Şimdi Ara

SAMSUNG 55NU8000 KULLANICILARI (115. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7.296
Cevap
118
Favori
580.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Önceki gelenler daha barizdi. Ambalaj için bayiye gidip orijinalin nasıl olduğuna bakmıştım. Oradaki kutuları salladığınızda televizyon hiçbir şekilde oynamıyor. Fakat Amazon’dan gelen kutuları salladığınızda televizyon boşta oynuyor resmen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • StaticDamaqe S kullanıcısına yanıt
    en güzeli samsung bayilerinden almak ama fiyat farkı 1000tl olunca oda pek mantıklı gelmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Siz ya olaylari karistirdiniz ya modelleri ya da puanlamalara ters bakiyorsunuz. Ayrica yaptiginiz da yanlis bir hareket. Aylardir insanlari yaniltmiyoruz , aksine elimizden geldigince yardimci olmaya calisiyoruz.

    Simdi yapilan testleri ve karislastirmalari ekliyorum. Siz bunun nesini anlayamadiniz acaba ?

    Soldaki model MU9000 sagdaki NU8000 puanlari. Kaldi ki surekli forumlarda rtings den karsilastirmalari ve ornekleri veren siz degil miydiniz ? Kusura bakmayin bu uslubunuz size yakismadi.

    Ek olarak kisa sure icerisinde kendi cihazimdan farkli kaynaklardan videolar cekip youtube uzerinden foruma ekleme yapacagim. Bolgesel karartma acik fakat dusuk seviyede kullaniyorum. Yanildiginizda buna uygun cevabi da tekrardan duymak isterim.

    MU9000 VS NU8000 SİYAH VE GRİ PUANLARİ

    SAMSUNG 55NU8000 KULLANICILARI


    SAMSUNG 55NU8000 KULLANICILARI


    Detaylı incelemek isteyen arkadaşlar için ;
    https://www.rtings.com/tv/tools/compare/samsung-mu9000-vs-samsung-nu8000/443/586#comparison_1712



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maho23 -- 9 Ocak 2019; 20:17:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Benim aldığım fiyata göre 1500-2000 TL fiyat farkı oluyor. 300-500 TL olsa hadi neyse ama bu kadar fazla fark için maalesef :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Njtymn N kullanıcısına yanıt
    Sol üsttekinin NU8000 olduğuna emin misiniz? Bana farklı model gibi geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black_fe -- 9 Ocak 2019; 20:10:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Biraz saçma olacak ama 55nu8000 sahibi arkadaşlardan bir ricam olacak. Tvnin bir ucundan diğer ucuna uzunluğu ne kadar acaba? Oturma odasındaki duvara ya tam gelecek ya da 1-2 cm fazla gelecekte tam bir ölçü öğrenmem gerek. Yardımcı olur musunuz rica etsem lütfen?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genişlik 122,71 cm ve diğer ölçüleri de aşağıdaki gibi. Sizin sorduğunuza yıldız işareti koydum bakabilirsiniz.

    SAMSUNG 55NU8000 KULLANICILARI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black_fe -- 9 Ocak 2019; 20:7:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • black_fe kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim yardımınız için. Nasıl memnun musunuz acaba tvden?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar;



    Televizyonu olanlar ayağının genişliğini ölçebilirler mi acaba? İnternette en boy bilgileri var fakat ayak uzunluğunu bulamadım.



    72 cm eninde bir televizyon sehpam var. Sehpayı değiştirene kadar idare edebilir miyim acaba onun üzerine koysam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim hiç önemli değil. Çok şükür çok memnunum iyi ki almışım diyorum. Hatta bazı arkadaşlarımın evine gittiğimde ister istemez onlarınkiyle kıyaslama yapıyorum da gerçekten çok fark var çok kaliteli bir tv kullanıyoruz gerçekten 😊

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ozhan_88 O kullanıcısına yanıt
    Tv ayağı genişliği 79,8 cm yaklaşık 80 cm. Sizin sehpa biraz kısa gelebilir. Arkaya doğru da 32,2 cm derinliği var. 55nu8000 modeli için bu ölçülerde ama diğer ekranlı olanları sorduysanız onları bilemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black_fe -- 9 Ocak 2019; 20:34:39 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • maho23 kullanıcısına yanıt
    daha önce uzun uzun konuştuk bunları zaten rtings pıanları orda genel ortalama orda üst düzey fark dediğiniz 0.5 puansa konuşacak zaten bişey yok..



