Şimdi Ara

Saha dolabına yakınız diye apartmana fiber çekilemiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Normalde Fiber dolaba uzak olunduğu için apartmana fiber çekilmez bizde de saha dolabına çok yakınız diye fiber çekilmiyor 😀
    saha dolabından FTTC kullanabileceğim ama ben FTTB istiyorum adsl teknolojisinden kurtulmak istiyorum . Vdsl de adsl gibi pek stabil değil.
    şu anki saha dolabı ile modemim arasında 60 mt kablo olduğu için fiber çekilirse üst kademeden yetkili bir yönetici kontrol ettiğinde bize sıkıntı çıkarır diyor.
    ne yapılırsa apartmana fiber FTTB cat6 dolabı konulur ?

• Tam olarak ne istediğinizi anlamadım? Fiber kutudan direk fiber kablo çektirmek mi istiyorsunuz? Eğer öyle ise bu sizin istemenizle olacak işler değil, bu yapının belirli teknik prosedürleri vardır, planlaması vardır, internet kafeden kablo çekmiyorsunuz. Ben binamızın altındaki tip 11 kutuya ups taktırtmak istedim, elektrik her gittiğinde dolabında enerjisi kesildiği için internetsiz kalıyorduk, dilekçe yazdım telekoma, hatta ups i bile ben temin edip hibe edecektim telekoma, hiçbir şekilde böyle bir uygulama yapılamayacağını söylediler, teknik şartnamede yer almayan hiçbir düzenleme, uygulama yapılamıyor. Bu arada sizin istediğiniz şey ftth dir, yani santralden fiber kablo binanın altına kadar gelir, oradanda yine fiber kablo veya fiber switch üzerinden cat6 ile evlere dağılır.

Bir ara pilot bölgeler seçilip bu uygulanmıştı, tılgın router veriliyordu falan. Ama bu hizmet hiçbir zaman ayrı bir hizmet paketi olarak satılmadı, pilot bölgelerde uygulandı, şu andada yeni kurulum yapılmıyor, kullananlar kullanmaya devam ediyor, proje rafa kaldırıldı. Fiber kutu varsa binanınız altında vdsl2 fibernet, mahallede dolap varsa ve mesafe yakınsa dolapta boş vdsl kart-port varsa hipernet üzerinden vdsl2 hizmeti alabilirsiniz.

Sizin istediğiniz yapı süperonline da mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 26 Ekim 2015; 16:51:36 >

• Dediğiniz gibi mesafe 60 metre varsa eğer Vdsl2 ile 100 mbps bile kullanabilirsiniz.

Ben 500 metreden Vdsl2 kullanıyorum ve bağlantım gayet stabil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Tam olarak ne istediğinizi anlamadım? Fiber kutudan direk fiber kablo çektirmek mi istiyorsunuz? Eğer öyle ise bu sizin istemenizle olacak işler değil, bu yapının belirli teknik prosedürleri vardır, planlaması vardır, internet kafeden kablo çekmiyorsunuz. Ben binamızın altındaki tip 11 kutuya ups taktırtmak istedim, elektrik her gittiğinde dolabında enerjisi kesildiği için internetsiz kalıyorduk, dilekçe yazdım telekoma, hatta ups i bile ben temin edip hibe edecektim telekoma, hiçbir şekilde böyle bir uygulama yapılamayacağını söylediler, teknik şartnamede yer almayan hiçbir düzenleme, uygulama yapılamıyor. Bu arada sizin istediğiniz şey ftth dir, yani santralden fiber kablo binanın altına kadar gelir, oradanda yine fiber kablo veya fiber switch üzerinden cat6 ile evlere dağılır.

Bir ara pilot bölgeler seçilip bu uygulanmıştı, tılgın router veriliyordu falan. Ama bu hizmet hiçbir zaman ayrı bir hizmet paketi olarak satılmadı, pilot bölgelerde uygulandı, şu andada yeni kurulum yapılmıyor, kullananlar kullanmaya devam ediyor, proje rafa kaldırıldı. Fiber kutu varsa binanınız altında vdsl2 fibernet, mahallede dolap varsa ve mesafe yakınsa dolapta boş vdsl kart-port varsa hipernet üzerinden vdsl2 hizmeti alabilirsiniz.

Sizin istediğiniz yapı süperonline da mevcut.

