Şimdi Ara

SAMSUNG Boracay Serisi Klima Kullanıcı Yorumları (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
740
Cevap
10
Favori
101.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alanlara hayirli olsun. Taktirirken dikkat etmeniz gereken birsey yok bence. Servistekiler zaten neyi nasil yapacaklarini cok iyi biliyorlar. Keyfini cikarin. İyi bir klima aldiniz. Pişman olayacaksınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kutri

Alanlara hayirli olsun. Taktirirken dikkat etmeniz gereken birsey yok bence. Servistekiler zaten neyi nasil yapacaklarini cok iyi biliyorlar. Keyfini cikarin. İyi bir klima aldiniz. Pişman olayacaksınız.

Olmaz olurmu en önemli şey vakumlama olmazsa olmazlardan mutlaka vakumlama yaptırın klimaya.. yok bu yeni nesil gaz bunlara vakumlama gerekmez diyen servislere verin odunu:)... en az 10 dk vakumlama olcak
  • carrefourdan gelen insört te buğün 845 tl ye satılıyor alaçak olanlara duyurulur....

SAMSUNG Boracay Serisi Klima Kullanıcı Yorumları
  • alanlar kullananlar klima nasıl?ben antalyada kullancam hem yaz hem kış için 35metrekare güney cephe salona.bu bütçelerde bir klima düşünüyorum.ustalar inverter al daha az sarfiyat olur diyor ama onlarda da sürekli çalıştırırsan kar edildiği söyleniyor.ben her zaman full çalıştırmıcam.

samsungun sitesine girdim bu klimanın sarfiyatlarına bakmak için pek birşey anlamadım ama inverter olanıyla normali arasında ben çok bir fark göremedim.samsungun 18lik normal klimasının sarfiyatını bilen varsa paylaşırsa sevinirim.

bu fiyatlara gree markayıda öneriyorlar.hangisi daha iyidir?samsung piyasada yeni falan diyorlar ama malzeme kalitesi nasıl servis hizmeti nasıl?
  • Bende uzun araştırmalardan sonra 1200 lik boracay almaya karar verdim ama şu carrefour yok bizim burda. Bu arada bu klimanın err ve cop değerleri sırasıyla 3.21 ve 3.61 bunu yabancı sitelerden buldum. Baymak elitte bu değerler 3.21 ve 3.35 yani bu klima ısıtmada çok tasarruflu alacaklara duyrulur. Birde iyonizer olsa tadındna yemnezdi :) Olmadı bir arar gidip tekirdağ carrefourdan alacam artık. İnternette en ucuz kargo dahil 12 taksit 900 tl, hiç olmassa benzin parası çıkar :)
  • Pazar günü Hepsiburada'dan aldığım klima halen tedarik sürecinde gözüküyor. Bir bilgi olarak geçeyim.

Bugün elektrikçi geldi, takmayı düşündüğüm yere en yakın priz yan odada olduğu için oradan hat çekmeyi önerdi, bir de hattaki elektriği açıp kapatabileceğim kutudan koydurdum (adını halen bilmiyorum kusura bakmayın). Duvar biraz uğraştırdı; yaklaşık yarım saatte işini bitirdi ve 75 TL ödedim. Ayrıca kendisi, teknik servisten randevu alırken 2 metrelik bir kanal getirmelerini istememi önerdi. Çünkü kolonlar nedeniyle dış üniteye gidecek boru yere kadar düz inmek durumunda. Hem o boruları hem benim kabloyu içine alır dedi bu kanal. O da bir 5 TL civarı imiş sanırım.

Montaj ardından yine başımdan geçenleri aktaracağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pillout

Pazar günü Hepsiburada'dan aldığım klima halen tedarik sürecinde gözüküyor. Bir bilgi olarak geçeyim.