    artı benim ısrarla anlatmaya çalıştığım üstünde durduğum konu bu altyazı parlama olayı ısrarla hala böyle bi sorun yok panel şansı varsa bile çok az var diyorsunuz ama alakası yok açın bi hdr içerik kendi hdr ayarlarına dokunmayın bakalım parlama varmı yokmu artı bölgesel karartması tamamen kapatılmayan kenar aydınlatma bi modelde altta altyazı çıkınca parlama olmaması imkansız siz servis menüsübe girer bölgesel karartmayı tamamen kapatmadıktan sonra bu tv de parlama olacak olmaz diyen ya yalan söylüyor yada kullandığı ayarlar farklıdır arka ışık vs düşüktür farketmiyordur



    performans konusuna gelirsekte madem rtingsi konuşuyoruz genel ortalamada mu9000 önde film performansı aynı tv yayıını spor içeriklerde daha önde ayrıca gündüz gün ışığında tam parlak ekran kullandığı için parlama daha az kısacası genel ortalamada geri olan tv nin genel kullanım alanı olan tv yayını spor içeriklerde perdormans olarak geride olan bir model nasıl mu9000 den daha üst düzey performansta diyebiliyorsunuz onuda anlamıyorum..

    karşılaştırma yapılırken tek tek özelliklere bakılmaz genel ortalamaya bakılır adamlar zaten her içerik için ayrı ayrı puanlama yapıp buna göre ortalama alıyorlar siz kalkıp 0.5 gri performans farkı gösterip hdr parlaklık farkını gösrerip üst düzey fark diyorsunuz..tv yayını izleyen adamın maç izleyen adamın hdr parlaklığıyla işi olmadığı için rtings puan verirken daha önce bakılması gereken ekran yansıma performansına sdr parlaklığına bakıyor çünkü tv yayınını etkileyen en büyük etmenler bunlar spor puanlaması yaparken yine öncellikle yansıma performansına bakıyor sonra tepki süresine sonra sdr parkalığına bakıyor..yani bu adamlardan daha iyi biliyorsunuz siz bu işi hdr parlaklığı daha fazla 0.5 gri puanlamasında önde diye üst düzey performansı farkı oluyor bu iki model arasında öylemi?

    hani desenizki hdr içeriklerde oyun konusunda şu şu sebeplerden nu8000 daha iyidir diğer mdoellerse şu şu sebeplerden nu8000 den daha iyidir hiçbirşey demem ama siz kalkıp arada üst düzey fark var diyorsunuz





    bu forumda artık kimse objektif değil insanlar burdaki yorumlara göre seçm yapıyor yani olan bişeye yok demek yada performans konusunda yanlış bilgi vermek ne kadar doğru size kalmış


    SAMSUNG 55NU8000 KULLANICILARI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNNN -- 9 Ocak 2019; 21:3:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • black_fe kullanıcısına yanıt
    Maşallah ne güzel benimde aklımda nu8000 var da dh’de biraz derine indikçe kafam karıştı iyice. Ama gönlümde bu tv var. Kısmetse yarın alacağım. Ortalama bir kullanıcı olarak memnun olurum inşallah. Tv 120 hz değil mi bilginiz var mı acaba? 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Siz yine yazılanları yanlış anladınız sanırım. Ben cihazın siyah ve gri performansını baz aldım , siz genel kullanımı.

    Ben parlama neredeyse yok denecek kadar az ve gözü rahatsız etmeyecek şekilde diye bahsettim (ki bu panellerede olan bir durum diye de yazdım ) siz hiç olmaz ya da hiç yok demişim gibi yanıtladınız. Ana sayfada kullandığım ayarları paylaştım , kullanın dedim arkadaşlar bu ayarları da sizin de tv keyfiniz kaçmasın diye. Nitekim uygulayanlar buraya sonuçları yazdılarda. Kimseyi de %100 memnun etmek mümkün olamaz.

    Olaylara da objektif yaklaştım. Hem buradan hem özelden hatta telefondan arayıp soran kişilere bile hiç bir mecburiyetim yok iken yardımcı olmaya çalışıp yine imkanı olan kişileri MU9000'e yönlendirdim.

    İki cihazı da forumda soran kişilere yazılanların aksinde bir tek yanlış bilgiye yönlendirmedim.

    Ama siz bir ayıp ettiniz , burada bu kadar zamandır hiçbir çıkar ve menfaatimiz olmadığı halde dilimiz döndüğünce elimizden geldiğince insanlara yardım etmeye çalışmamızı tabiri caizse bir sahtekarlıkmış gibi göstermeye kalktınız.

    Sizin ile bu dakikadan sonra herhangi bir diyaloğum olmayacaktır.

    Forumda gerek burada konu içerisinde , gerek özel mesajlarda , gerekse telefonda whatsapp da kandırdığım , yanlış yönlendirme yaptığım , sorularınız yanıtsız bıraktığım , ters cevaplar verdiğim bir tane arkadaş var ise çıksın buraya yazsın. Söz bir daha buraya da girmeyeceğim.

    Hadi kolay gelsin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maho23 -- 9 Ocak 2019; 20:59:47 >




  • maho23 kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba araya giriyorum kusura bakmayın mu9000 nu8000 den daha mı iyi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maho23 kullanıcısına yanıt
    cevap vermeniz öenmli değil yazdığınız mesajlar altta..

