Şimdi Ara

Samsung CFG73 QLED (Quantum Dot) 144 Hz. Monitör İncelemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
1
Favori
20.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • T182T T kullanıcısına yanıt
    Evet bende de var bu durum, valla dostum bu konu ile alakalı zamanında baya çözüm aradım ama her markanın monitöründe var bu asus dan tutta aoc samsung dell falan bu şekilde dalgalanmalar banding ler malesef var asus monitörü teknik servise sırf bu yüzden gönderdim sikinti yok dendi aoc monitörü arkadaşımdan ödünç aldım denedim ayni şekilde var artik uğraşmıyorum çünkü bunun için gerçek 10 bitlik monitör almak gerekiyor onlarda zaten prof kullanım için fiyatları da epey yuksek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Koyu renk merkezden başlayarak; koyu rengin dışında açık renk, açık rengin dışında koyu renk olarak +25 daire var :( Modeli araştırdım bandingden bahsedene rastlamadım. Model olarak sadece benim monitörde mi sorun var diye düşünüyorum. AmazonTR den değişim talep etsem yardımcı olurlar mı? Yoksa direk iade mi etsem ?
  • T182T T kullanıcısına yanıt
    Bende Mpg27CQ da aynı problem oldu iade ettim değiştircekler tekrar

    Asus Vx248H kullanıyorum. Size verdiğim resim hiç daire daire olmuyor. bilginiz olsun.
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Benim monitörde sorun olduğu kesin (yada model olarak sorunlu), yarın vatan bilgisayara gidip inceleme yapacağım. Sıkıntılı çıkarsa elimdekini iade edeceğim. Asus Vx248H modeline şimdi baktım ama benim beklentim dışında kalıyor. CFG73 ü seçmemin sebebi paneli (oyun ve film için) ve 144 Hz olması idi.
  • T182T T kullanıcısına yanıt
    Asus Vx248H güzel bir monitör hem ince hem çok tatliş hosuma gidiyor

    Color Banding falanda çıkmadı :)
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Gerçekten çok hoş bir monitör :) ama 60 Hz olması üzücü. Aslında bende oyun için TN panel bakıyordum ama video oynatma kısında aklımda soru işaretleri olduğu için uzak durdum.
  • T182T T kullanıcısına yanıt
    Tam karşıdan bakarsan problem olmuyor Curved Ekranda sağdan soldan bakarsan falan görüntü bozuluyor
  • T182T T kullanıcısına yanıt
    Amazon TR ilk açıldığında bu monitörden almış, başka sebeplerden değiştirmek istemiştim. İletişime geçince değişim yapmadıklarını ama en hızlı çözüm olarak iade talebi açıp yeni bir sipariş vermemi, eskisi onlara ulaşınca da aradaki fiyat farkını (İlkini 1865 TL fiyatla almıştım, ikinci sipariş 1950 TL kadardı) bana ödeyeceklerini taahhüt ettiler.

    Kısaca değişim yok. 1380 TL'ye kadar inmişti galiba, o fiyat üzerinden anlattığım gibi bir işlem yapılabilse güzel olurdu ama gördüğüm kadarıyla ellerinde de yok.

    Bence biraz bekleyin, stok olduğunda değişim konusunda yardım isteyin, iade süresinin bitmesine daha çok var.
  • valla dostum bu monitörden kaynaklanan bir şey değil benim düşünceme göre yukarıda da yazdım 4 farklı monitör 4 farklı panel hepsinde var hatta bu banding sorunu yüzünden asus monitörüm servise bile gitti sorun yok denilip geri gönderildi. ekran kartınız nedir çünkü nvidia kart kullananlar geforce forumda bir konu açmış bu durumun nvidia driver'ından kaynaklanabileceği yönünde ki ben de bu yüzden kaynaklandığını düşünüyorum. konu linki aşağıda bir inceleyin derim yani yıllar önce euro truck 2 oynarken farkettiğim bir durumdu bu, banding sorunu özellikle koyu renkten açık renge geçişlerde bariz fark ediliyordu o dönemde ciddi bir donanım değişikliği de yapmadım ancak nvidia kartımın driverını sürekli güncellerdim. yani aşağıda ki konuyu muhakkak inceleyin derim yani bu konu hk. zamanında baya bir araştırma yaptım çözüm aradım ama nafile

    https://forums.geforce.com/default/topic/815189/geforce-900-series/noticeable-color-banding-in-gradients-/post/5238353/

    ama işin ilginci amd rx 470'de kullandım onda da bu bandingler vardı. o zaman da kullandığım monitör samsung cf390'dı, ets2 oynadığım zamanda bu sorunu farkettiğim de asus ips monitör kullanıyordum modelini hatırlamıyorum, geçen yıl arkadaşımdan alıp denediğim viewsonic xl2401 idi bu saydığım tüm monitörlerde banding olayı vardı. yani bilemiyorum bu sorun neden kaynaklanıyor ama yukarıda ki linkteki yorumlara bakılırsa nvidia driverlarından şüphelenmeye başladım.




