Şimdi Ara

Şah Ve Sultan - İskender Pala

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Güzellik…

Aşk ve savaş. Sadece gönüllerin değil alınların, kemiklerin ve gözlerin alev alev yandığı savaş.

Kahramanlarını, Yavuz Sultan Selim’i de Şah İsmail’i de tarihin merdivenlerinde bir basamak aşağı indiren bir basamak yukarı çıkaran savaş.

Çaldıran...

Şimdi Çaldıran ne 500 yıl geride ne 500 yıl ileride.

Savaş tasında büyücünün gördüğü neydi?

Kızılbaşlık!

Sünnilik!

İktidar hırsı.

Aşkın bir çökelti gibi dondurduğu zaman!

Korku? Ya o?

Yazar biraz da korkuların üstüne gidendir.

Tarih ileriye doğru çözüldükçe ağacın kökleri de görülecektir.

Alevi de Sünni de bağlıdır o köke. Birdir o toprakta.

Gölgeler büyümüşse ışığı değil korkuyu yenmek gerekir.

Karanlık ve kör ışığın egemenliği boğmasın artık nesilleri.

Ve işte bir kez daha aşk!

Şiir kadar iktidar atında rüzgâra ve ateşe doğru yol alan iki hükümdar.

Şah ve Sultan…

Dünya incisi zarif ve asil kadınlar. Yeminlerine bağlı erkekler.

Masal kadar gerçek.

Büyüleyici olduğu kadar umut verici.

Şah&Sultan her cümlesi aşkla okunacak bir kitap.

İskender Pala’dan…

http://www.ilknokta.com/kitap/112946/Sah-Sultan.html

Şah Ve Sultan - İskender Pala

• Şuan kitabı okumaktayım, süper konu, süper özgün anlatım fakat içeriği biraz tartışılır gibime geliyor.
    Şuan kitabı yarıladım fakat, o anı ve olayların içerisinde yaşadığınız hissi veren ve mutlaka okunmasını tavsiye edeceğim eserlerden biri
  • Şu an farklı bir kitap okumaktayım , anlayacağınız sırada bu var.. Okuduktan sonra görüşlerimi sizlerle paylaşacağım
  • habertürkde izledim ilgimi çekti açıkçası.
  • Çevremde bu kitabı okuyup, kesinlikle okumam için ısrar eden kişiler var ve bu yüzden ben de merak etmekteyim. Kısa zaman içerisinde temin edip okurum ve yorumlarımı yazarım.
  • Kitabı bitireli iki hafta olmuştur.Mükemmel bir kitap,kesinlikle okunması gerek.
  • asker dönüşü yapılacak listesinde başı ceken kitap.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kitabı okuyanlar mahiyetinden bahsedebilirler mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: black_sea_28

kitabı okuyanlar mahiyetinden bahsedebilirler mi ?

Konuyu açan arkadaşın, yazısında tüm cevaplar mevcut.
  • Suan okumaktayım 100 sayfası kaldı, anlatım çok güzel fakat bazı yerlerde sürekli aynı şeyleri anlatıp sıkıcı olabiliyor ama bu müthiş bir kitap olduğu gerçeğini değiştirmiyor
  • tarihi ve aşkı harmanlayan güzel bir kitaptır kendileri...
  • Sona yaklaştım,bugün yarın bitecek.Kitap kesinlikle çok hoş,yazar olabildiğince tarafsız durmaya çalışmış.Aşk,tarih ve yer yer tasavvuf temaları içeriyor.Olaylar olabildiğince sade anlatılmış,okurken sıkmıyor.Tavsiye ederim
  • Herkes olumlu yorum yapmış .Yarın gidip alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 03.10.2010

Herkes olumlu yorum yapmış .Yarın gidip alacağım.