    ''Alt yazı konusuna gelecek olursak , yine çoğu arkadaş ya kutudan çıktığı gibi dinamik modda kullanıyor (renkler , kontrast ve parlaklık cırt seviyesinde) ya da standart modda önerdiğimiz ayarları yapmadan kullanıyor.Şimdiye dek hiçbir dizi , film içeriklerinde alt yazı parlaması yaşamadım. Çoğunlukla Netflix , Youtube ve kendi tarayıcısını kullanıyorum. Cihaz Edge Led olduğu için bir çok marka ve modelde yaşanabilecek bu durum, gözü rahatsız etmeyecek ve seyir zevkini bozmayacak şekilde , çok hafif derecede parlamalar olabiliyor. Ki bu durumuda film izlerken dalıp farkına bile varmıyorsunuz.Pireyi deve yapan arkadaşlarımız da abartıyorlar haliyle.

    Panelin etken olduğu aşikar. Önceki sayfalarda görmüş olduğunuz üzere bir kaç kez tv yi iade edip değişim yapan arkadaşımız ana sayfada vermiş olduğum ayarları uygulayınca alt yazılarda sıfır parlama olduğunu dile getirdi. ''




    birincisi bu parlamalar hiçde çok hafif değil bildiğin ekranın tümünü değiştiriyor kendi orjinal ayarlarıyla hdr dinamik vs farketmiyor film modunda biraz daha az oluyor oda çok az..

    bu parlamayı azaltmanın tek yolu arka ışık kısılacak kontrast ayarları kapalı olacak bölgesel karartma en düşükte olacak ee böyle azalsa ne olur azalmasa ne olur bu ayarlarla aç bi hdr içerik izle bakalım ne keyif alacaksın..

    yani bu tv yi bu konuda burda insanlara çok hafif bi sorunmuş yada yokmuş gibi yansıtmana benim tepkim..performans konusunuda dediğin gibiyse ben yanlış anlamışım kusura bakma




  • Hocam az çok yazılanları okumuşsunuzdur.

    Adımız yalancıya da çıktı. Emeğimiz de hor görüldü fakat size elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım.

    Piyasada kapalı kutu MU9000 bulmanız çok zor. Hatta öyle ki NU8000 bile kalmadı sayılır. Sebebi de ürün hem iyi satış yaptı hem de iadeler oldu.

    Siz kullanım amacınızı net olarak yazın. Sizi ona göre yönlendirelim.

    Bilmeyen arkadaşlar vardır size de tekrardan yazayım.

    Cihazda (nu8000) DTS ses desteği yok. USB 3.0 yok fakat boyut farketmeksizin çok yüksek bitrate değeri olmayan filmleri ki buna 4k filmler de dahil sorunsuz oynatabiliyor. One connect box da mu9000 de mevcut iken nu8000 de kaldırılmış durumda. Yani harici bağlantılarınzı panelin yan kısmından yapmak zorundasınız.

    HDR , SDR , input lag konsunda nu8000 daha iyi. Ek olarak yine panelin 120 hz desteği mevcut.

    MU9000 10 bit panel , nu8000 8bit+frc yani yazılım desteği ile 10 bir görüntü vermekte.

    İki cihazda sizi üzmez. Tavsiyem eğer imkanınız var ise doğrudan bir samsung mağazasından gidip görerek almanız olacaktır.




  • maho23 kullanıcısına yanıt
    Hocam kullanım amacı genellikle 4K film izlemek. Maç oyun merakım yoktur ama izlediğim filmde siyah derin ve gerçek siyah, beyaz gerçek beyaz olmalı. Sarıya falan kaçmasın 😊 Nu serisinde dts one connect yok biliyorum. Derdim film izlemek olduğundan indireceğim bd filmler yüksek GB ve bitrate’li olacak. Ve çoğu da dts. Nu alırsam artık bd olarak değil de remux veya ripli indireceğim bitrate ve dts yüzünden. Vatanda mu9000 4999 tl yazıyor ama sanırım teşhir. Sizce teşhir alınır mı fiyatına göre bakarsak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maho23 kullanıcısına yanıt
    ya sonra yazıncada ben suçlu oluyorum yine yanlış bilgi veriyorsunuz..

    sdr içeriklerde mu9000 modeli daha iyi bir model arkadaş sdr parlaklığı daha iyi diye bu içeriklerde nu8000 daha iyi olduğunu düşünüyor ama iş sadece parlaklıkla olmadığı için tv yayınları ve spor içeriklerde mu9000 daha iyi bir model film konusunda ise aynı performanstalar şimdi tekrar soruyorum bu durumda nu8000 sdr içeriklerde nasıl daha iyi oluyor?

    yani siz böyle yazınca doğru olmayan bişeyi tamam doğru söylüyorsunuzmu diyelim siz alınmayın diye? adımız yalancıya çıktı demişsin art niyet yok belki ama yazdığın şeyler doğru değil..
  • sarıya kaçmayan beyazlarla film izleyecekseniz boşuna bu kadar ayrıntıya takılıyorsunuz..
  • 
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.