Şimdi Ara

Samsung, Android işletim sistemli amiral gemisi Galaxy S II'yi resmi olarak tanıttı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
284
Cevap
2
Favori
27.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: orhan azeri

quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus78
    Ne kadar iyi olacak? 1 saat mi? 2 saat mi?

1 batarya olarak 1650 mah onceki 1500 mah idi
    2 galaxy 2s ekrani oncekine gore 18% daha iyi pil performansi sagliyacak

3 cift cekirdekli oldugu icin oyunlarda,internetde gezintide daha az pil tasarrufu yapicak

Valla eğer böyleyse süper. %18 pil demek en az 1 - 2 saat fazladan batarya demek.

Ben %18 kalan bataryamla SGS ile 1-2 saat internette takıldığımı biliyorum.
  • Donanım özellikleri gayet iyi görünüyor. GSMArena'da Orion'un kullanıldığı yazıyor. Bu bilgi kesin mi?

quote:

Orijinalden alıntı: ReDComrade

quote:

Orijinalden alıntı: EmR_3153

quote:

quote:

iphone çakması.bunlar kendine özgü bir tasarım yapamayacaklar anlaşıldı

birşey bilmedigini bu kadar açık göstermesen bari:D iphonenun çakması diyor yaw tasarıma :D:D

senden çok şey biliyorum merak etme.gözün görmüyor galiba tasarıma bak önce.

canım benim orta tuşu ve yanlardaki dokunmatik yanıtlama tuşlarını gördüyorsun sanırım bunların hepsi tasarım farkıdır ve dokunmatik telefonda fazla alternatif olmadıgı için bunlar tasarımdaki belirleyici etkenlerdir ;)

Tasarım olarak sadece tuşlar mı var peki? Genel görünüm itibariyle baktığımızda iPhone'a benzediği açıkça görülüyor. Mesela SE'nin de dokunmatik cihazları var hiçbiri diğer markaların tasarımlarına benzemiyor.

Samsung, Android işletim sistemli amiral gemisi Galaxy S II'yi resmi olarak tanıttı

Görüldüğü üzere cihazın kendine has bir çizgisi var. Tasarım farklılığından kasıt bu.

• @Sugar_Klavyeci: Evet orion. Yani yeni ismiyle 1GHz Dual-core Exynos 4210 işlemci. Quad GPU da cabası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazloo -- 14 Şubat 2011; 11:34:57 >
  • @Orhan Azeri

%18 rakamı anladığım kadarı ile aynı boyutlardaki SAMOLED ekrana karşı olan avantajı ifade ediyor. Galaxy S2 nin Galaxy S'e olan avantajını değil. Birisinde 4.0" ekran var diğerinde 4,3". Dolayısıyla bu avantaj ortadan kalkıyor. 1650mah lik batarya ufak bir katkısı mutlaka olacaktır. O katkı da çift çekirdekli işlemci ve GPU ya gidecektir zaten.

Bence batarya konusunda Galaxy S2 nin Galaxy S e hiç bir avantajı olmayacak. Olsa bile kayda değer bir şey olmayacaktır. Hakkını vererek kullanayım dersen şu an piyasada 24 saat batarya ömrüne sahip bir akıllı telefon olduğuna inanmıyorum. Bundan sonra da olacak gibi görünmüyor. Çünkü müşteri kitlesinin çoğu anlamasız derecek yüksek işlem gücüne önem veriyor. Batarya ömrüne önem verenlerin sayısı çok ama çok az.

Soru şu: Kim iPhone 4 ün, Galaxy S'in, HTC Desire'nin hızından şikayetçi? Hangi işlerini görürken yetersiz işlem gücü yüzünden eksik kalıyor bu cihazlar? Hemen hemen hiç! Ama hepsinin ortak bir derdi var. Hiç birisi adam gibi kullanımda 24 saat hizmet veremiyor kullanıcısına. Dolayısıyla hiçbirisi benim gözümde 5 para etmiyor.

