Şimdi Ara

SAMSUNG Boracay Serisi Klima Kullanıcı Yorumları (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
740
Cevap
10
Favori
101.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • birkaç gündür klimayı sürekli kullanıyorum fakat sogutma performansından hiç memnun degilim alt katımda aynı odada basitten baxi klima var içerisi buz gibi ferahlıgı soguklugu sonunada kadar hissediyorsunuz hemde odanın kapısı sürekli açık
    benim klima ise içerdeki havayı sadece kırıyor yine terliyorsunuz içeride türkçe kullanım klavuzunu sonuna kadar okudum hatta kullanım klavuzunda bile isterseniz montajını siz bile yapabilirsiniz a-z ye çok güzel anlatılmış vakumlama bile var
    size bi ara pdf yapabilirim kullanım klavuzunu sizde yoksa
  • Baxi ile senin samsung un BTU lari ahni mi?
  • alt katımdaki baxi 12.000 fakat iklimsacı arkadaşım 9000 anca verir demişti 3 yıllık klima ama performansı süper diyebilirim 400 liralık klima işte
    zaten odam 17 mtkare sogutması lazım 9000 lik benim samsung klima soğutmuyor malesef böyle bi sıkıntı var
  • Oyle birsey yok 12 lik ama ancak 9 luk kadar performans veriri. Yani senin 9 luk ile onun 12 ligin verdigi performansi hayatta yakalayamazsin. Ve 17 metrekare icin 9luk bence biraz kucuk gibi. Keske 12 lik secseydiniz. O zaman farki tam anlayabilirdiniz. Benim odam yaklasik 10-11 metrekare ve odayi buz gibi yapiyor. Hem baxi deyip gecme, bildigim kadari ile o da baymak firmasinin sanirim.
  • Arkadaşlar 16 haziran cumartesi günü "dünya devi samsung" markasına güvenerek(inşallah yanılmam) darty den 12.000 btu samsung boracay klima aldım.
    18 temmuz pazartesi günü (yani dün) eve teslim edildi.
    teslim edilen parçalar iç ünite, dış ünite, montaj kiti, dış konsol. olmak üzere 4 parça.
    Klimanın kutusu açılmış kapatılmış gibi ancak klavuz felan koymuşlardır diye pek önemsemedim.
    19 temmuz salı (bu gün) 4447711 nolu samsun müşteri hizmetlerini aradım. montaj için kayıt açtılar.
    yarım saat sonra bakırköy servisinden bir yetkili aradı iletişim bilgilerimi teyit etti.
    montaj için hangi günü istediğimi sordular, mümkünse bu gün dedim, aynı gün mümküm olmadığını yarın için randevu verebileceğini söyledi ve
    yarın için uytgun olacağını söyledim. yetkili servisin eve gelmeden yarım saat önce beni arayacağını söyledi.
    şimdilik ilgi alaka çok hoş. bakalım montaj işi nasıl olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: karadeli1

Arkadaşlar 16 haziran cumartesi günü "dünya devi samsung" markasına güvenerek(inşallah yanılmam) darty den 12.000 btu samsung boracay klima aldım.
    teslim edilen parçalar iç ünite, dış ünite, montaj kiti, dış konsol. olmak üzere 4 parça.
    Klimanın kutusu açılmış kapatılmış gibi ancak klavuz felan koymuşlardır diye pek önemsemedim.
    19 temmuz salı (bu gün) 4447711 nolu samsun müşteri hizmetlerini aradım. montaj için kayıt açtılar.
    yarım saat sonra bakırköy servisinden bir yetkili aradı iletişim bilgilerimi teyit etti.
    montaj için hangi günü istediğimi sordular, mümkünse bu gün dedim, aynı gün mümküm olmadığını yarın için randevu verebileceğini söyledi ve
    yarın için uytgun olacağını söyledim. yetkili servisin eve gelmeden yarım saat önce beni arayacağını söyledi.