Bugün elektrikçi geldi, takmayı düşündüğüm yere en yakın priz yan odada olduğu için oradan hat çekmeyi önerdi, bir de hattaki elektriği açıp kapatabileceğim kutudan koydurdum (adını halen bilmiyorum kusura bakmayın). Duvar biraz uğraştırdı; yaklaşık yarım saatte işini bitirdi ve 75 TL ödedim. Ayrıca kendisi, teknik servisten randevu alırken 2 metrelik bir kanal getirmelerini istememi önerdi. Çünkü kolonlar nedeniyle dış üniteye gidecek boru yere kadar düz inmek durumunda. Hem o boruları hem benim kabloyu içine alır dedi bu kanal. O da bir 5 TL civarı imiş sanırım.

Montaj ardından yine başımdan geçenleri aktaracağım.

hocam yanlış anladıysam düzeltin. elektrik tesisatını gelen samsung yetkili servisi halletmiyor mu? sadece klimayı montajlayıp elektrik tesisatını bağlamadan mı gidiyorlar??

• quote:

Orijinalden alıntı: jemox
    hocam yanlış anladıysam düzeltin. elektrik tesisatını gelen samsung yetkili servisi halletmiyor mu? sadece klimayı montajlayıp elektrik tesisatını bağlamadan mı gidiyorlar??

Klima ile ilgili hemen hemen hiç bir konuda bilgim yoktu. Tüm bildiğim son hafta buradan edinebildiklerim. Klima servisinin müşteri memnuniyeti adına, görevi olmasa da, elektrik çektiğini okumuştum ama asıl görevleri olmadığından çok güvenilir bulunmadığına da değinilmişti. Ben de evin tesisatını bilen elektrikçinin bu işi daha temiz ve doğru yapacağını düşündüm (Bir de tabi araya aç-kapa anahtarı koyduracağım için bunu klima servisi yapmayabilir diye de düşündüm). Bu kadar tutmasını beklemiyordum açıkcası ama karar verdikten sonra da dönmek istemedim.

• Hepsiburada'dan 12 sinde verdiğim sipariş halen tedarik sürecinde gözüküyor. Bu durumda, bu klimayı almayı düşünenlerin Hepsiburada'dan almadan önce bir kez daha düşünmesini öneririm.

Ekleme: Klima 17'sinde teslim edildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pillout -- 17 Haziran 2011; 16:11:18 >
  • kutri cihazı nasıl kullanıyorsun ben yeni yaptırdım elektrik tesisatını bugün kullanmaya başladım 1-2 saat açık kaldı 27 dereceye ayarladım iç ünite 3. kademede hiç durmadı
  • arkadaşlar herkese iyi akşamlar.
    Ben de bir süredir Samsung'un klimalarını araştırıyordum.temmuzun ilk haftasında evleneceğim için hazır ev boş iken klimayı alıp montajını yaptırayım dedim.İzmir'de oturuyorum salon yaklaşık 25 m kare.18.000lik on/off modelini 1.300 tl. ye,Inverterlı modelini 2.000 tl ye buldum.Ama tüm gün çalıştığımız ve akşamları gelip de max. 3-4 saat çalıştıracağımız için inverter'ın gereksiz olduğu söylendi.Sizin yorumunuz da bu yönde mi olur öncelikle?
    Ayrıca Samsung'u arıza yapan (ki almış olduğum 3 tanesinde de 1 sene dolmadan arıza çıktı) cep telefonlarıyla atırladığım için şüpheye düştüm sağlamlık ve kalite konusunda.Sayfanın başından bu yana okuduklarım kadarıyla montajını yaptıranlar memnun gibi görünüyor.inverter ve düz modelinde oluşan yaklaşık 700 tl. lik fark vermeye değer bir fark mıdır ve alarko carrier vs önereceğiniz başka marka ve moodeller olabilirmi?

Yorumlarınız satın alırkenki karar aşamasında oldukça önemli bir role sahip olacaklardır...

