Şimdi Ara

Samsung 46' f8500 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
1
Favori
4.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sayın applev,

Türkiyede herkes bir paneli över anlatır, bir çoğu Avrupadan google cevirisi ile okur uzmanlık yapar, kimisi yabancı üretici terimlerini yazar kafadan sallar Uzmanlık taslar modulleri anlatır daha doğrusu masal anlatır komisyonuna bakar !

Bir Arkadaşta Sharp tavsiye etmiş, bana burayada yazsın Sharp serilerinden bir tanesini bizde öğrenelim !

Panasonic Türkiye belli paneller girdi, sitemde artık Panasonic yazamamaya çalışıyorum, Türkiye ortadoğu muamellesi görecek bir Ülke değil, Avrupalıyı full seriler giriliyor Türkiyeye 3 plazma serisi, böyle bir saçmalık yok, STW60 konusunda F8500 ile kıyas edilecek bir panel değil !

F8500 mağaza görüntüsü sizi yanıltmasın, mağaza modunda olan bir panelden açıkcası net hiç bir detay izlenim alamassınız %99 demo yayınları izletirler ve görüntüde harika izlenimi verir, en kötü panel dahi stanadratların üzerinde görüntü sunacaktır!

F8500 ile VT60 koyası yapılabilir, her iki panelde siyah seviyesi haric nerdeyse bir birine yakın performans sunar, Panasonic burda bir avantajı var Caiman kalibrasyon değerlerini kullanır ve buda VT60 her zaman ilk sırada tutmaya fazlası ile yeterlidir + siyah üretimi !

Sony renk doygunluğu klasik Sony imajıdır her zaman panelleri aynı renk değerleinde olur, Sony panel alacaksanız ilk yapmanız gereken gerçek HD sinyal çözebilen hd recevier edinmek şarttır, Türkiyede satılan abuk subuk hd recevierlerle Sony yada Panasonic Led izlemek ciddi sıkıntıları yaşatır !

Bu sıkıntıların en başında, ilk kez panel alıp kullananlar lütfen itiraz etmesin, onlar için hangi paneli alsalar sonuç mükemmel yorumu olacaktır işin özü çok farklıdır. %80 HD recevier markaları RGB ana renkleri üretemez yani panelin orjinal ana renkleri ile kesişir, bu sorun en çok acık renk sahnelerde görünür!

Örnek reklamlarda canlı görüntüler fazladır, beyaz bir arka fon anlık olarak beyninizi uyarır tuaflık vardır saliselik bu farkı o an önemsemezsiniz taa ki HD bir kanalda arka fon beyaz bir sahne görene kadar o zaman bu detay kafanıza takılmaya başlar, ve giderek hd recevier vs panel değerlendirmesi yaparsınız ve panelde sorun olduğunu düşünürsünüz oysaki sorunun net kaynağı hd recevier kaynaklıdır !

Sharp, Lg, Samsung, Panasonic Amiral serilerine bakın tek bir ortak detay göreceksiniz RGB+W-R-Y yani Ana renk eşleştirmesindeki net panel yetersizliklerini onlarda çok iyi biliyor ve harici cihazlarla çıkan görüntü sorunlarınında farkındalar!

LG RGB+W yani beyaz desteği UHD panellerinde kullanıyor, şimdilik sorun yok, Sony, Sharp RGB+Y Sarı halen eleştiriler almaya devam ediyor, Samsung RGB+Y denedi ve uygulamayı bıraktı sadece temel kalibrasyonlarda geçerli ana renklerde etkin değil, Panasonic ZT60 serisinde RGB+R kırmızı desteği veriyor aynı Samsung örneğinde olduğu gibi destek renk olarak var ana renklerde baskın değil !

Konu uzadı kusura bakmayın !

F8500 alıp sorunsuz harici tüm cihaz eşleşmelerinde keyif yaşarsınız, işlemci olarak OLED S4-SII ana işllemciye sahiptir, renk değerleri fazlası ile üst düzeyde SD yayınlarda oldukça iyi HD yayınlarda şuan VT60 haric en iyi resim sunabilen seriler başında geliyor !

Burda tek tavsiyem olacak, hd recevier markasını mutlaka ama mutlaka panel uygun h264 gercek HD çözebilen bir cihaz edinin, Türkiyede satılan saçma sapan sadece şifre kırabilen Freak yani Ucube resim+renk üreten cihazları almayın!

300 Euro bir parayı gözden çıkarın, size senelerce keyif verecektir, rezil hd recevier denilen saçmalıklar sizi zaten 3 ay içinde çıldırtacaktır ve normalde 300 Euro pahalı derken bir bakmışsınız, 300 euro üzerinde bir parayı sacçma sapan cihazlara vermişinizdir!

