Şimdi Ara

SAMSUNG 32' LS32DG802SUXUF ODYSSEY G8 (G80SD) 4K OLED KULLANICILAR KULÜBÜ [ANA KONU] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
24
Favori
6.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: camel paketindeki camel

evet hocam kavisli monitörden geçtim 2 hafta oldu gözüm alışınca geçer dedim de her seferinde dahada kötü görüyorum şişkinliğini  

Ben anlayamadım bu sorunu yaşayan sizleri. Monitör gerçekten yamuk değildir diye düşünüyorum. Gözünüzün alışmamış olması nedeniyle bir yanılsama desem, gelip bakan insanlar da yamuk görüyor diyorsunuz, hatta iade ettim diyorsunuz. Bu çok ciddi bir sorun eğer gerçekten yamuk ise.

Şunu bir netleştirelim;

1. Ekranınız fiziken gerçekten yamuk mu?
    2. Yoksa sizin bunu böyle algılıyor olmanız olası mı?

Bu konudaki cevabınızı merak ediyorum.

@aseasew ??? imiş bu sorunu yaşayan esasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Curimo -- 11 Eylül 2025; 21:4:37 >
    Asus Rog Strix x570-E Gaming Wifi Anakart---AMD Ryzen 9 3900X İşlemci---NZXT Kraken X62 Sıvı İşlemci Soğutucusu---Gigabyte RTX 3070 Eagle OC Ekran Kartı---GSkill Trident Z Neo RGB 2X16Gb 3600Mhz CL16 RAM---ADATA XPG Gammix S50 1TB PCI-E 4.0 SSD---Seagate Ironwolf Pro 4TB HDD---Creative Sound Blaster AE-7 Ses Kartı---Seasonic Focus Plus 750W 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı---Asus TUF Gaming GT501 Kasa---Razer Nommo Pro 2.1 Ses Sistemi---LG 32GK850G Gaming Monitör---Razer Blacwidow Elite Klavye---Razer Deathadder Elite Fare

• borealatis kullanıcısına yanıt
    Biosta işlemci idle power save gibi bir ayar yapınca büyük ölçüde düzeldi sorunlarım. Sanırım Ryzen 9800x3d kaynaklıymış. Dediğiniz gibi G-sync ve VRR control ayarları da kararsızlığa sebep olabiliyormuş. Şu an memnunum ama çok uzun süre araştırma yapmam gerekti. (Kablom HDMI kutudan çıkan, sertifikalı mı değil mi bilmiyorum) Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakcetinn -- 20 Eylül 2025; 0:18:6 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba
    Cok sacma olabilir soru ama monitor icin servis cagirmak zorundamiyiz? Kendimiz kursak garanti disi olur mu

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Değilsiniz. Kendiniz kurabilirsiniz, kitapçığında kurulum hakkında bilgilendirme var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Teşekkürler

Masa üstü olarak kurdum

Kokpitin ekran aparatına takmak istedim, delikler ile ilgili sorun olmadı ama kitapçıkta yazan M4 10mm vidayı bulamadım bir türlü, her yerde 20mmlik olandan var,

İnternetten sipariş verdim mecburen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iTsUp2u -- 23 Eylül 2025; 15:31:13 >

Az önce Samsung sitesinden iş ortaklığı ile 29k ya sipariş ettim.

Sipariş etmeden çok araştırdım video izledim izlediğim bütün videolarda kumandası ve smart özelliğ vardı. Sipariş ettikten sonra bir baktım bu yeni seride ne kumanda var , ne hoparlör var smart var . Bluetooth bile yok

Sabah ilk iş iptal edeceğim

Benim çalıştığım şirketten dolayı bizim indirimimiz var. Samsung'un iş ortaklarına özel mağazasından alabiliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat_lindemann -- 1 Ekim 2025; 21:1:51 >

Samsung oled g8 monitörü yeni aldım fakat aldıktan sonra ekran kartım rtx5090 ge force un g sync özelliğinin olduğunu bu monitörün ise freesync olduğunu öğrendim acaba genel olarak youtube video film ve oyun oynarken performans kaybı yaşar mıyım? örnek olarak evde 55 inç lg oled tv var youtube izlerken görüntü çok güzel fakat aynı videoyu monitör üzerinde izlediğimde kalitesinin düştüğünü gördüm yada oyun monitörlerinin hepsinde aynı kalitede mi verir? birde hdr ile ilgili dikkat etmem gereken bir ayar varmıdır? arafta kaldım acaba lg oled bir monitör mü alsam tecrübeli arkadaşlar yorum yapabilir mi?

Öncelikle hayırlı olsun. G-sync ve freesync iki de sorunsuz çalışıyor. Öncelikle, Hdr ve sdr için monitörün farklı profillerine gelecek şekilde renk ayarlarını yapman gerekiyor. Youtube dan araştırabilirsin. Hdr için Windows tarafında kalibrasyon ayarını sida yapman gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crash_35 -- 30 Kasım 2025; 19:53:6 >
  • Crash_35 kullanıcısına yanıt

merhaba teşekkür ederim ayarları nasıl yapacağım link veya video varmıdır örnek paylaşabilir misiniz yada hazır dosya

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.