Şimdi Ara

Sakal Üzerine...(Atatürk'ün Bir Anısı)......................

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Atatürk Amasya ziyaretinde.Vali konağında yörenin ileri gelenleri ile sohbette. Bir ara tam karşısında oturan birine takılır gözleri. Yaşı ellinin üzerinde bu adam beline kadar inen sakalıyla Atatürk'ün dikkatini çeker. Ata, yanındaki valinin kulağına eğilip sorar;
    - Kimdir bu?
    Vali yanıt verir;
    - Efendim kendisi Şıh'tır. Yörede çok hatırlısı vardır.
    Atatürk Şıh'ı yanına çağırır ve;
    - Bak baba, imanın ölçüsü sakalın boyunda değildir. Şunu rica etsem de en azından Peygamber efendimizinki gibi kısaltsan der ve eliyle de boyunaltı hizasını gösterir.
    Şıh;
    - Emrin olur Paşam diyerek yerine çekilir.
    Aradan zaman geçer, bir akşam Atatürk Amasya'daki Şıh'ı hatırlar ve Vali'yi telefonla arayıp durumu sorar. Vali nasıl söyleyeceğini bilememekle birlikte, Şıh'ın sakal boyunda en küçük bir kısalma bile olmadığını aksine kimselere el sürdürmediğini anlatır. Atatürk telefonu kapatır, kağıdı kalemi eline alır ve az sonra Nazırını çağırıp, yazdığı yazıyı Amasya Valiliği'ne tebliğ etmesini ister. Ertesi gün Amasya'dan bir haber gelir ki Şıh Efendi Ata'yı görmek üzere Ankara'ya yola çıkmış...
    Şıh gelir, Ata'nın karşısına çıkar. Sakal tamamen kesilmiş, sinekkaydı bir tıraş olunmuş, saçlar kısaltılmış, kılık kıyafet baştan sona değiştirilmiş, bambaşka bir görünüme bürünülmüştür. Atatürk'ün mesai arkadaşları bu değişimi anlayamaz ve Ata'ya sorarlar;
    - Aman Paşam, o Şıh ki sakalına el dahi sürdürmezdi, siz ne ettiniz de kökünden kesmesini sağladınız?
    Ata gülümser, sonra da yanındakilere dönüp;
    - Dün akşam Amasya Valiliği'ne bir yazı gönderdim ve Şıh'ı Afyon'a vali atadığımı bildirdim der.
    Ardından da yeni bir yazı hazırlayıp Nazırına bu yazıyı da Şıh'a vermesini söyler. Yazıda şöyle yazmaktadır;
    - İnancın ölçüsünün sakalda olmadığını anladığına sevindim. Valilik meselene gelince, bugün koltuk uğruna kırk yıllık sakalından vazgeçebilen yarın başka şeyler için milletinden bile vazgeçebilir. Seni böyle bir ikileme mahkum bırakmayalım.

Kal sağlıcakla...

Kaynak
    http://www.hvkk.mil.tr/Ataturk/Anilar.asp (Hava kuvvetleri Komutanlığı)
    @bora arpınar arkadasımada tesekkur ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cehennemden_Cennete -- 18 Eylül 2005, 3:28:01 >

• SÜPER Bİ OLAY YA..HARBİDEN İYİYMİŞ...
  • Yazık oldu şıh a (o ne ise)
  • quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

Yazık oldu şıh a (o ne ise)

şıh demek

Şah+ağa
    Karısımı birşey imiş
    toprak sahibi birisi

(Kültür Bilim bölümünden Alıntıdır...)
  • günümüzede çok uyuyor
  • harika
  • yaşı ellinin üzerinde olan bu ŞIH kimdir?

1930'lu yılların Türkiyesinde Amasya ilinde kaç tane ŞIH vardırki ?

neden kimlik belirtilmiyor ???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • güzel
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mustafa_ogr

Eğer gerçekse Şıh, Şıh değildir.

Eğer yalansa, bunu uyduran, Müslüman değildir...

Saygılar...
  • herşey açık ha musa ha isa işte şıh şıhdır tanımı bile yok ya başı boşbela adamlar işte Atam büyüksün sen yaaa valla büyüksünnn ...
  • kıllan tüylen uğraşıldığı için hala 3. dünya ülkesiyiz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: guenen

güzel
    Bence de...

Bu arada arkadaşım, biz 3. dünya ülkesi değiliz!! Ayrıca da bu konuda Atatürk'ün yaptığına katılmıyor musun?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Faux Carnival

quote:

güzel
    Bence de...

Bu arada arkadaşım, biz 3. dünya ülkesi değiliz!! Ayrıca da bu konuda Atatürk'ün yaptığına katılmıyor musun?

Avatarına bakarsan alırsın sorunun cevabını...
  • quote:

Orjinalden alıntı: bamkan

quote:

Orjinalden alıntı: Faux Carnival

quote:

güzel
    Bence de...

Avatarına bakarsan alırsın sorunun cevabını...

+1
    Avatara bakınca sorunun cevabı alınıyor...

• [Deleted by Admins]
  • avatarla ne alakası var olayın. Atatürkün o adama verdiği ders müthiş. ben burada Atatürkümü eleştirdim.sonra gelen yöneticilerin sadece Türkiyeyi basit tartışmalarla bu günlere getirdiğini anlatmak istedim. keşke Hitler gibi bir önderimiz olsaydıda bu acınacak durumda olmasaydık.....
  • [Deleted by Admins]
  • waii bea süpey bi hikayeee
  • quote:

Orjinalden alıntı: savasay

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mustafa_ogr

Eğer gerçekse Şıh, Şıh değildir.

Saygılar...

Sünnete uymayan şıh(şeyh) olmaz..Güzel ülkemde zaten hep kötü(!) ler örnek gösterilir. hala kötünün örnek olamayacağını kavrayamadık gitti. nedense 1-2bin mücahitle yıllarca koca rus ordusunu perişan edip doğu sınırlarımızı koruyan şeyh Şamil gibilerinden bahsedilmez..
  • Atatürkün işi gücüde yokmuş gitmiş şıhın sakalıylamı uğraşmış. ayrıca Ataturk gibi bir adam böyle mantıksız iş yapmaz. Kendisi sünnetle farzla uğraşmazken gidip te şıha din iman dersimi verecek. Bu tip şeyler Atatürkümüzü yüceltmez arkadaşlar. ve bu hikayede adım gibi eminim sallama.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.