Şimdi Ara

SAMSUNG 46F86BD İZLENİM VE İNCELEMELERİM (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
2
Favori
19.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Seenone

quote:

Orjinalden alıntı: ambiante

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ambiante

Herkese selam bende geçen pazar media market den aldım bu cihazı. Fiyatı inanılmaz düşünce acaip gaza geldim ve aldım. Çok detaya inmeden cihazı kullanmaya başladım. Fakat burda böle bir topic olduğunu farkedince bende biraz daha bilinçli kullanıcı olmaya karar verdim :)

harman kardon hdmi dan
    digiturk plus hdmi
    ps3 hdmi dan bağlı

merak ettiğim ben pes oynarken hızlı top hareketlerinde acaip saçılma gördüm. 100 hz olayını yükseğe getirdim. Çünkü sizin tavsiyeniz hdmi için yüksek de tutulması gerekli idi. Fakat pek verim alamadım bunu yükseltmekden. Aynı şeyi digiturk un hd yayınlarında da denedim bir eleman el salladımı eli iz bırakarak ilerliyor.Bu 100 hz kullanımı ile ilgili detaylı bilgi verirmisiniz.

Ayrıca tv de 2. gün ölü bir pixel belirdi 2 metreden bile gözüküyor. Servis çağırdım 4 adete kardar normal dediler. Ama ben deiştirmek istiyorum dedim merkeze soracaklamış cevap bekliyorum. Sİzin bu konuda bir tavsiyeniz var mı?

ambiante buarada 2 metreden bile görünen ölü piksel kesinlikle normal değildir!
    2 metreden bile görebiliyorsan o dört adet değil daha fazladır.
    bu konudawww.jscreenfix.com a girip ölü uygulama ilgili kullanımı oku ve uygulamaya yap 20 dakika boyunca açık tutman gerekiyor.
    Garanti etmese de düzeltebildiğini söylüyor ki benim 2 ölü pikselim bu uygulamadan sonra düzeldi.
    Eğer düzelmezse bu konuda ısrarcı olup kesinlikle değişimini yaptırman lazım. Ölü piksellerin bir kısmı daha sonra düzelebiliyor. Ama bir kısmı kesinlikle hiç düzelmiyor. Eğer düzeltemezsen ve dediğin gibi 2 metreden bile belli oluyorsa seni rahatsız ediyorsa değiştirmelisin

Seeone dostum selam. Ben biraz iyimser yazmışım 4 metre odamın uzunluğu ve ben film izlerken bile koyu sahnelerde bu parlak ölü pixel i görebiliyorum. Sence bunun bir tane olma ihtimali var mı? Gelen serviste ki arkadaşlar hiç bir yazılım olmada parmakla tespit yaptılar. Bu bana çok saçma geldi. Sadece tuttukları rapor hangi fonda hangi renk gözüktüğü idi.

Ayrıca vermiş olduğunwww.jscreenfix.com linkinde biraz turladım ve orta seviye sanırım ingilizcem buna yeterli olmadı. Nasıl yapacağımı bilemedim. İlgin için teşekkür ederim.

ambiante seni üzmek istemem ama bir an önce iadesini veya değişim istemeni tavsiye ederim.
    4 metreden görülebilen ölü piksel ya ölü piksel değil başka bir problem yada o bölgeden lcd darbe aldığından toplu piksel kıyımı olmuştur ve 4 metreden net bir şekilde belli oluyorsa en azından 30-40 ı bir aradadır.

Ekran rengine göre piksellerin rengi değişiyormu?
    yoksa hep aynı renk mi kalıyor?
    yada tamamen siyah mı?

üretim hatası değil kesinlikle darbeden kaynaklıdır kargo teslim ederken dikkatlice incelemişmiydin?
    jscreenfix in düzeltebileceğini sanmıyorum ama:
    http://www.jscreenfix.com/basic.php
    adresteki "Launch the JScreenFix" ten başlatıp tam ekran yap 15 - 20 dakika devam etsin basit bişey.

ama sen değiştirmeyi dene hiç normal değil çünkü

Seeone dostum bugün genel merkezi de aradım hala haber bekliyorum. Sanırım bana yarın net bir cevap verecekler. Entresan bir şekilde fonların durumuna göre renk değiştiriyor ve acaip parlak bir şey. Geldiğinde yoktu 1 gün sonra ortaya çıktı.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: wild_rain

bugün biraz daha kapsamlı kurdum.. nazar değmesin maşallah bi sorun göremedim... LG 902 TB 1000watt ev sinema sistemim le beraber sinemadan beter bir yere döndü salonum...

hadi hayırlısı wild_rain

artık bizimlede paylaşırsın resimlerini lcd ve evsinema sisteminin heralde

tabiki en kısa zamanda paylaşmaya çalışırım..

benim bir kaç sorum olcak.. forumda bir kaç topik var ama bunu samsung topici altında birde sorayım dedim...
    şimdi ben dvd player ile lcd yi normal bir scartlar bağladım. gördüğüm kadarı ile altın uçlu scartlar var.. birde hdmi bağlantısı da var.. bundada yine altın uçlu olanlar var.. ama ne marka ve tam nasıl bişey alacağıma karar veremedim.. bana iyi bir scart ve hdmi kablo tavsiye edebilecek olan var mı?

• quote:

Orjinalden alıntı: BAHADIRXIHSAN

Bende F86 için bilmiyorum.
    Bunun için seenone a sordum: hdmi dan denedinmi? diye.

M86 da var 1-1 pixel mapping ve hdmi dan 1920*1080 destekliyor.

F86 bir üst model, bundan dolayı onunda destekleme ihtimali yüksek diye düşünüyorum

Selamlar

hdmi dan denemedim fakat M86 da varsa F86 da da vardır diye düşünüyorum
  • quote:

Seeone dostum bugün genel merkezi de aradım hala haber bekliyorum. Sanırım bana yarın net bir cevap verecekler. Entresan bir şekilde fonların durumuna göre renk değiştiriyor ve acaip parlak bir şey. Geldiğinde yoktu 1 gün sonra ortaya çıktı.

Tonlamayı yakalayamıyor yani. Hemen değişimini iste. Dediğim gibi bence darbeden kaynaklanıyor seninki
    Dün tekrar detaylı bir şekilde inceledim benim LCD yi çok şükür hiç bir problemi yok

Banding olayını için ise biraz araştırma yaptım tekrar
    genelde problemli olan verisyonlar :
    SS02
    SS04

SQ01 sanırım sonradan çıkan versiyonlar ve bunlarda promlem çıkmadığından bahsediyor.
  • quote:

quote:

quote:

bugün biraz daha kapsamlı kurdum.. nazar değmesin maşallah bi sorun göremedim... LG 902 TB 1000watt ev sinema sistemim le beraber sinemadan beter bir yere döndü salonum...

hadi hayırlısı wild_rain

artık bizimlede paylaşırsın resimlerini lcd ve evsinema sisteminin heralde

tabiki en kısa zamanda paylaşmaya çalışırım..

benim bir kaç sorum olcak.. forumda bir kaç topik var ama bunu samsung topici altında birde sorayım dedim...
    şimdi ben dvd player ile lcd yi normal bir scartlar bağladım. gördüğüm kadarı ile altın uçlu scartlar var.. birde hdmi bağlantısı da var.. bundada yine altın uçlu olanlar var.. ama ne marka ve tam nasıl bişey alacağıma karar veremedim.. bana iyi bir scart ve hdmi kablo tavsiye edebilecek olan var mı?

scartta profigold kullanıyorum ve gayet memnunum
    hdmi ı hatırlamıyorum ama altınuclu değil bir sıkıntı yok

• merhaba,

istanbul bilişim'in ölü pixel konusundaki poliçesi nedir?
    malum garantisi anadolu grubundan farklı.

seeone arkadaşımız bir ölü pixel bile olsa geri iade sözü almış, lafta kalan bir taahüttür diye düşünüyorum.
    pek çok marka ölü piksel konusunda belli bir sayıya kadar olmadıkça değişim kapsamına almıyor.

bir de sözü geçen ölü pixel tarama programı ne kadar sürede sonuç veriyor? montaj için gelen ekibin önünde çalıştırmayı düşünebilirim. satın alırken pek makul değil sanki, henüz satın almadığım bir ürüne laptopumu bağlayıp program çalıştırmama pek sıcak bakmazlar diye düşünüyorum.

teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 2aDay

merhaba,

istanbul bilişim'in ölü pixel konusundaki poliçesi nedir?
    malum garantisi anadolu grubundan farklı.

seeone arkadaşımız bir ölü pixel bile olsa geri iade sözü almış, lafta kalan bir taahüttür diye düşünüyorum.
    pek çok marka ölü piksel konusunda belli bir sayıya kadar olmadıkça değişim kapsamına almıyor.

bir de sözü geçen ölü pixel tarama programı ne kadar sürede sonuç veriyor? montaj için gelen ekibin önünde çalıştırmayı düşünebilirim. satın alırken pek makul değil sanki, henüz satın almadığım bir ürüne laptopumu bağlayıp program çalıştırmama pek sıcak bakmazlar diye düşünüyorum.

teşekkürler.

Ben alırken Ist.Bilişim size göndereceğimiz ürünü burda açıp isterseniz kontrol edebilirsiniz demişti
    Ama gerekli ekipmanla gitmediğimden açtırmaya gerek duymadım ama satıcıya eve geldiğinde servisle birlikte kurulum yaparken bende notebooka bağlayıp ölü piksel olup olmadıgını kontrol edeceğim ve bir tane bile çıksa değiştiririm demiştim. Ok problem yok dedi.
    Bir ölü piksel çıksa bile anında değişim yapacağının sözünü aldım. Fakat daha sonrası için 3 ölü piksel üstü için değişim yapacağını söyledi.
    Velhasıl servis geldi ve testten sonra 2 tane ölü piksel çıktı açıkcası 2 ölü piksel için değişim ypatırmayıda ben istemedim fakat servise yinede garanti belgesini imzalarken tutanak tutturdum 2 adet ölü piksel oldgunu dair.
    Sonra jscreenfixi 15 - 20 dakika açık tuttum ve ölü pikselleri düzelttiğini gördüm. Ama tabi jscreenfix in sayfasında da yazdığı gibi bunun garantisi yok. Ve ölü pikselin kullandıktan 1 ay sonra çıkmayacağını kimse garanti edemez.

Almadan önce deneyip alacağını belirt kolaylık sağlayabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seenone -- 25 Nisan 2008; 14:20:53 >

• Bu tvyi almayı çok istiyordum ama ps3te yaşadığı sorunlar beni soğuttu, youtubeta hdmi bağlantı sorunlarıyla iligli bir kaç video izledikten sonra iyice kararsız kaldım, ayrıca 500,000:1 kontrasta sahip olan led ekran nasıl bişey olaki diye merakta eder oldum
  •  SAMSUNG 46F86BD İZLENİM VE İNCELEMELERİM

buda benim sistem işte.. birazdan bi kaç resim daha ekleyecem ve bir sorum olacak :)
  • benimde ilk almak istedigim tv idi kendimce yaptigim arastirmalar sonucu samsungtan vazgectim

http://www.istanbulbilisim.com.tr/PHILIPS_42PFL5603D-LCD-TV,4770.html

PHILIPS 42PFL5603D LCD TV

almaya karar kildim bende zaten sadece pc monitoru olrak kullancagim icin ozeliklede cod4 cok oynuyorum bu herhalde daha fazla verim verecegini dusundum

benim icin tek eksisi 100 hz olmayısi ama sinyal algilama vs olsun diger ozleikler olsun daha uygun geldi bana bende bugun yarin incelemelerimi yaparim saygılar
  • 16:9 ayarında
     SAMSUNG 46F86BD İZLENİM VE İNCELEMELERİM

geniş yakınlaştırım

zoom

4:3 ayarı

Lg ev sinema sistemime bağladığım Samsung lcd de izlemek için elimde ki dvd lerden birini taktım. dvd playerinda tv ninde ayarları 16:9 ayarı yaptım fakat üstteki resimlerden ilkinde görüldüğü gibi altta ve üstte görüldüğü gibi siyah kısımlar kaldı.. Bunu lcd nin menü ayarındaki 4 seçeneğide değiştirerek resimlerlede gösterdim.. ayarın normalde sanırım ilk resimdeki gibi olması lazım ama bi terslik varmı sizce... ben 16:9 da dvd izlerken tam oturur diye düşünmüştüm... (şekillere göre hangisi en gerçek oran anla işte diyeceksiniz ama çok ufak farklar var kafam karıştı.. birde sizlere sorayım dedim bende)

• quote:

Orjinalden alıntı: milyondabir

benimde ilk almak istedigim tv idi kendimce yaptigim arastirmalar sonucu samsungtan vazgectim

almaya karar kildim bende zaten sadece pc monitoru olrak kullancagim icin ozeliklede cod4 cok oynuyorum bu herhalde daha fazla verim verecegini dusundum

benim icin tek eksisi 100 hz olmayısi ama sinyal algilama vs olsun diger ozleikler olsun daha uygun geldi bana bende bugun yarin incelemelerimi yaparim saygılar

Pcye bağlıycağanız için bu model yanlış bir seçim olur bence ,pc algılama değerine bakın düşük 1920x1080 verebilen bir model seçmeniz daha uygun olacaktır .

@ wild_rain ; hayırlı olsun öncelikle ilk resimdeki görüntüyü çok beğendim dvd den bir resimmi acaba ?

• quote:

Orjinalden alıntı: duncan21

quote:

Orjinalden alıntı: milyondabir

benimde ilk almak istedigim tv idi kendimce yaptigim arastirmalar sonucu samsungtan vazgectim

Pcye bağlıycağanız için bu model yanlış bir seçim olur bence ,pc algılama değerine bakın düşük 1920x1080 verebilen bir model seçmeniz daha uygun olacaktır .

@ wild_rain ; hayırlı olsun öncelikle ilk resimdeki görüntüyü çok beğendim dvd den bir resimmi acaba ?

evet Karayip Korsanları 2 . sinin DVD menüsü :)

• quote:

Orjinalden alıntı: margornn

Bu tvyi almayı çok istiyordum ama ps3te yaşadığı sorunlar beni soğuttu, youtubeta hdmi bağlantı sorunlarıyla iligli bir kaç video izledikten sonra iyice kararsız kaldım, ayrıca 500,000:1 kontrasta sahip olan led ekran nasıl bişey olaki diye merakta eder oldum

margornn PS3 te ne gibi sorunlar yaşamış?
    ben hiç problem yaşamadım da
  • Ben de Seenone ye katılıyorum aldığımdan beri ps3 de hiçbir problem yaşamadım..
  • her ikiside 16:9 a ayarlı olacak tabi ki
    dvd i orjinal mi? bazı dvdlerin görüntü kalitesi çok iyi oluyo ama yine de sinemadan çekim olabiliyo farkı ancak ses sisteminden farkedebiliyorsun.
    Sesler tam surround gelmiyor dağınık yada boğuk geliyor.
    dvd den kaynaklanıyor o boşluklar

bu arada iyi günlerde kullan çok güzel olmuş sistem

saçlarda önden biraz dökülmüş sanırım
    senin yansımanda çıkmış fotolarda
  • sağolasın teşekkürler...
    dvd orjinal tabi.. karayip korsanları üçlemesi
    gerçi doğru filimden filime farkta olabilir.. bugün başka dvdlerda alırım...

evet sorma yaw hafif açıldı hatta 3 4 sene oldu bile :)
    ama yansıma demişsin ben lcd ler yansıma yapmaz sanıyordum...onuda soracaktım.. gerçi evde daha perde bile yok tamamen gün ışığında çekilmiş foto bunlar hatta bunu özellikle çektim

lcd de olsa bu şartalrda yansıma yapması normalmidir?

quote:

her ikiside 16:9 a ayarlı olacak tabi ki
    dvd i orjinal mi? bazı dvdlerin görüntü kalitesi çok iyi oluyo ama yine de sinemadan çekim olabiliyo farkı ancak ses sisteminden farkedebiliyorsun.
    Sesler tam surround gelmiyor dağınık yada boğuk geliyor.
    dvd den kaynaklanıyor o boşluklar

bu arada iyi günlerde kullan çok güzel olmuş sistem

saçlarda önden biraz dökülmüş sanırım
    senin yansımanda çıkmış fotolarda

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: margornn

Bu tvyi almayı çok istiyordum ama ps3te yaşadığı sorunlar beni soğuttu, youtubeta hdmi bağlantı sorunlarıyla iligli bir kaç video izledikten sonra iyice kararsız kaldım, ayrıca 500,000:1 kontrasta sahip olan led ekran nasıl bişey olaki diye merakta eder oldum

margornn PS3 te ne gibi sorunlar yaşamış?
    ben hiç problem yaşamadım da

http://www.youtube.com/watch?v=xgl5FJdTLfA&feature=related Sizin verdiğiniz siyah çizgile sorununu peşinede bunu seyrettikten sonra bu kanıya vardım elbette herkesde olacak diye bi kaide yok ama ben elektronik konuunsda çok şansızım nerde bir hata varsa gelip beni bulur bu yüzden tereddütte kaldım muadili sony x3500leri almamında imkanı yok kaldık gene ortada

• quote:

Ben alırken Ist.Bilişim size göndereceğimiz ürünü burda açıp isterseniz kontrol edebilirsiniz demişti
    Ama gerekli ekipmanla gitmediğimden açtırmaya gerek duymadım ama satıcıya eve geldiğinde servisle birlikte kurulum yaparken bende notebooka bağlayıp ölü piksel olup olmadıgını kontrol edeceğim ve bir tane bile çıksa değiştiririm demiştim. Ok problem yok dedi.
    Bir ölü piksel çıksa bile anında değişim yapacağının sözünü aldım. Fakat daha sonrası için 3 ölü piksel üstü için değişim yapacağını söyledi.
    Velhasıl servis geldi ve testten sonra 2 tane ölü piksel çıktı açıkcası 2 ölü piksel için değişim ypatırmayıda ben istemedim fakat servise yinede garanti belgesini imzalarken tutanak tutturdum 2 adet ölü piksel oldgunu dair.
    Sonra jscreenfixi 15 - 20 dakika açık tuttum ve ölü pikselleri düzelttiğini gördüm. Ama tabi jscreenfix in sayfasında da yazdığı gibi bunun garantisi yok. Ve ölü pikselin kullandıktan 1 ay sonra çıkmayacağını kimse garanti edemez.

Almadan önce deneyip alacağını belirt kolaylık sağlayabilirler.

Cumartesi günü 40' modeli aldım. Ama biraz geciktiğim için pazartesi gönderebilecelerini söylediler. Evde ancak cumartesileri olduğum için de haftaya kaldı artık.

İlginçtir bana da ölü pixel garantiniz nedir dediğimde bir pixel bile çıksa değiştiriyoruz dediler. Sanırım 1 pixeli fark edemeyeceğimizi düşünüyorlar, yada bu iş için mevcut olan bir sürü yazılım/internet sayfasından haberdar değiller.

bu arada pc çözünürlüğü konusu netleşti mi? hd çözünürlüğünde yayın alabiliyor muyuz?

pc bağlantım ile dvd oynatırsam alacağım görüntü kalitesi ile dvd player ile alacağım görüntü kalitesi arasında fark olur mu?

teşekkürler.

• dvd ler tam 16:9 olmuyor ki :) genelde geniş ekran oluyorlar...
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.