Şimdi Ara

Samimi soru: İngilizce öğrenmek bu kadar zor mu? (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
5
Favori
7.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mechatengu kullanıcısına yanıt
    Ne alaka ya kaç tane Ceo biliyorum İngilizce bilmeyen birşey oldumu Tercümen tutturuyorlar akla bak İngilizce bilmeyen vasıfsızmış gereksizmiş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mechatengu kullanıcısına yanıt
    İyi misin?
    Ben sana insanlarının isteklerine karışmaman gerektiğini anlatıyorum. Sen hala haksız, yersiz suçlamalar yapmanın peşindesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 20 Temmuz 2020; 17:27:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aykut291

    Ne alaka ya kaç tane Ceo biliyorum İngilizce bilmeyen birşey oldumu Tercümen tutturuyorlar akla bak İngilizce bilmeyen vasıfsızmış gereksizmiş
    Adamın bu taraklarda bezi yoktur. Sadece ve sadece o işi öğrenmiştir. İyi de öğrenmiştir bir şey diyemem.

    Ya da mesela bir adam vardır sahil kasabasında balıkçılık yapıyordur gayet mütevazi bir hayatı vardır. Elde ettikleri ile yetinmeyi biliyordur sonsuza kadar saygı duyarım.

    Ama bilmem kaç senedir internette takılıp oyun dizi film müzik gibi yabancı ve coğunlukla anglo-sakson kaynaklı içerikleri tüketip hala ingilizce bilmeyen adamın 15 senedir Almanya'da yaşayıp tek kelime Almanca öğrenmemiş belgesellere konu olacak bir Türk'ten zerre farkı yoktur.

    Bunu talep eden insanın bir yerde şunun farkına varması lazım. Bu ingilizce olmadan olmuyor. Ben böyle şeyler talep ediyorsam ingilizce öğrenecem başka çıkar yolu yok demesi lazım.

    Biri de yazmış İspanyol'a Rus'a var bana neden yok diye. Senin ülken İspanya Rusya değil. Senin insan yerine konma oranın o ülkenin vatandaşları ile bir değil. Eğer böyle şeyler talep ediyorsan senin ingilizceye olan gereksinimin bir İspanyolun gereksniminden 3-4 kat fazla. Bunu kabul etmekten başka bir çaremiz yok.




  • mechatengu kullanıcısına yanıt
    O halde empati yapalım samimi bir şekilde bizde onları insan yerine koymayalım tr dil eklememeleri için nedenleri cidden buysa dil öğrenince sorun kalkıyorsa dünyanın en zor dillerinden birisi olan Çince eklemesinler Çinliler İngilizce öğrensin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: grihokkabaz

    Geldi yine Türkçe düşmanları
    Kardeşim ben bu oyuna para veriyorsam o adam benim dilimi ekleyecek eklemiyorsa çevirenede karışmayacak
    İngilizce öğrenmiyorum sanane sana ne oluyor ??
    Genelde çevirene karışmıyorlar zaten , ama şuna karışabilirler bu durumu çıkardıkları oyun üzerinden gelir elde edecek topluluklara.
    Bu da hak vereceksiniz ki en doğal hakkı.Gerekirse firma ile görüşülüp yaptıkları iş için onlardan bir ödeme istemeleri daha mantıklı.Firmada alıp bunu ufak bir patch ile kullanıcılarına sunabilir.Herşey gayet adaletli olur.

    Firmaların oyunları dünyada belkide hemen hemen her ülkede satılıyor.Her ülke için dil çevirisi mümkün değil.En mantıklı yolda yukarıda belirttiğim yol diye düşünüyorum.




  • mechatengu kullanıcısına yanıt
    Dikkat etmiyorsun galiba. İnsanlar istedikleri şekilde oynayabilir, yaşabilir. Sen ise bilmeyenler pislik içinde (aslında öyle yazmadın.) boğulsun, gereksiz, vasıfsız, diyorsun. Bilirkişi misin de değerlendirme yapıyorsun? Benim gibi olmayanlar yaşamasın, onlar kötüdür anlayışını taşıyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 20 Temmuz 2020; 17:46:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arman09

    O halde empati yapalım samimi bir şekilde bizde onları insan yerine koymayalım tr dil eklememeleri için nedenleri cidden buysa dil öğrenince sorun kalkıyorsa dünyanın en zor dillerinden birisi olan Çince eklemesinler Çinliler İngilizce öğrensin
    Sen kimsin ki onları insan yerine koymuyorsun? Sen onları insan yerine koymasan onların haberi bile olmaz. Sen derken TC vatandaşı yani kişisel olarak değil.