Hayırlı olsun kardeş. Pilman olmazsın inşallah. Ben 9000likten aldım ve çok da memnunum açıkçası.

• quote:

Orijinalden alıntı: tege

birkaç gündür klimayı sürekli kullanıyorum fakat sogutma performansından hiç memnun degilim alt katımda aynı odada basitten baxi klima var içerisi buz gibi ferahlıgı soguklugu sonunada kadar hissediyorsunuz hemde odanın kapısı sürekli açık
    benim klima ise içerdeki havayı sadece kırıyor yine terliyorsunuz içeride türkçe kullanım klavuzunu sonuna kadar okudum hatta kullanım klavuzunda bile isterseniz montajını siz bile yapabilirsiniz a-z ye çok güzel anlatılmış vakumlama bile var
    size bi ara pdf yapabilirim kullanım klavuzunu sizde yoksa

paylaşırsanız çok makbule geçer

• quote:

Arkadaşlar 16 haziran cumartesi günü "dünya devi samsung" markasına güvenerek(inşallah yanılmam) darty den 12.000 btu samsung boracay klima aldım.

bakalım vakum işi ne olacak yine gerek yok diyeceklermi bunlar fabrikadan vakumlu geliyor gerek yok diyeceklermi
    bizimle paylaşırsanız sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: kutri

Oyle birsey yok 12 lik ama ancak 9 luk kadar performans veriri. Yani senin 9 luk ile onun 12 ligin verdigi performansi hayatta yakalayamazsin. Ve 17 metrekare icin 9luk bence biraz kucuk gibi. Keske 12 lik secseydiniz. O zaman farki tam anlayabilirdiniz. Benim odam yaklasik 10-11 metrekare ve odayi buz gibi yapiyor. Hem baxi deyip gecme, bildigim kadari ile o da baymak firmasinin sanirim.

nie küçük kardeşim 17 mtkare hesapla işte marmara bölgesi evde 2 kişiyim bi televizyon var çalışan evde fazla bile 9000lik
  • ben de dün boracay 9000btu aldım, 12m2 odam için. Yarın teslimat olacak, servis de yarın gelecek. Kullandıktan sonra yorumlarımı sizinle paylaşırım. Yalnız size sormak istediğim bir şey var: Klimayı taktırmak istediğim odada hiç cam yok. Düz duvar, arkasında balkon gibi çıkıntı var. En üst katta oturuyorum, bu çıkıntıya erişim çatıdan olabilir belki, ya da yan odada da aynı çıkıntıdan var, yan odadaki çıkıntıya yan odadaki pencereden rahat çıkılıyor. 2 çıkıntı arası 2-3m. Sizce dış üniteyi oraya veya bir yandaki çıkıntıya monte edebilirler mi?
  • Maldiveslerim sesli çalışıyor sessiz modda kullanıyorum bende borcaylarda öyleyse yazık.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kutri

Oyle birsey yok 12 lik ama ancak 9 luk kadar performans veriri. Yani senin 9 luk ile onun 12 ligin verdigi performansi hayatta yakalayamazsin. Ve 17 metrekare icin 9luk bence biraz kucuk gibi. Keske 12 lik secseydiniz. O zaman farki tam anlayabilirdiniz. Benim odam yaklasik 10-11 metrekare ve odayi buz gibi yapiyor. Hem baxi deyip gecme, bildigim kadari ile o da baymak firmasinin sanirim.

nie küçük kardeşim 17 mtkare hesapla işte marmara bölgesi evde 2 kişiyim bi televizyon var çalışan evde fazla bile 9000lik

1m2 ye 500BTU diyorlar.
    17m2 8500BTU yapar ki bu sizin sınıra çok yakın.
    O yuzden biraz zorlanır dedim.

Hesaplar her zaman tutmuyor. Hesapladıgının üzerine 1-2 bin btu koyunca ancak randımanlı çalışıyor. Ama hesaba göre evet karşılaması gerekiyor.

