Şimdi Ara

Sakal Üzerine...(Atatürk'ün Bir Anısı)...................... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: mulkiyeli

Atatürkün işi gücüde yokmuş gitmiş şıhın sakalıylamı uğraşmış. ayrıca Ataturk gibi bir adam böyle mantıksız iş yapmaz. Kendisi sünnetle farzla uğraşmazken gidip te şıha din iman dersimi verecek. Bu tip şeyler Atatürkümüzü yüceltmez arkadaşlar. ve bu hikayede adım gibi eminim sallama.

O gözünüzdeki gözlükleri çıkarında adam gibi okuyun şu hikayeyi sallamaymış
    Kaynak HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

YAzıdada hiç sakıncalı birşey yok
    Anlayana Sivri Sinek Saz Anlamayana Davul Zurna Az
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cehennemden_Cennete

quote:

Orjinalden alıntı: mulkiyeli

Atatürkün işi gücüde yokmuş gitmiş şıhın sakalıylamı uğraşmış. ayrıca Ataturk gibi bir adam böyle mantıksız iş yapmaz. Kendisi sünnetle farzla uğraşmazken gidip te şıha din iman dersimi verecek. Bu tip şeyler Atatürkümüzü yüceltmez arkadaşlar. ve bu hikayede adım gibi eminim sallama.

O gözünüzdeki gözlükleri çıkarında adam gibi okuyun şu hikayeyi sallamaymış
    Kaynak HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

YAzıdada hiç sakıncalı birşey yok
    Anlayana Sivri Sinek Saz Anlamayana Davul Zurna Az

Güzel kardeşim öyle ağır ifadeler kullanma.. ben bu hikaye sallama derken, cehennemden-cennete sallamış demedim. konunun senle alakası yok.. kaynağı gördüm ayrıca adam gibide okudum.. kaynağın hava kuvvetleri komutanlığı olması benim için çok fazla bir anlam içermiyor. ne yani hava kuvvetleri komutanlığı ne yazsa kabul etmek zorundamıyım.. başkasını bilmem ama ben bu tür bir teslimiyet içersine girmedim girmemde.. bugune kadar birçok konuda birçok cümle Atatürkle alakası olmadığı halde Atatürke ithaf edilmiştir. her önüne gelen kendi konumu ve durumuyla alakalı olarak başlıyor Atatürk şöyle dedi...................... .
    lütfen eleştirirken biraz daha yumuşak bir uslup kullan.

• Benim dedemin babası Erivan'da ruslar ve ermeniler Türk kıyımı yapmadan önce orada arıcılıkla uğraşan çok zengin birisiymiş.Daha sonra evlerini basan askerler ve piç ermeniler kardeşlerini katlediyorlar ve ancak dedemim babası kaçabiliyor.Tabii zenginlik de aynen orada kalıyor.Orada zengin olanlar biraz daha vakit bulabildikleri için özellikle Güney Azerbaycan yöresine gidip orada din öğretimi görüyorlar ve bu insanlara molla deniyor.Benim dedemin babası da mollaydı.Türkiye'ye göç ettiğinde terzi oldu.Amma velakin özellikle Doğu yöresinde kendine seyit(yani peygamber soyundan gelen) diyen Türkler(Peygamber arap değil miydi?) halkın din duygularıyla oynuyor ve halk açken onlar hiçbir iş yapmadan gününü gün ediyorlardı.Dedemin babası insanlara din öğretti,elinden gelen yardımı yaptı ama hiç maddi beklenti içinde olmadı.Dünü zengini bugünün terzisiydi ama asla halkın din duygularıyla oynamadı.Bunu yapabilmek çok zordur ve sorumluluk gerektirir.Hatırlarım köye telefon geldiğinde herkes bizim eve kurdurttu(o zaman bir telefon sağlıyordu devlet) ve bu bize zarar verdi çünkü adam ya saat 12'de telefon ederdi yada beklerdi yada çoğu zaman parası yoktu sen öderdin.Köye gelen hemşireleri,bayan öğretmenleri hemen bize teslim edip giderdi.Bu da bir sorumluluk sen hiç tanımadığın insanların namusu için rahatını kısıtlıyorsun.Beş erkek kardeş bir odada yatıyor rahatsız olmasınlar diye düşünün.İşte bunu yapmak zordur arkadaşlar ve bunu yapanlar inanın çok azdır.Gerçek müslüman almadan verirken yobazlar vermeden alırlar.İşte onları ayırtetmelisiniz

• quote:

Orjinalden alıntı: hayalciruh

Gerçek müslüman almadan verirken yobazlar vermeden alırlar.İşte onları ayırtetmelisiniz

bende bunu ayırt etmeye çalışıyorum, KİMDİ BU ŞIH? hala cevap verecek olan yokmu?
  • hikaye sallama ya koca Ataturk bu kadar devlet sorunu varken bunlarlamı ugrascak bosverin arkadaslar ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: rapimnet

hikaye sallama ya koca Ataturk bu kadar devlet sorunu varken bunlarlamı ugrascak bosverin arkadaslar ya

Atatürk hakkında ne biliyorsun Kaç kitap okudun Atatürk hakkında neler ile uğrastığını görmemissin belli....Kitap okuyun Bilmeden Konuşmayın.

