Şimdi Ara

Samsung 46' f8500 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
1
Favori
4.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aratınca led de çıkıyor plazma diye aratınca plazmada ne garip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Panasonic Plazma serilerindende gireceği çok zor büyük ihtimallede giriş seviyesi serileri girmekle yetinecekler !

Samsung bir ihtimal Ekim sonu Plazma 8500 serilerini girer, Avrupa merkezine bağlı ve Türkiye bir çok üretici için zor Ülkelerden birisi haline geldi tek sebebide denetimsizlik !

Bir ülkede Distribütör kendi ürünlerini takip etmekte sorun yaşıyorsa bu tür Ülkelere sadece satabileceği serileri girer!

Şuanki doğu bloku Ülkeleri gibi yakında Türkiyede satılan paneli internette aradığınızda %90 karşınıza Polonya, Çekoslovakya, Rusya siteleri çıkacaktır ve bu serilerin girişi çok yakında başlar!

Size bu sebeble Plazma detayını yazdım !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 5 Eylül 2013; 18:49:29 >

Türkiye fiyatları elbetteki çok pahalı daha doğrusu son aylarda pahalılandı ve buda firmaların işine yaradı elebettki, firmaya sorarsanız size dolar yükseldi veya bir sürü saçmalık sıralar, aslında yükselmesi %100 firmalar için çok daha büyük avantajdır, ticaret daha rahatlar fakat bu Türkiyede tam tersine işliyor!

Diğer konuda bir detay vermiştim şikayet edin diye, piyasalarda denetimsizlik inanılmaz seviyelerde bakın bir örnek veriyorum lütfen araştırın !

Kampanyalar yapılıyor, hemde haftada bir 15 günde bir bunun adı nedir biliyormusunuz denetimsizlik, Dünyada firmlar kampanya yapması için belli kriterler uygulamalı ve bunu izin alarak yapmak mecburiyetleri vardır yani kafasına esen ben kampanya yapıyorum dersi o Ülkede sorun var demektir!

Senede 1 veya 3 defa olur, Türkiyede ise her hafta oluyor, bunuda araştırdım kapmanya yapan firmlara bakıyorum piyasda 150 liralık cihaz bu firmalarda 280 lira, akıllarınca %50 kampanya yapıyorlar ve aslında ürünü piyasa değerinde satıyorlar yani gerçem manada kampanya ile alakası olmayan bir saçmalık kandırmaca!

Burda firmanın yaptığı, 150 liralık ürünü bilmeyenlere 280 liraya satıyor inanılmaz bir para kazanıyor birde kampnaya diye satıyor yine inanılmaz bir para kazanıyor, Devletin bunu görmemesini anlarım fakat Vatandaşlar nasol görmüyor ve şikayet etmiyor işte bunu anlamıyorum !

Distribütörler yani konumuz Plazma-LcdLed ürünler olduğu için detay verirsem, Türkiyeden yavaş yavaş çekiliyorlar ve çekilmeyede devam edecekler, Siz Distribütör olsanız düşürseniz bu Ülkeye ürün dahi getirmessiniz !

Distribütör tamamen firmanın eline düşmüş, firma merhamet ederse Distribütör ürün satabiliyor, örneği gözünüzün önünde 2013 senesi biyor Türkiyede 2012 serileri satılıyor !

Panasonic ürün girmiyor çokta haklılar !

LG ürün girmiyor haklılar !

Samsung ürün girmiyor haklılar !

Sharp nerdeyse hiç ürün girmeyecek ama Distribütör antlaşması var diye belli ürünleri mecburen getirmek zorunda kalıyor !

Toshiba nerdeyse tamamen Türkiyeden çekildi !

Kalanlar belli Sony bunun sebebide Arçelik desteğidir, Grundig İstabul fabrikalarında Sony seriler montajlandığından ürün girme dertleri hiç yok ve bu saçmalıklardan pek etkilenmiyorlar, yoksa Sony inanın hiç uğraşmazdı bazı Avrupa Ülkelerini Doğu Avrupa Ülkelerini umursamıyor bile, riski sevmeyen firma!

Bu konuda Arkadaşlar F8500 Led serilerini soryuyor 46 inc satılıyor, fiyatı düşer ama hepsi bu olur 2014 senesinde Samsung ürün girermi şahsi fikrim çok zor giriş seviyesi üzerinde cihaz girip boş yere yatırımını çöpe atmaz !

Avrupada Panasonic WT600 serileri çıkacak, sizce Panasonic bu serileri girermi?

2013 sensi WT60-GT60-VT60 serilerini bile girmedi girdikleride sadece Distribütör alnaşması olduğu için 200-500 adette kalır !

• F 8500 ün 55" i de var teknosada gördüm. Geçen yılki stokları eritemediler demek ki. Bir de televizyon satış hızı yavaşladı. Televizyonların başında eski kalabalıklığı görmüyorum. Piyasa ya doydu ya da yönelim değişti. Akıllı telefonlara yönelim arttı. Özellikle 2011 2012 yıllarında inanılmaz akıllı telefon satışı yaşandı.
    İndirimlerle ilgili devlet bir yaptırım getirmişti ya da getirecekti şimdi aklıma geldi ama galiba kısıtlı kaldı. Camlarda yazan %50 % 75 indirim var yazıları yasaklanmıştı.
    Nereye şikayet ediyoruz Andy hocam ben bi şikayet oluşturayım. İşin tuhaf tarafı mediamarkt yabancı bir mağaza o da yapıyor:) stw60 2300le 3300 arasında gidip geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arasira -- 6 Eylül 2013; 9:15:37 >

Türkiye ve Avrupa dahi henüz bunun farkında değil, 8500 serisi ve 9500 serisi özellikle 9500 serisi tamamen akıllı telfon işlemcilerine sahip inanılmaz resim işleme kapasitesine sahipler, pcnizde gördüğünüz inanılmaz detaylı resimler veya Akıllı telefonlarınızda gördüğünüz inanılmaz netlikteki şablon ve yükselemlerdeki harika renk kalibrasyonlarını Koreliler 2014 ve üzeri serilerde %100 uyumlu işlemicilerle inanılmaz resim perfomansını yakaladılar !

Bu seriler Türkiyeye gelirmi elbetteki gelecek butik mağazalarda mutlaka satılacaklar 30.000 Dolarlar seviyelerinde Korede ise şuan 10 Bin dolara piyasalara sürülüyorlar Ameirka satışları için ön siparişlerini aldılar hemde inanılmaz rekor sayılarda!

İndirim konusunda zaten ap açaık ortada net örnek verdim, firma ismini yazmıyorum XCİHAZ şu an firmada indirimsiz satış fiyatı 280 lira, aynı cihaz nerdeyse tüm satş firmlarında 160-170 lira seviyelerinde, bu firma indirim yapıyor devamlı şimdi hesaplayın örnek vereyim !

280 liralık ürün aslında ortalama %60 indirim yapması gerek ki piyasa fiyatına yakın fiyatta olabilsin, indirimi öyle ayarlıyorlarki inanılmaz detaylarla dolu, yani indirim yapsada inanılmaz kar yapıyor yapmasada inanılmaz para kazanıyor !

Burda şunu sormak gerekiyor, siz habersiz olarak firmaya gittiniz ve şuan ki fiyattan 280 liraya aldınız, sizce sonuç ne olur ?

Aynı ürünü oysaki 170 liraya her yerden alma şansınız var !

Kısaca belirteyim, bu firmaya diyelim ki 3 firma daha destek verdi ve fiyatları 280 liraya getirdi, bunuda ispatlarımda olay büyür !

Bunun manası net olarak Dünyanın her yerinde en büyük suçtur, ve bunun adı net olarak piyasalara müdahale fiyat artırma teşebbüsüdür !

• Apple bi akıllı televizyon yapsa :)

İşin gerçeği nedir biliyormusunuz, hani çıkar Türkiyede ve Avrupada anlatırlar harika mükemmel evet bugün ki teknoloji göredir, 2013 senesinde Samsung 9500 serilerini görseniz veya LG Oled serilerini görseniz bugün hiç bir panele para vermessiniz !

Neden mi Oled panellerdeki işlemcileri başka bir konuda bahsettim, aldığınız görüntü net olarak pcnizdeki gerçek hd bir fotoraf keskinliği ve renk mükemmeliği ne ise Oled serilerde aynısıdır, ıvır zıvırı osu busu olmayan paneller ve senelik değil en az 5-6 sene devamlı üretici tarafından upgrade garntisi olan seriler seiryi bugünmü aldığınız 2014 senesinde satılan panelle aynı seviyede güncel olma kalitesini bire bir aynı olacak !

