Şimdi Ara

Samsung 51' F5570 ve LG 60' PH670S Plazma TV Videolu Karşılaştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
1
Favori
5.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar bu iki TV ye de sahibim. Çoğumuzun gördüğü kadarıyla bu iki TV model olarak hemen hemen aynı segmentteler ( 60" LG ile 50" LG nin model aynı olduğundan özellikler de aynıdır ayrıca ). Bu sebepten almak isteyen arkadaşlar bu iki TV arasında gidip gelmeler yaşıyorlar. Forumda bu iki tv arasında genel bir öninceleme yapmasak da az çok farklılıklarından bahsetmiştik.

Profosyonel kameramız olmadığından elimdeki telefonla çekim yapmak zorunda kaldım. Odada ışıkları açarsam yansıma yapacağından ışıkları açmadım. Ancak karanlıkta da TV görüntüsü video çekimlerinde çok parlak göründü. Bundan dolayı Hücre Işığını Parlaklığı ve Kontrast ayarlarını 10 derece kadar kısmak durumunda kaldım. Buna rağmen Biraz parlak ve puslu görünüyor olabilir.

Videoya başlamadan önce Samsung TV nin ekran ayarlarını şu şekilde yaptım :

Hücre Işığı : 16
    Kontrast: 50
    Parlaklık :50
    Netlik : 40
    Renk : 40

Renk sıcaklığı ve doygunluğu 0 yani orta seviyede
    Diğer ayarlar da yine tam olarak kapalı.

LG nin ayarları

Ekran parlaklığı :75
    Kontrast: 60
    Keskinlik: 40
    Renk : 40

Renk sıcaklığı ve doygunluğu yine 0 seviyesinde
    Diğer ayarlar tam olarak kapalı.

____

Bu ayarlar yapıldığında çıplak gözle Samsung un ekran parlaklığı ve renk canlılığı %5 kadar fazlaydı diyebilirim. Fakat ne gariptir ki Video da tam tersi olarak görünüyor = )

Gözlemlerimden notlar :

İki tv arasında buzzing olarak tabir ettiğimiz ses neredeyse aynı. LG nin buzzing i biraz daha az.
    Plazma Tv lere yakından bakınca noise dediğimiz oynamalar Samsung da % 10 - % 15 daha fazla hissediliyor gibi bir izlenimim oldu. LG de oldukça azdı.
    Renk doygunluğu olarak Samsung Plazma daha yoğun görünüyor. Yani şöyle özetleyeyim Renk ayarı Samsung ta 40 ise LG de 50-55 te aynı rengi yakalıyorsunuz. İnce Renk Soğukluk ayarını yaptığınızda Tv ler arasındaki renkleri tutturabiliyorsunuz.
    Gördüğüm kadarıyla LG tv Samsung tan daha hızlı. Harici disk ve USB bellek ile fotoğraflara ve videolara girdiğimde neredeyse iki katı kadar LG nin daha hızlı olduğunu gördüm. Harici diski ve USB belleği iki TVde de denedim.
    Trumotion olayı LG ye baya bir artı katıyor diyebilirim. Aynı videoyu Samsungta oynattığımızda aradaki farkı görebiliyoruz. Ki Spartacus Videosunda bu durum bariz belli oluyor
    Samsung Plazmanın siyah rengi sanki biraz daha iyi gibi. Bariz olmasa da hissedilir derecede gibi geliyor bana. LG ye ince ayarlar yapıldığında aynı siyahlar yakalanabilir.
    Hissettiğim bir durum da Samsung 5570 in HD uydu alıcısından HD kanallar daha güzel gibi geldi bana. LG de durum farklıydı. Ancak LG nin 60" olmasından kaynaklı bir durum da olabilir bu, bilemiyorum. Ya da LG nin eksikliğidir.

İki TV nin ebatları farklı biliyorsunuz. Aşağıdaki fotoğraflarda çok fark yok gibi görünüyor = ) Samsung az daha yakında olduğundan olabilir ama bildiğiniz gibi 10" çok farkettiriyor .

Söylemem gerekirse iki TV arasında yanyana pek bir fark göremedim . Şuan aklımda olanlar bunlar. Aklıma geldikçe ekleme yapacağım.

