Şimdi Ara

Samsung AU9000 Kullanıcıları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
5
Favori
2.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hocam soundbard'ı sattım hemen istediğim rakam gelince (1750). ayarları da yaptım ses ok kaynak geçişleri youtube arama vs oldukça iyi.

  • poqito P kullanıcısına yanıt

    hayırlı olsun hocam bende a650 aldım geçen gün :) denemek için gitmiştim ses kalitesini duyunca aldım hemen bir tane.

  • Merhaba. Bende 43AU9000 kullanıcısıyım. Ses hariç gayet memnunum TV’den. Yalnız bir şey merak ediyorum. 4K HDR filmlerde usb den izlediğimde çok böyle kaliteli bi görüntü yakalayamıyorum. Deneyen var mı ? Varsa memnun mu görüntü netliğinden?

  • TrancoBuscass kullanıcısına yanıt

    ses sorunu tüm tv lerde var maalesef bir soundbar ile çözebilirsiniz. usb den 4k oynatırken kalite bozulması çok mantıklı gelmedi bana. sonuçta vidyo neyse onu göstermeli, özünde iyi olan vidyoları yeterli görüntü kalitesinde izledim hep. indirdiğiniz içerikte sıkıştırmadan dolayı kalite düşüklüğü olabilir belki.

  • İndirdiğim dosyaların hepsi 4K Remux versiyonlar. Dün test etmek için bir filmin iki versiyonunu indirdim. Birisi 10bit HDR, diğeri 8bit SDR. Açık ara 8bit SDR versiyon daha net ve daha canlı görüntü verdi. Bu arada filmlerin boyutları 60GB üzerinde. Bitrate değerleri 53 mb/s civarı ikiside birbirine çok yakın.

  • TrancoBuscass kullanıcısına yanıt

    sdr olanın daha iyi görüntü vermesi gerçekten çok ilginçmiş. elimde deneyebileceğim öyle bir vidyo yok maalesef. ama durumu merak ettim fırsat bulursam indirip denerim

  • Arkadaşlar bu tv nin 55 inc olanı dusunuyorum genelde hatta sırf oyun konsolları için kullanıcam ama 120herz destegı var mı 60 yazıyor her yerde. Tcl c728 arasında kaldım.

  • 55incle aranıza katıldım, soracağım dün maç izlerken havadaki top 3 adet gözüküyordu onun ayarı nasıl olmalı bilgi verebilecek varmı

  • yuzi_35 kullanıcısına yanıt

    yok hocam cihaz 60hz. ancak oyun moduna geçtiğinde Turbo Motion Xcelerator özelliği sayesinde 120 hz e kadar akıcı bir görüntü sağlıyor. Yani aralara kare ekleyerek hallediyor o işi. Oyun için düşünüyorsanız doğru tv tercihi olur bu 9000 modeli tamamen oyuncular için bir kaç özellik eklenmiş versiyonu serinin. Tcl yerine samsung tercih etmenizi tavsiye ederim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uniqmaster -- 26 Temmuz 2022; 9:3:24 >
  • Hocam şimdide aklımda Q70B var araştırdıkca sonu gelmiyor bu işin :))

  • yuzi_35 kullanıcısına yanıt

    tv almaya gittiğimde aynı şeyi yaşadım :) onun bir iyisi onunda bir iyisi derken satıcı adam dediki "abi bunun sonu yok 100bin e de tv var sen bütçene hangisi uyuyosa onu al". bende öyle yaptım yoksa q85e falan kaymaya başlamıştım. ama q70 için bütçe yetiyorsa tabi daha iyidir ona diyecek birşey yok.

  • Selamlar. 50AU9000 televizyonu alalı 3-4 gün oldu benimde. Henüz ulaşmadı. Konuyu görünce yazayım dedim. 1 yıl uzatılmış garanti artı 1 yıl kasko ile Mediamarkt’dan 8619 liraya geldi. Bir süredir 50Q60A ile ikisini takip ediyordum hangisi indirime girerse onu alacaktım AU9000 girdi. Zaten biri 10 bin küsür diğeri 11 bin küsür liraydı 10 bin altına düşmelerini bekledim. Zaten Vatan’da falan canlı olarak gördükten sonra Samsung’a kesin karar vermiştim. AU7000 bile çok güzel görüntü sunuyor diğer markaların daha üst modellerine göre en azından bana göre. 9000 altını almak istemedim ALLM, Motion Xcelerator, yazılım yenileme hızının PQI 2800 olması gibi sebeplerden ötürü. Qled olan modelle yanyana kıyasladığımda görüntüde net bir fark göremedim açıkçası illa ki vardır bir şeyler ama oo 2 bin fazla verip bu alınır dedirtmedi şahsen. Bakalım umarım memnun kalırız. Saygılar.




  • HyruleWarrior kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun öncelikle. evet q60 ile arasında bariz bir fark yok bende aynı ikilemde kalıp 9000 serisi tercih etmiştim.

  • Teşekkürler hocam.

    Edit: TV geldi ve kuruldu. 1 gün iyice kurcaladıktan sonra yorumumu güncelleyeyim istedim alacak olanlara belki faydası olur.

    Görüntü kalitesinden bahsetmeye gerek yok zaten görerek almıştım beni fazlasıyla tatmin etti. Hele ki dijital platformlarda 4K içerik tüketirken mest oldum. Ben biraz renk doğruluğundan ziyade renklerin göz boyamasını seven biriyim kişisel bir tercih ve renkleri Dinamik modda kullanırken (bu modda parlaklık bir tık artıyor) fazlasıyla beğendim.

    Arayüz çok ama çok güzel Android TV deneyimlemiş biriyim evet top TV’ler değillerdi ama giriş seviyesi de değildi ve Tizen ve WebOS (az çok aynı tarzda olduklarından ikisini söylüyorum) çok sade ve hızlı. Tek tük minik minik takılmıyor mu evet ama bir TV işletim sistemi için çok hızlılar.

    Uygulama mağazasında aradığımı bulamadığım olmadı ama tabi Android TV kadar dolu değildir.

    Kumanda çok sade ve şık. Ortadaki yön tuşlarının ortasındaki yuvarlakta bir dokunmatik yüzey olsa tadından yenmezmiş. Sesli komutu gayet güzel aktarıyor. Üzerinde bulunan Netflix, Prime Video ve tarayıcı tuşları kısadan bu uygulamalara ulaşmak için hızlı tepki veriyor.

    TV’nin kendisi ince ve zarif ve sehpa kullanıyorum ayaklarının da genel olarak şeklini beğendim.

    Açılış kapanış hızı fazlasıyla yeterli.

    Ses olarak QLED modellerde ki gibi 4 tarafta da hoparlör olmadığından sadece sağ sol alttan ses veriyor sanırım ama benim için yeterli ekstra bir beklentim yoktu bu konuda.

    Ambient Mode’a tek kelimeyle bayıldım. Böyle küçük ayrıntıları seviyorum. Aynı zamanda TV’ye telefonu bağlayıp telefon kamerasıyla TV’nin ekranının yarısında kendinizi görerek diğer yarısında egzersiz takip etmenizi sağlayan bir mod var onu da çok beğendim.

    Genel olarak böyle. İyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HyruleWarrior -- 5 Ağustos 2022; 19:25:53 >




  • HyruleWarrior kullanıcısına yanıt

    yorumunuz gayet açıklayıcı olmuş. evet dinamik modda daha canlı ve akıcı bir görüntü oluyor. görsel zevk için tercih edilebilir. ben daha çok film izlediğim için film modunda kontrast iyileştirme düşükte tutarak izliyorum. filmine göre bazende filmmaker modunu tercih ediyorum. en doğal görüntüyü filmmaker modunda alıyorum. gece ışıklar tamamen kapalıysa filmmaker modu gerçek bir sinema deneyimi yaşatıyor. evet parlaklık düşük kalıyor diğer modlara göre ama sinemada da perdede gördüğümüz görüntüye benzer olduğundan alışınca fena sarıyor. tv izlerken ise standart modda kullanıyorum. tüm modlarda görüntü iyileştirme tarafını kapalı tutuyorum çünkü kendi ek karelere oluşturarak görüntü akıcılığını sağlarken doğallığı öldürüyor. belki bir marvel filmi izlerken açılabilir o kadar. yoksa go pro ile çekilmiş gibi 60 kare/sn oluyor herşey amatör geliyor ve hızlandırılmış gibi bir his veriyor :)