Smart teknolojisini İnsanlar halen bilmiyor, tavsiyem bir İngilizle konuşun ve size SKY 3D High defination yani gerçek HD kanllarını anlatsın, ben yazıyorum malesef İnsanlar farklı anlıyorlar, Türkiyede izlediğiniz yayınla Sky gibi platformların yayınları arasında net uçurum görürsünüz !

Hatta SD kanalı %99 HD kanal olarak tanımlarsınız, Türkiyede hiç birşey fark etmez çunki alacağınız dihital yayının kalitesi bellidir !

• Apple yazılımda gerçekten çok iyi. Kendi tvleri olsa samsung ve lgyi geride bırakabilir. Yıllarca da kullanılabilir hem performans hem kalite olarak.

Oledler ise tamamen bağımsız seriler işlemcilerin tümü farklı ve her bir renk için farklı chip teknolojsine sahipler yani gelen sinyal neyse panel o sinyali en mükemmel şekilde panele yansıtıyor ve 3D görüntü derken bir detay belirtmek isterim bu panellerin normal HD Bluray görüntülüerini dahi 3D tadını yaşıyorsunuz çunki panelin yansıttığı resim o kadar keskin kontrast ve ışık değerleri ile size kasadan bağımsız görüntüsünü veriyor !

Fiyatlar şuan inanılmaz yüksek fakat bu tekenolojnin en güzel tarafı Oled panellerin maliyeti LcdLed serilerinden dahi ucuza mal ediliyor, tek sorunsa oled renklerin yaşam süreleri kırmızı ve diğer renklerde sorun yoken mavi renk ömrü diğerlerine göre örnek diğerleri 5 sene ise mavi renk 2 sene ve bununda çaresini buldular hem Samsung Hemede LG + ana renkler eklediler Beyaz ve sarı olarak panelin renk üretimi eşit olması için tutarmı bilemem zaman gösterecek !

Türkiyede bu serileri kullanmak mümkün olurmu bütceniz dahi olsa kullanması oldukça zor seriler, şuan bildiğiniz tüm harici cihazlar bu paneller için tamamen yetersizler, bu panelleri kullanmak için ciddi bir yatırımda gerekiyor Blurayden tutun hdmi kablolara kadar ki hdmi kablo fiyatları dahi 1000 Dolar civarı !

Türkiyede bu cihaza hitap edecek şuan her hangi recivier markası yok, kısaca parnız olsa dahi cihazdan full keyif almak çok zor, bu sebeblede Uzak doğuda sadece satılıyor Amerika satışları henüz başlamadı bile başlamadı derken henüz raflarda yerlerini almadılar!

Koreliler bu panelle aslında Ülkelerde çok ciddi bir hakimyette kuracak iptvlerden tutun smart yayınlarına kadar her şey değişiyor !

• Doğru. İlerde ucuzlar inş. Andy hocam eco modunu açtığımda tv aşırı ısınıyor. Bir zararı olur mu? Logo yanığı gibi veya başka.

Isınmaması gerekir, kablolarınızı kontrol edin her hangi bir temas veya hdmi kablo girişlerinde boşluk var ise ısınma yapar, uydu alıcınızın panele giren çıkışını ve anten kablosundaki voltajı ölçtürün, bunlara panellere zarar veren ama hiç düşünmediğiniz veya aklınıza gelmeyen detaylardır !

Sorunlu kablolama ve sorunlu cihaz var ise evet logo izleri oluşur, fakat kalıcı olmaz beyaz yıkama ile gider !

Fakat ısınma fazla ise ihmal etmeden mutlaka konrtol ettirin zor işlem değildir 5 dakika bile süremz, sorun varsda 3-5 liralık apartalarla halledilir, dediğim gibi cihazların fazla ısınması sebebleri genelde cihazın kedisinden çok harici donanımlardan kaynaklıdır !

Çok farklı markalar kullandım plasmalarda ısınma sorunu LcdLed panelleri ile pek farklı değildir hatta LcdLed ürünler bahsettiğimiz harici cihaz problemlerinde çok daha fazla ısınır hatta çihazdan çıkan ısıyı 1 metreden hissedebilirsiniz !

• quote:

Orijinalden alıntı: andy1

Isınmaması gerekir, kablolarınızı kontrol edin her hangi bir temas veya hdmi kablo girişlerinde boşluk var ise ısınma yapar, uydu alıcınızın panele giren çıkışını ve anten kablosundaki voltajı ölçtürün, bunlara panellere zarar veren ama hiç düşünmediğiniz veya aklınıza gelmeyen detaylardır !

