arkadaslar harddiski alalı 1 ay oluyor. daha once seagate vardı. o baya bir ses cıkartıyordu.
samsungda oyle seagate gibi aşırı bir ses yok ama surekli bir motor calısıyor gibi "wııın wııın wııın wııın" sesi geliyor. bu wınlama sesi harddiske birsey kopyalarken cıkartıgı tıkırtı sesini bastırıyor (bu tıkırtı sesiyle seagate den cok daha başarılı bir harddisk)
bu wınlama sesi butun samsunglarda varmı acaba yoksa hd aldıgım yere gotureyimmi ?
elinde benim gibi samsung 500gb SAMSUNG HD502HJ olan arkadaslar bi bakıp bana yardımcı olursa cok iyi olur
Bende de Samsung 500 GB harddisk var. Vınlama, dınlama veya kopyalama, silme yaparken belirgin bir tıkırtı falan yok. Kulağınızı yaklaştırıp dikkat ederseniz o zaman farkedebilirsiniz. Bunun haricinde ses duymadım. Samsung'dan önce 320 GB Seagate kullanıyordum. Onda da rahatsız eden ses yoktu.
Hdd yi kasaya 4 vidası ile montaj yaptınız mı ? Hdd çalışırken aşırı titreme var mı ? Genelde bu vın vın vın sesi balansı bozuk disk veya düzgün montajı yapılmamış disklerde oluyor.
Benim kasada samsungun başka modeli var bilgisayar 7/24 açık vın vın vın sesini ancak gece uyumak için yattığımda duyuyorum.
3 vidası ile montajını yapmıstım. hdd öyle aşırı bir titreme yok. ama şu an odada tv vs kapalı herhangi bir ses yapacak birsey acık degil vııın vıın sesini hala duyabiliyorum.
hdd cıkartıp yerine montaj etmeden pcyi calıstırdıgımda da vıın sesini alıyorum ama elime aldıgımda normal pcye taktıgımda duydugum sesin daha azını duyuyorum. sanırım montaj yaptıktan sonra bu vıın sesi kasa içerisinde farkediilmeyecek derecede kucuk titresimden dolayı daha cok ses cıkartıyor.
vida deliklerini bantlayıp tekrar montajını yaptım en azından titresimin birazını alsın diye ama pek bir faydası olmadı
4. vidayıda taktım ama pek bir şey degişmedi. vıın vıın sesi hala devam ediyor
Link de verdiğim ürünü almaktan başka çare gözükmüyor. Aşırı titreme olmadığına göre hdd de sorun olacağını sanmıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: krm-iks
Link de verdiğim ürünü almaktan başka çare gözükmüyor. Aşırı titreme olmadığına göre hdd de sorun olacağını sanmıyorum.
tesekkurler kardesim yardımların icin.
Sorun devam ediyor mu? Yoksa bir şekilde çözdünüz mü?
Aynı sorunu bu günlerde ben yaşıyorum, geceleri vın sesinden uyuyamıyorum.
Samsunglarda vınlama sesi çok oluyor ama kasaya monteleme ile alakalı bana kalırsa.dört vidayı sağlam bir şekilde takmalısınız.Bende de hd502hj var şimdiki kasamda zaten sesini duymama olanak yok ama,daha önceki kasamda dahi hiç öyle bir şikayetim olmadı.
Bende bu vın sesini duyamamakdan çıldırmak üzereyim nasıl bir ses o motordan gelse diskde sorun olurdu diye düşünüyorum muhtemelen montajla alakalı bir durum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme