Şimdi Ara

SAMSUNG 46F86BD İZLENİM VE İNCELEMELERİM (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
2
Favori
19.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: clavinova

Seeone işin garip olan yönü ne biliyomusun?

Samsung call center'ı en son arayıp versionla ilgili soru sorduğumda.

En son verison Dnıe dedi bana telefondaki arkadaş:)

Yani bu sözden sonra binbir farkli şekilde...lcd nin güncellenebilen bir yapida olduğunu anlatabildim sanirim

arkadaşa..onun verdiği cevap ise şu:

Tr de böle bir version update i bulunmamaktadır.

Samsunga mail attım henüz gelen bişiy yok.

Bence biraz daha ilgili olmalarinda fayda var bu konuya yoksa insanlar beğenmesine ve sevmesine rağmen

samsungu, onun yerine baska panel arayişlarina gidiyorlar.

Bence samsungun sana teşekkür etmesi lazim onlardan daha fazla ilgilenioysun..

haklısın kenilikle ama bu sadece samsungla ilgili değil.
    hepinizin bildiği çok ünlü bir elektronik mağazasında av receiverlerle ilgilinen yetkili bana optik girişi kaç tane diye sorduğumda..kulaklık girişini gösterip standart bir tane diye cevap vermişti.

• gerçekten süper..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Seenone

quote:

Orjinalden alıntı: prosecutor

Değerli arkadaşlar,sony 40w2000 tvm deki backlight bleeding ve clooding sorunları yüzünden servis ve sony euroasia beni çok üzdü .tv nin paneli değişecek dendi ve 2 ay geçmesine ragmentamir edilemeyince paramı geri almak için işlemlere başladım.Bu nedenle sony ye kırıldım ama karada geçmiş oldum.
    Bu aşamada 2 aydır evde tv olmaması nedeniyle tv arayışına girdim.samsung bayisine gittim 1 ay önce şu andakine göre fahiş denebilecek bir fiyattan ama hiç ışık sızması ve bulutlanma ile ölü piksel olmayan bir 40M87 aldım.Aldıktan 2-3 gün sonra sevgili sadaysın TF ve burdaki mesajlarını daha dikkatle okudum ve gördümki samsung anadolu gurubu ile tutturabildiği fiyata ürün satıyor.Bu konuda kendilerine sitelerinden mail gönderdim ama inanın cevap bile vermediler.
    Aldığım gün nokia receiverimi ARPerforman serisi ve philips 720 SA dvd playerimi profigold pgv 7000 scart ile tv ye bağladım.ancak samsungların sadece 1 scartının RGB yi desteklediğini öğrendim.Aldığım yere bari F serisi ile değiştireyim dediğimde bana red cevabı verdiler ve F serisindede 1 scart rgb diğeri yuv dediler.Scartı değil kompanenti kullanın dediler.Öyle yaptım 720 SA yı kompanent bağladım.görüntü harika oldu hatta xvy renk seçeneğini açtığımda blueray benzeri bir sonuç aldım.Ancak yydu receiverimi açtığımda (Pgv7000 ile rgb bağlı)görüntü üzerinde az belli olan ancak gri ve siyah ekranda belirgin yukarıdan aşağıya dalga dalga inen yatay parazitleri gördüm.yukarıdaki youtube adresindekilere benzer ama daha ince.Tabii benim bu tür konularda hassas olduğumu ve benim gördüğüm şeyleri çoğu kişinin fark bile etmediğini söylememe gerek yok sanırım.
    Ancak parlak ekranın süper bir şey olduğunu resme derinlik verdiğini plazmaların sonunu getirdiğini M serisininb kablolu yayında süper performanslı olduğunu belirmeden geçemeyeceğim.Yanlız özellikle kırmızı renk tonunun doğal olmadığını vce beni rahatsız ettiğini belirtmeliyim.
    Kardeşime tv isteyip istemediğini sordum samsungları çok beğendiğini söyledi ve tv yi ona devrettim.
    Her ne kadar sonyeuroasia sony adına yakışmayan bir firma ve sonyyi sattırmamaya yogun caba harcayan bir firma olsada 40x3500 tv aldım.Dün getirip kurdular.
    paranın hakkını son kuruşuna kadar veren bir tv samsunglar gibi yok yazılımı güncellemekmiş yok kablo şemasıymış yok yazılımmış yok ekranda dalgalanmalarmış yok böyle şeyler.ohhhhh be taktım rgb den scartları süper ötesi bir resimcilt rengi elimden daha gerçek.tamam biraz fiyatlıu ama inanın ist bilişimde bile fiyat farkı bayilerle çok çok farklı değil.
    Üzgünüm ama Samsungun sony olabilmesi için 40 fırın ekmek yemesi gerekir.Saygılarımla.

Hayırlı olsun hemşerim

Teşekkür ederim .sizde sorunsuz ve güle güle kullanın.

• quote:

quote:

Arkadaşlar,

Ekrandaki malum problemim çözümsüz kaldığı için ürünü iade ettim...

Yanlış anlaşılmaları engellemek için şunu belirtmeliyim ki;

İnanilmaz bir görüntü kalitesi var o konuda 1 numara kendi sınıfında

Ancak;

Her aynı cihazda bu problem olmasada (Seeone in cihazindaki gibi)
    Benim tavsiyem almadan yada kurulum sırasında kontrol etmenizdir.
    Ben şuan yeniden lcd alsam kontrol edip yine bu cihazi alirım.

Seeone süreçteki desteğin için tekrar teşekkür ederim.

Ambiante ürünün mediamarkta ki fiyati nedir?

Dostum açıkcası sevindim iade ettiğine çünkü senin baya kafana takılmıştı bu problem. İçinde bir şey kalacağına her seferinde gözüne takılacağına bu şekilde olması daha iyi. Bedel iadesini problemsiz yaptılar mı yoksa başka bir ürünle kompansemi edilecek?
    Şimdi aklından geçenler nedir?
    Düşündüğün birşey var mı?

Demek ki neymiş ürünü almadan önce teknik servis önünde incelememde başta belirttiğim bütün adımları yapmak gerekiyormuş.
    Eğer servis geldiğinde yaptığım incelemede problemle karşılaşmış olsaydım hemen tutanak tutturup ilgili firmaya iadesini ve değişimini sağlardım.
    Arkadaşlar avrupadaki çoğu kullanıcının kişi başına geliri bizden fazla olmasına rağmen üstelik ürünler daha ucuz olmasına rağmen sonuna kadar problemli bir ürüner ve satıcılarıyla savaşıyorlar. Bizimde daha bilinçli olmamız gerekiyor. Aramızdaki çoğu kişinin nakit 5000 6000 ytl koyup çat diye aldığını sanmıyorum paranın malının kıymetini bilmek gerekir.

clavinova ??

• Seeone kesinlikle haklısın,

Sonuçta bu ürünler uzun süreli kullanılan ürünler ben bu konuda gerçekten inanilmaz hassasım.

Her açtığımda,

Keşke demek yerine 15 gün içinde iade hakkımı kullandım.

Kurulum sırasında aslında kontrol yaptim, backlight konusu ve ölüpixel konusunu fakat bu konu hiç aklima gelmemişti.

İyi bir tecrübe oldu benim içinde.

Ürünü sorunsuzca iade ettim, hediye çeki istemediğimi belirttim.Ödeme yaptiğim şekilde geri iade ettiler o konuda pek sıkıntı yaşamadım. Ama heryer böle değil elbette..insanin keyfini kaçırabilicek bir çok şey olabiliyor iade konularinda.

Seeone dediğin gibi,

Gerçekten tüketici haklari konusunda hem haklarımızı bilip hemde bunlari uygulama konusunda ısrarcı olmalıyız..

'Napalim idare ederiz' mantiği ile hareket ettiğimiz sürece firmalarda bu konudaki gelişimlerini

sürdürmeyecekler, müşteri memnuniyeti kavramları yeterince oluşmayacaktır.

Sonuçta çoğumuz, ifade ettiğin gibi;

Belli ihtiyaçlarimizdan keserek yada sabırla biriktirerek almaya çalışıyoruz bu cihazları..

Bu konudaki hassasiyetimizden daha doğal bişiy olamaz.

Tavsiyem almadan önce her türlü koşulu konuşmalı, iade konusu gündeme geldiğinde, sonradan bunu konuşmamıştık bu iade kapsamında değildir durumu ile karşılaşmamak için.

Aklımdan geçen en kısa zamanda samsungun led li olanı ile f86 arasindaki farka bakmak.

Çok fark varsa belki biraz daha beklemek, eğer aman aman bi fark yoksa sanirim yine 46f86 alirim ama 100

kere kontrol edip:))Sony de düşünüyorum arada ama imaj fiyatlandirmasi çok yüksek.

Fiyat performans oranı düşük kaliyor.

Şunu sölemeliyim ki piyasadaki bu fiyata alınablicek en iyi 46 inç. Fiyat perfprmans oranı fiyatlarin düşmesi

ile gerçekten tavan yapti.

Ama ne zaman düşünsem aklima hep şu soru takilio neden 9.5 milyarlardan satılan a kalite bir lcd

bir anda fiyat düşüşü yaşadı???

Led çıkışı yüzünden mi yoksa başka bişiy mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clavinova -- 23 Nisan 2008; 11:29:26 >

• quote:

Seeone kesinlikle haklısın,

Sonuçta bu ürünler uzun süreli kullanılan ürünler ben bu konuda gerçekten inanilmaz hassasım.

Her açtığımda,

Keşke demek yerine 15 gün içinde iade hakkımı kullandım.

Kurulum sırasında aslında kontrol yaptim, backlight konusu ve ölüpixel konusunu fakat bu konu hiç aklima gelmemişti.

İyi bir tecrübe oldu benim içinde.

Ürünü sorunsuzca iade ettim, hediye çeki istemediğimi belirttim.Ödeme yaptiğim şekilde geri iade ettiler o konuda pek sıkıntı yaşamadım. Ama heryer böle değil elbette..insanin keyfini kaçırabilicek bir çok şey olabiliyor iade konularinda.

Seeone dediğin gibi,

Gerçekten tüketici haklari konusunda hem haklarımızı bilip hemde bunlari uygulama konusunda ısrarcı olmalıyız..

'Napalim idare ederiz' mantiği ile hareket ettiğimiz sürece firmalarda bu konudaki gelişimlerini

sürdürmeyecekler, müşteri memnuniyeti kavramları yeterince oluşmayacaktır.

Sonuçta çoğumuz, ifade ettiğin gibi;

Belli ihtiyaçlarimizdan keserek yada sabırla biriktirerek almaya çalışıyoruz bu cihazları..

Bu konudaki hassasiyetimizden daha doğal bişiy olamaz.

Tavsiyem almadan önce her türlü koşulu konuşmalı, iade konusu gündeme geldiğinde, sonradan bunu konuşmamıştık bu iade kapsamında değildir durumu ile karşılaşmamak için.

Aklımdan geçen en kısa zamanda samsungun led li olanı ile f86 arasindaki farka bakmak.

Çok fark varsa belki biraz daha beklemek, eğer aman aman bi fark yoksa sanirim yine 46f86 alirim ama 100

kere kontrol edip:))Sony de düşünüyorum arada ama imaj fiyatlandirmasi çok yüksek.

Fiyat performans oranı düşük kaliyor.

Şunu sölemeliyim ki piyasadaki bu fiyata alınablicek en iyi 46 inç. Fiyat perfprmans oranı fiyatlarin düşmesi

ile gerçekten tavan yapti.

Ama ne zaman düşünsem aklima hep şu soru takilio neden 9.5 milyarlardan satılan a kalite bir lcd

bir anda fiyat düşüşü yaşadı???

Led çıkışı yüzünden mi yoksa başka bişiy mi?

Evet bu kadar fiyat düşüşü beni de düşündürdü.
    Yeni serilerin gelmesinin etkisi var, genel anlamda fiyatlar zaten düşüyor.
    46W3000 F86 dan daha sonra çıkmasına rağmen ilk çıktığında ozamanki F86 fiyatından daha pahalıydı şimdi ise F86 dan daha ucuz v3000 fiyatıda baya gerilemiş durumda LG ler ise fiyat konusunda şu anda yerlerde sürünüyor tabiri caizse.

F96 ya bende baktım görüntü çok güzel fakat fiyat hala çok pahalı ve 46 inh i yok sanırım 52 si var.
    Bence F86 serisi olmazsa Sony X3500 e bak derim fiyatı hala çok fazla bana göre ama biraz daha düşerse alınabilir.
    Veya samsung un yeni serilerinin gelmesini bekleyebilirsin.
    F96 yeni bir teknoloji ve henüz çok yeni kullanıcı görüşleri henüz foruma veya piyasaya düşmedi. Varsa problemleri henüz ortayta çıkmadı.
    Yeni teknoloji için biraz beklemekte fayda var.

• Arkadaşlar, F86 nın bilgisayar monitörü olarak performansı ile ilgili soruma cevap alamadım? bilgisi olan varmı?
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ambiante

Herkese selam bende geçen pazar media market den aldım bu cihazı. Fiyatı inanılmaz düşünce acaip gaza geldim ve aldım. Çok detaya inmeden cihazı kullanmaya başladım. Fakat burda böle bir topic olduğunu farkedince bende biraz daha bilinçli kullanıcı olmaya karar verdim :)

harman kardon hdmi dan
    digiturk plus hdmi
    ps3 hdmi dan bağlı

merak ettiğim ben pes oynarken hızlı top hareketlerinde acaip saçılma gördüm. 100 hz olayını yükseğe getirdim. Çünkü sizin tavsiyeniz hdmi için yüksek de tutulması gerekli idi. Fakat pek verim alamadım bunu yükseltmekden. Aynı şeyi digiturk un hd yayınlarında da denedim bir eleman el salladımı eli iz bırakarak ilerliyor.Bu 100 hz kullanımı ile ilgili detaylı bilgi verirmisiniz.

Ayrıca tv de 2. gün ölü bir pixel belirdi 2 metreden bile gözüküyor. Servis çağırdım 4 adete kardar normal dediler. Ama ben deiştirmek istiyorum dedim merkeze soracaklamış cevap bekliyorum. Sİzin bu konuda bir tavsiyeniz var mı?

ambiante buarada 2 metreden bile görünen ölü piksel kesinlikle normal değildir!
    2 metreden bile görebiliyorsan o dört adet değil daha fazladır.
    bu konudawww.jscreenfix.com a girip ölü uygulama ilgili kullanımı oku ve uygulamaya yap 20 dakika boyunca açık tutman gerekiyor.
    Garanti etmese de düzeltebildiğini söylüyor ki benim 2 ölü pikselim bu uygulamadan sonra düzeldi.
    Eğer düzelmezse bu konuda ısrarcı olup kesinlikle değişimini yaptırman lazım. Ölü piksellerin bir kısmı daha sonra düzelebiliyor. Ama bir kısmı kesinlikle hiç düzelmiyor. Eğer düzeltemezsen ve dediğin gibi 2 metreden bile belli oluyorsa seni rahatsız ediyorsa değiştirmelisin

Seeone dostum selam. Ben biraz iyimser yazmışım 4 metre odamın uzunluğu ve ben film izlerken bile koyu sahnelerde bu parlak ölü pixel i görebiliyorum. Sence bunun bir tane olma ihtimali var mı? Gelen serviste ki arkadaşlar hiç bir yazılım olmada parmakla tespit yaptılar. Bu bana çok saçma geldi. Sadece tuttukları rapor hangi fonda hangi renk gözüktüğü idi.

Ayrıca vermiş olduğunwww.jscreenfix.com linkinde biraz turladım ve orta seviye sanırım ingilizcem buna yeterli olmadı. Nasıl yapacağımı bilemedim. İlgin için teşekkür ederim.

• F86 paneli problemli mi?
  • bugün biraz daha kapsamlı kurdum.. nazar değmesin maşallah bi sorun göremedim... LG 902 TB 1000watt ev sinema sistemim le beraber sinemadan beter bir yere döndü salonum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: dodge ram 2500

Arkadaşlar, F86 nın bilgisayar monitörü olarak performansı ile ilgili soruma cevap alamadım? bilgisi olan varmı?

F86 PC sinyalini maximumda XGA(1024×768) olarak alıyor 1:1 pixelmapping de problem yok fakat ekran büyük olunca desteklediği çözünürlükte düşük olunca pc görüntüsü tatmin edici değil ama 40 46 inch e de 1 metreden bakmayacağına göre çok da rahatsız etmeyebilir.
  • quote:

quote:

quote:

Herkese selam bende geçen pazar media market den aldım bu cihazı. Fiyatı inanılmaz düşünce acaip gaza geldim ve aldım. Çok detaya inmeden cihazı kullanmaya başladım. Fakat burda böle bir topic olduğunu farkedince bende biraz daha bilinçli kullanıcı olmaya karar verdim :)

harman kardon hdmi dan
    digiturk plus hdmi
    ps3 hdmi dan bağlı

merak ettiğim ben pes oynarken hızlı top hareketlerinde acaip saçılma gördüm. 100 hz olayını yükseğe getirdim. Çünkü sizin tavsiyeniz hdmi için yüksek de tutulması gerekli idi. Fakat pek verim alamadım bunu yükseltmekden. Aynı şeyi digiturk un hd yayınlarında da denedim bir eleman el salladımı eli iz bırakarak ilerliyor.Bu 100 hz kullanımı ile ilgili detaylı bilgi verirmisiniz.

Ayrıca tv de 2. gün ölü bir pixel belirdi 2 metreden bile gözüküyor. Servis çağırdım 4 adete kardar normal dediler. Ama ben deiştirmek istiyorum dedim merkeze soracaklamış cevap bekliyorum. Sİzin bu konuda bir tavsiyeniz var mı?

bu konudawww.jscreenfix.com a girip ölü uygulama ilgili kullanımı oku ve uygulamaya yap 20 dakika boyunca açık tutman gerekiyor.
    Garanti etmese de düzeltebildiğini söylüyor ki benim 2 ölü pikselim bu uygulamadan sonra düzeldi.
    Eğer düzelmezse bu konuda ısrarcı olup kesinlikle değişimini yaptırman lazım. Ölü piksellerin bir kısmı daha sonra düzelebiliyor. Ama bir kısmı kesinlikle hiç düzelmiyor. Eğer düzeltemezsen ve dediğin gibi 2 metreden bile belli oluyorsa seni rahatsız ediyorsa değiştirmelisin

Seeone dostum selam. Ben biraz iyimser yazmışım 4 metre odamın uzunluğu ve ben film izlerken bile koyu sahnelerde bu parlak ölü pixel i görebiliyorum. Sence bunun bir tane olma ihtimali var mı? Gelen serviste ki arkadaşlar hiç bir yazılım olmada parmakla tespit yaptılar. Bu bana çok saçma geldi. Sadece tuttukları rapor hangi fonda hangi renk gözüktüğü idi.

Ayrıca vermiş olduğunwww.jscreenfix.com linkinde biraz turladım ve orta seviye sanırım ingilizcem buna yeterli olmadı. Nasıl yapacağımı bilemedim. İlgin için teşekkür ederim.

ambiante seni üzmek istemem ama bir an önce iadesini veya değişim istemeni tavsiye ederim.
    4 metreden görülebilen ölü piksel ya ölü piksel değil başka bir problem yada o bölgeden lcd darbe aldığından toplu piksel kıyımı olmuştur ve 4 metreden net bir şekilde belli oluyorsa en azından 30-40 ı bir aradadır.

Ekran rengine göre piksellerin rengi değişiyormu?
    yoksa hep aynı renk mi kalıyor?
    yada tamamen siyah mı?

üretim hatası değil kesinlikle darbeden kaynaklıdır kargo teslim ederken dikkatlice incelemişmiydin?
    jscreenfix in düzeltebileceğini sanmıyorum ama:
    http://www.jscreenfix.com/basic.php
    adresteki "Launch the JScreenFix" ten başlatıp tam ekran yap 15 - 20 dakika devam etsin basit bişey.

ama sen değiştirmeyi dene hiç normal değil çünkü

• quote:

Orjinalden alıntı: wild_rain

bugün biraz daha kapsamlı kurdum.. nazar değmesin maşallah bi sorun göremedim... LG 902 TB 1000watt ev sinema sistemim le beraber sinemadan beter bir yere döndü salonum...

hadi hayırlısı wild_rain

artık bizimlede paylaşırsın resimlerini lcd ve evsinema sisteminin heralde
  • DVI/HDMI performansını kastetmiştim. Ekran kartının DVI çıkışını kabloyla LCD ye bağlamayı düşünüyordum. Oradaki performans nasıl?
    quote:

quote:

Arkadaşlar, F86 nın bilgisayar monitörü olarak performansı ile ilgili soruma cevap alamadım? bilgisi olan varmı?

F86 PC sinyalini maximumda XGA(1024×768) olarak alıyor 1:1 pixelmapping de problem yok fakat ekran büyük olunca desteklediği çözünürlükte düşük olunca pc görüntüsü tatmin edici değil ama 40 46 inch e de 1 metreden bakmayacağına göre çok da rahatsız etmeyebilir.
  • @seenone,

bende 46m var ve hdmı dan 1-1 pizxel mapping yapıyor ve 1920*1080 i destekliyor.
    F86 pc bağlantısını HDMI dan denedinmi?

Selamlar
  • Eğer PC nin DVI portundan HDMI kablo ile 1920X1080 doğal çözünürlüğü 60 Hz de yakalıyorsam TV nin PC girişinin 1920X1080 i destekleyip desteklememesi bence kritik değil. Çünkü o çözünürlüklerin peşinde koşuluyorsa sağlam bir ekran kartın zaten olmalı. yanılıyormuyum arkadaşlar?

quote:

Orjinalden alıntı: BAHADIRXIHSAN

@seenone,

bende 46m var ve hdmı dan 1-1 pizxel mapping yapıyor ve 1920*1080 i destekliyor.

Selamlar
  • quote:

quote:

quote:

harman kardon hdmi dan
    digiturk plus hdmi
    ps3 hdmi dan bağlı

dead pixel buddy programı var indirip kurun bilgisayarınıza ve çalıştırın ölü pikselleri muhakkak tespit edersiniz çünkü ekranı belli aralıklarla tüm renklerle dolduruyor

http://www.downloadarsivi.com/detay/9415/Araclar/Yardimci-Araclar/Dead-Pixel-Buddy.html

• Ekran Kartından 1920*1080 alsanız bile TV deki her giriş bunu desteklemeyebilir.

Selamlar

quote:

Eğer PC nin DVI portundan HDMI kablo ile 1920X1080 doğal çözünürlüğü 60 Hz de yakalıyorsam TV nin PC girişinin 1920X1080 i destekleyip desteklememesi bence kritik değil. Çünkü o çözünürlüklerin peşinde koşuluyorsa sağlam bir ekran kartın zaten olmalı. yanılıyormuyum arkadaşlar?

quote:

@seenone,

Selamlar

• Genelleme yaparsak haklı olabilirsin ancak ben tabiki spesifik olara F86 lar için kastetmiştim. Sonuç olarak tam netice alabilecekmiyim kafam karıştı.
    quote:

Ekran Kartından 1920*1080 alsanız bile TV deki her giriş bunu desteklemeyebilir.

Selamlar

quote:

Eğer PC nin DVI portundan HDMI kablo ile 1920X1080 doğal çözünürlüğü 60 Hz de yakalıyorsam TV nin PC girişinin 1920X1080 i destekleyip desteklememesi bence kritik değil. Çünkü o çözünürlüklerin peşinde koşuluyorsa sağlam bir ekran kartın zaten olmalı. yanılıyormuyum arkadaşlar?

quote:

@seenone,

Selamlar

• Bende F86 için bilmiyorum.
    Bunun için seenone a sordum: hdmi dan denedinmi? diye.

M86 da var 1-1 pixel mapping ve hdmi dan 1920*1080 destekliyor.

F86 bir üst model, bundan dolayı onunda destekleme ihtimali yüksek diye düşünüyorum

Selamlar
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.