Şimdi Ara

Samimi soru: İngilizce öğrenmek bu kadar zor mu? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
5
Favori
7.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Keşke bende ingilizce bilseydim arkadaş. Zamanında Süper liseler vardı, kaydımı oraya yaptırabilse idim en azından anlayabilecek kadar ingilizcem olurdu diye düşünüyorum.
    Bazen sırf WoW ve ya diğer Mmporg oyunlarını oynayabilmek oradaki topluluklar ile anlaşabilmek için İngilizce bilseydim diyorum.
    Sadece oyun için bakmamak lazım, illaki bir yerde lazım oluyor :)

    Sonra Massaka- Katliam 2'yi dinlerken "Velet" geliyor ve şunları söylüyor;

    “This is the paper, this is the pencil”
    "İngilizce RAP’inizin a..na koyayım"


    İyi forumlar dilerim.. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xImR0 -- 19 Temmuz 2020; 9:54:11 >
  • Ergenlikten sonra bir yabancı dil öğrenmek asla ergenlik öncesi kadar verimli olamaz. Hele aklı olan çocuğunu bebeklikten itibaren çok dilli yapmaya çalışır çünkü insanın dil öğrenmesi için en verimli çağıdır küçüklüğü. Ergenlikten sonrası ise kendi çabalarınız ile İngilizce'ye maruz kalmalısınız. Bayağı kalmalısınız hem de. İzlediğiniz, okuduğunuz, konuştuğunuz şeyler o dilde olmalı ve ilgilendiğiniz alanlarla da İngilizce olarak ilgilenmelisiniz. Kurs olayları falan hikaye. Temel İngilizce öğrenip bana yetsin, yurt dışına çıktığımda iletişim kurabilecek düzeye geleyim diyorsanız kursa gidebilirsiniz.
  • ARTAGON99 A kullanıcısına yanıt
    Arastiracagim ama nöroplastiteyi cope atmissiniz gibi geliyor. 46 yasinda olmanizi belirtmenizde pek ic acici bir izlenim birakmadi acikcasi. Helal olsun mu diyelim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya konuya dahil olmayayım diyorum da cidden şu ezik psikolojisine katlanmak çok zor.

    Hala ana dilinde eser isteyen topluluğa dil öğren diyolar. Yok şöyle rahat öğrenirsin yok bu tekniği kullanırsın...

    Yahu ingilizler amerikan ingilizcesini anlamıyorda mı bi çok yerde amerikan ingilizcesi ayrı diğeri ayrı dil seçeneği sunuluyor. Sizden daha mı az biliyorlar kardeşim. İki gram duruşunuz olsun, milli bakışınız olsun be kardeşim.

    Kürtler türkçe bilmiyormuydular da yıllarca ana dillerinde eğitim istediler. Müzik dinlemek istediler. Eser çevirisi istediler.
    Yani türkiyede yaşayan bi kürte lazım olan türkçeden daha mı çok lazım ingilizce bizim sokağımızdaki normal adama.

    Hiç mi tarih okumuyorsunuz hiç mi gündem takibiniz yok. Başka bir ülkenin işgali altında olan veya azınlık konumunda olan her milletin ilk talepleri dilleriyle ilgilidir. Allah o duruma düşürmesin de o zaman gelince mi anlayacaksınız dilinizi muhafaza etmenin önemini.

    Yavaş ama istikrarlı bir şekilde kültür işgalindesiniz zaten. Az açın gözünüzü ya.

    Yanlış anlaşılmasın konu yabancı dil öğrenmek olsa bunları yazmam. Tabi ki yabancı dil bilmek güzel ve kıymetli bir şeydir.
    Ama burdaki konu art niyetli. Eserlerin ana dile kazandırılmasıyla ilgili bir konu. Bu konu altında "gerek yok onun yerine ingilizce öğrenmeliyiz" söylemi mevcut. Mevzu bu. Ve bu mevzu benim gözümde diline ve kültürüne ihanet etmekle eş duruyor.

    Rica ediyorum dilinizi, kültürünüzü bu kadar küçültmeyiniz. Ana dilinizde oyun istemek en tabii hakkınız. Yabancı dil öğrenerek bu haktan vazgeçmek asıl kolaya kaçmak. Mücadeleyi bıırakmak.

    Size tavsiyem ingilizceyi çok iyi öğrenmeniz akabinde de ana dilinizde eser hakkınız için mücadele etmeniz. Çeviri yapmakta bu mücadelenin bi parçasıdır buna destek olmalısınız. Paralı veya parasız bu mücadeleye destek veren insanlar dururken burdaki art niyetli batı özentisi tiplere itimat etmemenizdir. Sadece size değil kendime de tavsiyem bu. Umarım çeviri yapabilecek seviyeye getirebilirsem yabancı dilimi firma hakları savunucu arkadaşlara rağmen çeviri yapıp ana dile oyun kazandırabilirim.

