Şimdi Ara

Sağlık sistemimiz rezalet!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu ne rezalettir kardeşim ya.Sabahın köründe 9 da devlet hastanesine gidiyorum.Kardiyoloji için sıra alacağım neymiş kontenjanı dolmuş bugün.60 kişi mi ne alıyomuş ve sabahın köründe dolmuş.Diğer kardiyolog izinliymiş.Başka kardiyologda yokmuş.Anlayacağınız Rize'de şu an sadece 1 tane kardiyolog var.4 tane hastaneden de sadece büyük devlet hastanesinde kardiyoloji servisi var.2 tanesi özel 2 tanesi devlet.12 tane ilçe var ve hepsine bu adam bakıyor...

Hadi benim durumum acil değil ya kalbinde önemli bir şeyi olsa adamın ve erken teşhisle kurtulacaksa?Kontenjan dolu diye hayatından olursa?Sağlık bu boru değil.En ufak bir hata veya ihmal insanı öldürebilir,bir erken teşhisle hayatı kurtulabilir.

Ulan eskiden ne güzel özel doktora giderdik parayı basardık hem ilgilenirdi hem de iyi bir muayene olurduk.Şimdi kapattılar onları da insanları hayvan yerine koydular.Devlet hastanesinde yemin ediyorum dünyadaki en mutlu adam bile stres yaşar.O kalabalık,o insanların acizliği,milletimizin cahilliği,görevlilerin kendilerini hayvanat bahçesinde çalışıyor zannetmeleri...Hadi hastalarla adam gibi ilgilenseler bir şey demiyeceğim.60 kişi alırsın hepsiyle en az 15-20 dakka ilgilenirsin kontenjanın bir mantığı olur.O da yok.Al içeri 5 dakka bak.Kalbi atan sağlam bilmem ne.3 ten sonra çık hastaneden keyfine bak oh ne rahat.Allah belasını versin böyle doktorların.Yazık valla yazık.Kısacası:Irmağının akışına ölürüm TÜRKİYEM...

Şikayet edebileceğimiz bir yer var mıdır?Çok sinirliyim şu an anlatamam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fata1ty -- 23 Şubat 2009; 10:40:22 >

• çildirdinmi

sıra almak için millet sabahın 5 in kuyruk oluşturuo belirli kişi sıra alınca kapatıolar kendimden biliyorum
  • Ya sanki memleketin hangi sistemi çalışyo ki
  • Benim eşim hamile, randevusunu aldım internetten saat 14:15 ama kaçta kontrol olabildi tahmin edebilirmisin? Saat 16:00 da sebebi hastanede sadece bir kadın doğum uzmanının olması ameliyatlarada girdiği için randevular aksatılıyor öğlen saatinde gelenler var üstelik birde onları düşünmek lazım hamile kadınları koridorda bkletiyorlar. şuan başka bir doktor gelmedimi geldi ama onunda psikolojisi bozuk eşim daha önce bayan doktora geldiğini kontrollerin onun yaptığını kendisinin hastaneden ayrılıp ayrılmadığını sorunca milletin içerisinde bağırmış eşime banenne senin kontrollerinden olacaksan olmayacaksan çık git diye. İşyerinden izin alıp hastaneye gittim hastaneyi bir birine kattım.Adam gibi bir açıklamada yapamıyolar.
  • cami kadar hastane yapılmıyor , imam kadar doktor yetişmiyor ki memlekette.
  • Aynı şeyleri bende geçen sene yaşadım. İnanırmısın 2 saat ayakta bekledim ve sıradakilerin hepsi 60 yaşındaki insanlardı.BEnim ayaklarım koptu ve sıra almama rağmen sıra bana gelmeden gün bitmişti.Yemişim dedim gitmedim birdaha.(parasını verdim özele gittim)

Ama o gün yaşadıklarımı hiç unutmuyorum hırsızlık suçlandım , sırada kavga edicektim , sırada hırpalandım vs. birçok şey. Boşvereceksin paranı kazanıp insan gibi yaşamaya bakacaksın.Allah düşürmesin kimseyi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dhlıyıg

Aynı şeyleri bende geçen sene yaşadım. İnanırmısın 2 saat ayakta bekledim ve sıradakilerin hepsi 60 yaşındaki insanlardı.BEnim ayaklarım koptu ve sıra almama rağmen sıra bana gelmeden gün bitmişti.Yemişim dedim gitmedim birdaha.(parasını verdim özele gittim)

Ama o gün yaşadıklarımı hiç unutmuyorum hırsızlık suçlandım , sırada kavga edicektim , sırada hırpalandım vs. birçok şey. Boşvereceksin paranı kazanıp insan gibi yaşamaya bakacaksın.Allah düşürmesin kimseyi.