  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Resim için tekrardan teşekkürler. Ayar menüsünden Black Equalizer ayarını 13 e çektim attığınız resimde yaşadığım sıkıntı düzeldi. Benim ile aynı sıkıntıyı yaşayanlar için söylüyorum; tarayıcıdan tarayıcıya fark ediyor bu yüzden masa üstüne kaydedip sonra açın. Ama bazı görsellerde ( GEFORCE EXPERIENCE uygulamasının giriş sayfasında bariz belli oluyor ) ve oyunlarda kendini fark ettiriyor, filmlerde deneyemedim. Ben biraz detaycı biriyim bu yüzden alacak olan arkadaşları yanlış yönlendirmek istemem monitör renk ve kullanış olarak çok güzel tavsiye ederim.
  • T182T T kullanıcısına yanıt
    Sizin monitör neydi Samsung mu ?

    Yaptığınız ayar ile monitörde oluşan halka halka olan renk geçişleri düzeldi mi ?
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Samsung C24FG73. Evet renk geçişi şuan düzeldi ama dediğim gibi tarayıcıdan tarayıcıya değişiyor yani tarayıcının içinden değil masa üstüne kayıt ederek ayar yaptım. Black Equalizer ayarını 13 e çekince düzeldi. 13 kritik ayar, üstünde ve altındaki değerlerde aynı sorun var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aerosol 34

    resim modu rpg
    144 hz
    black eq 18
    yanıt süresi standart

    parlaklık 70
    kontrast 80
    netlik 60

    rgb 50 50 50
    gamma mod 1'de
    Merhaba hocam bende monitörü yeni aldım driver kurdum sitesinden fakat aşırı parlak bir ekran var bende. Parlaklık ayarı 70' de olmasına rağmen şahsen gözümü yoruyor.

    Ayrıca DP mi HDMI ile mi kullanmalıyız bu monitörü ? Mesela renkler de örneğin mavi renk biraz mor' u andırıyor. Açık turuncular ise kırmızıya yakın.
  • AmbreNarquiLe A kullanıcısına yanıt
    Dp de kullanıyorum bende de parlaklık ayarı 70 de pek rahatsız edici bir durum yok bunun dışında renk konusunda bir şey diyemeyeceğim çünkü belirtmiş olduğun gibi bir duruma rastlamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ürünü beğendiğim fakat aklıma takılan bir kaç konu var.



    Siz test bazlı uygulamalarda bir sıkıntı yaşadınız mı? Ben ürünü sadece oyunlar için almayacağım.

    Curved kullanmadığım ve deneyimim olmadığı için endişelenmiyorum değilim. Alışabilir miyim?

    Üründe hoparlör olmaması da ayrı bir sıkıntı benim için ayrıca. Hoparlör olsaydı keşke.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar... Bu monitörü vatan bilgisayardan aldım. Test aşamasında herhangi bir sorun çıkmadı. Ancak evde kullanmaya başladığımda yan taraflar (sağ-sol) hafif solgun mavimsi oluyor. Bu mavimsi ekranda 2-3 cm boyutunda. Ekranın üst-alt tarafların normal. Bu bir sorun mudur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusimre -- 9 Ocak 2019; 0:48:50 >
  • yunusimre Y kullanıcısına yanıt
    Bir görsel atin bakalım yani görmeden net bir şey söyleyemem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    Günaydın... Şimdi gördüm, cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

    Samsung CFG73 QLED (Quantum Dot) 144 Hz. Monitör İncelemesi
  • yunusimre Y kullanıcısına yanıt
    Ekran alıntısı olarak telefonla çekin gönderdiğiniz fotoda bir şey gözükmüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    Geç cevap verdiğim için özür diliyorum hocam. Şimdi geldim eve. Fotoğrafı çektim. Ben haricinde arkadaşım da hafif solgunumsu mavilik var dedi.

    Samsung CFG73 QLED (Quantum Dot) 144 Hz. Monitör İncelemesi

    Samsung CFG73 QLED (Quantum Dot) 144 Hz. Monitör İncelemesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.