yaş 21 oluyor. Oyunlara kapılıp zamanı geçirmek, oyunlarda daha iyi lige ulaşmak, müzik dinlemek hepsi anlık mutluluk veriyor. Sanırım büyüdüğüm için farkına vardım. Bunları eskiden de fark etmiştim fakat bir süre sonra aynı şekil devam ettim. Asıl mutluluk verecek şey güzel bir araba olabilir mesela somut bir şey. Şuan ulaşılmaz olduğu için ayrı bir güzellik daha katıyordur elbette. Fakat bu onun gerçek mutluluk olduğunu değiştirmez. Saygınlık, iş yerinde daha üst mertebe, spor araba herkesin elde etse mutlu olacağı şeyler. Fakat nedense bizim millet ulaşmak için çalışmıyor. 1-2 gün çalışıp bırakıyor. Hani derler ya Türk Milleti işini son güne bırakır diye neden böyleyiz? Ekonomi kötü vb şeylerden moralimiz bozuluyor dersek hintli yazılımcılar nasıl başarılı oluyor? Onlarında refah seviyesi düşük. İçimde bir pişmanlık oluştu elimden geleni yapmadığım için. Kafam başka yerlerdeydi tabi biraz natüralizm söz konusu. |
Sahte mutlulukta olduğumu anladım

-
-
Araba sahibi olmak insanı mutlu etmiyor.
Ediyor ama bir yere kadar. Ben ilk 18 yaşımda ehliyet aldığımda araba sürmekten aşırı keyif alırdım fakat 1 sene sonra hiç keyif almamaya bazen araba sürmeye üşenir hale geldim.
Bu tarz şeyler dediğin gibi oyun oynamak, araba sahibi olmak gibi mal sahibi olmak insanı kısa süreli mutlu eden şeylerdir. Hevesini alınca artık mutlu etmeyecek şeylerdir.
Ama dediğin gibi saygınlık, iş yerinde üst mertebe gibi şeyler hep seni daha iyiye iten ve daha başarılı olmanı yani daha mutlu olmanı sağlayan şeylerdir.
-
Şuan ulaşılmaz olduğu için ayrı bir güzellik katıyor kısmı ile hayatı bir yerden yakalamışa benziyorsun oradan ilerle her şey için bu geçerli. Elde ettikten sonra en hızlı tüketen şey insan beynidir. -
Beni mutlu eden şey hayal etmek, farklı bir dünyayı, farklı bir günü. Hayal etmenin sınırı yok ve bunu yapmayı seviyorum. Gerçek hayattaki hazlar her zaman bir yere kadar, sonra sıkıyor, dünyanın en zengin adamı bile olsan alıştıktan sonra sıkılıyorsun. Hatta Jim Carrey de buna değinmişti.
Aslında gerçek hayatta da mutlu olunabilir ama bir amaçsızlık var, uyan-işe git-eve gel ve bunu tekrarla döngüsünden dolayı insan mutlu olmak için çabalayacağı bir amaç bulamıyor. Robot gibiyiz adeta, her gün aynı şeyleri aynı saatte aynı şekilde yapacaksın. Böyle bir yaşamda nasıl mutlu olunur ki? Hayal kurun.
-
Spor arabayla mutlu oluyorsan dünyanın %99'undan farkın yok demektir, yani körsün, esas sahte mutluluk bu gibi şeyler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
lol de maç kaybedirken aldığım win çok keyif sahte mutluluk :D abi anlamıyorum bu sahte mutluluk olayını ne gerçek mutluluk nedir bir zaman sonra keyif almassın zaten bazı şeylerden eğlenmene bak Bromen
-
Mutluluğu objelerle bağdaşlaştıranlar hiçbir zaman gerçekten mutlu olamaz
Gerçek mutluluk deneyimdir.
-
o da dahil. Spor arabanın yanında cinsellik deneyimi de var sanırım yazmamışım yukarıda :D
spor araba da deneyim sayılmıyor mu, yarışıyorsun o da bir deneyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryo41 -- 10 Ocak 2021; 15:51:7 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Ryo41o da dahil. Spor arabanın yanında cinsellik deneyimi de var sanırım yazmamışım yukarıda :D
spor araba da deneyim sayılmıyor mu, yarışıyorsun o da bir deneyim.
söylediklerinden hiçbir şey anlamadım
başkasının arabası mıydı kira mıydı
-
ben de seninle aynı fikirdeyim bana fayda sağlamayacak işlerden uzak duruyorum. oyun oynamak boş geliyor deşarj olmak için enstrüman çalmak veya sporla ilgilenmek bana daha mantıklı geliyor
diğer konuya gelirsek her şey zamanında yaşandığında güzeldir. gençken araban olsa zamanın varken gezsen ne güzel olur.. kariyer yapacağım derken bunlardan mahrum kalmak da var. herkes belki bu yüzden çabalamıyordur ki bence asla topyekün buna mücadele edilmemeli.