FTTB yani apartmana kadar fiber . eve kadar fiber istemiyorum . fiber apartmana gelice cat 6 ile dağıtılacak ve konulan routet oldukça kaliteli ama eve kadar fiber gelirse benim alacağım routerdan ne hayır gelicek. cat 6 ile ev başına 1 gigabitlik hız verilebilecek zaten
    fttc yani vdsl istememin sebebi download hızı değil . adsl teknolojileri performansı yeterince stabil değil. ayrıca çoğu adsl ve router yerel ağda pingleri çok yüksek . Kendi yaptığım router da LAN da ping 1 geçmiyor ama dışarıda satılan çoğu router da bu değer
    değişiyor. bridge ile kendi router kullanırım ama aradan fazldan bir cihaz çalışacak ve yine performansı düşürecek. hem yaptığım router üzerinde istediğim network aracağını kurabiliyorum ve güvenlik açığı yok. :)

• Srcn81 kullanıcısına yanıt
    benim sorunum hız değil :) şuanki santral ile aramda 930* mt lik kablo var ve 16 megabit alabiliyorum 60 metreden 100 çok rahat ama bu dandik adsl modemler ve adsl teknolojisinden kurtulmak istiyorum
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    sen ups kutuya değil apartmanın otamatına bağla :D bu bir sorun teşkil etmiyor :D (asansör yoksa tabi varsa o ups gümler :D ) hem apartman ışıksız kalmaz hemde netsiz
  • "adsl teknolojileri" diye bir şey yok. "DSL bağlantı tipleri" olabilir bahsettiğin şey. ADSL ile VDSL hız ve stabilite olarak apayrı şeyler. VDSL ile fiberden farksız stabilite ve performans alınabilir, ben şahsen alıyorum. Ne 1 kere koptuğunu gördüm, ne hızımın dalgalandığı ne de pingimin yükseldiğini. 2 yıldır tam stabil. Gateway'e 4ms ping atıyorum, yurtdışı sunucularında 30ms ping ile oyun oynayabiliyorum. Öyle VDSL tü kakadır diye atıp tutmadan önce bir araştır bakalım... Sonuçta stabilite ve hız sorunları senin istediğin bağlantı tipinde de olabiliyor, %100 sorunsuz olacak diye bir kaide yok. Kısaca herşey altyapının kalitesine bağlı, bağlantı tipine değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiesTorN -- 30 Ekim 2015; 13:10:00 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türk Telekom Fiber Saha Dolabı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Vdsl gelmiş yerde binaya kadar fiber çekmezler. Çekmelerine de gerek yok zaten. 100mbit bile alınır o mesafede vdsl ile. Fiberden de pratikte hiçbir farkı yok. Hatta Ttnet vdsl'in ping değerleri Ttnet fiber ve Superonline fiberden düşük (tabii bu fiberin ayıbı, o ayrı mesele).

Arkadaşlar yazmış gerekli şeyleri. Vdsl abonesi olun, mis gibi kullanın. Ben eski evimde 300 metre kadar bakır kabloya ilave olarak deneme maksadıyla 105 metrelik cat6 kabloyu bağlayıp denediğimde bile ulaşılabilir hızı 98 mbit görüyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULTILIX

Normalde Fiber dolaba uzak olunduğu için apartmana fiber çekilmez bizde de saha dolabına çok yakınız diye fiber çekilmiyor 😀
    saha dolabından FTTC kullanabileceğim ama ben FTTB istiyorum adsl teknolojisinden kurtulmak istiyorum . Vdsl de adsl gibi pek stabil değil.
    şu anki saha dolabı ile modemim arasında 60 mt kablo olduğu için fiber çekilirse üst kademeden yetkili bir yönetici kontrol ettiğinde bize sıkıntı çıkarır diyor.
    ne yapılırsa apartmana fiber FTTB cat6 dolabı konulur ?

Aynı rezalet bizde de var. Genişbant dolabına 300 metre mesafe var ama hat rezalet. Değerler kötü. Ama gel gelelim bize komşu sitelerde bina içine kada FTTB kabini koymuşlar, bizde yok. Adamlar bizim sitedeki bloklara kabin koymuyorlar yakınız diye. Ama hattın rezalet olduğunu kabullenmiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 30 Ekim 2015; 19:29:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Bence bina içi hattı kontrol edin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: igorparker

Bence bina içi hattı kontrol edin.

Sorun olacağını sanmıyorum ama haklısınız. Binanın alayı TTNET kullanan komşulardan oluştuğu için değerler düşük.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Kendi yaptığım router derken biraz açıklarmısınız?

