Şimdi Ara

Samsung Dex Kullanıcılar Külübü(Dex Nedir,Ne İşe Yarar) (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
850
Cevap
72
Favori
64.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dün s22 aldım bugün de ilk defa dexi deniyorum. önce ekran yansıtma ile denedim. çok az bi gecikme ve tarayıcı üzerinden izlediğim dizilerde ufak ufak kare atlamaları oluştu. bu şekil sadece misafirlikte falan bir şey göstermek için idaretenlik kullanılabilir ancak, iş görür ama dediğim gibi idaretenlik bir şekil. sonra kablo ile pcye bağlayıp windows üzerinden programla dexi açtım. tahmin ediyorum bunun usb-c to hdmi hubla ekrana bağlamaktan çok bir farkı olmayacaktır. işte böyle tatmin edici oldu. ben beğendim markalı bir hub alıp pc kullanmayı bırakabilirim artık...

edit: kablosuz da dex performans tavsiyesinde bulundu 5ghz ağla bağlanın diye. öyle takılma ve lağ sorunu olmayabilir ama benim modemim. 2.4 şuan yapacak bir şeyim yok başka yerde smart tv ve 5ghz modem denk getirirsem onu da denerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funnyhow -- 21 Haziran 2022; 8:47:17 >
  • funnyhow kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun; adınıza sevindim. Yaklaşık 1 yıldır Dex ve Dex destekli telefonları araştırdığınızı hatırlıyorum; sonunda almışsınız.
    TV'de kablosuz Dex özelliği akıllı kumandalı LG TV'lerle daha da kullanışlı oluyor. TV'nin akıllı kumandası air mouse şeklinde destek veriyor (yalnızca kablosuz Dex modunda, kablolu da olmuyor). Denk gelirse mutlaka akıllı kumandalı bir LG TV'de test edin. Klavye istemeyen (gerekirse telefonda beliren klavye veya google sesle yazma desteği var), komplike olmayan basit işlerde çok büyük kolaylık. Sırf bu yüzden bile TV alırken akıllı kumandalı LG TV tercih edilebilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 21 Haziran 2022; 12:42:26 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tayaydin kullanıcısına yanıt

teşekkür ederim. Evet ülke ekonomisi hepimizin malumu olunca uzun süre araştırma ve hazırlanma ile vakit geçirdim. fe versiyonları ve 1-2 sene düşük s serisi modeller aklımı çok meşgul etti :). s22 ile bir 4-5 sene yeni telefon muhabbetini kapatmayı umuyorum bakalım zaman neyi gösterecek. şuan pc deki kullanım senaryolarını ve bunları yapabileceğim uygulamaları keşfetmeye çalışıyorum.

öncelikli hedefim ugreen marka bir hub üzerinden klavye/mouse ile kullanmak. zaman neyi gösterir bilinmez uygulamalar da mobilden apartma değil de masaüstü performansında çalışmaya başlar dex deneyimi güncellemelerle daha da iyi hale gelirse ileride aşağıdaki linkteki gibi kendinden usb-c hublu monitörlerden alabilirim.

https://www.hepsiburada.com/philips-273b9-00-27-1920x1080-4ms-75hz-usb-c-ips-monitor-p-HBCV00000EP91A?cstrackid=9bb0d129-e908-4862-972a-ed41da87ead0&utm_source=coop&utm_medium=philips&utm_campaign=9bb0d129-e908-4862-972a-ed41da87ead0&utm_content=ChannelSight&utm_term=6800&wt_cp=philips.ChannelSight.9bb0d129-e908-4862-972a-ed41da87ead0

şuan gördüğüm bazı sorunlar. uygulamalar kısıtlı özelliklerde ve masaüstüne kafanıza göre dosya atma klasör oluşturma vb durumları kısıtlı bazı medyaları direkt masa üstüne atamadım mesela. bunlar ufak tefek yazılım geliştirme ile alakalı samsung isterse güncellemelerle düzeltebilir.

Hocam bende ekranı kırık Note7 Fe var.