2014 yaz ortalarında hd upscaling yapabilen mini seriler zaten çıkacak, exstra 150 Euro verisiniz + kalite sağlarasınız, F8500 diğer avantajı Samsung bu serilerinde F8500 ve üzeri serilerde yazılımla bire bir güncellemeyi yapacak yani panelin 2015 senesinde dahi teknoloji ile uyumu devam edecek !

Panasonic veya Japonlar bu konuda malesef oldukça kötüdür, yazılım çıkarırlar ama bir bakarsınız aradan 3 sene geçmiş, yazılımı yükleyen dahi olmaz, bir çok İnsan paneli yatak odasına veya Cocuk odasına almış unutmuş olacaktır!

Geriye tek ZT60 kalıyor, malesef fiyatıda ortada, sorunsuz panellerin tartışmasız ilk sırasında yer alır, 24-48-96 hrz + 3:2 pulldown desteği sunuyor, manası fps değeri erbat olan bir SD kanal dahi olsa veya eski Dvd diskleriniz panel ciddi bir upscaling ile resmi aktarabiliyor !

Parası malum ama çareside var, bu özellikleri şuan daha sorunsuz panele taşıyabilen AVR HD recevieler var, fiyat olarakta çok daha avantajlılar ortlama 1500 Euroya alır Oyunlarda dahil mükemmel görüntü artı hareketli sahnelerde net kaliteyi yaşarsınız!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 29 Kasım 2013; 12:19:08 >

• Andy o lafin banaysa ben plazmaciyim benim panelim vt50 zaten sıkıntı yok arkadas led sormus Türkiye de samsung servisyle ugrasmaktansa sony yada sharp alır kafası rahat olur temennidir keyfi bilir sharp 8 li serileri kafidir
    Alinganliga gerek yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: emreelci

quote:

Orijinalden alıntı: applev

quote:

Orijinalden alıntı: andy1

Sony 905 ve F8500 Tercihi için kendi net fikrimi yazmak isterim, Samsung F8500 tercih ederim, bir çok sebebi var, en başta SD yayın performansı olarak F8500 şuan tartışmasız Dünyada en iyi serilerden biridir VT60 haric !

Sony full performans almak isterseniz harici hd recevier veya AVR recevier desteği tavsiye ederim, eğer upscaling yapan harici bir cihaza sahipseniz Sony mükemmel resim kalitesi sunacaktır!

Türkiyede ne olduğu belirsiniz hd rcevierlerle kullanacaksanız W905 boş yere para vermeyin, F8500 tercih edin hangi hd recevier olursa olsun ortalamanın üzerinde bir resim kalitesini alırsınız !

Eskiden Türkiyede biliyorsunuz Uzmanlar vardı, beyin yıkarlar İnsanlara panel tavsiye ederler, tavsiye ettikleri panel vasat resim üretincede ortalıktan kaybolurlardı, Sharp serilerinde İnsanların hali ortada, şimdi tavsiye eden Uzmanlar ortalıkta yok !

LG Plazmaları tavsiye ettiğimde aynı şekilde Uzman komisyoncular kıyameti kopardı, Sallamacı Andy diye her yerde küfürle tehditle kıt zekalarıyla susturmaya çalıştılar, LG panelleri alanların yorumlarına bakın, alanların memnuniyet oranı inanılmaz seviyelerde !

Ucuz serileri tavsiye etmeye çalışırım Türkiye şartlarına göre, paneli biliyorsam yazarım, orda burda okuyup yabancı kelime kısaltmları veya modul bişlgilerini yazıp İnsanların kafasını karıştırmayı sevmem !

F8500 alırsınız, SD yayınlarda size tebessüm etirecektir hem görüntünün ekrana tam oturması hemde renk kalibrasyon değerleri ile sorunsuz bir izleme sürecine başlarsınız, panele alıştıkcada pro ayarlardan görüntü kalitesini her gecen gun artırmaya devam edersiniz !

Sayın andy1 , evet ben 46uef8500 led olan modeli için yorum istemiştim . Türkiye'ye 51f8500 geliş tarihi belli değil , 60f8500 bana çok büyük gelir , dolayısı ile her iki led tv arasında kaldım , 46w905 ve 46f8500 . Panasonic stw60 , serilerini bolca inceledim açıkçası çok tatmin etmedi aslında ilk düşüncem stw60 , modelleri idi . Ancak özellikle hareketli görüntü ve maç yayınlarında performası yeterli gelmedi . bolca görüntü kayıpları vardı .
    daha sonra satıcı kişiler , etw60 , lg860v , sony w905 gibi televizyonlara yönlendirdiler , incelemelerde hapsinde sıkıntılar vardı . şimdi hemen hemen her panelde sıkıntılar mevcut , ancak gerek smart özellikleri gerekse nispeten w905 e en yakın görüntü özellikleri olsun f8500 e sıcak bakmamı sağladı . çok test yaptım , her iki tv'de bir birine oldukça yakın performans sergiledi . ama f8500 gerek kasa yapısı , gerekse multimedya özellikleri açısından +1 puan öne geçti . ama diğer tarafta da sony kalitesi ve renk doygunluğu mevcut . iki televizyon arasında kalmamım ana sebepleri bunlar . Şimdiden teşekkür ederim .