    Muhasır medeniyet seviyesine ingilizce öğrenerek değil kendi dilinize sahip çıkarak ulaşabilirsiniz. Dinlemeyin bu tarz ezik ve köle fikirleri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarmisak2 -- 20 Temmuz 2020; 0:31:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • evet günlük hayatta İngilizce bir iki kişi de olsa etrafında yoksa,, çok zor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine bir insanların hayatlarını kendisinin ki gibi sanan ailesi ile yaşayan üniversitelinin gidin ingilizce öğrenin konusu blok + ban
  • Şu vakit yoktu diyenlere öyle bir vakit yaratırız ki dert etmesinler. DH'de geçireceğiniz yarım saat ile birkaç ayda güzel aşama kaydedersiniz. Ama öğrenmeye hevesi olmayanın bahaneleri hep aynı. Ne durumlardaki insanların öğrenmeye vakit ayırdığını gördüm. Yeter ki gönlünüz olsun.

    Bir özlü söz bırakalım:
    Be stronger than your strongest excuse.

    Not: İngilizce öğretmeniyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crimson Knight -- 19 Temmuz 2020; 16:17:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimse işine yaramayacak ise İngilizce öğrenmek zorunda değil. İngilizler bile İngilizceyi sizin gibi "mankurtların" savunduğu kadar savunmuyor. 400 lira para veriyor ise o insanın oyunu kendi dilinde görmek istemesi en doğal hakkı. İngilizce biliyorsunuz diye de kendinizi çok üstün görmeyin: gayet basit ve öğrenebilinecek bir dil.
  • Bunun çok basit bir deneyi var zaten. Uzun süre yurt dışında yaşamış ve bulunduğu bölgenin diline hakim birisi ülkeye döndükten sonra bazı kelimelerin Türkçe karşılığını bile unutuyor. Beyin dediğimiz şey sürekli gelişen, öğrenen ve uyum sağlayan bir yapıda. Dile ne kadar hakimseniz beyniniz zaten bu süreyi oldukça kısaltacak ve "cat" "cat" olarak algılanacak. Tamamen öğrenme ve gelişmeyle alakalı. Üstteki üyenin imkansız dediği, sadece süreyi kısalttığı için fark edemiyorsunuz dediği durum doğru olsaydı zaten ana dilini kullanman gerektiğinde unutma, afallama durumu yaşanmazdı. Beynin anatomik yapısına, esnekliğine, uyum sağlama, adapte olma yeteneğine ters zaten bunun aksini iddia etmek. Bu sadece dil konusuyla da alakalı bir şey değil.
  • RxCan kullanıcısına yanıt
    46 yasindayim diyen adama bir sey kanitlama ihtiyaci duymuyorum. Yazdiklarimin cogunu silmistim gonder butonuna basmadan once.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ARTAGON99

    madem samimi şekilde sordun aynı samimiyetle bende sana şunu sorayım. benim kendi ana dilimle oyun oynamak istemem neden seni rahatsız ediyor. Ben kendi anadilimle oyun oynamak istiyorum. ingilizceyi ne kadar sular seller gibi bilirsen bil kendi anadilin gibi olmaz. mesela ''cat'' kelimesini okuduğunda beynin onu ''kedi'' olarak translate eder ondan sonra kedi imgesine ulaşır beynin. ama kedi kelimesini okuduğunda direk kedi imgesine ulaşır beynin. yani anlayacağın hiç bir dil ana dilin gibi olmaz. şu işi artık ''ingilizce öğrenmek istemeyen embesiller'' moduna sokmayın. Bende ingilizce biliyorum en azından oyun oynayacak kadar ama ben kendi ana dilimde oyun oynamak istiyorum bunu anlamak sizin için çok mu zor !??
    Firmalar kendi dilleri olmayan bir dil için çeviri paketi yayınlamak zorunda değil. Ülkede kaç kişinin oyunu alacağı / aldığı belli. Adamlar sana "O zaman git kendi oyununu yap o Türkçe olsun" dediği zaman verebileceğin hiçbir cevap yok. Bu adamlar topu topu 5000 satın alacak adam için (muhtemelen iyimser düşünüyorum) 50000 kişiden aşağı satış olmaz ise kâr etmeyecek olan ekstra bir külfete girmek zorunda değiller.