    Söyle mesela Talewords'e ingilizleri insan yerine koymasın o zaman. Bir sonraki MB'yi sadece Türkçe çıkarsın.

    Yaptığın bir AAA oyununu Çince yapmadığın zaman dünya pazarının %30'unu kaybetmiş oluyorsun.
    Türkçe yapmadığındaa zaman %0.1'ini kaybetmiş oluyorsun. Çeviri için harcanılan para Türkiye'deki satışlardan gelen parayı karşılamıyorsa neden Türkçe yapsın adam?

    Ben AAA oyun yapan firmanın CEO'su olsam Çince yaparım ama Türkçe yapmam mesela. Çinceye geldi mi basarım parayı çevirisini çıkarırım. Tr ye geldi mi bana ne öğrensinler derim. İnsan yerine koymamaktan kastım bu.

    En güzel örneklerden biri CA mesela. Rome 2'yi TR dil desteğiyle çıkardılar sanırım. Ama ondan sonraki TW oyunlarına TR dil desteği koymadılar mesela. Zarar etmiş olacaklar ki koymadılar.

    Zaten yaptığı yatırımın karşılığını alabileceklerine inanan firmalar dublajına kadar hatta Tr'de ofisine serverina kadar Türkçe desteği koyuyor oyunlarına. Riot Games.




  • mechatengu kullanıcısına yanıt
    Valla kardeş bu yazdığın son yorumla önceki yazdıkların birbirne zıt ve çelişkili.Sony Türkçe yaptı Oyunları EA Konami Pes le Fifayı Türkçe yaptı bu iş Ticaret insan yerine koymakla pek bir alakası yok.Öyle olsa Netflixde insan yerine koymazdı heralde.Burdaki insanların bende dahil bütün Oyunlarda Türkçe dil istemesi ama bizim sosyel medya camiyasında bu sıralar çok görüyorum bu muhabbeti " Git İnglizce öğren" İnsanlar öğrenir ögrenmez herkesin kendi bileceği işdir.Sen kalkmışsın İngilizce bilmeyeni aşşalamassın bu devirde ingilizce bilmeyen vasıfsız ve gereksiz adamdır demişin.Bütün Dünyadaki vasıflı insanların İngizlizce bildiğini zannetmiyorum ben.Biz istiyoruski firmalar sesimizi duysun artık siz destek olmayın ama kalkıpta köstekte olmayın.Bu yazdığınız yorumlar çok iğneleyici ve aşşalıyıcı yorumlar.Dünyanın hiçbir Ülkesinde yoktur bence Bir Fransız kalkıpta Fransıza git İnglizce öğren desin bu kapris bu ego bu kibir nereden geliyor gerçekten hiç anlam veremiyorum ben.Herkesin yeteneği kişliği farklıdır kiminin beyni sadece sayısal işlere çalışır kiminin sanata resime kalkıpta kiminin iletişim yeteneği iyidir.Dilde bunlara dahildir.Benim arkadaşım çok iyi ingilizce biliyor ama başka yönleri eksik mesela iş disiplini zaman yönetimi Sadece ingilizce bilmek yetmez yani ingilizce bilmek bir artıdır ama zaman hız disiplin yoksa İngilizce degil istersen 30 Tane dil bil bir halta yaramaz.Bu yüzden hiç iş tercübesi yok bulduğu biyerdende en fazla 2 Ay çalışabildiği çünkü bildiği yetenek sadece İngilizce ve gitar çalmak ve evde oturup Oyun oynamak vede dizi filim seyretmek sadece o başka hiçbirşey yok bu arkadaşım birçok insandan daha vasıfsız ve gereksiz.Ortaya arttığın iddea senin kendi düşüncen ama doğrumu kesinlikle değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • mechatengu kullanıcısına yanıt
    Rome 2 tr çıktı şuan three kingdoms oynuyorum oda Türkçe yani artık hepsi Türkçe biraz araştırsaydın keşke çini hafife almamak mantıklı bir çokk büyük oyun firması bu adamlardan medet umuyor resmen nüfus kalabalık fakat rusya ve çin kadar korsana hizmet eden kaç ülke var acaba yine de koyuyorlar dillerini bir de bu açıdan bak ben hiç kimseysem o zaman satmasın bu pazarda millet vpnle alsın oyununu hani diyorsun ya alma o zaman oyunu diye baybilirkişi işimiz var sizin gibilerle