Acelen yoksa bence internetten sparişver Şah & Sultan

Hem imzalı, hem ucuz, hem kargo bedava fakat bazen çok geç kalabiliyor.
  • arkadaşlar yalan bir tarih kitabı okuyacaksanız bu kitabı okuyun.

buyrun Tarih profesörü Ahmet Şimşirgil in bu kitaptaki asılsızlıkları ispatladığı yazısı:
    yazının başlığı Şah Ve Sultan Romanı üzerine:
    http://www.ahmetsimsirgil.com/index.php?option=com_content&view=article&id=7:haftalk

başkalarının yazıdığı kurguları okumak istiyorsanız fantastik kitaplar var eragon u okuyabilirsiniz mesela ama böyle asılsız tarih kitaplarını okumamanızı tavsiye ederim. yine de sizin tasarrufunuza kalmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetaLX

arkadaşlar yalan bir tarih kitabı okuyacaksanız bu kitabı okuyun.

buyrun Tarih profesörü Ahmet Şimşirgil in bu kitaptaki asılsızlıkları ispatladığı yazısı:
    http://www.ahmetsimsirgil.com/index.php?option=com_content&view=article&id=7:haftalk

başkalarının yazıdığı kurguları okumak istiyorsanız fantastik kitaplar var eragon u okuyabilirsiniz mesela ama böyle asılsız tarih kitaplarını okumamanızı tavsiye ederim. yine de sizin tasarrufunuza kalmış.

Kardeşim sen tarihi bilimler kitabı okumuyorsun. Tarihi bir roman okuyorsun. İçindeki diyaloglar sağlam bir kaynağa dayanmaya bilir. eğer sağlam bir kaynak bularak yazmaya çalışsaydı sittin sene kitab bitmezdi.

İçerdiği konu devamlı tarihciler tarafından zaten tartışılıyor.Tartışılan bir konuya sen belli görüşü savunuyorsun diye yalan olduğunu söyleyemessin.
    Eğer yalan diyorsan içerisindeki olayların yanlışlığını aktarman gerek.Kıytırık link verip,
    Verdiğin linkte olayların yanlışlığı değil, ayrıntıların kaynağının olmadığını vs vs. yazacak bişeyler bulamasa az kalsın imla hatalarına bakacakmış . Olaylar böyle değildi şöyle derkende kendi muamma bir konuda görüş bildiriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaos25

quote:

Kardeşim sen tarihi bilimler kitabı okumuyorsun. Tarihi bir roman okuyorsun. İçindeki diyaloglar sağlam bir kaynağa dayanmaya bilir. eğer sağlam bir kaynak bularak yazmaya çalışsaydı sittin sene kitab bitmezdi.

İçerdiği konu devamlı tarihciler tarafından zaten tartışılıyor.Tartışılan bir konuya sen belli görüşü savunuyorsun diye yalan olduğunu söyleyemessin.
    Eğer yalan diyorsan içerisindeki olayların yanlışlığını aktarman gerek.Kıytırık link verip,
    Verdiğin linkte olayların yanlışlığı değil, ayrıntıların kaynağının olmadığını vs vs. yazacak bişeyler bulamasa az kalsın imla hatalarına bakacakmış . Olaylar böyle değildi şöyle derkende kendi muamma bir konuda görüş bildiriyor.

linkteki yazıda şuna dikkat çekiyor; kitabın yazarı tarihi meselelerden bahsederken kesinlikle kaynağa danışılmalı diyor. fakat kendisi, bir zamanlar padişah olmuş milyonlarca insana hükmetmiş bir insan hakkında roman adı altında gerçek dışı şeyler söyleyebiliyor. o zaman herkes eline kalem alıp bir tarihi kişil hakkında roman yazsın. burada benim yakındığım insanların tarihteki şahsiyetlerin gerçeklerini bilmedikleri halde romanlara tutulup kalmaları ve o tarihi kişiliklerin romandaki gibi bir profil ile hatırlanmaları. Yavuz Selim in olmadığı bir şahsiyetle hatırlanacak olması beni üzüyor.

kitaptan:
    “Sultan Selim sağ elini bir kartal pençesi gibi açıp Sultan Bayezit’in göğsünü şiddetle ittirmesi ve o yaşlı babanın oturduğu minderde yıkılacak gibi sendelemesi gözümün önünden hiç gitmiyor. … ihtiyar Sultan Bayezit, otuz yıldır hükmettiği devletin elinden gittiğine üzülen bir hükümdar olarak değil de oğlundan böyle bir muamele görme bahtsızlığını yaşayan bir baba olarak çok ama çok içerlemiş olmalıydı. Yalnızca “Oğul beni zebun ettin, inşallah şirpençeler elinde can veresin” diye mırıldanmış, sonra da boynunu bükmüştü” (Şah&Sultan sh. 143).