  • Sizin de belirttiğiniz gibi filmmaker moduna alışmak lazım bence de hocam. Ben parlaklığın bir tık düşük kalmasının yanında filmmaker modunda cep telefonlarında ki göz koruma modu gibi bir sarılık fark ettim. Evet gece ışıklar kapalıyken film izlenecekse göz sağlığı için iyi olabilir ancak sarı ton renkleri öldürür mü bilemedim.

    Görüntü iyileştirme konusunda da normal TV izlerken bence de gereksiz belki bazı filmlerde kullanılabilir dediğiniz gibi.
  • Merhaba. Yaklaşık 12 yıldır kullanmakta olduğum televizyonum bir kaza sonucu kırıldığı için yeni bir televizyon aramaya başladım. AU9000 bütçeme göre genel olarak hoşuma giden bir televizyon oldu ancak çok olmamakla birlikte bazı kullanıcıların ışık sızması, bulutlanma gibi şikayetlerinin olduğunu okudum. Acaba bu sıkıntı bu seride genel olarak mevcut mu yoksa şansa bağlı olarak bazı televizyonlarda mı görülmekte? Ayrıca böyle bir sıkıntıyla karşılaştığımda televizyonu iade etme hakkım var mıdır? Bilgilendirirseniz sevinirim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: HyruleWarrior

    Sizin de belirttiğiniz gibi filmmaker moduna alışmak lazım bence de hocam. Ben parlaklığın bir tık düşük kalmasının yanında filmmaker modunda cep telefonlarında ki göz koruma modu gibi bir sarılık fark ettim. Evet gece ışıklar kapalıyken film izlenecekse göz sağlığı için iyi olabilir ancak sarı ton renkleri öldürür mü bilemedim.

    Görüntü iyileştirme konusunda da normal TV izlerken bence de gereksiz belki bazı filmlerde kullanılabilir dediğiniz gibi.

    Doğru hocam renk tonunu "Kırmızı 2" yapıyor filmmaker modunda. o sebeğle kırmızı tonlarına dönüyor renkler. ancak bir çok incelemede gördüğüm bu renk tonunu seçtiğimizde en doğru renkleri verdiği yönünde. aslında beyazlar artık beyaz olmaktan çıkıyor gibi mesela ama gerçekte tam beyaz gibi gördüğümüz diğer resim modlarında maviye dönük bir beyaz verdiğini yazmış araştıranlar. yinede filmmaker modunda izlerken içimden "evet ya sinemada da böyle bir renk ve parlaklıkla izliyoruz" diyorum. Samsung unda bu modu koymasındaki amaç o zaten. içeriğin tamamen olduğu gibi aktarıldığı hiç bir görüntü iyileştirme yapmadan yönetmenin görmemizi istediği şekilde izlemeyi sağlıyormuş.





  • Ally26 A kullanıcısına yanıt

    malesef ülkemizde kutusu açılan tv leri geri almıyorlar. sadece Amazon üzerinden alırsanız böyle bir imkanınız olur. onun dışında hafif ışık sızmaları ve bulutlanmaları garantide normal olarak karşılıyorlar ve değişime gitmiyorlar genelde. bahsettiğiniz sorunlar belkide tüm televizyonlarda var diyebilirim. net görüntü isterseniz oled lere bakın. led tvlerde az yada çok ille bu tarz şeyler olabiliyor. tabi fiyatıda ona göre ödüyorsunuz. bende bu sorunlara çok takılan biri olarak au9000 aldım ancak verdiğim fiyatı düşününce ufak tefek şeyleri görmezden geliyorum abartı bir sorun olmadıktan sonra göz alışıyor zaten.

  • Ben de tavsiyeniz üzerine bir kaç gündür kullanıyorum bu modu gözüm alışmaya başladı hocam zaten bahsettikleriniz doğru.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.