Routerin markası Kendi yaptığım mı? Yoksa bir router mi imal ettiniz? Yada Buffalo routerlerden alıp openwrt tarzı bişilermi kurdunuz yada yazılımcımısınız? Yada atom işlemcili mini PC nize router yazılımı yüklediniz?
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    router imal ettirecek param yok :) onun yerine server denemeleri yaptığım bananapi kullanıyorum . yine server ile uğraşmamdan gelen alışkanlık hazır kurulu yazılım sevmem terminalden tek tek ben kurayım ama istediğim gibi olsun :) ürün üzerine terminalden dhcp server , dns server cache server (yerelde olduğu için dns sorguları daha hızlı ve dns server üzerinden reklam engellemesi ve malware engellemesi yaptım ağa bağlı kişiler daha hızlı şekilde internet üzerinde dolaşabilecekler.) wifi vericisini ap modunda kulanmak için hostapd web arayüzünden server durumu için Linux-dash (server programları kurulu ve ayarlı (nginx php5... ) ) iptablesden bazı portların engellenmesi ntop ile ağım ile bağlantısı olan ipler hakkında istatistikler .... liste uzayıp gidiyor . en azından bende güvenlik açığı yok olursa ben kapatabiliyorum :)
    --resimler için tıklayın--Resimler dh yüklenemediği için imgur yükledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULTILIX -- 1 Kasım 2015; 0:32:13 >

• igorparker İ kullanıcısına yanıt
    binanın dışındaki dağıtıcıdan modeme 12mt kablo var türk telekom tarafından 2008 yılında çekilmiş olması lazımdı kablo içinde 4 kablo var (2 port) bir kabloya birşey olursa iletişim diğerinden devam edebilecek. kablonun kenarında bağlantı için ince bir çelik halatda var. kablo kpd -p a2 -0,5 hes 2008-2
  • TiesTorN kullanıcısına yanıt
    30ms yurtdışı sunuculara ise istanbuldasın demekki :) senin bağlantın direk İstanbul üzerinden dışarı çıkıyor bende önce muğla telekom oradan antalya sonra ankara ve istanbul olarak gidiyor bağlantı yakınımızdaki SEA-ME-WE 3 üzerinden bağlantı çıksa bende de ping daha süşük olacaktır ama SEA-ME-WE 3 bildiğim kadarıyla kurumsal :( neyse vdsl senin için gayet yeterli ama 2.50 gb yaptığın bir linux dağıtımını internete yüklerken 12 saat boyunca pingin 500 lerde gezmesi insanı sinir ediyor. hem verecekleri yada alabileceğimiz vdsl modem ne derece kaliteli :) ne derece güvenlik basit güvenlik açıkları ile dolu. şuanda xx.xx.xx.1-250 aralıklarının her birinde 5-10 ip adresinde modemlerde web arayüzünde açık bulunmakta :(
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Resimler görülmüyor ama google de baktım baya güzel bişiye benziyor.. size maliyeti ne oldu? PfSense de kuruluyordur sanırım. Yada kendisine özgü kaynak kodları ilemi kullanmak gerekli? Üzerine HDD taktınızmı? Loglama yapıyormusunuz?
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    resimler yazısının üzerine tıklarsınız resimleri görebilirsiniz k.b. belirgin biçimde yazmamışım linke tıkladığım için bende farklı gözküyor sizde siyah gözüküyor. PFsense freebsd için olması gerkiyor şuanda ben debian kullanıyorum ve arm tabanlı. ayrıca pfsense bu tür cihazlar için biraz ağır gelebilir buda ağı daha hızlı yapayım derken daha yavaş olmasına sebebiyet verebilir. çoğu site dns üzerinden engelledim böylece firewall üzerine ddos ve portları kapatmak ve yönlendirme gibi basit görevler kalıyor. cihaz üzerinde sata portu mevcut ama hdd yada ssd takmadım . Cihaz sd kart üzerinden çalışıyor ama sata yada usb den boot edebilirsiniz biraz linux hakkında bilginizin olması lazım. maliyeti 110 tl ama hepsini birden almadım önce cihaz sonra sd kart sonra adaptör .... ntop ağa bağlanan herşey hakkında loglama yapıyor . bağlanan ip adreslerinin hangi porttan ahngi protokol de nekadar veri aldığı hangi sürelerde nekadar aktif olduğu gibi özellikler var tabi bunlar işin oyuncağı :) .
    google da araştırdım yazmışssınız fakat türkçe ve ingilizce minicihazlardan router yapımı hakkında bir herşeyi kapsayan bir yazı bulunmuyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.