyor bakacagim. O zamana kadar web streaming ve yts.com ile idare ederim artik.
edit: Bu hub olayı milletin başına bela olmuş gibi herkesin bir şikayeti var. eğer gelen mcdodo da sorun çıkartırsa caldigit alacağım!
amazonCalDigit USB-C Pro Dock, USB-C & Thunderbolt 3 Universal Dockhttps://www.amazon.com.tr/CalDigit-USB-C-Dock-Thunderbolt-Universal/dp/B07VL675DT/ref=sr_1_1?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&crid=1JDDKJTJF9HF6&keywords=caldigit&qid=1661139336&refinements=p_89%3ACalDigit&rnid=13493765031&s=electronics&sprefix=caldigit%2Celectronics%2C129&sr=1-1yada apple kendi magazasında satechi markasını satıyor. Herhalde apple standartlarında bir ürün olarak kabul edebiliriz?
amazonSatechi Alüminyum Multi-Port Adaptör V2-4K HDMI (60Hz), Gigabit Ethernet, USB-C Şarj, SD/Mikro Kart Okuyucu, USB 3.0 – 2020 MacBook Pro/Air M1 ile Uyumlu (Uzay Grisi)https://www.amazon.com.tr/Satechi-Al%C3%BCminyum-HDMI-%C3%87oklu-Adapt%C3%B6r/dp/B075FW7H5J/ref=sr_1_38?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&crid=1E1CHQ11QV6VD&keywords=Satechi&qid=1661141423&refinements=p_89%3ASATECHI&rnid=13493765031&s=computers&sprefix=satechi%2Caps%2C130&sr=1-38
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funnyhow -- 22 Ağustos 2022; 7:13:25 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
En son yazın netflix denediğimde dex ilse sıkıntı vermişti ve siyah ekran vardı. Düzelen var mı?
-
-
mcdodo hub ve paugge hdmi kablosu dün akşam geldi. yeni hdmi kablosu ile de denediğimde ugreen hub yine görüntü gitti. Bu durumda ugreen'i bu hafta içi iade edeceğim. mcdodo ise ugreen kadar rijit durmuyor. portlara bağlanırken içindeki devrenin hareket ettiğini hissediyorum. usb portları falan takıla ıkına anca giriyor. kablosuz klavye/fare çekim mesafesi inanılmaz düştü. resmen 2m den çekmiyor araya usb çoklayıcı koydum usb alıcılar hubdan uzaklaşınca yine eski çekim kuvvetlerine döndüler. sanırım bu bazı hubların macbookların wifi frekansını bozmasına benzer bir durum. usb alıcılar hubun üzerindeyken hubun 2.4ghz frekasıyla bozunuyor olabilirler. şuana kadar başka bir olumsuzluk gözüme batmadı. ekstra bir şeyler çıkmazsa bu şekilde kullanmayı düşünüyorum. bir kaç güne durum iyice netleşir.
-
S20fede hem netflix hem disney plus sorunsuz çalışıyor.
Ben bu aparatı kullanıyorum. Hem şarj ediyor hem görüntü aktarıyor.
3 in 1 Type-C to Hdmi USB 3.0 Çevirici Dönüştürücü Adaptör BW3183 Fiyatları ve Özellikleri (n11.com)
-
Bir yıldan fazladır kullanmadığım dex station ve s10 plus telefonum var, masaüstü gibi kullandığım laptop bozuldu.
Taşınabilir monitör ve type C to type C kablo ile dex kullanma fikri aklıma geldi.
Birkaç videodan sonra everest evertouch m 16 taşınabilir monitör almaya sıcak bakar oldum. Dokunmatik ekran dex ile güzel çalışıyor, ayrıca bşraz fantazi olacak ama ps4 ile de balkonda orda burda kullanılır diye düşünüyorum.
Sizce mantıklı mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tasinabilir monitorler gereksiz pahali ayrica tasinabilir monitor ve konsolla mobilite saglamaya calismanin efektif olmayacagini dusunuyorum. Ben olsam linkteki gibi bir urun alirdim.
https://www.epey.com/monitor/lenovo-l27m-30.html
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Dokunmatik bir taşınabilir monitör bundan daha iyi olmaz mı hocam
olursa daha iyi olur tabi ama kullanım tarzını etkilecek kadar değil. normalde laptop kullanırken ne kadar dokunmatik ekran ihtiyacı hissediyordunuz ki? ha tabi bazı mobil oyunlar için dokunmatik ekran şart. ben usb-c monitörü sizin ''masaüstü gibi kullandığım laptop bozuldu'' ifadenizi referans alarak önerdim. taşınabilir monitörlerin tablet gibi kullanayim derseniz çok da taşınabilir olduğunu düşünmüyorum stantları yok ona göre bir yere koymanız lazım, yine en az 1 kablo olacak dokunmatik evet bir çözüm ama yine de çoğunlukla klavye/mouse ile kullanılacak vs... bu kadar pahalı olmasalar el altına durması için kesinlikle bir tane alınmasını tavsiye ederdim.