Ben de tam bunu demek istedim f8500 led istiyorsun yanlis anlama ama tv yi aldiginda sorun yada arıza çıkarsa samsung cok canını sıkar o konuda en iyisi Sony imkanin varsa W905 al yada Sharp al digicom wski pioneer dist. idi guvenilir firma bir araştır istersen
    Saygılar

Sayın emreelci , kesinlikle yorumunuzda haklısınız Samsung sorun ve arıza durumunda sıkıntı çıkarabilecek bir ürün . Ancak mediamarktta iade hususu var , veya internetten alıp bir 14 gün paneli zorlamak gerekebilir . bu 14 gün bir problem çıkarırsa iade edilir . Aslında Türkiye'de bir ürün almak o kadar zor ki , insanı korkutan bu zorlu süreç . bir çok firma sattığı ürünün arkasında durmuyor. iade prosedürü korkunç . insanları canından bezdiriyorlar . bir de elektronikte arıza ve sorun şans işi , tabii bu konuda samsung ve lg gibi markalar hepten problemli . insanlar o yüzden sony gibi markalara yöneliyorlar .

gelelim iki televizyon arasında ki farklara ;

46w905 - 46f8500
    1-Fiyat : 4400,00.-Tl - 4000,00.-TL SONY 400,00.-TL daha pahallı
    2-Renk doygunluğu - sony kırmızı renkte bariz üstün , beyaz dengesi f8500 göre daha dengeli siyah görüntüde sony yine üstün .
    3-media ortamı : f8500 media ortamında bariz üstün . açık ara fark var. 8500 hemen her şeyi bağlayabiliyorsunuz , okumama gibi bir problemi yok.
    4-kasa : f8500 yeni ve çok alıcı bir kasa yapısına sahip , bariz üstün (göreceli) .
    5-smart : f8500 smart özelliği açısından bariz üstün , açık ara önde
    6-geliştirilebilirlik , bu konuda da andy1 , 'in dediği gibi . f8500 açık ara önde .
    7-haraketli sahnelerde iki panelde benzer performans sergiliyor .

Sonuç : her iki panelde birbirinin muadili , renk ve görüntüde sony öne geçerken , diğer tüm özelliklerde f8500 bariz önde ..

Testlere devam ediyorum . Saygılarımla .

• quote:

Sayın applev,

Türkiyede herkes bir paneli över anlatır, bir çoğu Avrupadan google cevirisi ile okur uzmanlık yapar, kimisi yabancı üretici terimlerini yazar kafadan sallar Uzmanlık taslar modulleri anlatır daha doğrusu masal anlatır komisyonuna bakar !

Bir Arkadaşta Sharp tavsiye etmiş, bana burayada yazsın Sharp serilerinden bir tanesini bizde öğrenelim !

Panasonic Türkiye belli paneller girdi, sitemde artık Panasonic yazamamaya çalışıyorum, Türkiye ortadoğu muamellesi görecek bir Ülke değil, Avrupalıyı full seriler giriliyor Türkiyeye 3 plazma serisi, böyle bir saçmalık yok, STW60 konusunda F8500 ile kıyas edilecek bir panel değil !

F8500 mağaza görüntüsü sizi yanıltmasın, mağaza modunda olan bir panelden açıkcası net hiç bir detay izlenim alamassınız %99 demo yayınları izletirler ve görüntüde harika izlenimi verir, en kötü panel dahi stanadratların üzerinde görüntü sunacaktır!

F8500 ile VT60 koyası yapılabilir, her iki panelde siyah seviyesi haric nerdeyse bir birine yakın performans sunar, Panasonic burda bir avantajı var Caiman kalibrasyon değerlerini kullanır ve buda VT60 her zaman ilk sırada tutmaya fazlası ile yeterlidir + siyah üretimi !

Sony renk doygunluğu klasik Sony imajıdır her zaman panelleri aynı renk değerleinde olur, Sony panel alacaksanız ilk yapmanız gereken gerçek HD sinyal çözebilen hd recevier edinmek şarttır, Türkiyede satılan abuk subuk hd recevierlerle Sony yada Panasonic Led izlemek ciddi sıkıntıları yaşatır !

Bu sıkıntıların en başında, ilk kez panel alıp kullananlar lütfen itiraz etmesin, onlar için hangi paneli alsalar sonuç mükemmel yorumu olacaktır işin özü çok farklıdır. %80 HD recevier markaları RGB ana renkleri üretemez yani panelin orjinal ana renkleri ile kesişir, bu sorun en çok acık renk sahnelerde görünür!