• quote:

quote:

bakalım vakum işi ne olacak yine gerek yok diyeceklermi bunlar fabrikadan vakumlu geliyor gerek yok diyeceklermi

klimanın kurulumu tamamlandı.

salon yaklaşık 40 m2 ve L şeklinde,
    klima çalıştıktan sonra her 15 dakikada ortam ısısı 1 derce düşüyor
    Yani klima açıldığında 30 derece olan oda sıcaklığı yarım saatin sonunda 28 dereceye düşüyor.
    bir saatin sonunda tam kış havası yaşıyoruz:)
    iç ünite, kumanda çok şık. iç ünitede dış ünitede çok sessiz. alt komşumuzu rahatsız etmeyeceğimiz için çok sevindim. Bazı klimalar çok ses yapıyor ve komşuyu bile bezdiriyor.
    sonuç olarak klima güzel.

montaj işine gelince,
    montajı yapan arkadaşlar işin ehli ancak çok acele davranıyorlar.

1-önce dış üniteyi balkonun içine monte etmek istediler(bina izin vermezmiş) olurmu dedim başka daireler taktırdı. tamam ozaman dışarıya takalım dediler.
    2-salondan balkona boru hattını ısıcamı çıkararak (ben cam cıya kestirecekmişim) yapmak istediler. onada olurmu dedim:) pimapenin kenarından duvarı delin yapın dedim tamam dediler.
    3-su tahliye borusu 10 cm kadar kısa kaldı. sorun değil ben ek yaparım dedim yok abi bu sünen boru dedi sündürdü sündürdü kelepçeledi. dün baktım ek yerinden çıkmış. kelepçeleri kestim tekrar yerine taktım.
    4-Vakumlama yapacakmısınız dedim. abi bize muhakkak yapacaksınız demiyorlar, orjinal borusu 5 metre, 10-12 metre borularda vakumlama yapıyoruz ama orjinal tesisatı kullanınca yapmıyoruz dedi. bende usta sensin vebali senin üstüne yapılması gerekiyorsa yap dedim. vebali benim üstüne gerek yok dedi. fakat formda vakumlama yapıldı seçeneğini işaretlemiş. neden işaret koydun yapmadığın işe dedim. abi ben hepsine işaret koyuyorum dedi.

malesef ülkemizde işçilik hiç önemsenmiyor.samsungta böyle 2 gün önce çalıştığım işyerine arçelik bağlattım arçelikte böyle. geçensene iklimsadan aldık iklimsada böyle.
    adamlar tertemiz işçilik yapmıyor.özensizler.
    bir sürü para verip ürün alıyoruz adamlar alel acele bırakıp gitmek istiyor.
    yinede dediklerimi yaptılar sağolsunlar.
    ALLAH hepimize güle güle,sorunsuz kullanmayı nasip etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karadeli1 -- 21 Temmuz 2011; 11:49:58 >

• quote:

quote:

quote:

klimanın kurulumu tamamlandı.

salon yaklaşık 40 m2 ve L şeklinde,
    klima çalıştıktan sonra her 15 dakikada ortam ısısı 1 derce düşüyor
    Yani klima açıldığında 30 derece olan oda sıcaklığı yarım saatin sonunda 28 dereceye düşüyor.
    bir saatin sonunda tam kış havası yaşıyoruz:)
    iç ünite, kumanda çok şık. iç ünitede dış ünitede çok sessiz. alt komşumuzu rahatsız etmeyeceğimiz için çok sevindim. Bazı klimalar çok ses yapıyor ve komşuyu bile bezdiriyor.
    sonuç olarak klima güzel.

montaj işine gelince,
    montajı yapan arkadaşlar işin ehli ancak çok acele davranıyorlar.