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mechatengu kullanıcısına yanıt
    Sana mı soracağım ne alıp ne almayacağımı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • EmreDFace kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz yol mantıklı ancak zamanında technogame GTA 5 yaması için görüştüğünde olumsuz cevap almıştı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk milletinin dili Türkçedir. Türk dili dünyada en güzel, en zengin ve en kolay olabilecek bir dildir. Onun için her Türk, dilini çok sever ve onu yükseltmek için çalışır… Türk dili, Türk milleti için kutsal bir hazinedir. Çünkü Türk milleti geçirdiği sayısız felaketler içinde ahlâkının, geleneklerinin, hatıralarının, çıkarlarının, kısaca bugün kendi milliyetini yapan her şeyin dili sayesinde korunduğunu görüyor. Türk dili, Türk milletinin kalbidir, zihnidir."

    Mustafa Kemal Atatürk
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aykut291

    Valla kardeş bu yazdığın son yorumla önceki yazdıkların birbirne zıt ve çelişkili.Sony Türkçe yaptı Oyunları EA Konami Pes le Fifayı Türkçe yaptı bu iş Ticaret insan yerine koymakla pek bir alakası yok.Öyle olsa Netflixde insan yerine koymazdı heralde.Burdaki insanların bende dahil bütün Oyunlarda Türkçe dil istemesi ama bizim sosyel medya camiyasında bu sıralar çok görüyorum bu muhabbeti " Git İnglizce öğren" İnsanlar öğrenir ögrenmez herkesin kendi bileceği işdir.Sen kalkmışsın İngilizce bilmeyeni aşşalamassın bu devirde ingilizce bilmeyen vasıfsız ve gereksiz adamdır demişin.Bütün Dünyadaki vasıflı insanların İngizlizce bildiğini zannetmiyorum ben.Biz istiyoruski firmalar sesimizi duysun artık siz destek olmayın ama kalkıpta köstekte olmayın.Bu yazdığınız yorumlar çok iğneleyici ve aşşalıyıcı yorumlar.Dünyanın hiçbir Ülkesinde yoktur bence Bir Fransız kalkıpta Fransıza git İnglizce öğren desin bu kapris bu ego bu kibir nereden geliyor gerçekten hiç anlam veremiyorum ben.Herkesin yeteneği kişliği farklıdır kiminin beyni sadece sayısal işlere çalışır kiminin sanata resime kalkıpta kiminin iletişim yeteneği iyidir.Dilde bunlara dahildir.Benim arkadaşım çok iyi ingilizce biliyor ama başka yönleri eksik mesela iş disiplini zaman yönetimi Sadece ingilizce bilmek yetmez yani ingilizce bilmek bir artıdır ama zaman hız disiplin yoksa İngilizce degil istersen 30 Tane dil bil bir halta yaramaz.Bu yüzden hiç iş tercübesi yok bulduğu biyerdende en fazla 2 Ay çalışabildiği çünkü bildiği yetenek sadece İngilizce ve gitar çalmak ve evde oturup Oyun oynamak vede dizi filim seyretmek sadece o başka hiçbirşey yok bu arkadaşım birçok insandan daha vasıfsız ve gereksiz.Ortaya arttığın iddea senin kendi düşüncen ama doğrumu kesinlikle değil.
    İnsan yerine konmaktan kastım para zaten. Satın alma gücü vb...

    Yaptığı yatırımın karşılığını alabileceklerine inanan firmalar TR içerik koyuyor. Netflix Riot games TR içerik yaptı diye senin bunu diğer firmalardan talep etme hakkın yok. Çünkü her iş modelinde senin sesin diye bir şey yok. Yani daha doğrusu talep etme hakkın tabi ki var. Ama adamların bunu yapmak gibi bir zorunluluğu yok.

    Medieval TW 3 çıktı diyelim. Tr dil seceneği yok. Ben şimdi Sega'ya ya da CA'ya mail atsam TR dil seceneği koyun ana dilde oynamak hakkımız vb.. diye. Adamlar da "Zamanında Rome 2'ye koyduk kurtarmadı o yüzden bakın dalganıza" dese ne diyebilirim adamlara?

    Talewords'un satış pazarlama departmanında işe başladın diyelim. Somali'den 500 tane mail geldi. Mount and Blade'i bizim dile çevirin diye. Fizibilitesini yaptın baktın kurtarmıyor. Ne yapacaksın? Çevirecek misin oyunu adamların yerli dillerine? sırf adamların ana dilinde oynama hakkı falan diye...

