Şimdi Ara

Samsung CFG73 QLED (Quantum Dot) 144 Hz. Monitör İncelemesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
1
Favori
20.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Steelo

    O değil de 144hz 1ms VA panel düz monitör arıyorum ben aslında, kim çıkarmışsa pok var gibi hertarafta doldular ya curved diye istemiyoruz abicim 24" VA panel istiyorum ama hepsi curved.
    curved alırken ben de ön yargılıydım ancak bir şey değiştirmiyor açıkcası görünümde farkına bile varılmıyor. VA panellerde 1ms yok ayrıca 1msi anca TN panelde görebiliriz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oLgan

    curved alırken ben de ön yargılıydım ancak bir şey değiştirmiyor açıkcası görünümde farkına bile varılmıyor. VA panellerde 1ms yok ayrıca 1msi anca TN panelde görebiliriz.

    Alıntıları Göster
    1ms olması olmaması çok da önemli değil aslında benim için ama 3'ün altında olması gerekir tabi az önce çok nadir bir olay yaşadım ve AOC 24" C24G1 1ms 144hz Freesync VA panel monitörü 1390 liraya aldım.Normal fiyatları 2000TL civarında ve çok met edilen bir monitörmüş internette baya araştırdım ve dezavantajına rastlamadım deneyip göreceğiz bakalım.İndirimin bitmesine son 1 saat kala aldım ve indirim bitti, sanırım benim için bitti sadece çünkü bu fiyata 1 adet alma hakkı vardı.

    Bakalım inşallah araştırdığım gibi çıkar monitör.Teşekkürler herkese.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steelo -- 19 Ocak 2019; 23:12:56 >




  • 1 ms ve va panel he Tn bile sürekli 1 ms de kalamıyor overdrive sona çekilse bile ki va en yavaş ağır panel türü o 1 ms diye gördüğün mprt açılınca görünen değer,mprt açmanın bir sürü dezavantajı var malum.Tepki sürelerinin minimum ortalama ve maksimum değerleri vardır görüntüden görüntüye yani sahneden sahneye değişir bu yüzden test edilip bu değerler belirlenir.Üreticilerde minimum değeri baz alırlar ha bak 1 ms i gördük diye yazarlar oraya hangi şartlarda o değeri gördüğünü yaklaştığını zaten biliyoruz sanki sürekli o değerde kalabiliyormuş gibi bu ürün 1 ms diye yapıştırırlar güzel bir şekilde reklamını yaparlar gerçi millet de düşer yer hemen a bak bu ürün 1 ms diye ama gel gör ki işin aslı öyle değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 20 Ocak 2019; 17:23:31 >




  • bu modelde g-sync problemli çalıştığını belirtmiştim, g-sync açtıktan sonra bir oyuna girildiğinde menüden ekran çıkış seçeneği değiştirdiğimiz zaman otomatikman hdmi kaynağına geçip kaynak bulamayınca displayporta geri dönecek. bu sayede gsync düzgün çalışmaya başlıyor. sorun şu ki bunu her monitörü açışınızda tekrar etmek zorundasınız. samsung veya nvidia düzeltir mi ne zaman düzeltir bilinmez. CRU programıyla freesync range düşürenler de varmış onu da test edicem.

    örnek video;
    https://www.youtube.com/watch?v=0oTUtcnERlQ
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arda505

