Şimdi Ara

Sakarya Üniversitesi Öğrenci Bilgi Platformu (229. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.365
Cevap
53
Favori
297.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 227228229230231
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
     Sakarya Üniversitesi Öğrenci Bilgi Platformu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zendagi Migzara -- 26 Ocak 2014; 20:15:47 >
  • Arkadaşında belirttiği gibi MUAFİYETLE alakalı sorunu bize gelen sorulardan öğrendik ve Öğrenci İşleri ile görüşerek sorunun cevabını haber haline getirdik.
    http://www.saukampus.com/ingilizce-muafiyet-sinavina-giren-ogrencilerin-not-hesaplamasi-nasil-yapilir.html sayfasından detaylı bilgi alabilirsiniz.

Dönemsel ortalamaların sisteme düşmemiş olma ihtimali var. Çünkü SABİS'de henüz Bütünleme olayı olduğu için bunların Son Haline getirilip sisteme ve dolayısıyla AKTS Transkipte yanşımamış olması muhtemel.

Bölüm Öğrenci İşlerini telefon ile arayıp bir sorun dilerseniz. Daha net cevap alırsınız çünkü onlar görüyorlar sistemi.

• Hazır ingilizce dersinden bahsetmişken sorumu sorayım.

Geçen sene hazırlık okudum ve 70'i aşıp intro dersi aldım bu dönem. Fakat hem intro dersi alıp hemde ingilizce dersi alanlar varmış. Bu da ortalamaya + olarak bi etkisi oluyor. Nasıl oluyor böyle bir durum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shift41

Hazır ingilizce dersinden bahsetmişken sorumu sorayım.

Geçen sene hazırlık okudum ve 70'i aşıp intro dersi aldım bu dönem. Fakat hem intro dersi alıp hemde ingilizce dersi alanlar varmış. Bu da ortalamaya + olarak bi etkisi oluyor. Nasıl oluyor böyle bir durum?

Sabis'de bu yıl ben de seçebiliyordum intro alıp muaf olmama rağmen. Ben seçecektim ama alttan ders vardı kredi yetmedi.
  • Bildiğim kadarıyla, Intro dersi alan ingilizce seçemiyor. Sistemde seçseniz bile mezuniyette AKTS hesabı yapılırken siliniyor. Gerçi her bölüm sekreteri farklı cevap veriyor. En iyisi bölüm sekreterine ya da bölümde yetkili bir hocaya sormak
  • Arkadaşlar bi arkadaşım fizik bütünden 88 aldığı halde ff gözüküyormuş hala,büt notları direk final yerine geçmiyor muydu?

Bir de şimdi büte kaldığı halde AA ile mi geçecek,harf notları da aynı mı oluyor?
  • 1.sınıfım ve ortalamam 1.73, bir dersten kaldım,seneye 1.dönem yine 1.sınıfın 1.dönem derslerini mi göreceğim? yoksa 2.sınıfın 1.dönem dersleri + kaldığım dersi mi göreceğim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arki54 -- 27 Ocak 2014; 22:20:14 >
  • arki54 kullanıcısına yanıt
    2.sınıfın birinci dönem dersleri + 1.dönemden kalan derslerin
  • BÜT notları sisteme NOT olarak düşer ama HARF olarak düşmesi zaman alacaktır. 87 aldı ise birkaç gün içerisinde FF notu gider.
    Genel ortalamaya bakılır. Dönem içinde ortalama AA'ya denk geliyorsa o zaman AA gelir, CC ye denk geliyorsa CC gelir.

2. sınıfın ilk döneminde 2. sınıfın derslerini alacaksın. Artı olarak kaldığın veya yükseltmeye almak istediğin dersleri alırsın. Tabi, 30 AKTS + 10 AKTS veya 30 AKTS + 2 Ders kuralına uymak şartıyla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinnerxx

BÜT notları sisteme NOT olarak düşer ama HARF olarak düşmesi zaman alacaktır. 87 aldı ise birkaç gün içerisinde FF notu gider.
    Genel ortalamaya bakılır. Dönem içinde ortalama AA'ya denk geliyorsa o zaman AA gelir, CC ye denk geliyorsa CC gelir.