Bu telefonu kullanamıyoruz, böyle bir dex yardımı yada hdmi dönüştürücü ile tv'ye yada monitöre bağlı bir şekilde kullanma imkanımız var mı acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende de ekranı kırık note 10 plus var ve dex olarak kullanıyorum yalnız dex moda geçmek için ekrana onay bildirimi geliyor onu tıklayabilmeniz gerekir.

• Eski telefonum Note FE idi; Dex veya MHL desteği maalesef yok onda... Kablolu herhangi bir ekran bağlantısı söz konusu değil yani; kablosuz ekran yansıtma var sadece... Bilgisayara SideSync ile bağlanma söz konusu olabilir. Daha eski telefonum Note 4'ün bir ara ekranı gitmişti (anakarta bağlantı sağlayan kablosu çıkmış) o ara SideSync çözüm oldu. Ama daha önceden SideSync'le bilgisayar-telefon eşleştirmesi yapmıştım. Eşleştirme için ekran onayı gereken bir durum söz konusu değildi yani...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 23 Haziran 2022; 15:25:22 >
  • samsung dex modu olan modelleri s8 ve sonraki s modelleri, note 8 ve sonraki modelleri, a90 modeli ama sanırım bu model ülkemizde satılmadı ve katlanabilir modelleri olarak belirtiyor. yalnız biz note 8 sahibi bir arkadaşla denedik dex modunu aktif edemedik hiç bir şekilde bulamadık bile telefonda...

Dex için son resmi Android güncellemesi yapılmış olması gerekir. Ayrıca cihaz root'lu ise devre dışı kalmış olabilir.

• recooz R kullanıcısına yanıt

Anladım, teşekkür ederim, ekran kırık dokunmatik elle çalışmıyor ama kalemle iyi kötü idare ediyor. Ama sanırım Note7 fe için olmayacak

• tayaydin kullanıcısına yanıt

Cevap için teşekkür ederim hocam. Olsa güzel olurdu gerçekten, TV ye bağlardım, bu şekilde telefon komple bir israf oldu malesef.

• Siz yinede bir deneyin belki onay istemeden giriş yapabilirsiniz .

• Benim masaüstünde 2 monitör var. Birini dik diğerini yatay kullanıyorum. Dik kullandığım monitörde tıpkı telefon ekranı gibi 9:16 kullanma şansım yok mudur?

• Bu urunu siparis ettim amazondan. Yurtiçinde 4k yi 60hz veren hub bulamadim dock stationlar da cok pahali geldigi icin buradan aldim.

Samsung Dex Kullanıcılar Külübü(Dex Nedir,Ne İşe Yarar)

amazon
    UGREEN USB C Hub 4K 60Hz HDMI HDR 1Gbps Ethernet 100W PD, SD / microSD, MacBook Air / Pro, iPad için 2 USB 3.0 Uyumlu
    https://www.amazon.com.tr/dp/B093FKT9BF/ref=redir_mobile_desktop/262-4634949-2486934?_encoding=UTF8&ref=ppx_pt2_mob_b_prod_image

45w orjinal samsung sarj adaptoru,

https://www.amazon.com.tr/dp/B07VC4TGCX/ref=redir_mobile_desktop/258-8085870-2350547?_encoding=UTF8&ref=ppx_pt2_mob_b_prod_image

Adaptorle beraber enerji beslemesi icin 100w destekli ugreen usb-c 2mt kablo,

https://www.amazon.com.tr/dp/B07V7MY46W/ref=redir_mobile_desktop/258-8588617-3686361?_encoding=UTF8&ref=ppx_pt2_mob_b_prod_image

hubun usb-c kablosunu uzatmak icin bir ucu disi digeri erkek thunderbolt 3 - 100w destekli 50cm ugreen kablo,

https://www.amazon.com.tr/Ugreen-Thunderbolt-Type-C-%C3%96rg%C3%BCl%C3%BC-Kablosu/dp/B08NTCD6VQ?ref_=ast_sto_dp&th=1&psc=1

ve ugreen usb 3 4 portlu usb coklayici aldim o da 1mt.