bu söylenen yıllardır halk arasında dolaşan kimin çıkardığı bile belli olmayan bir söylentidir. şimdi 15 yaşında genç bir çocuk bu kitabı okusa Yavuz Selim i babasına düşman olarak hatırlayacak. ki böyle bir şey yok. sonra sen o çocuğa ne kadar anlatırsan anlat, gerçeği kabul etmez.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kaos25

quote:

linkteki yazıda şuna dikkat çekiyor; kitabın yazarı tarihi meselelerden bahsederken kesinlikle kaynağa danışılmalı diyor. fakat kendisi, bir zamanlar padişah olmuş milyonlarca insana hükmetmiş bir insan hakkında roman adı altında gerçek dışı şeyler söyleyebiliyor. o zaman herkes eline kalem alıp bir tarihi kişil hakkında roman yazsın. burada benim yakındığım insanların tarihteki şahsiyetlerin gerçeklerini bilmedikleri halde romanlara tutulup kalmaları ve o tarihi kişiliklerin romandaki gibi bir profil ile hatırlanmaları. Yavuz Selim in olmadığı bir şahsiyetle hatırlanacak olması beni üzüyor.

kitaptan:
    “Sultan Selim sağ elini bir kartal pençesi gibi açıp Sultan Bayezit’in göğsünü şiddetle ittirmesi ve o yaşlı babanın oturduğu minderde yıkılacak gibi sendelemesi gözümün önünden hiç gitmiyor. … ihtiyar Sultan Bayezit, otuz yıldır hükmettiği devletin elinden gittiğine üzülen bir hükümdar olarak değil de oğlundan böyle bir muamele görme bahtsızlığını yaşayan bir baba olarak çok ama çok içerlemiş olmalıydı. Yalnızca “Oğul beni zebun ettin, inşallah şirpençeler elinde can veresin” diye mırıldanmış, sonra da boynunu bükmüştü” (Şah&Sultan sh. 143).

bu söylenen yıllardır halk arasında dolaşan kimin çıkardığı bile belli olmayan bir söylentidir. şimdi 15 yaşında genç bir çocuk bu kitabı okusa Yavuz Selim i babasına düşman olarak hatırlayacak. ki böyle bir şey yok. sonra sen o çocuğa ne kadar anlatırsan anlat, gerçeği kabul etmez.

15 yaşındaki çocuk diye küçümsüyormusunuz bilemiyorum ama sadece verdiğiniz örnekten bunu çıkarıyorsa, diyecek birşeyim yok sorun çocukta

Yavuz sultan selimin nasıl tahta geçtiğini biliyorsanız zaten bu hikayenin gerçek olup olmaması birşey ifade etmediğini anlarsınız.
    Yavuz sultan selim ellerinde çiçekler ile hükümdar olmadı, Yavuz sultan selim'in ise yapılan yanlışlıklara ve kendi ulusu için herşeyi göze alan cesur ve yiğitlik çıkarımı yapılmaması içinde bir neden yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaos25 -- 23 Kasım 2010; 16:20:37 >

• Şu an okumaktayım.
    Anlatım dili başta, İlk defa tarih romanı okuyan beni zorladı. Bazı kelimeleri ve terimleri eski Türkçe. Ama tarih romanı olduğu için yazılması gerektiği gibi yazılmış diye düşünüyorum.

Kitap sizi gerçektende 1500lü yıllara götürüyor.
    Eğer Sünni yada alevi değilseniz, kitabın sadece bir roman olduğunu kabul edip okuyacaksanız tavsiye ederim.

Bu arada kitaptaki her bölümün başında Şah İsmail'in yada Yavuz Sultan Selim'in şiirlerinin olmasıda süper olmuş.
  • İskender Pala'nın bir kitabını okudum, harika bir kitaptı, diğer kitaplarının içerisinde kötü olanın olacağını sanmıyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.