Macbook Pro'ya 4.000 TL para verdim. Ama zerre kadar pişman değilim. Çünkü bana Full HD 3 filmi art arda seyrettirebiliyor. Minimum 6 saat kesintisiz sörf yaptırabiliyor. Hemde bunu 2,5 cm lik kalınlıkla yapıyor. Hatta 1.1cm lik kalınlıl ile 4 saat batarya ömrü sunabiliyor Air serisi. Sırf bu yüzden verdiğim 4.000TL nin her kuruşu helal olsun Apple'a. Piyasada normal boyutlarda olupta 2 full HD filmi bitirebilecek tek laptop gösteremezsiniz, 2 saatin üzerinde sörf yaptıracak tek laptop gösteremezsiniz. Ancak 9 veya 12 hücreli eşşek kadar bataryaya sahip modeller bunu yaptırabilir ki genelde bu kadar büyük bataryalar gereksiz derecede yüksek konfigürasyonlu cihazlarda kullanılıyor ve batarya ömürleri yine rezilleri oynuyor.

Fazla uzattım... Ben mesleğim gereği mobiliteye karşı aşırı hassas biriyim. Sırf batarya ömrünün yüzü suyu hürmetini bir Macbook Pro'ya 4.000TL verdim. Yine sırf bana yoğun kullanımda 5 gün batarya ömrü sunan bir telefona da 2.500TL yi gözümü kırpmadan veririm. Markası da hiç önemli değil. Yeterki eli yüzü düzgün, stabil bir işletim sistemine (iOS, Android, Blackberry OS, WP7 olabilir) sahip olsun ve ortalama performans versin yeter. Uçsun kaçsın, crysis oynatsın istemiyorum.

• Erasmus78 icin uzerinde elma amblemi olsun yeter. icinde islemci olmasada olur.
    hem islemcisiz batarya 1hafta gidiyormus. tadindan yenmez.
  • o keman calan kadinin fotografini cektigi foto da arayüz tipatip ios ile ayni :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus78
    @Orhan Azeri

%18 rakamı anladığım kadarı ile aynı boyutlardaki SAMOLED ekrana karşı olan avantajı ifade ediyor. Galaxy S2 nin Galaxy S'e olan avantajını değil. Birisinde 4.0" ekran var diğerinde 4,3". Dolayısıyla bu avantaj ortadan kalkıyor. 1650mah lik batarya ufak bir katkısı mutlaka olacaktır. O katkı da çift çekirdekli işlemci ve GPU ya gidecektir zaten.

Bence batarya konusunda Galaxy S2 nin Galaxy S e hiç bir avantajı olmayacak. Olsa bile kayda değer bir şey olmayacaktır. Hakkını vererek kullanayım dersen şu an piyasada 24 saat batarya ömrüne sahip bir akıllı telefon olduğuna inanmıyorum. Bundan sonra da olacak gibi görünmüyor. Çünkü müşteri kitlesinin çoğu anlamasız derecek yüksek işlem gücüne önem veriyor. Batarya ömrüne önem verenlerin sayısı çok ama çok az.

Soru şu: Kim iPhone 4 ün, Galaxy S'in, HTC Desire'nin hızından şikayetçi? Hangi işlerini görürken yetersiz işlem gücü yüzünden eksik kalıyor bu cihazlar? Hemen hemen hiç! Ama hepsinin ortak bir derdi var. Hiç birisi adam gibi kullanımda 24 saat hizmet veremiyor kullanıcısına. Dolayısıyla hiçbirisi benim gözümde 5 para etmiyor.