Tüm dünya kabul ediyor onun ne kadar büyük bir önder olduğunu Açıp kitap okursanız Devlet işleri Hariç nelerle ilgilendiğini anlayabilirsiniz.Sadece devlet işleri ile değilde halkıylada bu kadar yakından ilgilendiği için halkından uzak durmadığı için bu kadar seviliyor sevilecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cehennemden_Cennete -- 18 Eylül 2005, 18:01:46 >
  • Tüm dünya kabul ediyor onun ne kadar büyük bir önder olduğunu

Merak etme bende kabul ediyorum ve Ataturkcuyum ama Ataturku her kesim kafasına gore yorumluyor solcusuda sagcısıda milliyetciside komunistide hacısıda hocasıda

o yuzden gunumuzde Ataturk hakkında duydugumuz seylerin cogunun yalan olma ihtimali var Acın okuyun nutugu Ataturkun kendi kaleminden yazdıgı kitap

gerisi bos
  • quote:

Orjinalden alıntı: rapimnet

Tüm dünya kabul ediyor onun ne kadar büyük bir önder olduğunu

Merak etme bende kabul ediyorum ve Ataturkcuyum ama Ataturku her kesim kafasına gore yorumluyor solcusuda sagcısıda milliyetciside komunistide hacısıda hocasıda

o yuzden gunumuzde Ataturk hakkında duydugumuz seylerin cogunun yalan olma ihtimali var Acın okuyun nutugu Ataturkun kendi kaleminden yazdıgı kitap

gerisi bos

Bende bunu anlatmaya çalışıyorum işte.. dediğin gibi canı sıkılan kafasından sıkıyor Atatürk şöyle dedi diye... bu sıkanların çoğuda menfaatlerini sağlama almak isteyen kişiler. Atatürk şöyle böyle dedi diyip malı götürme derdindeler.
  • Atatürk gibi yüce bir insan
    - "Bak baba, imanın ölçüsü sakalın boyunda değildir. Şunu rica etsem de en azından Peygamber efendimizinki gibi kısaltsan " dicek yok be abicim inanmam.... Kafadan yazilmis bir hikaye gibi geldi (Bana kalirsaç.kimse polozolokolonige girmesin bosuna! )
  • Hocam Atatürk büyük adam herkes kabul eder ama o kadar çok boş hikaye varki herkes kafasına göre propaganda malzemesi çıkarır burdan
  • quote:

Orjinalden alıntı: metalnotdead

Atatürk gibi yüce bir insan
    - "Bak baba, imanın ölçüsü sakalın boyunda değildir. Şunu rica etsem de en azından Peygamber efendimizinki gibi kısaltsan " dicek yok be abicim inanmam.... Kafadan yazilmis bir hikaye gibi geldi (Bana kalirsaç.kimse polozolokolonige girmesin bosuna! )

.
  • ya kimbilir daha ne hikayeleri vardır atatürkün... yazdığı ve okuduğu herşeyi bilmek isterdim... ve özellikle de tanışmayı çok isterdim...
  • atatürk sabah gözünü açtığı dakikadan gece yatana kadar koltuğuna oturup emirler verdi mi sanıyosunuz ??

her fırsatta halkın arasına giren bi liderdi.. çünkü kendisini halkın üstünde diil halka hizmet etmekle görevli görüyordu..
    doktorların yataktan kalkma demesine rağmen hatay a gidip o insanlara kendini göstermiştir..

e doğal olarak bu kadar halkla içiçe olan bi insanın siyaset dışında başka konularda da anıları vardır..
    neden bu kadar takıldınız anlamadım *??

bu hikayede verilen msg bence atatürkün hayat görüşü ve ince zekasına örtüşüo.. o yüzden yalan olduğunu düşünmüorum...
  • Bi yukardaki arkadaşa katılıyorum. En nihayetinde oda bir insandı. Halkın arasına her fırsatta karıştığını okursanız yüzlerce yazıda görebilirsiniz. Ve gerçekten bu olay ile ince bir fikir ile önemli bir ders verdiği aşikar. Zaten bunu o dönemde Atatürk'den değilde başka kimden beklemek lazım idi ?
  • Büyük ihtimal ile uydurma bir hikaye çünkü webde kaynak ile aktaran kimse yok halbuki hikayeye göre Amasya valisine gönderilen resmi bir yazı ile şıha gönderilen bir mektup var. Yani bu iki yazılı delilin kolayca bulunması gerekirdi. Ama kimse kaynak göstermemiş.

Bu forumda verilenhttps://www.hvkk.tsk.tr/ adresinde ise artık bu hikaye yok.
  • 0zhan 0 kullanıcısına yanıt
    Atatürkün hayatını okuyanlar ve nerde nasıl davranacağını bilenler,bu hikayenin açık bir uydurma hikaye olduğunu şak diye anlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • internet çok güzel bir şey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cehennemden_Cennete

quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

Yazık oldu şıh a (o ne ise)

şıh demek

Şah+ağa
    Karısımı birşey imiş
    toprak sahibi birisi

(Kültür Bilim bölümünden Alıntıdır...)

Daha çok şeyh anlamına geliyor.
  • Atatürk böyle boş bir adam olamaz..
  • İnternette yazan herşey doğrudur.

-Albert Einstein (1773)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.