Merhaba;
Peugeot 207 2008 model aracımda çakmak yeteri kadar ısınmıyor. sigortalar değişti elektrikle ile ilgili bir sorun yok. sadece basınca şöyle kıpkırmızı yanması lazım ama benimki ancak peçeteyi karartacak kadar yanıyor. içini temizlemeye çalıştım. orta noktası gayet temiz pas falan yok. yani bu durum neden kaynaklanabilir ne tavsiye edersiniz? bir tane sigarayı bile yakamıyorum ancak sigaranın ucunu kömür yapacak kadar yanıyor. alevlendirecek gibi bir ısı yaratmıyor çakmak...
Rx6600 pc de 4k tv çözünürlük ayarı nasıl yapılır?
Pc kasasını 65au9000 model 4k samsung tv ye hdmi ile bağlıyorum fakat cozunurluk seçeneklerinde maximum 1080p var. Ne yaptiysam degistiremedim çözünürlüğü sebebini bilen varmı? Tvden soundbara earc ile baglanti var, pc den soundbarın hdmi girisine takarak kurulumu tamamlıyorum olması gerekende bu şekilde ancak 1080den yukarısı cikmiyor yardım lütfen..
2060 vs 3050 hangisini seçmeliyim?
Arkadaşlar 2060 ventus ile 3050 ventus ekran kartı arasında kaldım. işlemcim R5 3600. ddr4 3200mhz 16gb ram. Msi tomahawk b450 max ana kart. Fiyat olarak bu iki kartın üzerine çıkamıyorum maalesef. biri 128bit diğeri 192 bit. 3050 daha yeni bir kart aklım onda ama bir sormak istedim pek anlamıyorum ekran kartı olayından. abartı oyun oynamıyorum. after effect ile biraz vidyo edit falan yapmak istiyorum.
Aracım obd cihazına bağladığımda aşağıdaki kodları veriyor. ve yıllardır depollution system faulty hatası veriyor. bir ara Maf sensörü bozuktu değiştirdik hata gitti şimdi tekrar başladı. siliyorum tekrar yanıyor motor ışığı bir süre sonra. kafayı yicem ne önerirsiniz acaba?
hatalar:
P0069 - P0490 - P1162 - P1351 - P1350
Kızdırma bujilerini değiştirdim. egr valfindeki kurumlar temizlendi. Turbo değişti. şu an bu hataları almaya devam ediyorum. 0069 kodu map sensörü arızası diyor değiştirsem düzelirmi. yoksa yeni aldığım maf sensörü bozuk olabilir mi? özellikle soğuklarda ilk çalıştırdıktan sonra bi kaç saniye motor kendine gelemiyor bir miktar duman atıyor bu yüzden kızdırma bujilerini değiştirdim ama farketmedi.
enjektörler tam bakıma girdi temizlendi ayarlandı enjektörlerde bir sorun yok. kurtulamadım şu Depollution System Faulty hatasından. önerilere açığım.
Samsung Tv DLNA yok mu?
65au9000 kullanıcısıyım. aynı ağa bağlı pc deki paylaşımlı bir dosyayı dlna ile tv den açıp izleme olayı yokmu artık televizyonlarda acaba? ekran yansıtma yapılabiliyor ama görüntü kalitesi çok kötü ve oyun modunda açtığı için kontrast vs. çok fazla. pc deki hdd içinden bir vidyoyu tv de kayıpsız nasıl oynatabilirim?
konu dışı
silinebilir
Samsung AU9000 Kullanıcıları
Her marka ve model konusu açılmış ama 65au9000 kullanıcısı olarak bir konu bulamadım :) hızı konusunda memnunum. görüntü kalitesi ve renkleri tatmin ediyor. menü geçişleri hızlı. Tasarım olarak çok ince slim bir yapıya sahip en sevdiğim tarafı bu.
PC on TV özelliği sayesinde arka odadaki masa üstü pc ekranını aynı ağa bağlı olduğu için oturma odasındaki tv ye yansıtarak kullanabiliyorum. * burada bir ipucu vereyim eğer pc deki mouse u söküp tv ye takarsanız ekranda ok simgesi görünmüyor ve sinir bozucu oluyor. o sebeple kasaya dandikte olsa bi mouse takılı olması gerekiyor.