Sorunlu kablolama ve sorunlu cihaz var ise evet logo izleri oluşur, fakat kalıcı olmaz beyaz yıkama ile gider !

Fakat ısınma fazla ise ihmal etmeden mutlaka konrtol ettirin zor işlem değildir 5 dakika bile süremz, sorun varsda 3-5 liralık apartalarla halledilir, dediğim gibi cihazların fazla ısınması sebebleri genelde cihazın kedisinden çok harici donanımlardan kaynaklıdır !

Çok farklı markalar kullandım plasmalarda ısınma sorunu LcdLed panelleri ile pek farklı değildir hatta LcdLed ürünler bahsettiğimiz harici cihaz problemlerinde çok daha fazla ısınır hatta çihazdan çıkan ısıyı 1 metreden hissedebilirsiniz !

artık son , sayın andy1 . 46f8500 ile 46w905 arasında kaldım , satıcı arkadaş kırmızı .çileklerin , ahududuların olduğu resmi her iki televizyonda gösterdi bariz bir biçimde sony net gösterirken , f8500 çuvalladı . açıkçası f8500 'e yakınken bu görüntü kararımın doğru olup olmadığı hususunda beni tereddüte düşürdü . sizin değerli görüşleriniz neticesinde iki TV'den birini alıp . üç haftalık bu kabusa son vereceğim . şimdiden teşekkür ederim .

• applev kullanıcısına yanıt
    Sony 905 ve F8500 Tercihi için kendi net fikrimi yazmak isterim, Samsung F8500 tercih ederim, bir çok sebebi var, en başta SD yayın performansı olarak F8500 şuan tartışmasız Dünyada en iyi serilerden biridir VT60 haric !

Sony full performans almak isterseniz harici hd recevier veya AVR recevier desteği tavsiye ederim, eğer upscaling yapan harici bir cihaza sahipseniz Sony mükemmel resim kalitesi sunacaktır!

Türkiyede ne olduğu belirsiniz hd rcevierlerle kullanacaksanız W905 boş yere para vermeyin, F8500 tercih edin hangi hd recevier olursa olsun ortalamanın üzerinde bir resim kalitesini alırsınız !

Eskiden Türkiyede biliyorsunuz Uzmanlar vardı, beyin yıkarlar İnsanlara panel tavsiye ederler, tavsiye ettikleri panel vasat resim üretincede ortalıktan kaybolurlardı, Sharp serilerinde İnsanların hali ortada, şimdi tavsiye eden Uzmanlar ortalıkta yok !

LG Plazmaları tavsiye ettiğimde aynı şekilde Uzman komisyoncular kıyameti kopardı, Sallamacı Andy diye her yerde küfürle tehditle kıt zekalarıyla susturmaya çalıştılar, LG panelleri alanların yorumlarına bakın, alanların memnuniyet oranı inanılmaz seviyelerde !

Ucuz serileri tavsiye etmeye çalışırım Türkiye şartlarına göre, paneli biliyorsam yazarım, orda burda okuyup yabancı kelime kısaltmları veya modul bişlgilerini yazıp İnsanların kafasını karıştırmayı sevmem !

F8500 alırsınız, SD yayınlarda size tebessüm etirecektir hem görüntünün ekrana tam oturması hemde renk kalibrasyon değerleri ile sorunsuz bir izleme sürecine başlarsınız, panele alıştıkcada pro ayarlardan görüntü kalitesini her gecen gun artırmaya devam edersiniz !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 28 Kasım 2013; 16:04:21 >

• Kafaya bak

arkadaş 46F8500 LED tv sormuş birileri tutmuş F8500 plazmayı anlatmış, panasonic plazmalardan kıyas yapılmış

46 F 8500 LED dir PLAZMA değildir.

Arkadaş LED olan için yorum istiyor
  • quote:

Sony 905 ve F8500 Tercihi için kendi net fikrimi yazmak isterim, Samsung F8500 tercih ederim, bir çok sebebi var, en başta SD yayın performansı olarak F8500 şuan tartışmasız Dünyada en iyi serilerden biridir VT60 haric !

Sony full performans almak isterseniz harici hd recevier veya AVR recevier desteği tavsiye ederim, eğer upscaling yapan harici bir cihaza sahipseniz Sony mükemmel resim kalitesi sunacaktır!

Türkiyede ne olduğu belirsiniz hd rcevierlerle kullanacaksanız W905 boş yere para vermeyin, F8500 tercih edin hangi hd recevier olursa olsun ortalamanın üzerinde bir resim kalitesini alırsınız !