Macbook Pro'ya 4.000 TL para verdim. Ama zerre kadar pişman değilim. Çünkü bana Full HD 3 filmi art arda seyrettirebiliyor. Minimum 6 saat kesintisiz sörf yaptırabiliyor. Hemde bunu 2,5 cm lik kalınlıkla yapıyor. Hatta 1.1cm lik kalınlıl ile 4 saat batarya ömrü sunabiliyor Air serisi. Sırf bu yüzden verdiğim 4.000TL nin her kuruşu helal olsun Apple'a. Piyasada normal boyutlarda olupta 2 full HD filmi bitirebilecek tek laptop gösteremezsiniz, 2 saatin üzerinde sörf yaptıracak tek laptop gösteremezsiniz. Ancak 9 veya 12 hücreli eşşek kadar bataryaya sahip modeller bunu yaptırabilir ki genelde bu kadar büyük bataryalar gereksiz derecede yüksek konfigürasyonlu cihazlarda kullanılıyor ve batarya ömürleri yine rezilleri oynuyor.

Fazla uzattım... Ben mesleğim gereği mobiliteye karşı aşırı hassas biriyim. Sırf batarya ömrünün yüzü suyu hürmetini bir Macbook Pro'ya 4.000TL verdim. Yine sırf bana yoğun kullanımda 5 gün batarya ömrü sunan bir telefona da 2.500TL yi gözümü kırpmadan veririm. Markası da hiç önemli değil. Yeterki eli yüzü düzgün, stabil bir işletim sistemine (iOS, Android, Blackberry OS, WP7 olabilir) sahip olsun ve ortalama performans versin yeter. Uçsun kaçsın, crysis oynatsın istemiyorum.

Tamam ekran boyutu icin 18% aradan kalka bilir amma 1650 mah katkisi buyuk olucaktir ayrica cift cekidekli islemciler tek cekirdekliye nazaran daha az pil kullanir istersen arastir yani senin dedigin gibi pil avantaji islemci gucune gitmeyecek

• bence en büyük sürpriz usb otg olmuş
    çok fonksiyonel bir özelik olduğu symbian^3 ile anlaşılmıştı
    samsung'un rakiplerinden geri kalmak istememesi onu kısa süre içinde bir numaraya taşıyacak
    her detayda yükseltmeye gidilince ekran çözünürlüğüne insanın gözü takılıyor çok yeterli olamasına rağmen bu niye böyle dedirtiyor
    şimdiden galaxy s3'ü merakla bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazloo

@Sugar_Klavyeci: Evet orion. Yani yeni ismiyle 1GHz Dual-core Exynos 4210 işlemci. Quad GPU da cabası.

Quad GPU mu??? Yukarıdaki mesajları pek okumadığım için farkedememişim.

Yalnız cihazın boyutlarını hiç beğenmedim. Boy ve en ölçülerine baktım da baya büyük cihaz. 125.3 x 66.1 nedir ya??? Hangi cebe sığar bu cihaz?

• quote:

Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

quote:

@Sugar_Klavyeci: Evet orion. Yani yeni ismiyle 1GHz Dual-core Exynos 4210 işlemci. Quad GPU da cabası.

Quad GPU mu??? Yukarıdaki mesajları pek okumadığım için farkedememişim.

Yalnız cihazın boyutlarını hiç beğenmedim. Boy ve en ölçülerine baktım da baya büyük cihaz. 125.3 x 66.1 nedir ya??? Hangi cebe sığar bu cihaz?

Artık alırız bir bel çantası.

• usb otg ne demek?

• Nvidia'nın aciklamasina gore cift cekirdek sistem ayni is yukunu daha dusuk frekans ve voltajla gerceklestirebildigi icin daha uzun batarya omru sunuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wentworthscofield
    bence en büyük sürpriz usb otg olmuş
    çok fonksiyonel bir özelik olduğu symbian^3 ile anlaşılmıştı
    samsung'un rakiplerinden geri kalmak istememesi onu kısa süre içinde bir numaraya taşıyacak
    her detayda yükseltmeye gidilince ekran çözünürlüğüne insanın gözü takılıyor çok yeterli olamasına rağmen bu niye böyle dedirtiyor
    şimdiden galaxy s3'ü merakla bekliyorum