https://www.amazon.com.tr/dp/B07G55R9ST/ref=redir_mobile_desktop/262-6636234-9931765?_encoding=UTF8&ref=ppx_pt2_mob_b_prod_image

Hubu ethernet ve harici disk ile tv nin arkasina monte edecegim usb coklayici ile usb-c veri kablosunu da tvnin sehbasina indirecegim sekilde planladim kafamda ama bir malzemeler gelsin bakalim istedigim gibi olacak mi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funnyhow -- 13 Eylül 2022; 17:49:16 >

Hayırlı olsun hocam. Güle güle kullanın. Asus monitörden vazgeçtiniz sanırım ama TV’de kullanım masada kullanım kadar rahat olmayabilir. Dizde klavye yanda mouse, pek konforlu olmuyor. Kısaca TV’de PC deneyimi yaşamak zor oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enigmatical kullanıcısına yanıt

Eyw hocsm tesekkurler, monitorden vazgecmedim ama suan 12-13 bin lira veremeyecegim ama bir kac ay sonrasi icin planliyorum. Benim suan zaten htpc bir sistemim var tv unitesinde, tvye bagli halde kablosuz klavye mouse ile kullaniyorum. Her halde bir 6-7 senedir bu sekilde film dizi oyun bu zamana kadar geldim alisik oldugum bir setup ama verimlilik ve ureticilik anlaminda calisma masasi/monitor sart. Onu da ilerleyen surecte maddi olarak hazirlanip yapabilirim.

Şuan ki sette güzel olmuş. O düzeni umarım kısa sürede kurarsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enigmatical kullanıcısına yanıt

Bir iki hafta teslimat sureleri var artik sira beklemekte. Iyi temennileriniz icin tesekkurler. Duzeni kurdugumda son durumla ilgili bir degerlendirme yazarim.

• bu arada usb-c docking özellikli 4k monitör almayı düşünen varsa şuan lg 27UL850-W 27'inc de amazon prime'a özel 2 binlira civarı bir indirim var. indirimsiz hali bile F/P olarak çok iyiken bu fiyata müthiş bir fırsat. imkanı olan kaçırmasın...

• -Herkese merhabalar, siparişini verdiğim ürünler elime geçti ve bir süredir kullanıyorum. Dex modu, uygulamalar ve ürünlerle ilgili bazı deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.

Öncelikle şu anda bir sorun ile uğraşıyorum. dex modunda hub ile tvye bağlıyken arada görüntüde gelip gitme durumu oluyor bazen de giden görüntü geri gelmiyor. Tekrar bağlanmak için ya telefonu yada hdmi hubdan çıkartıp takmam gerekiyor. Bu sorunu orjinal samsung 45w adaptöre yorup apple 20w adaptörle denedim ama yine devam ediyor (ısınma sorunu yok). Özellikle netflix kullanırken bu sorunlar daha sık ortaya çıkıyor. Bir dosya üzerinde çalışırken olursa kaydedilemediğinden çalışmalarda kayıp yaşanıyor. Ethernet kablosu, 4 girisli usb 3 coklayici, usb c enerji girisi, hdmi portu takılı halde. Telefon ve hub hariç her şeyi değiştirip bütün bağlantı kombinasyonlarını denedim ve tekrar mcdodo marka bir hub siparişi verdim. Kısmetse yarın elime geçer. Onda da 4k 60hz özelliğinden feragat etmiş olduk ama sorun değil çünkü dex modu şuan 4k ekranda sadece fhd çözünürlüğü destekliyor. Ben tv üzerinde fhd görüntüyü 4k ya upscaling ediyorum.

Siparişini verdiğim hubun linki;

Bu konuda tekrar geridönüş yapacağım.

-usb çoklayıcı, adaptör ve kablolardan memnunum.

