Şimdi Ara

Sahibinden.com sıfır ve ikinci el otomobil satışına kısıtlamalar getirdi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
12.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
49 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu kurala uymayan, etrafından dolaşan ilanları bildirince kullanıcının hesabını kapatırlarsa güzel.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hiçbir işe yaramaz. 350 bindeki aracın ilanında kilometreye sadece "350" yazan davarlar var yıllardır. Adam normalde 200 bin lira istediği aracın ilanına 200.000.000TL yazıyor. Daha paranın yazılışını bilmiyor.

Bunda da 6001 yazarlar, 8000 yazarlar, açıklamaya "km yükseltilmiştir" diye eklerler veya iletişime geçince söylerler.

Hırsıza kilit olmaz atasözünü uyarlayın işte. İstediğiniz önlemi alın, başka yolu bulunur.

Ha, bütün bunların asıl sebebi iktidarın rezil ekonomi yönetimi, o ayrı konu.

• Asıl kısıtlananın kendisi olduğunu bir bilse yurdum vatandaşı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç Satışında TÜV üzerinden "KM Tespiti" işlemi mi gerekecek noterde? Bunu nasıl sağlayacaklar ?

• Araçları lifte kaldırıp boş teker çevirerek kmyi yine tamamlarlar. hızı sabitle akşama kadar teker dönsün dursun.

"Aracımızın km'si lifte yapılmış olup tekerleri asfalt yüzü görmemiştir."

• ÖTV saçmalığı kalksa zaten herkes bir şekilde araç sahibi olur. Ekonomisi bizden daha kötü olan ülkelerde bile ÖTV %40 bizde bir araba al bir tane de devlete al. Sonra beyin göçü oluyor gidince de bazılarının zoruna gidiyor. Bu ülkede hiçbir şey düzelmez boşa harcanan bir hayat bizimkisi. Bir fırsat çıksa bir dakika duranın o kadar bunalttılar gençleri.

• Adamın km yükseltmesine bile gerek yok satış yaparken satıcı ne derse o yazılıyor kimse gidip araba kmsine bakmıyor ki

• Karaborsacılar seri üzgün

• Motosikletler için de aynı şey geçerli olmalı.

Örnek CB250R liste fiyatı 116 bin TL. Adam ilana koymuş 155bin TL

Bayiye gidince yok çekiyorlar

Sahibinden.com sıfır ve ikinci el otomobil satışına kısıtlamalar getirdi

Sahibinden.com sıfır ve ikinci el otomobil satışına kısıtlamalar getirdi

• Kriterlere sitenin istediği şekilde yazar, açıklamaya ise gerçek ne ise onu yazar. Yada ayrıntılar için arayın der. Yani tamamen önlem aldık demek için yapılmış işler.

• kriptoymus kullanıcısına yanıt
    Valla ben direk cimere ticaret bakanlığına şikayetçi olurum o çok net hatta böyle bir başlık açılmalı

• Bu kanuna sevinenlere üzülmemek elde değil.
    Biri çok güzel yazmış, sivri sinek öldürmek diye çok doğru.

• Hyperchondriac kullanıcısına yanıt

Bayide araç var ise liste fiyatı işi sizin dediğiniz şekilde olur, bayide araç yok, ayrıca liste fiyatını gösterip ekstra gereksiz ekipman ekleyip 30 bin farkla veriyorlar, liste fiyatından bayiden sıfır araç almak isterseniz alamazsınız. Şu zamana kadar liste fiyatından araç alanıda görmedim. Boş bir güncelleme çünkü her yer yanlış.

• Bu bilmem kaçıncı konu , sorunu yönetimde aramazsaniz böyle gidecek

Neden bu işler sadece Türkiye'de oluyor sizce?

Dünyada hiç bir ülkede böyle kanunlar yokken neden bizde var?

Gürcistan dediğin küçük ülkede bile Almanya'ya gidiyorsun otobüse binip arabanı alıp sürerek evine getiriyor kaydını yapıp biniyorsun ne vergi var ne ÖTV ne KDV

Türkiye'de döviz yok artı araç fiyatları pahalı distribütörler fazla araç getirmiyor satılmıyor diye az sayıda gelen herşey değere biner karaborsa düşer

20 senede gelinen noktaya bak hala sosyal medyada al satçı galerici vs suçlu görülüyor hakediyorsunuz bu hayatı bu kafa ile

• fractal design kullanıcısına yanıt

shopla o da düzeltilir, inanın ÖTV'nin kaldırılması dışında bütün yolları aşar galericiler adamlar bir arabadan en az 50.000 kar ediyor size bu tatlı para için her şeyi yapmazlar mı?

Dediğim gibi en etkili yol Kılıçdaroğlu'nun dediği ÖTV düzenlemesidir.

• farukkk kullanıcısına yanıt
    Dediginizde haklisiniz gecen ay enisteme sifir fiorino aldik 15.000liralik aksesuar eklediler cam filmi kaput filmi yan basamak geri gorus kamerasi altında. Disarida yaptirsa 7-8 bini geçmez ama el mecbur aldi adam. Zaten bayide arac olsa bu fiyatlari cekmeleri imkansiz. Kendi arabami satip yarisi pesin yarisi seneye odemeli fiorino alayim dedim bende bize arac satarsaniz sizi listede on siraya aliriz en gec 15 gune arabaniz gelir dediler tamam dedim arabaya bakin deger bicin gozu kapali 300.000 edecek arabama 250.000 teklif ettiler insallah araba satmak icin kirk takla attiginiz bu aksesuarlari bedavaya verdiginiz gunlere geri doneriz yakin zamanda dedim samimiyetsiz bi gulusme gecti aramizda bende kalktim gittim.

• Sen bayiden galericiye satışı engellemezsen adam her şekilde kılıfına uydurur ve satar. Önemli konu halkın gidip bayiden araba alacak refaha gelmesi ve o bayide istediği aracın olması. Sen bunu sağlamadığın sürece bu çakal sürüleri bi şekilde gemisini yüzdürmeye devam edecek.

Karar net olmalı. Galericiye sıfır araç satışını yasaklayacak.

1 sene dolmadan o aracın satışına hiç bi şekilde izin verilmeyecek.

• Asil çözüm sahibinden tekelinin yüksek ilan fiyatlari istemesi yoluna gidip herkesin kafasına göre keyfi yüksek fiyatli olan verememesi. Satılmazsa odedigi para yanacak çünkü.
    Arabanin degerine oranda ya da kademeli şekilde olabilir bu ucretler.
    Ve bu ucretler de devlet tarafından taban fiyat olarak belirlenecek mesela arabam.com biz ucretsiz veriyoruz bize gelin deyip yeni tekel olamayacak.

Ülkede enflasyon, alim gucu vs düzelmedikçe çözüm bu.

• getir yurtdışından 5 milyon 2. el araç bak ne oluyor piyasa 1 günde terazi eşitlenir

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.