Karde ekran cozunurlugune cok takilma zira yeni super amoled plus ekran onceki amoledlere kiyasla 30% daha net goruntu veriyor piksel ayni kalsada tahminen 854:480 cozunurluklu 4 inc x10 dan iyi 960:540 cozunurluklu atrixden 4 incden kotu.yani onceki galaxy s den 30% daha net goruntu sunuyor ayrica tepkime.seviyyesi uzre.dunyada en iyisi simdiye kadar bu rekor ips panelli iphone 4 idi yani iphone 4 ekranindan iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: burak2011

usb otg ne demek?

OTG Harici hard diske,usb belleğe bağlanabilme demek.Kablo yardımı ile tabi.
  • hdmi var mı bu cihazda?yabancı sıtelerde de bu soru cok sorulmus
  • quote:

Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

Donanım özellikleri gayet iyi görünüyor. GSMArena'da Orion'un kullanıldığı yazıyor. Bu bilgi kesin mi?

quote:

quote:

quote:

quote:

iphone çakması.bunlar kendine özgü bir tasarım yapamayacaklar anlaşıldı

birşey bilmedigini bu kadar açık göstermesen bari:D iphonenun çakması diyor yaw tasarıma :D:D

senden çok şey biliyorum merak etme.gözün görmüyor galiba tasarıma bak önce.

canım benim orta tuşu ve yanlardaki dokunmatik yanıtlama tuşlarını gördüyorsun sanırım bunların hepsi tasarım farkıdır ve dokunmatik telefonda fazla alternatif olmadıgı için bunlar tasarımdaki belirleyici etkenlerdir ;)

Tasarım olarak sadece tuşlar mı var peki? Genel görünüm itibariyle baktığımızda iPhone'a benzediği açıkça görülüyor. Mesela SE'nin de dokunmatik cihazları var hiçbiri diğer markaların tasarımlarına benzemiyor.

Samsung, Android işletim sistemli amiral gemisi Galaxy S II'yi resmi olarak tanıttı

Görüldüğü üzere cihazın kendine has bir çizgisi var. Tasarım farklılığından kasıt bu.

yok anlamaz bunlar.neresi iphone'a benziyor diyorlar bunlara cevap bile vermeye gerek yok konuşsun dursun fanboylar.

• quote:

OTG Harici hard diske,usb belleğe bağlanabilme demek.Kablo yardımı ile tabi.

bence ozgurluk budur. her seyi yapabilcek esnek bir sistem.
    90larda tum sorunlarina ve arizalarina ragmen windows pc, apple karsisinda acik ara ustun gelmisse en buyuk nedeni buydu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aboxzux

n8'deki gibi tvye bağlayıp oyun oynanıyor mu?(gerçi oynanmasa ne olcak n8den 150 kat daha iyi s2:D)

fm transmitter?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

quote:

Orijinalden alıntı: aboxzux

n8'deki gibi tvye bağlayıp oyun oynanıyor mu?(gerçi oynanmasa ne olcak n8den 150 kat daha iyi s2:D)

fm transmitter?

HDMI yok sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ManoMachine

video başarısız bence, hele o ingiliz teyze'nin önce gözü o güneşte ekranı seçsin, sonra o bahçe eldivenleriyle o ekrana komut verebilsin, gerisini sonra düşünürüz:D

ama söylemeden de geçemeyeceğim bence telefon elde i na nıl maz ince duruyor. şık da olmuş... şimdilik görünen tek eksiği ekran çözünürlüğünü aynı tutmaları. ha bi de touchwiz tabi :)

samsungu pek sevmesem de güzel olmuş vesselam...

reklamın o kısmı dediğin gibi kötü olmuş
    ama böyle reklamları görünce o insanları kıskanmamak elde değil
    birçok kişinin görmek için can attığı cihazı onlar rahatlıkla kullanıyorlar

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.