    İngilizce bilmeyen adam vasıfsızdır demedim. Benim söylediklerimden bunu anlaman bile aslında daha Türkçe'ye bile o kadar hakim olmadığını gösterir.

    5-6 yıldır bu içerikleri talep edip de hala İngilizce bilmeyen adam vasıfsızdır. Söylediğim bu.

    Bu söylediğim bir Tükiye şartları için %100 geçerli ise Fransa için %30 geçerlidir. Dünyadaki toplam içeriğin yüzde kaçının Türkçe karşılığı var kaçının Fransızca karşılığı var? Bakılması gereken şey bu. Fransız olsaydık belki böyle bir cümle kurmazdım ama değiliz.

    Bak yine tekrar ediyorum :
    "5-6 yıldır bu içerikleri talep edip de hala İngilizce bilmeyen adam vasıfsızdır."
    Demek:
    "İngilizce bilen adam vasıflıdır."
    da demek değildir.

    Bence Türkçeyi bi hallet önce. Türkçe senin ana dilin bile olamamış daha.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: grihokkabaz

    Sana mı soracağım ne alıp ne almayacağımı
    Al peki. Ama işte böyle ağlarsın sonra.
  • mechatengu kullanıcısına yanıt
    Evet söylediğinde haklı olabilirsin ama mesajlarını silip veya düzenlemediysen

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arman09

    Rome 2 tr çıktı şuan three kingdoms oynuyorum oda Türkçe yani artık hepsi Türkçe biraz araştırsaydın keşke çini hafife almamak mantıklı bir çokk büyük oyun firması bu adamlardan medet umuyor resmen nüfus kalabalık fakat rusya ve çin kadar korsana hizmet eden kaç ülke var acaba yine de koyuyorlar dillerini bir de bu açıdan bak ben hiç kimseysem o zaman satmasın bu pazarda millet vpnle alsın oyununu hani diyorsun ya alma o zaman oyunu diye baybilirkişi işimiz var sizin gibilerle
    Yanılmıyorsam Shogun 2 de yoktu TR. Onda görmeyince bunlar da bıraktı zannettim demek ki yanılmışım. Teşekkür ederim düzelttiğin için.

    Adamın TR dil desteği çıkarmaması korsana olan tepki değil. Bunlar Greenpeace mi tepki koysun trip atsın. Bunlar kar amaçlı şirket işi gücü bırakıp sana tepki mi koyacak adam? Adam tepki için yapmaz para için yapar. Tamamen karına bakar yani.

    Tepki olsa zaten senin dediğin gibi Rusya'ya Çin'e yapardı adam tepkisini. Rusyada Çin'de 20 adamdan 1 tanesi oyunu satın alsa 19'u korsan kullansa adam için yine karlı. Nufus fazla çünkü.

    Norveç de mesela korsan azdır diye tahmin ediyorum. Ama firmalar onlara da dil desteği vermiyor. satın alma güçleri yüksek olmasına rağmen nufus az orada da kurtarmıyor.

    Ama ben Norveç'de insanların buraya benzer bir forumda saçma sapan "ana dilde oyun oynamak istiyoz tepkimizi ortaya koyalım vay efendim bana satıyosan benim dilimde yapacan" diye ağladıklarını sanmıyorum.

    niye çünkü bu yüzden işte.


    "A 2016 Study placed Norway as the fourth best country in the world in terms of the English speaking proficiency of the general population, behind only Netherlands, Denmark and Sweden. In other words, English is very widely spoken there, and fluently spoken as well, much more so than in Southern Europe for example."
    https://howwidelyspoken.com/how-widely-spoken-english-norway/



    İstiyorsanız yazın kültür bakanlığına eğer oyunda Tükrçe dil desteği yoksa Türkiye'de satışı yasaklansın diye. Diyelim ki başardınız. Koymayan adam yine koymaz bir şey değişmez. "Koymuyom lan türkçe bokunuzda boğulun der." Türkiye'de yaşayıp da her ingilzce oyunu oynayabilecek seviyede ingilizce bilenleri de o boğulduğunuz yere çekmekten başka hiçbir işe yaramaz yani.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aykut291

    Evet söylediğinde haklı olabilirsin ama mesajlarını silip veya düzenlemediysen
    Mesajı ben silmedim. Muhtemelen YeşilOk şikayet etmiştir.

    SS aldım falan diyordu iste ondan versin bir daha oku.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.