1-önce dış üniteyi balkonun içine monte etmek istediler(bina izin vermezmiş) olurmu dedim başka daireler taktırdı. tamam ozaman dışarıya takalım dediler.
    2-salondan balkona boru hattını ısıcamı çıkararak (ben cam cıya kestirecekmişim) yapmak istediler. onada olurmu dedim:) pimapenin kenarından duvarı delin yapın dedim tamam dediler.
    3-su tahliye borusu 10 cm kadar kısa kaldı. sorun değil ben ek yaparım dedim yok abi bu sünen boru dedi sündürdü sündürdü kelepçeledi. dün baktım ek yerinden çıkmış. kelepçeleri kestim tekrar yerine taktım.
    4-Vakumlama yapacakmısınız dedim. abi bize muhakkak yapacaksınız demiyorlar, orjinal borusu 5 metre, 10-12 metre borularda vakumlama yapıyoruz ama orjinal tesisatı kullanınca yapmıyoruz dedi. bende usta sensin vebali senin üstüne yapılması gerekiyorsa yap dedim. vebali benim üstüne gerek yok dedi. fakat formda vakumlama yapıldı seçeneğini işaretlemiş. neden işaret koydun yapmadığın işe dedim. abi ben hepsine işaret koyuyorum dedi.

malesef ülkemizde işçilik hiç önemsenmiyor.samsungta böyle 2 gün önce çalıştığım işyerine arçelik bağlattım arçelikte böyle. geçensene iklimsadan aldık iklimsada böyle.
    adamlar tertemiz işçilik yapmıyor.özensizler.
    bir sürü para verip ürün alıyoruz adamlar alel acele bırakıp gitmek istiyor.
    yinede dediklerimi yaptılar sağolsunlar.
    ALLAH hepimize güle güle,sorunsuz kullanmayı nasip etsin.

Ben de bugün aldım 12000 lik klimayı yarın akşam kuracaklar inşallah. Salon 24 m2. Vakumla istediğimi ısrarla söyledim bayi ye (servisi bayi ayarlıyor) bakalım yapacaklar mı? geldiklerinde ilk vakumlama'yı soracağım, yapmayacaz derlerse kurdurmayabilirim. Gelişmeleri ve yorumlarımı yazarım.

• Vakumlama şart arkadaşlar Mutlaka olacak yok öyle! yapmıyorsa arayın merkezi şikayet edin yada başka servis talep edin...
  • Elektrik tesisatını da yapan servis var mı acaba? Sizde nasıldı servis mi yaptı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: runelgna

Elektrik tesisatını da yapan servis var mı acaba? Sizde nasıldı servis mi yaptı?

elektrik tesisastını dışardan elektrikçiye yaptırdım.
  • Önceki sayfada yazmıştım başımdan geçenleri. Rica ediyorum, vakumlama şart ve mutlaka yaptırın. Servisin fikrini sormayın! Eğer sert durmayı beceremem diyorsanız üyesi olduğum forumda denilenleri uygulamak zorundayım. Forumdaki klimacı arkadaşlar vakumlama yapmayan servisi geri göndererek muhakkak şikayet edin diyorlar, tercih sizin deyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pillout -- 22 Temmuz 2011; 11:20:54 >
  • bianca ve karadeli1, arkadaşım hayırlı olsun güle güle kullanın vakumlamaya gelince ince borudan gazı salıyorlar diğer borudan şse hava çıkışını gevşetip havasını öyle alıyorlarmış bana böyle bi açıklama yapmışlardı içinde hava kalmıyormuş sorunsuzmuş
    kullanım klavuzunda bile vakumlama tarifi var ama gel gelelim bizim jet servislerime onlara göre herşey luzumsuz
  • Dün klimayı kurdurdum arkadaşlar. Adamlara vakumlama yaptırana kadar canım çıktı. Gerek yok abi sen beni dinleler, bir şey olmaz garantisi bizizler, kimse vakumlama yapmıyor felan fistan derken yaptırdım zorla :) He ne yaptılar derseniz, tüp gibi bir cihazla dış ünitede bir şeyler yaptılar, bakmadım ne yaptıklarına. Dış üniteye yapılıyor değil mi vakumlama?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.