Örnek reklamlarda canlı görüntüler fazladır, beyaz bir arka fon anlık olarak beyninizi uyarır tuaflık vardır saliselik bu farkı o an önemsemezsiniz taa ki HD bir kanalda arka fon beyaz bir sahne görene kadar o zaman bu detay kafanıza takılmaya başlar, ve giderek hd recevier vs panel değerlendirmesi yaparsınız ve panelde sorun olduğunu düşünürsünüz oysaki sorunun net kaynağı hd recevier kaynaklıdır !

Sharp, Lg, Samsung, Panasonic Amiral serilerine bakın tek bir ortak detay göreceksiniz RGB+W-R-Y yani Ana renk eşleştirmesindeki net panel yetersizliklerini onlarda çok iyi biliyor ve harici cihazlarla çıkan görüntü sorunlarınında farkındalar!

LG RGB+W yani beyaz desteği UHD panellerinde kullanıyor, şimdilik sorun yok, Sony, Sharp RGB+Y Sarı halen eleştiriler almaya devam ediyor, Samsung RGB+Y denedi ve uygulamayı bıraktı sadece temel kalibrasyonlarda geçerli ana renklerde etkin değil, Panasonic ZT60 serisinde RGB+R kırmızı desteği veriyor aynı Samsung örneğinde olduğu gibi destek renk olarak var ana renklerde baskın değil !

Konu uzadı kusura bakmayın !

F8500 alıp sorunsuz harici tüm cihaz eşleşmelerinde keyif yaşarsınız, işlemci olarak OLED S4-SII ana işllemciye sahiptir, renk değerleri fazlası ile üst düzeyde SD yayınlarda oldukça iyi HD yayınlarda şuan VT60 haric en iyi resim sunabilen seriler başında geliyor !

Burda tek tavsiyem olacak, hd recevier markasını mutlaka ama mutlaka panel uygun h264 gercek HD çözebilen bir cihaz edinin, Türkiyede satılan saçma sapan sadece şifre kırabilen Freak yani Ucube resim+renk üreten cihazları almayın!

300 Euro bir parayı gözden çıkarın, size senelerce keyif verecektir, rezil hd recevier denilen saçmalıklar sizi zaten 3 ay içinde çıldırtacaktır ve normalde 300 Euro pahalı derken bir bakmışsınız, 300 euro üzerinde bir parayı sacçma sapan cihazlara vermişinizdir!

2014 yaz ortalarında hd upscaling yapabilen mini seriler zaten çıkacak, exstra 150 Euro verisiniz + kalite sağlarasınız, F8500 diğer avantajı Samsung bu serilerinde F8500 ve üzeri serilerde yazılımla bire bir güncellemeyi yapacak yani panelin 2015 senesinde dahi teknoloji ile uyumu devam edecek !

Panasonic veya Japonlar bu konuda malesef oldukça kötüdür, yazılım çıkarırlar ama bir bakarsınız aradan 3 sene geçmiş, yazılımı yükleyen dahi olmaz, bir çok İnsan paneli yatak odasına veya Cocuk odasına almış unutmuş olacaktır!

Geriye tek ZT60 kalıyor, malesef fiyatıda ortada, sorunsuz panellerin tartışmasız ilk sırasında yer alır, 24-48-96 hrz + 3:2 pulldown desteği sunuyor, manası fps değeri erbat olan bir SD kanal dahi olsa veya eski Dvd diskleriniz panel ciddi bir upscaling ile resmi aktarabiliyor !

Parası malum ama çareside var, bu özellikleri şuan daha sorunsuz panele taşıyabilen AVR HD recevieler var, fiyat olarakta çok daha avantajlılar ortlama 1500 Euroya alır Oyunlarda dahil mükemmel görüntü artı hareketli sahnelerde net kaliteyi yaşarsınız!

Sayın andy1 , öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ediyorum . evet 46f8500 (LED) olarak youmladığınızı düşünüyorum umarım yanılmıyorumdur .

Açıkçası f8500 w905 'e göre sizin yorumlarınızında katkısıyla ön planda .

Tekrar teşekkür ederim .

• applev kullanıcısına yanıt
    Sevgili applev

Tabiki fikir paylaşıyoruz

benim ilk yazdığım sizin tam istediğiniz cevabı bulmanız içindi yoksa ilginin sınırı yok led f8500 sormuşsunuz soruğunuz cevapları bulun diye yazdım

f8500 kötü tv demedim ki zaten güzel tv ben sadece başka bir bakış açısı getirip dikkat çekmek istedim

benim bir arkadaşım tv yetkili servisi bir diğeri sony eurasia da müdür

iki firmayıda satış sonrası destekler konusunda tanıyorum

ben ayrıca farklı sektörde servis mühendisliği yapıyorum bir mal alırken en önemli şey satış sonrasıdır

keyif sizin ama aynı özelliklerdeki birbirine yakın tv ler olsa ben sony yada sharp tercih ederim diye fikrimi söyledim zira malum markalarla mahkemelik olsanız haklıyken bile sadece harcayacağınız yol parası 400 TL olur diğerlerini söylemiyorum

dediğim gibi ben zaten plazmacıyım

Amaç dikkatini çekmek faydalı bilgi vermek

Para sizin keyif sizin ister istediğinizi dinlersiniz ister kendi aklınıza koyduğunuzu yaparsınız

sadece tavsiye olarak

görün , izleyin , inceleyin arada kalırsanız sony yada sharp düşün dedim ben

• quote:

Sevgili applev

benim ilk yazdığım sizin tam istediğiniz cevabı bulmanız içindi yoksa ilginin sınırı yok led f8500 sormuşsunuz soruğunuz cevapları bulun diye yazdım

f8500 kötü tv demedim ki zaten güzel tv ben sadece başka bir bakış açısı getirip dikkat çekmek istedim

ben ayrıca farklı sektörde servis mühendisliği yapıyorum bir mal alırken en önemli şey satış sonrasıdır

keyif sizin ama aynı özelliklerdeki birbirine yakın tv ler olsa ben sony yada sharp tercih ederim diye fikrimi söyledim zira malum markalarla mahkemelik olsanız haklıyken bile sadece harcayacağınız yol parası 400 TL olur diğerlerini söylemiyorum

Para sizin keyif sizin ister istediğinizi dinlersiniz ister kendi aklınıza koyduğunuzu yaparsınız

sadece tavsiye olarak

Sayın emreelci , öncelikle değerli zamanınızı ayırdığınız için teşkkür etmek istiyorum . yaşadığımız dönemde en önemli şey zaman ...

Aslında bana en yakın panel plazma panellerdi , hatta bu tv olayına plazma almak üzere kalkıştım . özellkle stw60 , çünkü diğer seriler yok , var olanda bütçemi çok aşıyor .
    dolayısı ile zorunlu olarak (stw60 bir çok kusur görerek) , lede dönüş yapmak zorunda kaldım . led panelde de ilk tercihim sony oldu , ama yukarıda belirtiğim gibi , STW60 (and1 f8500 ile karşılatırılamaz diyor ) hala düşünebileceğim bir panel . yarın son kez tekno marketlere gidip bu panelleri elimdeki videolarla bir kez daha deneyeceğim . ve umarım son kararım doğru olur. Teşekkür ederim .

F8500 kesinlikle bana göre bir adım önde seridir !

Burda siz yazmadığınız için belirtmedim ama Panasonic WT60 bilemiyorum Türkiyede satılıyormu, her iki seridende kesinlikle bir adım öndedir !

İtiraz edenler olabilir, herkesin görüşüne saygı duyarım kendi görüşümdür panelin tek başına resim kalitesine bakarım, en ucuz hd recevier yani alım gücü düşük İnsanların kullandığı cihazlar ile %100 paneli denerim, sonrasında gerçek HD performans sunan cihazla bakarım !

Tavsiye ettiğim serilere bakarsanız, kullanıcıların %99 dönüşleri olumlu olmuştur size VT60 alın diyebilirim bunu herkes söyler yada STW60 veya Sony XBR serileri veya LG UHD serileri, alanların %100 dönüşlerinde mesajları belli ''muhteşem hocam teşekkür ederim '', yahu bunu 5 yaşındaki Cocukta önerebilir:)

F8500 için farklı bir detay vermek istiyorum ki aradaki fark dahada netleşsin, diyelimki evinizde ucuz vasat bir hd recevier var yada sd olsun yada hiç birşey olmasın standart analog kablo bağlantısı olsun, F8500 performansı kanal sinyal verisine göre tatmin edici düzeyde olacaktır !

Sony tercihi ypabilirsiniz evinizdeki sistem iyidir, harici cihaz seçimi net bilincli yapılmıştır alacağınız performans fazlası ile keyifli bir sürec olur!

• andy1 kullanıcısına yanıt
    Sayın andy1 , az önce yazdığım gibi , ilk tercihim Panasonic 50stw60 (plazmaydı ) , ancak görüntülerde bazı problemler gördüm ( tabii bu tekno marketlerin kaynak problemleri olabilir ) , yarın elimdeki videolarla bir kez daha test yapacağım . bu problemlerden sonra lede yönelmek zarunda kaldım ( f8500 - w905) . Ancak dediğim gibi yarın son kez gidip hepsinde ayrıntılı kendi videolarım ile test yapacağım , gerisi şansa ve Allaha kalmış .

quote:

Sevgili applev

sadece tavsiye olarak

Sayın emreelci , öncelikle değerli zamanınızı ayırdığınız için teşkkür etmek istiyorum . yaşadığımız dönemde en önemli şey zaman ...