Ya abicim devlet fakir olabilir,insanların parası pulu olmayabilir.Peki neden özel muayeneleri kapatıp doktorları da zor durumda bırakıp,imkanı olan vatandaşlara eziyet çektiriyorsun?Hani kominizm kötüydü,istemiyordunuz?Neden isteyen istediği yerde muayene olamıyor?Kardeşim ben paramı basıp özel olarak ilgilenilmek istiyorum!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sağlık sistemimiz değil sistemin başlarında duran yöneticiler(Başhekim vs.) Üzerine düşeni yapmıyor bence.

Ya devlet ne yapsın adamı koymuş oraya sanki kendi malıymış gibi kullanıyor hastahaneleri.
    Acaba bilmiyorum bunları denetleyen kimse yokmu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lèon

cami kadar hastane yapılmıyor , imam kadar doktor yetişmiyor ki memlekette.

Pek rahat yaşanmaz belki ama en rahat bu memlekette ölünür Ölene imam çok kalana doktor yok.

Geçen yıl boynumda pis bir beze vardı çok fazla büyümüştü yumurta kadar olmuştu, bir haftada aniden büyümüştü boynumu hareket ettiremeyecek duruma gelmiştim. Ama nereye gideceğim, hastaneye bir gidiyorum, karşılaştığım manzara aynı Matrix filminde Neo'nun ilk uyanıp o felaket insan matrisini gördüğü manzara gibiydi. Güümm!! "Gerçeğin çölüne hoşgeldin..." Kimse ilgilenmiyordu, ne yapacağımı şaşırmıştım. Özel bir hastaneye gittim, sırf muayene için bile dünyanın parasını istediler, hipokrat yeminlerine ettiklerimin... Üstümdeki baskı artıyor, boynumdaki nedir onu bile bilmiyorum korkuyorum, boynumu hareket ettiremiyorum acıyor, yardım edecek bir Allah'ın kulu yok. Belki eczacı, onun da hemen doktora git demekten başka çaresi yok. Neyse sonra baktım ben halledemeyeceğim, vınnn memlekete. Anneeee babaaaa beni doktora götürün ühüüeee Bir tanıdığın özel polikliniğinde hallediverdik.

• quote:

Orjinalden alıntı: Fata1ty
    12 tane ilçe var ve hepsine bu adam bakıyor...

gülermisn ağlarmısn
  • quote:

Orjinalden alıntı: Liu Kang

quote:

Pek rahat yaşanmaz belki ama en rahat bu memlekette ölünür Ölene imam çok kalana doktor yok.

Geçen yıl boynumda pis bir beze vardı çok fazla büyümüştü yumurta kadar olmuştu, bir haftada aniden büyümüştü boynumu hareket ettiremeyecek duruma gelmiştim. Ama nereye gideceğim, hastaneye bir gidiyorum, karşılaştığım manzara aynı Matrix filminde Neo'nun ilk uyanıp o felaket insan matrisini gördüğü manzara gibiydi. Güümm!! "Gerçeğin çölüne hoşgeldin..." Kimse ilgilenmiyordu, ne yapacağımı şaşırmıştım. Özel bir hastaneye gittim, sırf muayene için bile dünyanın parasını istediler, hipokrat yeminlerine ettiklerimin... Üstümdeki baskı artıyor, boynumdaki nedir onu bile bilmiyorum korkuyorum, boynumu hareket ettiremiyorum acıyor, yardım edecek bir Allah'ın kulu yok. Belki eczacı, onun da hemen doktora git demekten başka çaresi yok. Neyse sonra baktım ben halledemeyeceğim, vınnn memlekete. Anneeee babaaaa beni doktora götürün ühüüeee Bir tanıdığın özel polikliniğinde hallediverdik.

merak ediyorum dışarıda hasta beklerken doktor kucak dansımı yapacaktı sana birde (:

• Allah kimseyi hastane kapılarına düşürmesin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: cefucsa

Allah kimseyi hastane kapılarına düşürmesin...