Uygulamarda ise;

- chrome'da ctrl+scroll ile sayfa ölçeklendirme yapılmıyor. Bu sayfa düzeni ve kullanımı için önemli bir fonksiyon, eksikliği hissediliyor. Bu durum sadece chrome için geçerli dex modunda not uygulaması gibi başka uygulamalarda sayfa ölçeklenebiliyor. Chrome'da masaüstü versiyonunda olan pencerenin sağındaki sayfayı aşağı/yukarı kaydırmak için kullanılan barın olmaması. yine scrollu sayfanın başına kadar döndürmek zorunda birakiyor

- Bu sorunlar samsung internet browser'da olmuyor ama onda da sitelerin kayıtlı şifrelerine girmek için kalkıp tv nin yanına gidip pass üzerinden parmak izimi okutmam gerekiyor. yine de tor, puffin, chorome ve opera vs denediğim tarayıcılar içinde masaüstü deneyimine en yakını samsung internet. mobilde chrome dex modunda samsung kullanıyorum şuan.

-samsung intertte de dizibox gibi bazı siteleri ne yaparsam yapayım mobil sürümünde açılıyor masaüstü modu gelmiyor...

- 60-70 gb'lık 2160p hdr 10bit filmleri açabiliyorum ama tvde hdr aktif edemedim galiba bazı filmlerde görüntü çok karanlık oldu. mx player'da kod çözücüyü hw'den sw'ye alınca görüntü düzeliyor ama bu sefer de ses desteklenmiyor. bsplayer hiç açmıyor. xplayer güzel bir oynatıcı beğendim yine kod çözmeyi sw yapınca takılmaya başlıyor. samsung video oynatıcı hiç bir ayar imkanı sunmuyor açıp olduğu gibi oynatıyor. aslında bu video oynatıcılar arasında en profesyoneli kodi, xbmc zamanlarından beri pc ve android tv'imde kullanırım ama o da harici hdd'yi görmüyor. Ilginc bir sekilde bazı filmlerde bir kac dklik 4k 10bit hdr test videolarinda ve netflix hdr içeriklerinde bu karanlik gosterme durumu olmuyor anlamadim tam denemelerim devam ediyor...

- samsung dosyalarım dosya yöneticisi ayarlarından gizli sistem dosyalarını göster seçeneğini seçtiğim halde bazı klasörleri inatla göstermiyor. uygulamalarımda arattığımda 'dosyalar' isimli bir dosya yöneticisi daha var ama ona menüden vs ulaşmak mümkün değil. bir kere gelen bir bildirim vesilesi ile içine girip bakabildim bir daha da açamadım... şimdi doğru düzgün bir dosya yöneticisi uygulaması arayıp bulmam gerekiyor.

- mesajlaşma programları ve sosyal medya uygulamalarının mesaj alanlarında enter tuşu normalde shift+enter olması gereken bir alt satıra geçme işlemini yaptığından direkt enterle metni gönderemiyorsunuz. bu ufak ama can sıkıcı bir durum...

Şimdilik durum böyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funnyhow -- 21 Ağustos 2022; 21:51:8 >

Deneyimlerinizi paylaştığınız teşekkürler. 4K 60hz Ugreen adaptörünü sayfada öneren bendim. LG 55 inç B9 OLED TV'de kullanıyorum, kopma olayını ben yaşamadım. Ama şunu da ilave edeyim öyle uzun süreli kullanımımda yoktu (İhtiyaç olduğunda kablosuz Dex ile ihtiyacımı gideriyorum). Benim TV'nin HDMI girişleri 2.1 versiyon, bunun etkisi varmıdır bilmiyorum.
    Ekran yaklaştırmayı denediniz mi? Ekran yaklaştırma yaptıktan sonra browser için büyütme yapmaya ihtiyacınız kalmayabilir.

Samsung dosya gezgininde gerekli ayarları yaptıktan sonra gizli ve sistem dosyalarını gösteriyor aslında:

Samsung dosya gezgini haricinde Solid Explorer'ı da tavsiye ederim. Çok özellikli bir dosya gezgini ayrıca yatay ekranda ikili pencere kullanımı eskilerinde sevdiği bir düzen 🙂:

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.