Aslında bana en yakın panel plazma panellerdi , hatta bu tv olayına plazma almak üzere kalkıştım . özellkle stw60 , çünkü diğer seriler yok , var olanda bütçemi çok aşıyor .
    dolayısı ile zorunlu olarak (stw60 bir çok kusur görerek) , lede dönüş yapmak zorunda kaldım . led panelde de ilk tercihim sony oldu , ama yukarıda belirtiğim gibi , STW60 (and1 f8500 ile karşılatırılamaz diyor ) hala düşünebileceğim bir panel . yarın son kez tekno marketlere gidip bu panelleri elimdeki videolarla bir kez daha deneyeceğim . ve umarım son kararım doğru olur. Teşekkür ederim .

panasonic led tv yi ( hatta eski seri DT50 ve WT50 idi) geçenlerde mediamarkt ta ben çok beğenmiştim ama tabi bluray varken her panel güzel oluyor

60 serisi led ler mutlaka daha güzeldir

elinizde özellikle orta kalite video varsa tüm tvlerde deneyin karar verin

Elektronik de şans işi inşallah hangi marka olursa olsun sıkıntı yaşamaz ve uğraşmak zorunda kalmazsınız

yine bu forum da zamanında 5 yıl uzatılmış garantisi dolduktan sadece 1 ay sonra arızalanan sony yi firmanın aynı model üretim de olmadığı için fark alarak yenisi ile değiştirdiğini

korelilerinde ekranında görüntü problemi olan her cihazı garantisi devam etsin etmesin istisnasız sıvı teması var diye ücret talep edildiğini çok okuduk burda

Kolay gelsin

• quote:

Sayın andy1 , az önce yazdığım gibi , ilk tercihim Panasonic 50stw60 (plazmaydı ) , ancak görüntülerde bazı problemler gördüm ( tabii bu tekno marketlerin kaynak problemleri olabilir ) , yarın elimdeki videolarla bir kez daha test yapacağım . bu problemlerden sonra lede yönelmek zarunda kaldım ( f8500 - w905) . Ancak dediğim gibi yarın son kez gidip hepsinde ayrıntılı kendi videolarım ile test yapacağım , gerisi şansa ve Allaha kalmış .

STW60 Plazma olarak tarışmasız görüntü4renk bir adım öndedir !

Led tercihi yapacaksanız Panasonic WT60-F8500 değerlendirmesi yaparsanız sonrasında Sony W905 değerlendiremesi size daha net bilgiyi görsel olarakta verecektir !

Tekrar belirtmek isterim, WT60 eğer satılıyorsa ilk tercih olarak düşünün her iki paneldende bir adım öndedir !

• tekno marketler çok yanıltıcı oluor , belli belirsiz her paneli çok değişik gösterebiliyorlar , o kadar çok gittim ki . her 2-3 tv test ediyorum , video aynı , ama görüntü hepsinde o kadar farklı ki , sonra bir bakıyorum hepsinin ayarları saçma sapan .
    ardından ayarları düzenliyorum , sonra tekrar bakıyorum , tabii bu hem zaman kaybı , hem de zorlu bir süreç . bir çok paneli dinamik , parlaklık ve kontrasları tamamen açmışlar , sonra ağbi bak bu panelin görüntüsü doğal görüntü değil diyorlar , hey Allahım ya , kardeşim sen dinamik görüntüde herşeyi sonuna kadar açarsan doğal gör-
    üntüyü hiç bir panelde bulamazsın . işte satışı böyler yapıyorlar , ne denebilir ki . şimdiye kadar karar verememenin en büyük sebebi bu .

o halde sıralamayı şöyle yapmam nasıl olur sizce ?

1- Panasonic PLAZMA 50STW60 , 3450,00.-TL + digiturk kampanya ...
    2- Samsung LED . 46F8500 , 4000,00.-tl
    3- SONY LED 46W905 , 4400,00.-TL

Teşekkür ederim ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi applev -- 29 Kasım 2013; 15:34:53 >

tekno marketler çok yanıltıcı oluor , belli belirsiz her paneli çok değişik gösterebiliyorlar , o kadar çok gittim ki . her 2-3 tv test ediyorum , video aynı , ama görüntü hepsinde o kadar farklı ki , sonra bir bakıyorum hepsinin ayarları saçma sapan .
    ardından ayarları düzenliyorum , sonra tekrar bakıyorum , tabii bu hem zaman kaybı , hem de zorlu bir süreç . bir çok paneli dinamik , parlaklık ve kontrasları tamamen açmışlar , sonra ağbi bak bu panelin görüntüsü doğal görüntü değil diyorlar , hey Allahım ya , kardeşim sen dinamik görüntüde herşeyi sonuna kadar açarsan doğal gör-
    üntüyü hiç bir panelde bulamazsın . işte satışı böyler yapıyorlar , ne denebilir ki . şimdiye kadar karar verememenin en büyük sebebi bu .