    Cat kelimesini okuduğunda kafanda "kedi" olarak translate edip sonra kedi imgesine beyninin ulaşması zaten dili kendine ait yapamayışının bir işareti. Başaramamışsın kardeşim. Daha çok pratik yapmalısın. Daha çok iletişim kurmalısın. Konuşmalısın. Okumalısın. İzlemelisin. Maruz kalmalısın. "Ana dilim" dediğin dili hiç konuşmasaydın ana dilin olur muydu?

    Ben ortaokuldan beri İngilizce'ye maruz kaldım. O zamanlar "Türkçe oyun" diye bir şey yoktu. Her oyun İngilizceydi. Afedersin söke söke öğrenmek zorundaydın. Gidip "Ya ben bu oyunu oynamam bu benim ana dilimde değil eğeğeğeğ" yapmak yerine açtım sözlüğü oturdum kelimeleri öğrendim. İnternet geldi mail arkadaşlarım oldu. İnternetler iyileşti sesli sohbet ettim insanlarla. Böyle böyle öğrendik bir şekilde.

    Şu anda bana cat is walking on the sidewalk dediğinde ben onu ana dilime çevirmeden kedinin kaldırımda yürüdüğünü anlıyorum. Ben yapabiliyorsam sen de yapabilirsin ama sen çoktan pes etmişsin, yapamayacağını kabullenmişsin, üstüne üstlük herkesi de kendin gibi zannediyorsun. Umarım mesajım gözünü açman adına faydalı olmuştur.




  • Cenabu Allahumun kulu Hitokiri bilmem ne elin fransuz tohumu istediği oyun fransızca oynayacakta Habu ülkede gelecen sende Türkçe oyun oynamak isteyenlere bu soruyu soracan Hiç dil seçeneği açıp baktun mi yaşini başının bilmiyorum gelmişsin lagara luagra yapıyosun Hiç düşündün mi bu kadar insan yaşları kaç başları kaç. aile kurmuş mu kaça kadar çalışır parası varmı zamanı var mı ? Götten bok çıkar gibi düşünce sıçıyosunuz amk . Az düşünün la azz bakun sağunuza solunuza Language aç opyunlarda bak bakalım kaç dil var orda ????
  • ingilizceyi geçtimte diğer onca anadil ekliyorlar oyuna. niye kendi dilimle oynamak istemiyim oyunları?
  • Eline İngilizce Sözlük alıp baştan sona kelime ezberlemeye çalışırdık,
    O zamanlar Resident evil'i ingilizceye moonstar sözlük programıyla çevirirdik.
    şimdi gooogle'a girip ingilizce kelime anlamını ögrenmeye üşenen nesiller ingilizce oyunu oynayamıyor...
  • Bizim zamanımızda üniversitede bile doğru düzgün ingilizce eğitimi yoktu. kurslara falan gidilirdi.
    Şimdi youtube'da her şey elinizin altında, öğrenin bi zahmet.

    Ben "it's a pencil" seviyesindeki ingilizcemi 40 yaşından sonra geliştirdim, üstüne bir de almancaya başladım.
    Youtube bedava kaynak dolu.
    Mp3 olarak indir, tak kulağına, iş yaparken veya otobüste falan saatlerce repeat etsin. Zaten gerizekalı değilsen aynı ses kaydını günde 10 kere dinleyince illa ki anlıyorsun.

    Herkes bin tane bahane üretmiş. Kiminin zamanı yokmuş, kimi ekmek parası peşindeymiş, kimi Milli mesele haline getirmiş olayı.

    "Gavurun" oyununu oynamayıverin o zaman.
  • Günde 2 saat uğraşarak hangi kaynak size İngilizce öğretiyor? Kaynağınızı paylaşın, herkes öğrensin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zapdos93

    Günde 2 saat uğraşarak hangi kaynak size İngilizce öğretiyor? Kaynağınızı paylaşın, herkes öğrensin.
    https://forum.donanimhaber.com/turkce-yamalara-ihtiyaciniz-kalmayabilir-bu-program-sayesinde--144599326
  • Dh mod on
    İngilizce öğreniceğime translation oynarım daha iyi
    Mod off

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler maalesef ingilizce bilsenizde, bilmesenizde içinizdeki o zinciri kıramıyorsunuz.

    ister berkeley de oku ister mardinde. o yolun kesiştiği nokta aynı. hasetlik, çekememezlik, üstten bakma. kısaca eşşeklik baki kalıyor.

    ha altın, ha naylon poşet farketmez. o semeri taşımaya mahkumsunuz
  • ben 1 kur kursa gitmiştim sonra rusyaya gittim orada öğrendim ingilizceyi. Ama şu bir gerçek pratik yapmayınca unutuyorsun.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.