Şimdi Ara

sahibinden.com Ne kadar komisyon alıyor?[Çözüldü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
67.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnuR -- 20 Eylül 2008; 21:01:01 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sahibinden.com Komisyon Oranları

Sahibinden.com, Türkiye'nin önde gelen ilan platformlarından biridir ve emlak, araç ve ikinci el eşya gibi farklı kategorilerde ilan yayınlamanıza olanak tanır. Kullanıcıların ilan yayınlarken ödedikleri komisyon oranları, ilanın kategorisine ve paket seçeneğine göre değişmektedir.

Emlak İlanları İçin Komisyon Oranları

• Standart Paket: %2,99 + KDV
    • Temel Paket: %0,99 + KDV
    • Vitrin Paket: %5,99 + KDV

Araç İlanları İçin Komisyon Oranları

• Standart Paket: %2,50 + KDV
    • Temel Paket: %0,99 + KDV
    • Vitrin Paket: %4,99 + KDV

Diğer Kategoriler

Emlak ve araç kategorileri dışındaki diğer kategorilerde ilan yayınlamak için aşağıdaki komisyon oranları geçerlidir:

• %5,99 + KDV

Komisyon Hesaplama

Sahibinden.com'da komisyon hesaplaması yapmak için ilanının fiyatını komisyon oranıyla çarpman yeterlidir. Örneğin, 100.000 TL'lik bir emlak ilanı için Standart Paket komisyon oranı şu şekilde hesaplanır:

Komisyon = İlan Fiyatı x Komisyon Oranı Komisyon = 100.000 TL x 0,0299 Komisyon = 2.990 TL + KDV

Ödeme Şekli

Sahibinden.com'daki komisyonlar ilan yayınlandıktan sonra kredi kartı veya havale yoluyla ödenebilir.

İpucu: İlanını daha fazla kişiye ulaştırmak ve daha hızlı sonuç almak için Sahibinden.com'un öne çıkan paketlerinden birini seçmeyi düşünebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • neden komisyon alıyor anlamadım.Sahibinden.com anasayfa ilanlarından yada ilan koyarsan fotoğraf başına para alıyor.Bunun gibi ücretler sattığın şeyden belli bi komisyon almıyor ki.
  • Ne komisyonu öle bi durum yokki orada. Orda sadece kullanıcılar mallarının ilanlarını koyuyorlar. Birçok kez alış veriş yaptığımız güzel bir site.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SESAME

neden komisyon alıyor anlamadım.Sahibinden.com anasayfa ilanlarından yada ilan koyarsan fotoğraf başına para alıyor.Bunun gibi ücretler sattığın şeyden belli bi komisyon almıyor ki.

Komisyon almaması garip, GG %10 alıyor sahibinden de alıyordur diye sormuştum, çok iyi o zaman.
  • yok hocam komisyon kesinlikle yok..sadece vitrin kısmına ilan koyarsanız (ilanınız göze çarpsın diye)belli ücteri var..normail ilanlarda ücrette yok...
  • GeT hizmeti komisyonları

Güvenli e-Ticaret sisteminde ilan veren satıcılar için, ürün satış bedelleri üzerinden komisyon alınmaktadır. Bu komisyon oranları, sahibinden.com’ da mağaza sahibi olan kullanıcılardan % 6, diğer standart kullanıcılar için % 7 olarak belirlenmiştir.
  • Evet GET sisteminde komisyon varmış %7 ama diğer sitelere göre daha düşük kredi kartına taksit imkanları da diğerlerine göre iyi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sahibinden.com Ücretli Mi Oldu?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam yeni konu açıp kirlilik yaratmak istemedim.
    Gittigidiyorda 67 alışveriş yaptım ama sahibinden.com da daha hiç yapmadım. Bu sitenin işleyiş tarzını bilmiyorum yani.
    Bu konuda kafama takılan bişey vardı. Tamam sahibinden.com %7 lik komisyon alıyor fakat bu komisyon kimden kesiliyor. Ürün sahibindenmi?

Çünkü geçenlerde bu siteden bişe almak istemiştim ve adamı arayıp fiyat hakkında iraz pazarlık yapmak istedim. Konu takside falan geldi. Adamda o zaman get açarım ve bu sefer atıyorum 700 liralık ürün 750 olur dedi.
    Burda anlamadığım 2 nokta var.

1 - Taksitle alabilmek için ürünün illa bu get denilen sistemlemi alınması lazım.
    2 - Eğer illa get denilen sistemle alıcaksak bile komisyon neden ürünü satan adamdan kesiliyorki
    ? Gittigidiyorda böyle değil. ( Örneğin 700 liralık ürün 12 taksit yapınca 750 oluyorsa bu 50 lirayı yine benden kesiyor.)

Yanlışım olabilir. Kusura bakmayın. Dediğim gibi sahibinden.com u bilmiyorum. Daha ordan hiç alışveriş yapmadım. Biri yardımcı olursa çok sevirinim.
    Şimdiden teşekkürler..