Zaten o yuzden orta kalite sıradan video ile test et dedim

ki böylece ev ortamında normal ışık altında zaten görüntü daha güzel olacak bunda herkes hem fikirdir

tüm tv lerin "standart" ayarları birbirine yakın olduğu için aynı video da "netlik" kıyaslaması yaparsın seçim yap

zaten eve kurulunca kişisel ayarlarınla daha güzel görüntü alırsın

Sayın applev,

STW60 aldığınızda yorumunuz %90 ''süper'' dersiniz, sonuçta gecen senenin GT50 kalibrasyon dğerlerine +renk iyileştirmesi yapılmıştır + internet desteği biraz daha sorunsusz hale getirildi !

Fiyat olarak size göre ucuz bana göre pahalı Türkiye şartlarına göre birşey diyemiyorum !

Bu listeye DT60 Panasonic serisinide ekleyin en azından, Led ürünlerde kıyaslama avantajınız olur, sayenizde bir detay daha öğrendim Türkiyede WT60 serileri satılmıyor galiba?

Panasonic Türkiyeyi her yönü ile umursamadığını göstermiş her halde Distribütörlük antlaşması olmasa üründe girmeyecekler neyse kanu uzamasın, sadece belirtmek isterim çok haklılar !

Demekki Samsung ve LG olmasa Türkiyede İnsanlar 10 bin liraya 42 inc panel almaya çalışacaklar!
    Türkiye'de DT60 sitesinde var görünüyor ama hiç bir yerde yok , veya ben bulamadım . aynen öyel lg ve samsung bana göre çok önemli , yoksa 5-6 bin den aşağı panel bulamayacağız .tekrar teşekkür ederim .
    Lg ve Samsung şuanda fiytaları tüm Dünyada kıran iki firma, aslında Japonlara karşı ciddi şekilde direniyorlar sevinilecek detaysa nihayet Amerikada artık Japonlara gereken cevabı veriyorlar, şuan LG ve Samsung S9 serilerini dahi karşılayamıyor inanılmaz bir talep var, F9 serileri ise nerdeyse İnsanlar sıra bekliyor diyebiliriz !

Şimdiden fiyatları UHD panellerin 4.000 dolar seviyelerine inmeye başladı, Japonlara kalsa sanıyorum yine burunlarından kıl aldırmayan biz markayız Tabusunu satmaya devam edecekler !

Lg ve Samsung şuanda fiytaları tüm Dünyada kıran iki firma, aslında Japonlara karşı ciddi şekilde direniyorlar sevinilecek detaysa nihayet Amerikada artık Japonlara gereken cevabı veriyorlar, şuan LG ve Samsung S9 serilerini dahi karşılayamıyor inanılmaz bir talep var, F9 serileri ise nerdeyse İnsanlar sıra bekliyor diyebiliriz !

Şimdiden fiyatları UHD panellerin 4.000 dolar seviyelerine inmeye başladı, Japonlara kalsa sanıyorum yine burunlarından kıl aldırmayan biz markayız Tabusunu satmaya devam edecekler !

birde şöyle yanlış bir yargı var bana göre , samsung ve lg , problemli markalar . e problemli olmaları o kadara doğal ki , neden sorusuna gelince , çünki diğerlerine oranla o kadar çok satıyorlar ki .

bu panel alma arayışına girdiğimde , çevremdeki arkadaşara sordum , ve bu sorduğum 15-20 kişiden biri bile ne pana dedi , nede sony , evet ilginçtir hemen hemen hepsi samsung ve lg dedi , şimdi doğal olarak bu kadar çok satan panellerde arıza veya sorun ihtimalide o kadar artıyor .

Sayın applev,

Türkiyede ki sorunların kaynağına bakarsak net detayları görürüz, İnsan kaynakları sorunların en başında geliyor !

Net bir örnekle belirtmek istiyorum, sorunlu cihazın sahibi Arkadaş halen forumdadır, isterse katılabilir, Türkiyeden markayı yazmıyorum polemik olmasın, İstanbulda yaşayan Arkadaşıma ilk sorun iletiliyor ve Türkiyedeki servisin ilgilenmediği hatta sorun cihazdan kaynaklıda olsa servisin ilgisizliği artık Adamı öyle bıktırmışki pes etmiş!

Firmanın merkezini yazıyorum Hollanda/Amsterdam, Arkadaşım bana yardımcı olurmusun dediğimde işim olduğunu ve Amstredama zaten gideceğimi ve mutlaka konuyu iletirim dedim ve Türkiyedeki satılan cihazın serialini istedim hatta Arkadaş öyle canı yanmış ki resim çekmiş serialni vs herşeyi yollamış!

Firmaya gittim durumu anlattım, Türkiyede yaşanan servis sıkıntılarını anlattım ve sonuç cihazı kargo ile kendilerine yollamlarını istediler, ve yolladı 15 gün içinde sıfır yeni bir ürünü gümrük dahil ve yanında hediyesi ile sıkıntılı Arkadaşa yollamışlar !