• size tavsiyem 18000 lik düz modelinden uzak durmanız. 18000 lik modelin eer ve cop değerleri ve uzunluğu samsungun sitesinde yer alanlarla aynı değil, 18000 lik boracayın err 2.81, cop ise 3,22 ve iç unitenin uzunluğu tam 1065 mm, 12000 ve 9000 lik boracaylarda err 3,21 cop 3,61 görldüğü uzere bu serinin zayıf halkası 18000 lik duz ama ınverter nasıl bilemem ama maldıvles 18000 lık inverterın err 3,40 cop 3,61 değeri var
  • cevabınız için teşekkür ederim.param kıt isteklerim çok :) aslına bakılırsa.önerinizle samsung'un 18.000 lik klimasından(düz modelinden) vazgeçiyorum.anladığım kadarıyla err ve cop değerlerinin yüksek olması klimanın performansını etkileyen önemli unsurlar sanırım.Peki sizin önerileriniz nedir öğrenebilirmiyim.Marka ve model olarak?Sanırım en uygun fiyatları benim de arka sokağımda olan İzmir/Bahçelievler'deki spotçulardan garantili olarak araştırabilirim..
  • bende araştırıyorum gree marka o fiyatlara idea gibi.17liği koçtaşta 1199 21liği 1399 du antalyada.boyut olarakta iyi sarfiyat olarak samsungla aynı belkide daha iyidir tam bilmiyorum.tasarım olarakta şık ve bu tarz klimalara göre oldukça sessiz
  • @tevetoglu, ozellikle yaptigim birsey yok. Genelde eve girer girmez dereceyi 21-22-23e ayarliyorum ve turboyu aciyorum. Soguk modda. 5-10dk da odam kucuk oldugu ivin icerisi soguyor hemen. Sonra nirmal moda alip fani en dusuk kademeye getiriyorum. Oyle 3-4 saat calisiyor aksamlar. Kendi kendine dis unite duruyor tekrar devreye giriyor. Biseyler yapiyo kafasima gore. Yatarken de, uyku moduna aliyorum ve 6saate ayarlayip set dugmesine basiyorum. O sekilde sabaha kadar calisiyor. Gayet sessiz.
    Calismasindan oldukca memnunum.
  • Sırasıyla başımdan geçenleri yazayım:

- Samsung Çağrı Merkezi'ni aradım ve bulunduğum bölge (Üsküdar) için servisi aramam gerektiği söylendi.
    - Verdikleri numarayı aradım ve hemen ertesi gün için randevu verildi. "Öğleden önce veya sonra belirleyebilir miyiz?" dedim, mümkün olmadığı söylendi.
    - Sabah 9:30 gibi arandım ve 10 dakika içinde geldiler. Yaşları da tecrübeleri ile doğru orantılı 1 tecrübesiz, 1 az tecrübeli ve ileride kendi özel servisini açacak gibi görünen :) 1 en tecrübeli olmak üzere 3 genç arkadaş geldi.
    - "Doğru bulduğunuz şekilde montajınızı yapabilirsiniz, tek ricam 10 dakikalık vakum yapmanızdır" dedim. "Genelde hiç vakum yapmıyoruz" gibi bir şey söyledi. Ben de klimacıların bulunduğu forumdan aldığım bilgi doğrultusunda hareket etmek istediğimi ve vakum yapmayan teknik servisi değiştirmemin önerildiğini belirttim. "Tamam abi, vakum aracımızda zaten, yaparız" dedi. Bu kısmı hoş değildi benim için.
    - Hepsiburada'nın gönderdiği borular uyumsuz çıktı, tecrübeli olan aldığım yerin Hepsiburada olduğunu öğrenince "Yine mi!" dedi. Araçtan uygun bir tane getirdiler.
    - İç ünite takıldıktan sonra boruları dış üniteye doğru sararlarken boruların kısa kaldığını, en az 1 metrelik bir kaynak yapmak zorunda olduklarını farkettiler.
    - Montaja yarın devam edileceğini söylediler. "Bugün halledilemez mi?" dedim, çok yoğunuz dediler. Ben de proje bazlı iş yapan biri olduğumdan böyle durumlarda anlayışlı davranıyorum, üstelemedim. Dış ünitenin montajını da yarına bıraktılar. Sanırım onları son kez gördüm, işin en "tatlı" kısmını başkalarına bıraktılar.