Eskiden Türkiyede biliyorsunuz Uzmanlar vardı, beyin yıkarlar İnsanlara panel tavsiye ederler, tavsiye ettikleri panel vasat resim üretincede ortalıktan kaybolurlardı, Sharp serilerinde İnsanların hali ortada, şimdi tavsiye eden Uzmanlar ortalıkta yok !

LG Plazmaları tavsiye ettiğimde aynı şekilde Uzman komisyoncular kıyameti kopardı, Sallamacı Andy diye her yerde küfürle tehditle kıt zekalarıyla susturmaya çalıştılar, LG panelleri alanların yorumlarına bakın, alanların memnuniyet oranı inanılmaz seviyelerde !

Ucuz serileri tavsiye etmeye çalışırım Türkiye şartlarına göre, paneli biliyorsam yazarım, orda burda okuyup yabancı kelime kısaltmları veya modul bişlgilerini yazıp İnsanların kafasını karıştırmayı sevmem !

F8500 alırsınız, SD yayınlarda size tebessüm etirecektir hem görüntünün ekrana tam oturması hemde renk kalibrasyon değerleri ile sorunsuz bir izleme sürecine başlarsınız, panele alıştıkcada pro ayarlardan görüntü kalitesini her gecen gun artırmaya devam edersiniz !

Sayın andy1 , evet ben 46uef8500 led olan modeli için yorum istemiştim . Türkiye'ye 51f8500 geliş tarihi belli değil , 60f8500 bana çok büyük gelir , dolayısı ile her iki led tv arasında kaldım , 46w905 ve 46f8500 . Panasonic stw60 , serilerini bolca inceledim açıkçası çok tatmin etmedi aslında ilk düşüncem stw60 , modelleri idi . Ancak özellikle hareketli görüntü ve maç yayınlarında performası yeterli gelmedi . bolca görüntü kayıpları vardı .
    daha sonra satıcı kişiler , etw60 , lg860v , sony w905 gibi televizyonlara yönlendirdiler , incelemelerde hapsinde sıkıntılar vardı . şimdi hemen hemen her panelde sıkıntılar mevcut , ancak gerek smart özellikleri gerekse nispeten w905 e en yakın görüntü özellikleri olsun f8500 e sıcak bakmamı sağladı . çok test yaptım , her iki tv'de bir birine oldukça yakın performans sergiledi . ama f8500 gerek kasa yapısı , gerekse multimedya özellikleri açısından +1 puan öne geçti . ama diğer tarafta da sony kalitesi ve renk doygunluğu mevcut . iki televizyon arasında kalmamım ana sebepleri bunlar . Şimdiden teşekkür ederim .

• quote:

Orijinalden alıntı: applev

quote:

Sayın andy1 , evet ben 46uef8500 led olan modeli için yorum istemiştim . Türkiye'ye 51f8500 geliş tarihi belli değil , 60f8500 bana çok büyük gelir , dolayısı ile her iki led tv arasında kaldım , 46w905 ve 46f8500 . Panasonic stw60 , serilerini bolca inceledim açıkçası çok tatmin etmedi aslında ilk düşüncem stw60 , modelleri idi . Ancak özellikle hareketli görüntü ve maç yayınlarında performası yeterli gelmedi . bolca görüntü kayıpları vardı .
    daha sonra satıcı kişiler , etw60 , lg860v , sony w905 gibi televizyonlara yönlendirdiler , incelemelerde hapsinde sıkıntılar vardı . şimdi hemen hemen her panelde sıkıntılar mevcut , ancak gerek smart özellikleri gerekse nispeten w905 e en yakın görüntü özellikleri olsun f8500 e sıcak bakmamı sağladı . çok test yaptım , her iki tv'de bir birine oldukça yakın performans sergiledi . ama f8500 gerek kasa yapısı , gerekse multimedya özellikleri açısından +1 puan öne geçti . ama diğer tarafta da sony kalitesi ve renk doygunluğu mevcut . iki televizyon arasında kalmamım ana sebepleri bunlar . Şimdiden teşekkür ederim .

Ben de tam bunu demek istedim f8500 led istiyorsun yanlis anlama ama tv yi aldiginda sorun yada arıza çıkarsa samsung cok canını sıkar o konuda en iyisi Sony imkanin varsa W905 al yada Sharp al digicom wski pioneer dist. idi guvenilir firma bir araştır istersen
    Saygılar

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.