2. sınıfın ilk döneminde 2. sınıfın derslerini alacaksın. Artı olarak kaldığın veya yükseltmeye almak istediğin dersleri alırsın. Tabi, 30 AKTS + 10 AKTS veya 30 AKTS + 2 Ders kuralına uymak şartıyla.

Yani şimdi 100 alsa bile eğer genel ortalaması cc ise büt dersleri cc mi oluyor,doğru mu anlamışım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matt Jeevas -- 28 Ocak 2014; 1:14:10 >
  • Arkadaşlar bizde harç yatırma tarihi ney bilen var mı ?
  • Huseyinn31 H kullanıcısına yanıt
    akademik takvimde yazar. oraya bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: gebzeinonu

akademik takvimde yazar. oraya bak

Baktım dostum derse yazılma tarihi 10-11-12 şubat diyor harçları da bu tarihte mi yatırıyorduk diye şüpheye düştüm onun için
  • Bütünlemeden 100 aldı diyelim. Ortalama 65 olsun varsayalım.Final sonunda 65 alan DD aldı ise DD alır, AA aldı ise AA alır. Yani Finalde geçen ile Bütünlemede geçen aynı ortalamadan Harf Notu alır.

Harç Yatırma Tarihleri açıklanmadsı. Ancak 11 - 12 - 13 Şubatta ders kayıtları olacak. Genelde 1 hafta öncesinden başlar. Yani 3 Şubat gibi ödemelşer başlayacaktır. Bütünlemeler bitsin bununla alakalı haber gelir. Siteden de bu konuda bilgi vereceğiz.
  • 2 yıldır saüde okuyorum, bu sabiste neden sınıf ortalaması yazmıyor? diğer üniversitelerin çoğunda sınıf ortalaması yazıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinnerxx

Bütünlemeden 100 aldı diyelim. Ortalama 65 olsun varsayalım.Final sonunda 65 alan DD aldı ise DD alır, AA aldı ise AA alır. Yani Finalde geçen ile Bütünlemede geçen aynı ortalamadan Harf Notu alır.

Harç Yatırma Tarihleri açıklanmadsı. Ancak 11 - 12 - 13 Şubatta ders kayıtları olacak. Genelde 1 hafta öncesinden başlar. Yani 3 Şubat gibi ödemelşer başlayacaktır. Bütünlemeler bitsin bununla alakalı haber gelir. Siteden de bu konuda bilgi vereceğiz.

Hocam sen elektrik-elektronik gibisinden bi ogretmenlik mi okuyordun ? Sanirim gold ta veya baska bir teknoloji magazasinda calisiyordun dogru mudur ? Bir gun eleman ilani icin kafeterya da oturmustuk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ivenrec

2 yıldır saüde okuyorum, bu sabiste neden sınıf ortalaması yazmıyor? diğer üniversitelerin çoğunda sınıf ortalaması yazıyor?

Öğretmenlerin ekranında yazıyor ancak bizde yazmıyor. Diğer üniversiteler dediğin gibiyse bu konuda istekte bulunulabilir.
  • Doğrudur hocam. Görüşmüş olabiliriz. Bimeks'de çalışıyorum.

Not Ortalamasının Öğrenciye de görünmesi iyi olacaktır.
  • 41 akts olursa aldığım dersler 1 akts için alamıyorum bir dersi diye dilekçe yazsam o dersi alabilir miyim? İlk dönem 38 akts kaldım, sorun yoktu ama 41 akts almam lazım 2. dönem.
  • 30 + 10 veya 30 akts + 2ders alabilirsin
  • 
Sayfa: önceki 227228229230231
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.