hintli deyince milyarlık bir nüfustan bahsediyorsun elbette sıyrılıp kendini kurtaranlar var fakat bir o kadar sefalet içinde yaşayanlar da var onları hiç görmüyoruz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-89183934Bsöylediklerinden hiçbir şey anlamadım
başkasının arabası mıydı kira mıydı
Alıntıları Gösterhocam misal kuruyorum
-
Geç farketmişsin ama yine de etmişsin, ben bunları fark ettiğimde yaşım 15 falandı. 21 yaşına kadar hep evde oyun oynadım deme de
-
quote:
Orijinalden alıntı: Aberrant WardenGeç farketmişsin ama yine de etmişsin, ben bunları fark ettiğimde yaşım 15 falandı. 21 yaşına kadar hep evde oyun oynadım deme de
15 yaşında farkedince ne oldu hocam
şuan ne durumdasınız ve yaş kaç
-
Yaş 21, bu yaşıma kadar fark etmemiş olsaydım şu an bulunduğum konumda olamazdım. Bunun farkına vardıktan sonra hayatım olumlu yönde çok gelişti. İngilizce ve yazılım öğrendim, ders çalıştım şu an ülkenin en kaliteli eğitim kurumlarından birindeyim ayrıca gayet iyi gelirim var freelance çalışmalarımla. Hem mesleğim hem hobim oldu. Kitap okumaya film izlemeye başladım dünya görüşüm ve düşüncelerim şekillendi. 16 yaşına kadar hiç sevgilim olmadı, sürekli bilgisayar başında olan adamın kızla işi olmaz zaten. 16-21 arasında ise onlarca sevgilim olmuştur ki tek mesele sevgili de değil, şu an çevremde bir sürü kız arkadaşım var bu da insan sağlığı için önemli, sadece tek bir cinsiyet ile iletişim halinde olan kişilerde psikolojik bunalımlar çıkacağını düşünüyorum. Spora başladım hem vücut geliştirme hem basketbol yüzme ile ilgilendim. İnsanın psikolojisini de etkiliyor sağlığını da etkiliyor özgüvenini de etkiliyor, şu an sağlam yapılıyım fit vücudum var. Kısacası hayatımdan memnunum, konu sahibi belli ki memnun değil ve değişime gitmesi gerekiyor. Ha yok ben tüm gün oyun oynamaktan memnunum diyen varsa buyursun devam etsin zaten bu yaşına kadar bir şeylerin farkına varamamışsa daha da zor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Aberrant WardenYaş 21, bu yaşıma kadar fark etmemiş olsaydım şu an bulunduğum konumda olamazdım. Bunun farkına vardıktan sonra hayatım olumlu yönde çok gelişti. İngilizce ve yazılım öğrendim, ders çalıştım şu an ülkenin en kaliteli eğitim kurumlarından birindeyim ayrıca gayet iyi gelirim var freelance çalışmalarımla. Hem mesleğim hem hobim oldu. Kitap okumaya film izlemeye başladım dünya görüşüm ve düşüncelerim şekillendi. 16 yaşına kadar hiç sevgilim olmadı, sürekli bilgisayar başında olan adamın kızla işi olmaz zaten. 16-21 arasında ise onlarca sevgilim olmuştur ki tek mesele sevgili de değil, şu an çevremde bir sürü kız arkadaşım var bu da insan sağlığı için önemli, sadece tek bir cinsiyet ile iletişim halinde olan kişilerde psikolojik bunalımlar çıkacağını düşünüyorum. Spora başladım hem vücut geliştirme hem basketbol yüzme ile ilgilendim. İnsanın psikolojisini de etkiliyor sağlığını da etkiliyor özgüvenini de etkiliyor, şu an sağlam yapılıyım fit vücudum var. Kısacası hayatımdan memnunum, konu sahibi belli ki memnun değil ve değişime gitmesi gerekiyor. Ha yok ben tüm gün oyun oynamaktan memnunum diyen varsa buyursun devam etsin zaten bu yaşına kadar bir şeylerin farkına varamamışsa daha da zor.
Hangi bölüm okuyorsun hocam
spor yapıyorsun dedin , boy kilo kaç?
-
Bendede aşırı oyun oynama durumu söz konusu canım sıkkınken hiç bir şey düşünmemeye yardımı oluyor
En Beğenilen Yanıtlar

Şuan ulaşılmaz olduğu için ayrı bir güzellik katıyor kısmı ile hayatı bir yerden yakalamışa benziyorsun oradan ilerle her şey için bu geçerli. Elde ettikten sonra en hızlı tüketen şey insan beynidir.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X