    1 ms ve va panel he Tn bile sürekli 1 ms de kalamıyor overdrive sona çekilse bile ki va en yavaş ağır panel türü o 1 ms diye gördüğün mprt açılınca görünen değer,mprt açmanın bir sürü dezavantajı var malum.Tepki sürelerinin minimum ortalama ve maksimum değerleri vardır görüntüden görüntüye yani sahneden sahneye değişir bu yüzden test edilip bu değerler belirlenir.Üreticilerde minimum değeri baz alırlar ha bak 1 ms i gördük diye yazarlar oraya hangi şartlarda o değeri gördüğünü yaklaştığını zaten biliyoruz sanki sürekli o değerde kalabiliyormuş gibi bu ürün 1 ms diye yapıştırırlar güzel bir şekilde reklamını yaparlar gerçi millet de düşer yer hemen a bak bu ürün 1 ms diye ama gel gör ki işin aslı öyle değil
    Dostum senin bahsettiğin şey yanlış bilmiyorsam input lag(giriş gecikmesi) yani o 10-45 ms aralığında ki süreç bilgisayarın da klavyeden bir tuşa batığında monitöre geçişi sırasında ki süreç.Response time(Tepki süresi) ise verinin monitöre ulaştıktan sonra ki monitörün ekrana aktarma süresi ve markalar bu söylediklerin de yalan söylemiyorlar.Yani giriş gecikmesi dediğimiz şeye göre değerlendirirsek eğer dediğin gibi hiç bir monitör zaten 1 ms de sana görüntüyü aktarmıyor bu monitörün yapabileceği birşey değil zaten.Yapılan tüm testler de zaten anlaşılıyor ki responsetime - input lag çok ta önemli değil.Çünkü gözle görülür bir fark ortaya çıkmıyor.Ben de zaten monitörü alırken renkleri ve hz değeri yüksek bir monitör istediğim için VA panel baktım kaldı ki ucuz da almak istiyorum.İps panellere baktım almak için ancak 144hz olanları çok para ve neredeyse yok.Onun altarnatifi de VA 144hz olduğu için bu şekilde tercihimi yaptım.Kısacası ms olayı önemli bir mesele değil.

    response time 5ms bile olsa en iyi fps oyunun da bile 1 ms den farkını anlayamassın.Gözüne takılacak olan şey hz dir.




  • Steelo S kullanıcısına yanıt
    Ben sinyal gecikmesi(input lag)den bahsetmedim zaten ikisi farklı şeyler arasındaki farkı biliyorum yani ikisini birbirine karıştırmıyorum,oldukça fazla ips tn va panel kullandım va da malesef bariz belirgin yavaş kalıyor yenileme hızı hz nin yüksek olması tabi ki daha iyi tepki süresinde etkili olan faktörlerden biri yenileme hızı ile tepki süresi birbirinden bağımsız değiller



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 21 Ocak 2019; 0:53:58 >
  • 2 tane cfg73 aldım (24 inç), ikinciyi de yarın iade edeceğim. Bu monitörde yüzüm gülmedi. Yeniden monitör arayışına başladım. Tavsiyelerinize açığım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolphin/Lion kullanıcısına yanıt
    Hocam leblebicilere kulak asmayın işinin ehli kaliteli yani profesyonel iş yapan insanların sitelerinde ki incelemelerine göz atın sağdan soldan rastgele kullanıcı yorumlarına bakıp aldanmayın yanıltıcı olabiliyor bu söylediğim en büyük e-ticaret firmaları-şirketlerindeki kullanıcı yorumları da bunların içine dahil bazı yorumlar sırf ürünü karalamak,lekelemek için bile olabiliyor iyice ölçüp biçmek lazım araştırmadan ürün almayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 22 Ocak 2019; 18:52:11 >
  • Merhaba arkadaşlar amazon üzerinden aldım monitörü resimlerdeki hatalardan dolayı geri gönderdim bugün yenisi geldi fakat hala aynı hata var gibi duruyor. Panel kasa'ya tam oturmuyor gibi.
    Kasa'nın bittiği yerde siyahlık var. panel kasa bittiği gibi başlamıyor.

    Sizin monitörlerinizde böyle mi ? Bu Modeller böyle mi üretiliyor ? Yoksa tekrar iade'ye mi gidecek çözemedim.

    Cevaplarınız için Şimdiden Teşekkürler.

    Samsung CFG73 QLED (Quantum Dot) 144 Hz. Monitör İncelemesi
    Samsung CFG73 QLED (Quantum Dot) 144 Hz. Monitör İncelemesi
    Samsung CFG73 QLED (Quantum Dot) 144 Hz. Monitör İncelemesi
    Samsung CFG73 QLED (Quantum Dot) 144 Hz. Monitör İncelemesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [Z3R0] -- 1 Şubat 2019; 21:47:44 >




  • [Z3R0] kullanıcısına yanıt
    bende de aynı şekilde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: [Z3R0]

    Merhaba arkadaşlar amazon üzerinden aldım monitörü resimlerdeki hatalardan dolayı geri gönderdim bugün yenisi geldi fakat hala aynı hata var gibi duruyor. Panel kasa'ya tam oturmuyor gibi.
    Kasa'nın bittiği yerde siyahlık var. panel kasa bittiği gibi başlamıyor.