-
Logitech k400+ klavye var , tv için almıştım lakin monitör dokunmatik olursa klavye olmaksızın sadece dokunma ile işlerimin çoğunu halledebilirim diye düşündüm. 1- 2k arası olsa fiyat aralığı iyi olurdu ama çok yüksek
Bence cok olan bir paraya asus tasinabilir monitor alan bir arkadasim kullaniminin %99.99 sabit monitor olarak kullaniyor. Ayda yilda bir boyle istedigim yerde kullanabiliyorum bak diye kaldiriyor :)
Hocam işin aslı Samsung Tab s7+ cihaz alacaktım lakin harici ekran olarak ps4 e bağlanmıyor diye biliyorum. Taşınabilirin artı yönü hem dex kullanabilmek hem de hdmi girişi sayesinde ps4 e de bağlayabilmek, biraz daha bakınayım
oyun konusu kişisel bir şey ama zaten konsol eski nesil ben olsam ileriye dönük yatırımımı bulut oyunculuk servisleri üzerine yaparım. geforcenow, dex, tv kombinasyonu ve 50mbps internet hızı ile csgo'yu keyifle oynadım... yarın bir gün xcloud falan da geldiğinde bir sürü oyun ulaşılabilir olacak.
-
Merhabalar s21fe'mi tvde dex ile kullanmak istiyorum.
-Telefon dex kablosuyla hdmi üzerinden şarj alıyor mu?
-Lg g pad tableti taşınabilir monitör olarak kullanıp bi şekilde telefona bağlayıp dex yapabilir miyim?
-Bir de uygun fiyatlı dex kablosu önerebilir misiniz? Aslında hub olsa daha iyi olurdu klavye de bağlamak istiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thestell -- 6 Eylül 2022; 7:49:7 >
Dex kablosunsan kastiniz usb-c to hdmi ise sarj olmuyor ama usb-c kablosu ile usb-c goruntu ve enerji transferi yapabilen son model bir tvniz varsa sarj olur. Klavye mouseu da bluetooth ile baglarsiniz. Hublar ucuz veya pahali fark etmeksizin is goruyor ama cogunda bir sikinti cikiyor. En pahali hubda bile bir suru sikayet yaziliyor. Bendeki mcdodo ile ilgili yazdiklarima ek bir de ethernet kablosunu arada gormuyor bir kac kere takcikar yapmam gerekiyor mesela.
Sorularıma yenisini ekledim hocam
G padi taşınabilir monitör yapabilir miyiz
Bir de kablo tavsiyesi verir misiniz illa samsungunki mi olacak spigenin kablosu indirimde mesela o olur mu?
Bluetooth klavyeler de çok pahalıymış ben evdeki touchpadli microsoft klavyeyi kullanmaya niyetlenmiştim ama...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thestell -- 6 Eylül 2022; 8:13:40 >
G pad ile ilgili bilgim yok arastirmalisiniz. Yalniz donanimsal olarak usb displayport destegi yoksa kabloyla falan olacak bir is degil ki yeni yeni ust duzey cihazlarda usb-c ile yayginlasan bir ozellik.
Kablolarda da markali olduktan sonra hangisi oldugu onemli degil. Sanirim en az usb 3 hizlarinda olmasi yeterli. Baglayacaginiz cihaz hdmi veya usb-c mi ona gore alin.
Daha önce indirimde paylastigim monitoru 1 hafta once satin aldim. O zaman durumum olmadigi icin indirimden yararlanamadim malesef.
Monitorun yaninda gelen thunderbolt 3 destekli usb-c kablo ile cozunurluk ayarlarindan 4k goruntu aldim. Satis sayfalarinda yeteri kadar yorum mevcut. Ben dizi film izlerken karanlik sahnelerde siyah performansindan memnun kalmadim, ekranin her yaninda isik parlamasi var. Ses performansi kotu degil, 2 adet usb 3 girisi mevcut birisine usb coklayici takip klavye mouse alicilarini bagladim.
Hub kullanirken ki kablo karmasasi kalkti ve daha puruzsuz bir kullanici deneyimi sagladim. Kabloyu takiyorum monitor direkt aciliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X