Adam o kadar şaşırmış ki, İstanbuldaki Arkadaşıma yolladıkları hediyeyi vermek istemiş tabki kabul edecek biri değil, bu detayı anlatma sebebim iki Ülkenin İnsan kaynakları yada Müşteri hizmetlerinin tavrı, Müşteriye saygısı sonrada marka imajı!

Samsung, LG aptalmı firmalarmı Müşteri ile zıtlaşacaklar?

Servis geliyor bakıyor, belkide sokak içinde bir elektrikci kendi aklına göre birşey söylüyor ve firmaya iletiyor ve sorunlarda başlıyor, LG Samsung çokta masum değiller fakat Panasonic veya Japon servislerinde yaşanan sıkıntılara hiç bir farklarıda yok, hatta Japonlar daha sıkıntılı bir sürectir !

Forumu okuyorsunuz, rica ediyorum Uzman denilenlerin yazı usluplarına bir bakın, bu Adamların %90 firma bağlantılıdır, ve siz bu tarz usluba sahip İnsanlara her hangi bir arızada karşı karşıya kalıyorsunuz!

Herşeyin özetidir aslında yazdığım detay !

• quote:

quote:

birde şöyle yanlış bir yargı var bana göre , samsung ve lg , problemli markalar . e problemli olmaları o kadara doğal ki , neden sorusuna gelince , çünki diğerlerine oranla o kadar çok satıyorlar ki .

bu panel alma arayışına girdiğimde , çevremdeki arkadaşara sordum , ve bu sorduğum 15-20 kişiden biri bile ne pana dedi , nede sony , evet ilginçtir hemen hemen hepsi samsung ve lg dedi , şimdi doğal olarak bu kadar çok satan panellerde arıza veya sorun ihtimalide o kadar artıyor .

pana sony phill sharp x demezler çunki teknomarkete girdiklerinde sergilenen panellerin %90i samsg. lg dir
    geriye kalan %10 diğer modellerdir.
    burada reklam ve pazarlama nın çok satmalarının en büyük etkeni.. buna satış danışmanlarına verilen primleride eklemek şart.. koreliler panel başına ciddi primler ödeyerek panellerini sattırıyorlar
    çok kaliteli oldukları için çok satılmıyorlar hani..
    40f8000 serisi panel ilk cıktıgında 4 binin üstündeydi sonra 3ün altına indi sanırım
    4e alan ile 2900e alan ı yan yana koyarsan birisi sazan digeri x oluyor.. sams.da bunu yapıyor müsterisine. :)
    günah yahu..

japonların bu pazarlamayı biraz olsa örnek alması lzm
    mesela pana digiturk modullu panel veriyor ama modul ligtv üyeliğini kapsamıyor.. lig tv için dekoder alacan diyor..
    yemişim pazarlamasını ben 5-6bine hatta 10-12 bine 50 60 inç plazma alacam lig tv ye extra cihaz koyacam, modulden belgesel izleyecem, dsmart CL maçlarına ayrı modul koyacam (o da çalısırsa 2011-2012 lerde sorunluydu) çok mantıklı gelmiyor?
    hiç vermesin modulu daha iyi !!
    arçelik - vestel bile ligtv modullu veriyorken üstelik!?

sony yurt dısında xperia z veya ps hediyeli panel veriyor
    bizimkiler kurukuruya satıyor üstelik daha pahalıya..
    philips cinli AOC firmasına satıldıgından beri sapıttı ona ragmen üst segment panelleri smart hariç fena değiller..
    vs. vs. uzay gider.

neyse saygılar..

• evet öncelikle yorum yapan tüm arkadaşlara gönülden teşekkür ediyorum .

gelelim hafta sonu testlerine , evet birçok panel denedim , ki tekno marketlerin hafta sonu yoğunlukları göze alınırsa oldukça zorlu bir süreçti .

denenen paneller , görüntü kayıtları hd futbol maçı , hd aksiyon film - sd aksiyon film ...

sony 46w905(led) - samsung 46f8500 (led) - Panasonic 50stw60 (plazma) - Panasonic 50etw60(led) - lg 46la860v(led) .

hemen hemen bütün panellerde sd görüntü doyurucu değildi , w905 diğerlerine göre daha iyi bir görüntü sundu . burada stw60 yeterli görüntüyü beklenenin aksine veremedi .
    hd görüntülerde hepsi birbirine yakın görüntüler verdi , aksiyon filminde çokda farklı değillerdi .
    hd futbol maçında yine w905 daha iyi bir görüntü sundu , beklenenin haricinde stw60 yine yeterli değildi .

sıralamaya gelirsek ,

1-sony
    2-samsung
    3-panasonic led
    4-lg
    5-panasonic plazma stw60

ama henüz almış değilim ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi applev -- 1 Aralık 2013; 21:17:33 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.