    Sizin monitörlerinizde böyle mi ? Bu Modeller böyle mi üretiliyor ? Yoksa tekrar iade'ye mi gidecek çözemedim.

    Cevaplarınız için Şimdiden Teşekkürler.




    Sıkıntı yok hocam normal.




  • 27 ve 2k . 2 k değilse 24 ü geçmeyin piksel aralığı acık keyfi bozuyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CuneytBora -- 6 Şubat 2019; 11:18:53 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nvidia kullanıcıları için söylüyorum, monitör freesync olmasına rağmen artık nvidia ekran kartı ile aktive edilebiliyor. Forumda konusu vardır ama hatırlatmak istedim.
  • Selamlar,

    Ben de Amazon üzerinden 24" modelini satın aldım. Monitörden genel olarak memnunum. Fakat ekranın kenarlarında mavileşme problemi var. Özellikle beyaz arkaplanda daha net belli oluyor, ekranın sağı ve solu mavimsi bir renk veriyor. Sizce iade etmeli miyim?

    Samsung CFG73 QLED (Quantum Dot) 144 Hz. Monitör İncelemesi
  • amewrika kullanıcısına yanıt
    O modelde böyle bir sorun miktarı panelden panele değişen şekilde var maalesef, ihmal edilemeyecek kadar değilse bence iade etmeyin.
    Yalnız, canınızı sıkmak gibi olacak ama resme bakınca sanki başka bir sorun daha var gibi. Sağ ve sol alt çeyrekler daha "sıcak" gözüküyor, yani nispeten daha sarı tonda. Şu testte "uniformity" adımında farklı oranlarda bir deneyin isterseniz:https://www.eizo.be/monitor-test/
  • leventserdar kullanıcısına yanıt
    İade etmeye karar verdim, Amazon.com.tr'den almıştım bir sıkıntı çıkarmazlar diye düşünüyorum. Tekrar alsam bu sefer ölü piksel vs. uğraşıcam belki. Ne yapcağıma karar veremedim sorunsuz bir model yok mu piyasada
  • Uzunca bir süre konu ile ilgili görüş alışverişi olmuş.

    Benim de cfg70 24" monitörümde sıkıntı çektiğim bir durum vardı. Onu nasıl çözdüğümü paylaşayım.

    Renkler sanki soluk yada parlaktı. Color banding diye süphe ettim ancak buna dair belirtiler ara ara baş gösteriyordu.

    Redditte bir konu okudum ve monitör renk ayarlarını aşağıdaki gibi çektikten sonra görüntümdeki sıkıntının kaybolduğunu gördüm.

    Umarım birilerinin işine yarar.

    Renk ayarları şu şekildedir:

    Parlaklık 75

    Kontrast 75

    Netlik 68

    Renk kısmına giriyoruz,

    Kırmızı 15

    Yeşil 25

    Mavi 50

    Renk tonu kişisel

    Gamma mod 1

    Black equalizer 20

    İyi forumlar..
  • Ben de yeni aldığım Samsung C27FG73 modelinin kurulumunu dün yaptım. Ayaları kurcalayıp ayarladım fakat bir türlü 144 HZ olarak ayarlayamıyorum. Hem AMD ayarlarında hem de Görüntü Bağdaştırıcısı ayarlarında maksimum 120 HZ yer alıyor.

    Monitörün bağlantısını HDMI ile yaptım çünkü ekran kartımda Display Port girişi yok. HD7870 Ekran kartı kullanıyorum. Bununla alakalı olabilir mi?
  • ygzsmsk Y kullanıcısına yanıt
    Büyük olasılık onunla alakalı. Displayportta 144 alırsınız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Işık sızması olduğundan şüphelendim amazon'a yazdım.
    İlk önce samsung.com.tr ile görüşün dediler.
    Görüştüm uluslararası garantisi yok dediler, tekrar amazon'a yazdım (amazon.co.uk) Color bleeding var dedi, yenisini yolluyorlar.

    Samsung CFG73 QLED (Quantum Dot) 144 Hz. Monitör İncelemesi
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.