Amin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lod0ss -- 23 Şubat 2009; 18:17:51 >
  • Bi anı da benden olsun;

Şubat ayının başında eskişehir osmangazi tıp fakültesi dahiliye servisinde muayene olmak için randevu alacaktım.Aradım operatörü ve bana dahiliye için sıra numarası verebilir misiniz dedim.Ve bana 3 şubatta , 18 mayıs için randevu verdiler. çok şaşırdım tabi duruma ve bir saniye yanlış duymuyorum değil mi 18 mayıs dediniz 18 şubat değil mi dedim.Bana bağıraraktan ''evet beyefendi sıra yok napalım'' dedi.Bende tamam iptal ediyorum o zaman deyip kapattım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdenar

Bi anı da benden olsun;

Şubat ayının başında eskişehir osmangazi tıp fakültesi dahiliye servisinde muayene olmak için randevu alacaktım.Aradım operatörü ve bana dahiliye için sıra numarası verebilir misiniz dedim.Ve bana 3 şubatta , 18 mayıs için randevu verdiler. çok şaşırdım tabi duruma ve bir saniye yanlış duymuyorum değil mi 18 mayıs dediniz 18 şubat değil mi dedim.Bana bağıraraktan ''evet beyefendi sıra yok napalım'' dedi.Bende tamam iptal ediyorum o zaman deyip kapattım.

o zamana kadar ölürüm deseydin ne cevap verecekti merak ediyorum. allah rahmet eylesin derdi heralde
  • Beyler bakın bunlar olabilir aslında.Fakir bir ülkede devlet hastaneleri doğal olarak yoğun olur.Asıl kızdığım konu neden özel muayeneler kapatıldı?Doktorlar sitesi diye bir yer vardı burda hep özel doktorlar olurdu.Giderdim önceden zaten arardık şu saatte gelicez diye.Atıyorum 100 lirayı basardım muayene olurdum.Hem de krallar gibi.Yanlış anlamayın sakın.Parası olan iyileşsin olmayan gebersin demiyorum.Madem sistemi düzeltmeye çalışıyosun,hastanede ki hastaları daha iyi nasıl muayene ederimi düşünüyorsun neden özel yerleri kapatıyosun?İyileştiricez derken ellerine yüzlerine bulaştırdılar...Böyle hem daha kötü oldu hem de insanlar insanlıktan çıktı...
  • quote:

Bi anı da benden olsun;

sevk zinciri diye birşey vardır. gidersin devlet hastanesine,uygun görürse seni üniversite hastanesine sevkle yollar,bu durumda bunun için sıra almana gerek kalmaz. her önüne gelen de üniversite hastanesine giderse,sonra sıra bulunmaz. yanlış anlama,sana yönelik bir cevap değil bu. insanlar kurallara uymazsa,her sistemde kargaşa çıkar,sistemin içinde düzensizlik oluşur.
    eskişehirde bir de aile hekimliği olayı var. adamın hastaneye sevk etme sınırı %5 miydi neydi. bu da çok dandik bir sistem.

ha doktorun herhangi bir sebeple,kontrole gelen bir hastaya bağırmaya hakkı yoktur. hasta hakları denen birşey var. eskiden hasta hakları pek fazla önemsenmezdi ama,halkımız yavaş yavaş kıymetini anladı. ama hala doktorlara değil,hemşirelere bağırmaktalar.

• quote:

Orjinalden alıntı: Fata1ty

Beyler bakın bunlar olabilir aslında.Fakir bir ülkede devlet hastaneleri doğal olarak yoğun olur.Asıl kızdığım konu neden özel muayeneler kapatıldı?Doktorlar sitesi diye bir yer vardı burda hep özel doktorlar olurdu.Giderdim önceden zaten arardık şu saatte gelicez diye.Atıyorum 100 lirayı basardım muayene olurdum.Hem de krallar gibi.Yanlış anlamayın sakın.Parası olan iyileşsin olmayan gebersin demiyorum.Madem sistemi düzeltmeye çalışıyosun,hastanede ki hastaları daha iyi nasıl muayene ederimi düşünüyorsun neden özel yerleri kapatıyosun?İyileştiricez derken ellerine yüzlerine bulaştırdılar...Böyle hem daha kötü oldu hem de insanlar insanlıktan çıktı...

