Şimdi Ara

Sahibinden.com, düzgün satış, haksız iade

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aşağı yukarı 1 yıldır iki farklı anakartta kullandığım, sapasağlam bir işlemciyi sahibinden.com'da ikinci el olarak sattım.

Satmadan önce anakarta takarak, anakart üzerinde, boot ekranında ve bios ekranında sıcaklık görüntülerinin fotoğraflarını çektikten sonra itina ile sökerek kutuladım ve kargoladım.

Karşı taraf ise bu işlemci ile bilgisayar bazen açıyor bazen açmıyor diyor. Neler olabileceği konusunda nedenlerini de anlattım uzun uzun.

Fakat arkadaş bir türlü beceremiyor. 3 gün geçti, şimdi de onay süreci uzatılmış diye bir mesaj geldi sahibinden'de. Ne kadar uzatıldığı bilgisi de yok mesajda.

Ben baksam 10dk içinde sorunun ne olduğunu anlar ve gideririm fakat arkadaş tecrübesizliğinden dolayı sistemini düzeltemedi bir türlü. Bilgisayarı akşam çalışıyormuş ama sabah çalışmıyormuş diyor şimdi de. Böyle birşey işlemciden kaynaklı olur mu allahaşkına...

Sonuçta;
    İlanda belirtilen kriterlere uygun olmayan bir ürün satmadım
    Üründe hasar yok
    Üründe eksik olabilecek birşey yok, intel fan ile birlikte, kutusuyla ve uygun fiyata sattım.

Geri göndermesi durumunda işlemci ve fanı teslim alırken kargocuyu bekletip işlemci üzerindeki testleri tamamladıktan sonra mı teslim almalı, çünkü tecrübesi ortada ve bozmuş olabilir.

Yoksa hiç mi kabul etmemeli?

• Madem ki çalışan sistem sattın, kargocuyu beklet bir sorun çıkarsada kullanıcı hatası de kabul etme...
  • bence direk al ürününü, kimseye istemediği birşeyi satmış olmak istemezsin heralde.yine satabilirsin ürününü, dert etme.
  • Ben GET'i elektronik ürünlerde mümkün olduğunca kullanmamaya çalışıyorum, çünkü gün geçtikçe uyanık geçirenler çoğalmaya başlıyor bu sitelerde. Bu adam sana elindeki aynı model ve bozuk olan işlemciyi seninki diye geri gönderebilir, sen de birşey diyemezsin o zaman. İtiraz bile etsen sonuçsuz kalır. Ya da takmaya çalışırken zarar vermiş olabilir, işlemciler çok hassastır, yuvadaki pinler yamulup birbirine değse bu bile bozar işlemciyi. Eğer sen sattığın ürüne güveniyorsan -ki güvenmesen GET ile satmazdın sanırım- Bence teslim alma işlemciyi, site savunma isterse de sattığımda sağlamdı, takarken hasar oluşturmuş vs dersin.

Eğer alıcının samimiyetine güvenip işlemciyi geri alırsan, kargo görevlisinin yanında açarsan ve bozuk çıkarsa. Sen ne kadar alıcının bozduğunu bilsen de, site nazarında sen bozuk ürün satmış olacak ve haksız durumda olacaksındır.

Bence alma geri iade. Alıcıyı ikna et bir bilgisayar tamircisine götürsün pcyi ne diyecek bakalım.

• errgin, çok haklısın, Sahibinden'e de yazdım konuyu, verdikleri cevap şöyle:

quote:

Alıcı üye ürünü iade etmesi durumunda ürünü kargo görevlisinin yanında kontrol etmeniz gerekmektedir. Ürünün içeriğinde sorun olması durumunda işleminizi yasal yollara taşımanız gerekmektedir.

Bu durumda alıcı sağlam aldığı ürünü bozarak geri iade edebiliyor ve parasını da geri alıyor.
    Sonra sen elinde bozulmuş ürünle kalıyorsun.

Hatta dediğin gibi belki senden sağlam aldığı ürünü bozuk olanıyla değiştirip sana gönderebilir dahi.

Bundan sonra sahibinden.com'da get falan kullanmayacağım birşey satarken.

Harcadığın vakte de, kaybettiğin paraya da yazık.

Bir de alıcı bana "kargo ücretini de ekle ürün fiyatına" demişti ve kabul etmiştim. Ürünü gönderirken verdiğim kargo parası da bana girecek bu durumda, kargo ücretini karşılamayacağını söylüyor çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda-tt -- 21 Aralık 2011; 14:20:32 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.