Şimdi Ara

Şahis sirketi mi - Ltd.Şti mi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar yeni bir sirket acicam insallah fakat kafamda ltd mi acsam yoksa sahis mi acsam karar veremiyorum. 7. Ayda ltd lerin tum islemleri faturalari vs. İnternete acilacakmis ayrica daha maliyetli bir sureci var , sahis sirketinde ise boyle bir durum yoksa sadece ilerde kredi almak gerekirse ltd daha karli oluyor siz ne dersiniz hangisini tercih etmeliyim ltd kurarasam %1 hisse vericem anneme sahista ise tek acicam.

• 2013 den itibaren ticaret mi vergi mi ne kanunu degişecek şu an en mantıklısı şahış şirketi kurmak. Sen yine bi muhasebecinle konuş ltd.şti lerin şartları biraz daha ağırlaşacak, boş yere bi ton defter ıvır-zıvır parası verme
  • Şahıs şirketin ve limited şirketin farklı özellikleri vardır. Öncelikle ne iş yapacaksın ? Yapılacak olan işe göre hukuki şekli sana avantaj sağlayabilir. Vergi avantajı gibi örneğin. Limited şirketi tek başına kuramazsın zaten en az 2 ortak olması gerekiyor. Ayrıca limited şirketler hisse senedi çıkaramazlar.

Fatura isim soyisim yerine LtdŞti yazması ayrı birşeydir.

• Sahis sirketleri daha az vergi oduyor.
    Ltd sti ler 20% ile sabitken sahis sirketleri 15-30% arasi(yada 40 ti) gelire bagli vergi oduyor. O yuzden basta cok para kazanmayacagini varsayarsak, Sahis sirketiyle basla.

Değişen Mevzuata göre hala şahıs firması açlımasında herkes hemfikir mi?
    1. Şahıs firmasında kullanılan binek arabanın giderleri hangi şartlarda gidere konu olabilir.
    2. Şahıs firmasında firmayı açan, açtığı firmada ücretli çalışabilip maaşını gider gösterebilir mi?
    3. Şahıs firmasında vergi dilimleri %15 ten başladığını biliyorum. Güncel Vergi matrahı nedir. Limited de nedir.
    4.Kredi ve diğer kobi kolaylıklarında hangisi daha fazla şanslıdır.

Yıllık ciro ortalama 70.000 üzeri olacak ve genelde iş makinesi kiralama ufak tefek inşaat-hafriyat-taahhüt işleri yapılacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonkurt -- 25 Mart 2013; 2:04:06 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • konu hort. sahis sirketinde kredi cikar mi bize kredi cikacak bi sirket lazim suanki ltdnin cekleri yazildi toplayip gotursek cekleri kredi cikar mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.