• Arkadaşlar acil yardımlarınızı bekliyorum. Ona göre bi ürünü alıcam. Kaçırmak istemiyorum..
    Tekrardan teşekkürler..
  • up
  • sahibinden ürün komisyonunu satıcıdan keser. o yüzdün %7 lik komisyonuda hesaba katarak fiyat yazmalısın. herkes öle yapıyor.
  • Alıcıdan komisyon kesilmez. Satıcıdan kesilir. Bu oranlarda şöyledir:

Gittigidiyor: %10
    Sahibinden: %7
    Sanalpazar %5
  • Bu %7 komisyon sadece get ile yapılan satışlarda satıcıdan kesilen miktar dimi? Yani 12 taksit yaptığımızda falan vade farkı olması ise bankalarla alakalı bişey. Doğrumudur hocam? Yanlışım varsa düzeltin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceswan

Hocam yeni konu açıp kirlilik yaratmak istemedim.
    Gittigidiyorda 67 alışveriş yaptım ama sahibinden.com da daha hiç yapmadım. Bu sitenin işleyiş tarzını bilmiyorum yani.
    Bu konuda kafama takılan bişey vardı. Tamam sahibinden.com %7 lik komisyon alıyor fakat bu komisyon kimden kesiliyor. Ürün sahibindenmi?

Çünkü geçenlerde bu siteden bişe almak istemiştim ve adamı arayıp fiyat hakkında iraz pazarlık yapmak istedim. Konu takside falan geldi. Adamda o zaman get açarım ve bu sefer atıyorum 700 liralık ürün 750 olur dedi.

1 - Taksitle alabilmek için ürünün illa bu get denilen sistemlemi alınması lazım.
    2 - Eğer illa get denilen sistemle alıcaksak bile komisyon neden ürünü satan adamdan kesiliyorki
    ? Gittigidiyorda böyle değil. ( Örneğin 700 liralık ürün 12 taksit yapınca 750 oluyorsa bu 50 lirayı yine benden kesiyor.)

Yanlışım olabilir. Kusura bakmayın. Dediğim gibi sahibinden.com u bilmiyorum. Daha ordan hiç alışveriş yapmadım. Biri yardımcı olursa çok sevirinim.
    Şimdiden teşekkürler..

gittigidiyorda her türlü ilanda komisyon var yani o fiyatlar zaten komisyonlu, sahibindende sadece getler taksit oluyo yine dediğin gibi taksit farkı sana yansıyo ama normal ilanda komisyon olmadığı için gete geçince adam bide kendisinden kesilcek komisyonu ekliyo. umarım anlatabilmişimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: OzzY®

quote:

Orijinalden alıntı: ceswan

Hocam yeni konu açıp kirlilik yaratmak istemedim.

Şimdiden teşekkürler..

gittigidiyorda her türlü ilanda komisyon var yani o fiyatlar zaten komisyonlu, sahibindende sadece getler taksit oluyo yine dediğin gibi taksit farkı sana yansıyo ama normal ilanda komisyon olmadığı için gete geçince adam bide kendisinden kesilcek komisyonu ekliyo. umarım anlatabilmişimdir.

Gayet açıklayıcı olmuş. Çok teşekkür ederim. Saolun.

• Bi soruda benden..
    Ürünün satışı durdurulmuştur diyor gitti gidiyorda,satıcı ile konuştum üretim yapıyoruz diyor siz siparişinizi verin 3 gün içerisinde elinizde diyor.kafama takılan,ürünün satışı durdurulmuş ben buna ödemeyi nasıl yapacağım +ödemeyi farklı bi şekilde yaptım diyelim,herhangi bi sorunla karşılaşırmıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H@B!B -- 23 Mayıs 2011; 4:04:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: H@B!B

Bi soruda benden..
    Ürünün satışı durdurulmuştur diyor gitti gidiyorda,satıcı ile konuştum üretim yapıyoruz diyor siz siparişinizi verin 3 gün içerisinde elinizde diyor.kafama takılan,ürünün satışı durdurulmuş ben buna ödemeyi nasıl yapacağım +ödemeyi farklı bi şekilde yaptım diyelim,herhangi bi sorunla karşılaşırmıyım ?

Satıcıya söyle yeni ilan açsın, ödemeyi de o ilandan yaparsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gsga

quote:

Orijinalden alıntı: H@B!B

Bi soruda benden..

Satıcıya söyle yeni ilan açsın, ödemeyi de o ilandan yaparsın.

Eyvallah usta sağolasın
    Mesaj atıyorum hemen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H@B!B -- 23 Mayıs 2011; 4:17:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cingozzz

Alıcıdan komisyon kesilmez. Satıcıdan kesilir. Bu oranlarda şöyledir:

Gittigidiyor: %10
    Sahibinden: %7
    Sanalpazar %5

Vuubu.com %4 komisyon
  • Merhabalar şöyle bir sorum olacak arkadaşlar. sahibinden.com üzerinden bir ürün satmak istiyorum GeT ilan ile, fakat vereceğim hizmet internet üzerinden olacak. Yani kargo, gönderim vs olmayacak. Amaç sadece sahibinden.com'un taksit avantajından faydalanmak. Karşı taraf ödemeyi yaptıktan sonra benim kargo bilgisi girmem gereken yere kafama göre bir gönderi numarası sallasam ve karşı tarafta kargosunun dogru bir şekilde geldiğinin onayını verse işlemler sorunsuz bir şekilde tamamlanır mı? Yoksa sahibinden.com'un buna karşı aldığı bir önlem varmıdır?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.