İnternette web sitesinden film izleme problemi Lg ler gibi bunda da var. sebebi flash desteği olmaması. ama html5 destekli film sitelerinden sorunsuzca izleyebilirsiniz. google dan aratıp bulabilirsiniz bikaç tane yada deneme yanılma yöntemiyle bildiğiniz siteleri deneyin.
Telefon ekranını da olduğu gibi yansıtabiliyorum. *Bazen telefon ekrana bağlanamıyor. bunun içinde ayarlardan ağ ayarları, uzman ayarlarında wifi yanındaki tiki kaldırıp tekrar işaretlerseniz bağlanıyor. Lan kablosu ile bağlı olduğum halde yinede bu şekilde yapınca düzeliyor tam anlamadım sebebini.
Ps4 bağladığımda otomatik ayarlara geçiyor ve gerçekten çok keskin ve akıcı bir görüntü alınabiliyor.
Samsung Tv DLNA kullanımı:
Öncelikle aynı ağa bağlı olan pc yi açın. tv de alt bar menüde Kaynak kısmına gidin (HDMI1,2 vs.. seçilen kısım) orada ağda açık olan pc yi gösteren bir seçenek geliyor. Bilgisayarda standartta Belgelerim içindeki resim ve vidyolar klasörüne attığınız dosyalar burada çıkıyor ve buradan açabiliyorsunuz. Pc de farklı bir harddiskteki verilerinizi görmek içinde ilgili klasörde sağ tuş özellikler kısmından Paylaş yaptığınızda yine burada görünüyor. Yani DLNA kullanımını bu şekilde yapmışlar.
Renk Ayarları hk:
İncelemelerime göre genelde tavsiye edilen FILMMAKER modunda kullanmak. en doğru renkleri bu modda verdiği ıspatlanmış. Film yada film maker modlarında biraz daha dark ve kırmızı tonlar görünüyor. Ben FILMMAKER modunda full parlaklık ve kontrast:45 ve renk 25 değerinde kullanıyorum. Netlik:0 , Gamma 2.2 yada St.2084 seçiliyken +1 yaparsanız biraz daha aydınlık görüntü elde ediliyor. buna istinaden Gölge detayını da -1 yapıyorum yoksa karanlık görüntüler fazla aydınlanarak doğallığını kaybediyor. Avangers tarzı daha renk ve keskinlik açısından görsel efektli filmlerde ise Film modunda Parlaklık full, kontrast 45 ve renkler 25te olacak şekilde Netlik sıfırda iken yalnızca Kontrast İyileştirme ayarını Düşük yapıyorum. yine doğallığı çok fazla kaybetmeden güzel bir sinema deneyimi yaşatıyor. Renk tonu "warm2" olacak her iki film modunda da. Bu arada Görüntü Netliği ayarlarını film izlerken mutlaka kapalı da tutun. saçma sapan kareler ekleyerek görüntüyü akıcı hale getiriyor ama bütün film Go Pro ile çekilmiş gibi amatör bir his veriyor :) tamamen hissiyatı kaybediyor yani. Bu modu yalnızca maç izlerken yada oyun oynarken kullanmalısınız. Tv izlerken ise Standart resim ayarında kullanıyorum.
Sizin de varsa bildiğiniz ipuçları, kullanım kolaylıkları gibi bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.
tatilbudur yada gezinomi. hangisi daha iyidir?
tatilbudur yada gezinomi ile yurtdışı turuna katılmak istiyorum hangisi daha güvenilir olur acaba. benelüks paris turu için ikisi arasında kaldım. sorun yaşamak istemiyorum. iki şirketin acenteside yakınımda. internetten alıp uğraşmaktansa gidebileceğim bir acente olması daha güvenilir geliyor
Benelux-Paris Turu için şirket önerisi?
Mayıs sonunda balayı için Benelux-Paris turu almak istiyorum ancak sikayetvar sitesinde genelde hepsinde sıkıntılar yazılmış. iptal edilen turlar aylarca iade alamayanlar vs.. ortalama 20-25000 civarı ödeme yapılacak sıkıntı yaşamak istemiyorum. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar tavsiye verebilir mi acaba? hangi tur şirketiyle gittiniz yada hangisini tavsiye edersiniz/etmezsiniz gibi..
|
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 167
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 11.377 (Bu ay: 253)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 45 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Ev Elektroniği ve Elektrikli Ev Aletleri