Karşılaştırma Videoları :

Videonun sağ tarafındaki TV LG Plazma
    Sol taraftaki Samsung Plazma

Futbol Videosu

http://www.youtube.com/watch?v=XfZDEl2zn5I&feature=c4-overview&list=UUovMygxYdMEfjUup9JuFvwA

Renk Karşılaştırması ve Kısa Denizaltı belgesel görüntüsü

http://www.youtube.com/watch?v=Z-NJZutITXE&feature=c4-overview&list=UUovMygxYdMEfjUup9JuFvwA

Beyaz renk farkını gösterebileceğini düşüntüğüm bir video

http://www.youtube.com/watch?v=13AaGwh-B5M&feature=c4-overview&list=UUovMygxYdMEfjUup9JuFvwA

Gün Batımı videosu

http://www.youtube.com/watch?v=UvQ9v89mu3A&feature=youtu.be

Spartacus Videosu

http://www.youtube.com/watch?v=1LhEiRieGXQ&feature=youtu.be

Spartacus Videosu LG TV de trumotion açık durumda

http://www.youtube.com/watch?v=ZtGwFrSPvCg&feature=youtu.be

Renk ayarı : İki TV nin renklerini eşitlemeye çalışıyorum bu videoda. Aynı seviyeye getirdiğimde iki TV nin değerleri farklı oluyor.

http://www.youtube.com/watch?v=XqEZUNpp9Bo&feature=youtu.be

Beyaz Renk :

http://www.youtube.com/watch?v=wKJtKmEn2q4&feature=youtu.be

İki TV nin yanyana Fotoğrafları :

http://j1311.hizliresim.com/1h/y/v1sz1.jpg

http://j1311.hizliresim.com/1h/y/v1t1h.jpg

İki fotoğrafta iki tv nin renk ayarları farklı olduğundan beyaz renk ve fotoğraftaki diğer renkler farklı çıkmıştır. Renk ayarlarıyla baya bir oynamıştım bu fotoğrafı çekmeden önce.

Devamı Eklenecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi banzar -- 30 Kasım 2013; 23:44:27 >

• Elgi elgi... Şak şak şak...
    teşekkürler videolar için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • guzel ıyıkı lg almısım:)
  • murat1981pls kullanıcısına yanıt
    Rica ederim kardeşim. Ama videodaki renk farkı bizleri yanıltmasın. Ayarlar yapıldığında renkler birebir birbirini tutabiliyor. Onunla ilgili kısa bir video da ekleyeceğim.
  • Çok teşekkür ederiz. Oldukça başarılı bir inceleme videosu olmuş. Gördüğüm kadarıyla samsung sadece mavi renkte daha iyi. Diğer tüm renkler lg de daha doygun....Top izi yani blurring samsungda daha fazla gibi...
  • Emeğine sağlık, benim gibi merak edenler için bulunmaz bir karşılaştırma oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tosunpasha26

Çok teşekkür ederiz. Oldukça başarılı bir inceleme videosu olmuş. Gördüğüm kadarıyla samsung sadece mavi renkte daha iyi. Diğer tüm renkler lg de daha doygun....Top izi yani blurring samsungda daha fazla gibi...

Söylediğim gibi renklere fazla takılmamak gerekiyor sanırım. Aynı renkler yakalanabiliyor.

_____

Rica ederim Lomax. Az çok fikir verecektir bu videolar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam ellerine , emeğine sağlık. Süper çalışma olmuş.Bu kadarını beklemiyorduk acıkcası. Baya bir mesai ve enerji harcadığın belli. Allah senden razı olsun . Bir çok kişiye ışık tuttun,hayır duası aldın diyebiliriz. Biraz daha inceleyeyim videoları , gördüğüm kadarı ile yorum yapmaya çalışacağım
  • Sormayı unuttum, paneller hala test için yanyana mı?
    Trumotion için video yüklemişsin, acaba testi hareketli ve hızlı sahnelerde yapsaydın daha belirgin farkedilmez miydi?

Tüm videoları izledikten sonra;
    Samsung'un görüntüsü daha parlak, renkler biraz daha canlı ancak Lg'ye göre biraz daha çiğ.
    5500 ile 670s yanyana, bir teşhirde de aynı etkiyi/sonucu vermişti, demek ki fazla yanılmamışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 30 Kasım 2013; 23:38:22 >
  • Rica ederim hocam. Aslında test için geç bile kalındı. Ama işte rodaj olunca arada. İnşallah herkese yardımı dokunur. En zoru da Samsung u kucaklayıp masaya koymasıydı. Önce LG yi kucaklamaya çalıştım ama yemedi = )

