![]() Her marka ve model konusu açılmış ama 65au9000 kullanıcısı olarak bir konu bulamadım :) hızı konusunda memnunum. görüntü kalitesi ve renkleri tatmin ediyor. menü geçişleri hızlı. Tasarım olarak çok ince slim bir yapıya sahip en sevdiğim tarafı bu. PC on TV özelliği sayesinde arka odadaki masa üstü pc ekranını aynı ağa bağlı olduğu için oturma odasındaki tv ye yansıtarak kullanabiliyorum. * burada bir ipucu vereyim eğer pc deki mouse u söküp tv ye takarsanız ekranda ok simgesi görünmüyor ve sinir bozucu oluyor. o sebeple kasaya dandikte olsa bi mouse takılı olması gerekiyor. İnternette web sitesinden film izleme problemi Lg ler gibi bunda da var. sebebi flash desteği olmaması. ama html5 destekli film sitelerinden sorunsuzca izleyebilirsiniz. google dan aratıp bulabilirsiniz bikaç tane yada deneme yanılma yöntemiyle bildiğiniz siteleri deneyin. Telefon ekranını da olduğu gibi yansıtabiliyorum. *Bazen telefon ekrana bağlanamıyor. bunun içinde ayarlardan ağ ayarları, uzman ayarlarında wifi yanındaki tiki kaldırıp tekrar işaretlerseniz bağlanıyor. Lan kablosu ile bağlı olduğum halde yinede bu şekilde yapınca düzeliyor tam anlamadım sebebini. Ps4 bağladığımda otomatik ayarlara geçiyor ve gerçekten çok keskin ve akıcı bir görüntü alınabiliyor. Samsung Tv DLNA kullanımı: Öncelikle aynı ağa bağlı olan pc yi açın. tv de alt bar menüde Kaynak kısmına gidin (HDMI1,2 vs.. seçilen kısım) orada ağda açık olan pc yi gösteren bir seçenek geliyor. Bilgisayarda standartta Belgelerim içindeki resim ve vidyolar klasörüne attığınız dosyalar burada çıkıyor ve buradan açabiliyorsunuz. Pc de farklı bir harddiskteki verilerinizi görmek içinde ilgili klasörde sağ tuş özellikler kısmından Paylaş yaptığınızda yine burada görünüyor. Yani DLNA kullanımını bu şekilde yapmışlar. Renk Ayarları hk: İncelemelerime göre genelde tavsiye edilen FILMMAKER modunda kullanmak. en doğru renkleri bu modda verdiği ıspatlanmış. Film yada film maker modlarında biraz daha dark ve kırmızı tonlar görünüyor. Ben FILMMAKER modunda full parlaklık ve kontrast:45 ve renk 25 değerinde kullanıyorum. Netlik:0 , Gamma 2.2 yada St.2084 seçiliyken +1 yaparsanız biraz daha aydınlık görüntü elde ediliyor. buna istinaden Gölge detayını da -1 yapıyorum yoksa karanlık görüntüler fazla aydınlanarak doğallığını kaybediyor. Avangers tarzı daha renk ve keskinlik açısından görsel efektli filmlerde ise Film modunda Parlaklık full, kontrast 45 ve renkler 25te olacak şekilde Netlik sıfırda iken yalnızca Kontrast İyileştirme ayarını Düşük yapıyorum. yine doğallığı çok fazla kaybetmeden güzel bir sinema deneyimi yaşatıyor. Renk tonu "warm2" olacak her iki film modunda da. Bu arada Görüntü Netliği ayarlarını film izlerken mutlaka kapalı da tutun. saçma sapan kareler ekleyerek görüntüyü akıcı hale getiriyor ama bütün film Go Pro ile çekilmiş gibi amatör bir his veriyor :) tamamen hissiyatı kaybediyor yani. Bu modu yalnızca maç izlerken yada oyun oynarken kullanmalısınız. Tv izlerken ise Standart resim ayarında kullanıyorum. Sizin de varsa bildiğiniz ipuçları, kullanım kolaylıkları gibi bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uniqmaster -- 20 Haziran 2022; 14:37:8 > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt