Şimdi Ara

Samsung 46C650 HDMI in ile 5.1 ses alamıyorum??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Samsung 46C650 model TV kullanıyorum. TV'nin arkasında 3-4 tane HDMI giriş ve bir de optik çıkış var.
    Ses sistemimin marka ve modeli de LG HT-903 TA ve optik girişi var.

Ben herhangi bir medya cihazındaki 5.1 DTS yada DD sesleri TV'ye HDMI aracılığıyla gönderip, TV'de hiç oynama olmadan optik çıkış aracılığıyla ses sistemine aktarmak istiyorum ancak araştırmalarım sonucu bu mümkün olmuyor???

"HDMI üzerinden TV'ye data gönderip, sesi ses sisteminden almak istiyorsanız medya oynatıcıyı direkt ses sistemine bağlayın" gibi bir anlayış hakim sanırım. Ancak ses sistemi üzerinde 1 tane HDMI in 1 tane de out var. Digital 5.1 ses alabilmek için PS3'ü de, HD uydu alıcısını da direkt ses sistemine HDMI ile bağlamak zorundayım ancak 1 tane HDMI in var....

Kafayı yemek üzereyim... HDMI çoklayıcıların fiyatları da en az 100 TL'den başlıyor ve bu hiç mantıklı gelmiyor. Bunun için gidip bir adet amfi mi almam gerekiyor?

Tavsiyelerinizi dört gözle bekliyorum :(

Bu arada 3 farklı marka ve altın uçlu kaliteli HDMI kabloyla denedim ancak fayda etmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengaver83 -- 29 Aralık 2010; 14:15:45 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.