+1

Devlet ya muayenehane ya hastane diye seçenek soruyor şimdi.

Sağlık sistemini süper yaptık diye övünüyorlar bide. Maf ettiler milletin haberi yok saf saf inanıyor. İyi olan teş şey var SSk karnesi ile özel hastanelerde belli ücret karşılığı muayene olabiliyorsunuz. Ama oralarda artık kalabalık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 23 Şubat 2009; 19:09:45 >

• quote:

Orjinalden alıntı: denizza

quote:

Bi anı da benden olsun;

sevk zinciri diye birşey vardır. gidersin devlet hastanesine,uygun görürse seni üniversite hastanesine sevkle yollar,bu durumda bunun için sıra almana gerek kalmaz. her önüne gelen de üniversite hastanesine giderse,sonra sıra bulunmaz. yanlış anlama,sana yönelik bir cevap değil bu. insanlar kurallara uymazsa,her sistemde kargaşa çıkar,sistemin içinde düzensizlik oluşur.
    eskişehirde bir de aile hekimliği olayı var. adamın hastaneye sevk etme sınırı %5 miydi neydi. bu da çok dandik bir sistem.

ha doktorun herhangi bir sebeple,kontrole gelen bir hastaya bağırmaya hakkı yoktur. hasta hakları denen birşey var. eskiden hasta hakları pek fazla önemsenmezdi ama,halkımız yavaş yavaş kıymetini anladı. ama hala doktorlara değil,hemşirelere bağırmaktalar.

evet sevk zincirinin farkındayım.Fakat aile hekiminin yapacağı muayene var yapamayacağı muayene var.Bana doktor tahlil yaptırmam gerektiğini söyledi.onun için gidecektim.yoksa ömrümde tıp fakültesine gidip muayene olmuş adam değilim

• quote:

Orjinalden alıntı: ten_don

quote:

Orjinalden alıntı: Liu Kang

quote:

merak ediyorum dışarıda hasta beklerken doktor kucak dansımı yapacaktı sana birde (:

Cins cins konuşup asabımı bozma. Deyimdir bu, "dünyanın parası". Çok miktarda para anlamına gelir. Sırf muayene edecek diye 100 liralık fiş kesiyorlar öyle gidiyorsun. Dışarda o kadar hasta varken diyorsun, ama ben zaten sağlığı borsaya düşürenlere küfür ediyorum, sen anlamıyorsun ki.

Şikayetim yerel bir mekana değil, tüm sağlık sistemine. Ben keyfimden mi oraya gittim? Şaşkın ördek gibi benimle ilgilenecek birilerini arıyordum. Çok basit, 40 yılın başında tedavi olmaya ihtiyacım oldu, işte o zaman vatandaşlık ne demek değilmiş öğrendim. Ama çekilen sıkıntıları, bu şikayetlerin özünü, bir vatandaş olarak daha iyi haklara kavuşmanın özlemini ben senin gibi birine nasıl anlatayım.

Sağlık parayla olmamalı. Hastalandığı zaman izbe hastanelerde köpek gibi telef olmak sıradan vatandaşın kaderidir diyen ya aptaldır ya da ahlaksızdır. Herkes için bundan çok daha iyi sağlık olanakları her zaman mümkün. Ortada pek çok çalışır sağlam örnek de var, yeter ki araştırılsın, bunu sadece senin gibiler için söyledim, aslında kendimize uygun orjinal fikirlerle çok daha iyisini başarabiliriz de. Mümkün olmayan ülkeyi idare etmek adına başa geçip tek gerçek dertleri aklı başında olanın malumu olan bu "seçilen" kişilerin gerçekten ülkeye dirlik düzenlik getirmek için gelmiş olmaları, büyük planlar kurup de ki on yıl sürecek bir kalkınma hareketi başlatmaları, işte bu mümkün değil, en azından şimdiye kadar olabildiğini ben kendim görmedim. Eee nasıl kurtuluruz o zaman, akıllanacağız ve namerde geçit vermeyeceğiz, tek çare bu. Güneşi zaptetmek gerekir, anlayacağın...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.