Lomax Hocam şuan yanyana değiller maalesef. Aslında dediğin gibi birkaç videoda daha yapsaydım daha iyi olurdu. Ancak sabah saat 5 e yaklaşınca artık bi yeter demek zorunda kaldım = ) Ancak şunu söyleyeyim Trumotion çok çok şey katıyor ve farkediyor. Bariz belli yani. Şunu da eklemeliyim. Çok denemediğimden net birşey söylemeyeyim ama Trumotion açık olduğunda full olarak bazen ekrandaki hareketli görüntülerde iz bırakarak gidiyordu. Daha detaylı incelerim daha sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi banzar -- 30 Kasım 2013; 23:38:31 >
  • Videoları dikkatlice , tekrar tekrar izliyorum.Durdura durdura izleyince daha net belli oluyor farklar.Tabiki bu videolara göre en net sonucu bulmamız cook zor. Kamera görüntüsü yanıltabilir. Canlı izleyen kişi sen oldugun için videolardan cok senin yorumların bence daha önemli :) videolarda gördüklerim şöyle:

Futbol videosunda : LG nin görüntüsü daha net gibi geldi.Samsungun görüntüsü daha puslu , soluk gibi.Tosunpaşanında belirttiği gibi , top izi yani blurring samsungda daha fazla gibi. Özellike real madridli oyunculara baktığımızda parlama yaptığı görünüyor. Özellikle 45. saniyedeki Valdez in mavi renkli forma rengi , LG de daha canlı geldi gözüme.

Renk testinde : LG nin kırmızıya yakın renklerde(ilk renk,somon rengi) daha doygun,tok bir renk verdiğini düşünüyorum.Somon renginde ve beyazlarda , samsungun beyaz üzerindeki ince detayı videoda göremezken,düz beyaz görünürken ,LG de beyaz üzerinde ince detay,şerit geçişi görünüyor( 5 ve 6 saniyeler ve 34-35. saniyeler cok belli , 53. saniye) . Yine mavi üzerinde LG nin tonlamaları ve ton farkları daha belli oluyor.Samsung ta ton arası gecişler daha silik gibi (1:51 ve 2:01 dk) Banzar'ında dediği gibi Samsung'ta siyahlar hafif farkla Lg den daha iyi gibi (2:30dk)

Beyaz Testi : Yine yukarıda belirttiğim gibi Samsung beyazın üzerinde renkleri,detayları işleyemiyor. Videonun başı 0-1-2-3-4 saniyelerde samsungta adamın burnu ağzı belli olmuyor :) Dümdüz beyaz. LG de detaylar cok daha başarılı.En azından adamın agzı burnu gözüküyor :) LG de yine şerit geçişi görünürken samsungta geçen şerit görünmüyor. Hatta burda LG nin siyahları daha başarılı gözüküyor.Özellikle videonun başındaki saç renklerine bakarsanız Lg siyahta daha başarılı geldi gözüme.(4-5-6-7-8 . saniyeler) Videoları durdura durdura incelerseniz daha net belli oluyor.

Spartacus videolarında Samsung biraz daha aydınlık,canlı gibi. 23. saniyede güneş ışınlarından Samsung'ta dağ ve bulutların bir kısmı görünmüyor.beyaz üzerine resim işleyemiyor. LG de detaylar cok daha net.dağın tam ortası görünebiliyor.Bulutlar daha belirgin. Samsungta dağın ortası görünmüyor ve bulutların bazıları yok.Beyazdan görünmüyor.
    truemotion belirttiğin gibi cok keyif katmış videoya. LG burada baya önde.

Sende belirtmişssin iki tv arasında pek bir fark göremedim diye. Benimde en başından beri idda ettiğim şey , teknomarketlerde vs baya inceledim iki tv yi.Görüntü olarak birbirine cook yakınlar diye.Lg ninde üstün oldugu yönler var , samsungunda üstün oldugu taraflar var. Fakat bariz fark yok cok yakınlar. Diğer taraftan baştan beri söylediğim samsungta buzzing sesi hafif daha fazla, LG nin smartı , akıllı kumandası daha üstün ,VOD uygulaması önemli.Zaten ev ortamında yaptıgın testlerde sende bunu dile getirmişsin.O yüzden samsung'a fazla para vermemeyi tercih etmiştim.İyi bir tercih yaptığımı tekrar daha iyi anladım.

