Şimdi Ara

Sağlık Sorunundan FESİH

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Eşim 4 yıldır otelde aşcı olarak çalışmakta
    İlk 1.5 yıl sağlıgında bir sorun yoktu
    son 2.5 yıla yakındır AYAĞINDA EGZAMA sorunu ortaya çıktı
    Gerekli bütün tedavilere başvurduk fakat hala devam etmekte ( Aşcı terliği çalışırken sürekli pisleniyor yağ-nem-ıslak zemin gibi sebeblerden )
    Şu ana kadar Egzamadan yaklaşık 10 taneye yakın Raporu var
    Biz iş yerinden sağlık problemlerinden dolayı çıkışını ve KIDEM TAZMİNATINI talep ettik
    Fakat bize hiçbir şekilde yardımcı olmuyorlar
    Sağlık kurumlarıda sürekli rapor vermeye yanaşmıyorlar
    Son olarak bugün iş yeriyle görüştüm ve bize dalga geçer gibi biz eşinizin çalışmasından çok memnunuz gelip çalışmasına devam etmesini istiyoruz dediler ( sağlık sorununu bildikleri halde )
    Bizim cevabımız ise hala ayağı iyi olmadı ve 3 ayda bir rapor almak artık istemiyoruz dedik ayagı gittikce gotuye gıtmeye baslıyor dedik Fakat yardmcı olmuyorlar
    Siz ne yapmayı düşünüyorsunuz diye sorduğum zaman Devamsızlıgı arka arkaya 5 gün olduğunda SÖZLEŞMEYİ FESİH edicez dediler

NOT: Raporların hepsi elimizde mevcut
    Hastaşıgın fotografları mevcut Sağlık Sorunundan FESİH

Bu durumda biz FESİH işleminden sonra İŞ YERİNE dava açsak KIDEM TAZMİNATI için şansımız ne olur ?

• Tam teşekküllü bir devlet hastanesinden meslek hastalığı raporu alabilirseniz işiniz çok kolaylaşır.
  • Erik Kompostosu E kullanıcısına yanıt
    Antalya'daki devlet hastanesine sorduk fakat Egzamadan dolayı meslek hastalığı raporu vermiyorlarmış
    Biz dava açmak istiyoruz elimizdeki kanıtlar doğrultusunda
  • Dava açmanız durumunda mahkeme bir bilirkişi heyeti görevlendirecek ve meslek hastalığı olup olmadığı orada ortaya çıkacaktır.

1 Ocak 2018 den itibaren iş davalarında dava açmadan önce arabulucuya başvurmanın zorunlu olduğunu unutmayın.

Bu süreçte bir avukattan yardım almanızı tavsiye ederim.
  • Erik Kompostosu E kullanıcısına yanıt
    Şuan iş yerinin devamsızlıktan dolayı iş akdini fesih etmesini bekliyoruz size bildiricez dediler feshedince

BİLİRKİŞİ tam olarak ne yapacaktır ? bilginiz var mı

Yarın gidip bir avukatla görüşücez bakalım o ne yol gösterecek bize

Böyle bir şey başına gelen varsa YARDIMCI OLURSA çok sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurokudan -- 26 Şubat 2018; 18:2:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erik Kompostosu

Dava açmanız durumunda mahkeme bir bilirkişi heyeti görevlendirecek ve meslek hastalığı olup olmadığı orada ortaya çıkacaktır.

1 Ocak 2018 den itibaren iş davalarında dava açmadan önce arabulucuya başvurmanın zorunlu olduğunu unutmayın.

Meslek hastalıklarından kaynaklı tazminat davalarında arabulucuya başvuru zorunlu değil üstat
  • Şu an raporunuz yoksa ve kendi iyileşmedim diye işe gitmiyorsa işyerine tazminatsız iş akdini fesih etme hakkı doğar diye biliyorum. İş yerini Mahkemeye verdiğinizde size ilk sorulacak olan o tarihlerde herhangi bir raporunuzun olup olmadığıdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertosman

quote:

Orijinalden alıntı: Erik Kompostosu

Dava açmanız durumunda mahkeme bir bilirkişi heyeti görevlendirecek ve meslek hastalığı olup olmadığı orada ortaya çıkacaktır.

Meslek hastalıklarından kaynaklı tazminat davalarında arabulucuya başvuru zorunlu değil üstat

+1 affola bildiğim bir husustu hatta kaç defa seminerlerine katıldım ancak konunun meslek hastalığı olduğu anlık aklımdan çıkmış. Affola herkese özürlerimi iletiyorum.

• kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Bugun is davalarinda iyi olan bir avukatla gorusme gerceklestik

Fakat is veren raporsuz ise gittiginiz surece arka arkaya iki is gunu ayda toplam 5gun ise gitmezseniz İs akdinizi feshedebilir dedi

Herhangi birsey yapamazsiniz boyle olursa dedi

Bugun 5. Gun doldu

SGK ya gittik isyeri feshedmis mi diye fakat hala calisiyor durumda gorunuyor

Avukat onlar devamsizliktan fesih ettik sonra Arabulucu araciligiyla is yerini arattirin ve gozlerini korkutmayi deneyin dedi

Sonuca gelecek olursak sanirim Surekli yenilenen bir hastaliktan dolayida olsa ne heyet raporu alabiliyor ne is verene derdimizi anlatabiliyoruz nede hukuk dalinda hakkimizi araybiliyoruz bunu anlamis oldum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onurokudan O kullanıcısına yanıt
    Fesih işlemini neden iş yerinin yapmasını istediğinizi tam olarak anlayamadım

• sertosman S kullanıcısına yanıt
    Bizim saglik problemimiz tedavilere cevap vermiyor

İs yeri bu durumu bile bile bize cikis ve Kidem tazminati vermemekte israr ediyor

Onlar bunlari bildikleri halde fesih ederlerse hakkimizi arayabiliriz baska yolu gorunmuyor

Surekli rapor rapor rapor

Her 2-3 ayda 10 gun 15 gun rapor ? Sizce hakkimiz degilmi

Fotograftaki hali en iyi hallerinden biri egzamanin daha kotu durumlarida oluyor Kokple butun ayagin

• quote:

Orijinalden alıntı: onurokudan

Bizim saglik problemimiz tedavilere cevap vermiyor

İs yeri bu durumu bile bile bize cikis ve Kidem tazminati vermemekte israr ediyor

Onlar bunlari bildikleri halde fesih ederlerse hakkimizi arayabiliriz baska yolu gorunmuyor

Surekli rapor rapor rapor

Her 2-3 ayda 10 gun 15 gun rapor ? Sizce hakkimiz degilmi

Fotograftaki hali en iyi hallerinden biri egzamanin daha kotu durumlarida oluyor Kokple butun ayagin

Mazeretsiz devam etmemekten çıkış yaparlarsa yine istediğinizi elde edemezsiniz. Onları bekleyeceğinize siz kendi gerekçelerinizle feshedin sözleşmeyi

Sizin tarafınızda Fesih haklı veya geçerli gerekçe ile yapılmadıkça tazminat hakkınız doğmaz, sağlık durumunuzun çalışmaya engel olduğu gerekçesi ile fesih bunlara girer mi bilmiyorum, buna hukukçular cevap verebilir. Ancak şu gerçek ki siz hekim raporu almadan işe gitmezseniz iş verene tazminatsız fesih hakkı doğar ve hiç bir şekilde tazminat alamazsınız.
  • sertosman S kullanıcısına yanıt
    Mezeretimiz Saglik problemidir hala iyi olmadi ayak

Ayrica onlar bize fesih edeceklerini soyledikleri halde hala fesih etmediler

İse devamsizliktan 6 gun icinde bize savunma icin bildirim yapmak zorundalarmis noter yada posta yoluyla

Yaklasik 10is gununu gectik ama hala ses soluk yok

Suan icin carklar bizim iyiligimiz icin calmaya basladi

Cunku bize soylendikten 6gun icinde savunmamiz almazlarsa her ne olursa olsun fesih ederlerse onlarin Kidem ve İhbar tazminati odemeye mahkum birakiyormus Mahkeme

Beklemedeyiz hala

Sağlık Sorunundan FESİH

6 gün işe devamsızlığın son gününden başlar, hala işe dönmediysee eşiniz o süre de hâlâ başlamamış demektir.

• İlk mesajdan bu yana 8 gün geçmiş, ekzemanın 8 günde hala geçmemesi çok normal değil, ya ekzema değil, ya tedavisi uygun değil, ya tedavi düzgün uygulanamıyor, ya da ekzema ise asıl ekzema yapan nedene evde de maruz kalıyor demektir, ben sağlıkçı olduğumdan olaya bir de bu açıdan yaklaşmak istedim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Tip dalinda olmasi gereken butun tedavilere basvurduk ama iyilesmiyor

Ayrica zaten is yerine gitmeyince duzeliyor

İs yerinde asci oldugu icin giyebildikleri belli terlikler var onlarin disinda giyemiyor

Ayagi surekli yagli zeminlerde calisiyor dogal olarak

Ayak iyi oluyor belli zaman sonra tekrar basliyor egzama

Yani zaten saglikciysaniz egzamanin kesin bir cozumunun olmadigini biliyorsunuzdur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.