Dış ünitenin tipi iç üniteden daha hoş geldi bana, onu mu içeri taktırsaydım :)

Yarın olanları da yazacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: pillout

Sırasıyla başımdan geçenleri yazayım:

- Samsung Çağrı Merkezi'ni aradım ve bulunduğum bölge (Üsküdar) için servisi aramam gerektiği söylendi.
    - Verdikleri numarayı aradım ve hemen ertesi gün için randevu verildi. "Öğleden önce veya sonra belirleyebilir miyiz?" dedim, mümkün olmadığı söylendi.
    - Sabah 9:30 gibi arandım ve 10 dakika içinde geldiler. Yaşları da tecrübeleri ile doğru orantılı 1 tecrübesiz, 1 az tecrübeli ve ileride kendi özel servisini açacak gibi görünen :) 1 en tecrübeli olmak üzere 3 genç arkadaş geldi.
    - "Doğru bulduğunuz şekilde montajınızı yapabilirsiniz, tek ricam 10 dakikalık vakum yapmanızdır" dedim. "Genelde hiç vakum yapmıyoruz" gibi bir şey söyledi. Ben de klimacıların bulunduğu forumdan aldığım bilgi doğrultusunda hareket etmek istediğimi ve vakum yapmayan teknik servisi değiştirmemin önerildiğini belirttim. "Tamam abi, vakum aracımızda zaten, yaparız" dedi. Bu kısmı hoş değildi benim için.
    - Hepsiburada'nın gönderdiği borular uyumsuz çıktı, tecrübeli olan aldığım yerin Hepsiburada olduğunu öğrenince "Yine mi!" dedi. Araçtan uygun bir tane getirdiler.
    - İç ünite takıldıktan sonra boruları dış üniteye doğru sararlarken boruların kısa kaldığını, en az 1 metrelik bir kaynak yapmak zorunda olduklarını farkettiler.
    - Montaja yarın devam edileceğini söylediler. "Bugün halledilemez mi?" dedim, çok yoğunuz dediler. Ben de proje bazlı iş yapan biri olduğumdan böyle durumlarda anlayışlı davranıyorum, üstelemedim. Dış ünitenin montajını da yarına bıraktılar. Sanırım onları son kez gördüm, işin en "tatlı" kısmını başkalarına bıraktılar.

Dış ünitenin tipi iç üniteden daha hoş geldi bana, onu mu içeri taktırsaydım :)

Yarın olanları da yazacağım.

Ne demek hiç vakum yapmıyoruz öyle diyen servise albani haocanın dediği gibi verin odunu en az 15 dk vakum olacak şart

• Gerçekten üzücü. Onca işin arasında zaman ayırma fırsatı bulup burayı okuyamasam vakumdan asla haberim olmayacak. Haberim olsa bile servisin aksi yöndeki yönlendirmesine rağmen bile ısrarcı olmam gerektiğini bilemeyeceğim.

İşleyişi bilmiyorum ama bana göre firmalar bunu servisin insafına ve müşterinin bilgisine bırakmamalı; müşteri, vakum yapılmıştır maddesini özellikle içeren bir kurulum onay belgesini imzalamak zorunda olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pillout -- 21 Haziran 2011; 13:24:24 >
  • Ben taktirdigimda vakup yapildi diye biliyorum. Cok da emin olmamakla beraber tabi. Kompresör gibi bir cihazi klimaya taktilar 5-10 dk bisey yaptilar tabi. Ama yuzde yuz emin degilim. Bu vakum tam olarak ne ise yariyor acaba?
    Yapilip yapilmadigini anlamanin bir yolu varmidir?
  • @kutri, başlık, bu konunun sadece klima tavsiyesi isteyen birinin aldığı yanıtları içerdiğini düşündürüyor olabilir. Oysa konu, bu klimayı alanların tecrübelerini paylaştığı bir konu olmaya doğru gidiyor veya gitmiş bile. Belki de başlığı buna uygun bir şekilde değiştirmelisin. Benim bu modeli seçmemde baş etken senin deneyimin; başkaları için de bu konu böyle bir etki taşıyabilir.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.