Sonuc olarak samsung'ta , LG 'de fiyatına göre cok başarılı tv ler. Burada genel olarak samsung üstün ,lg üstün diyemeyiz.Zevkler ve renkler de tartışılmazmış.Herkez kendi keyfine,seçimine ,bütçesine göre iki tv yi de alabilir.İkisini de kesinlikle öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoodan -- 1 Aralık 2013; 0:59:26 >

• hoodan kullanıcısına yanıt
    Üstad çok güzel tespitler yapmışsınız tebrik ederim. Ben de sizin fikirlerinize katılıyorum. Sonuç olarak bu tv elit serisi bir tv değil ama tam bir f/p canavarı...
  • gerçekden çok emek ve zaman harcanmış bir çalışma olmuş teşekkürler eline emeğine sağlık .
  • Emegine sağlık.
    İki tvyi kısa Aralıklarla kullanmış biri olarak samsungun renk doygunlugu daha iyi.
    Gerçi lg 60 olduğu için aynı izleme mesafesinde daha kusurlu gorunuyordur. İki tvnin aynı boyutluları olsaydı daha iyl olurdu.
    Aynı izleme mesafesinde samy daha net ve renk şöleni veriyordu.
    Pacific RIM adlı filmi samy ile izlediğimde renk cumbusunde kendimi kaybettim. Daha ilk günüydü üstelik.
    dün aynı filme lgde baktım ama aynı hissi alamadım.
    Cepten bu kadar, devamı sonra.

• Iyi mi kötü mü bilemedim ama calinan tvim led philips ile ablama verdigim samsung plazmada TRT 1 HD gibi kanalları izlerken yayının dijital olduğu belli olurdu. Kristal gibi parlardı yayın. LG de net gösteriyor ama daha soft gösteriyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum sakin ol, daha ikinci gunundesin tv nin. Muhtemelen rodajdasin. Karsilastirma yapacak durumda olmaman lazim:) Belirli bir sure kullan,kullandikca pikseller kendine gelecek gozle gorulur fark goreceksin.ilk geldigi gun ile 1-2 ay sonraki tv goruntuleri arasinda gozle gorulur fark oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoodan -- 1 Aralık 2013; 18:07:14 >
  • Karar verecek arkadaşlar videoları zaten kendi gözleri ile inceleyip biraz daha net bilgiye sahip oluyorlar. Ayrıca ek bilgi olarak yabancı bir sitenin belirlemiş olduğu en iyi ilk 10 plazma kategorisinde konumuzda gecen Samsung F5500-F5570 ve PH670S(yurt dışında Ph6700 olarak geciyor) bulunuyor. Tam özellikler ve değerler ile ilgili bilgiler veriyor. bunun dışında kendi puanlamaları yer alıyor.Buradan da bilgi edinilebilir.

PH6700 , sıralamada 4.sırada yer alırken Samsung F5500-F5570 8.sırada yer alıyor.Tabi bu siteler her zaman %100 tam sonuç vermese de , yinede bilgi olarak paylaşmak istedim.

Özellikle :
    Display Quality Score:Our subjective rating scores each TV's black levels, richness of color and overall video quality. The score is in percentage points.
    (TV'lerin siyah seviyesi, renk zenginliği ve genel video kalitesi göre puanlamışlar)

Panasonic Viera ZT60 : 100%
    Samsung F8500 : 95%
    Panasonic Viera VT60 : 95%
    LG PH6700 : 90%
    Panasonic Viera ST60 : 90%
    Samsung 8000 : 80%
    LG PN5700 : 80%
    Samsung 5500 : 75%
    Samsung 6500 : 75%
    Panasonic Viera UT50 : 75%

Detaylı inceleme linki aşağıdadır.

http://tv.toptenreviews.com/flat-panel/plasma/
    Paylaş

Çok dert etmiyorum ama samsung ile izlediğimde de 2 günlük TVydi.
    Samsung ile de Rodaj yapacam diye çok kısmıyordum renkleri. Şimdi de çok öldürmeden orta üst ayarlarda kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Delicatessen

Iyi mi kötü mü bilemedim ama calinan tvim led philips ile ablama verdigim samsung plazmada TRT 1 HD gibi kanalları izlerken yayının dijital olduğu belli olurdu. Kristal gibi parlardı yayın. LG de net gösteriyor ama daha soft gösteriyor.

O durumu ben de hissettim. Samsung da daha canlı ve kaliteli hissettim hd kanalları. Ama dikkat edin yayından bahsediyorum. Belki Samsung'un hd uydu alıcısı daha iyidir. Bu mümkün.

hocam sen ne yaptın? süper inceleme yazısı yine. teşekkürler. her mesajına teşekkür etmek lazım
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.