Şimdi Ara

sağdan sollarken arkadan dalıyodum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • önümde giden volvo bir araç solladı. solladıktan sonra bende onun solladığı aracı arkadan gelerek solladım. sonra volvoya yetiştim, solladıktan sonra sağ boş ama sağa geçmedi. bende bu sağa uzun süre geçmeyince sağdan sollayıp geçeyim dedim sağdan sollarken bi anda önüme kırıp sağa şeride atladı. tam o esnada arkaya öpücük kondurmama az kalmıştı. sonra tekrar sola geçip soldan devam etti. sağ hala daha boştu. ben bida önüne geçmedim yavaşladım gitmesini bekledim, gitmeyince yolumu değiştirdim. suç kimde oluyo şimdi?




  • Sağdan geçmek suç. Sağın boşken arkandan yol isteyene yol vermeyip engellemek de suç. VELEV Kİ ARKADAN GELEN HIZ İHLALİ YAPIYOR OLSA DAHİ!

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kuş Kafası kullanıcısına yanıt

    eksiler artılar birbirini götürdü ee sonuç kalmadı ortada

  • Bakış açısında hata var. Önünüzdeki aracı geçmek için yapmanız gereken işlem; önce önünüzdeki araca onu geçeceğinizi bildirmek, ayna ile arkanızı kontrol etmek, sinyal vererek sollamayı başlatmak ve öndeki aracı geçtikten sonra şeridinize geri dönmek. Eğer halihazırda sol şeritten birden fazla aracı sollayarak gidiyorsanız; önünüze araç çıkması halinde onu uyarmanız ve size yol vermesini sağlamanız gerekir. Eğer ki yol vermiyorsa bu onun kabahatidir. Eğer sağdan doğru geçmeye çalışırsanız bu sizi de kabahatli yapar. "Ama o bana yol vermedi" gibi bir mazeret geçerli değildir ki bunun kötü sonucunu az kalsın yaşıyormuşsunuz. Yanlışı yanlışla örtemezsiniz.

    O öndeki yol vermeyen "tü kaka" sürücü gibi olmamak için aynaları doğru kullanmak gerek. Ülkedeki sürücülerin yarısı, hatta belki daha fazlası ayna kullanımından bî haber araba sürüyor. Sırf bu yüzden İstanbul'da araba kullanmaktan nefret ediyorum. Kimse sağına soluna bakmadan atlıyor önüne doğru.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Yaptığınız sağlamak olmuş. Bu yanlış.

  • bizim milleti tekrar ehliyet sınavına sok %70 i geçemez. maalesef kimsenin sabrı kalmadı bunlara. ben bırak sağından geçmeyi makas atarak geçiyorum artık bazen. öyle çıldırtıyorlar. burada bile sol şeridi en sol şerit sananlar var. sağ şeridiniz boş ise sağdan gitmek zorundasınız. herkes kendini ayarlasa zaten kimse kimseinin sağından geçmek zorunda kalmaz.

  • Hergün defalarca gördüğüm sahnelerden biri olduğu tahmininden hareketle, ikinizin de hız sınırını aştığınızı, sizin takip mesafesine uymadığınızı, öndekinin sol şeridi uzun süre işgal ettiğini, sizin de ameliyata yetişmek için bekleyemeyip sağdan geçmek istediginizi düşünüyorum. İkiniz de kusurlusunuz ama burada Allah korumuş. Kaza olduğu zaman kimin daha kusurlu olduğunun çok da önemi yok. Risk almamak, sabırlı olmak lazım.
    Özellikle şehir içinde insanlar sağa sola dönmeleri gerekmiyorsa bulundukları şeridi ve hızı kabullenmeyi öğrenmeliler. Önde bir araç varsa illa onu geçmek zorunda değiller.
    Dün akşama doğru ankara'da bayağı bir kar yağışı vardı. Görüş mesafesi düşük, karlı yol ve yoğun trafikte hala insanlar sağdan soldan birbirlerini geçmeye çalışıyorlardı. Akıl alır gibi değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KTK na göre gidişe ayrılmış iki veya daha fazla olan yollarda şerit değiştirmemek şartıyla bulunduğunuz şeritte diğer şeritlerden daha hızlı ilerleyebilirsiniz. yani sağdaki şeritten hızlı giderek soldaki şeritteki aracı geçebilirsiniz. Bu sağdan sollama sayılmaz. o dallama volvocu bilerek sizi sağından geçirtmemeye çalışmış ise yaptığı yanlıştır. Tabiki sizinde öncesinde sağ sol gibi şerit değiştirme yapmıyor olmanız lazım.


    bakın KTK NIN İLGİLİ MADDESİNİ Md54 a/3 KANUNDAN KPYALA YAPIŞTIR YAPIYORUM. son cümleyi dikkatle okuyunuz.


    Geçme kural ve yasakları:

    Madde 54 – Sürücülerin geçme sırasında uymak zorunda oldukları kural ve yasaklar şun-lardır:

    a) Geçme kuralları:

    Sürücülerin önlerinde giden bir aracı geçmeleri için;

    1.Kendisini takip eden sürücülerin kendisini geçmeye başlamamış olması,

    2.Önündeki sürücünün başka bir taşıt veya aracı geçme niyetini belirten uyarma işaretini vermemiş olması,

    3. Geçeceği aracın hızı ile geçme esnasındaki kendi hızını da göz önüne alarak iki yönlü trafiğin kullanıldığı taşıt yollarında karşıdan gelen trafik dahil karayolunu kullananların tümü için tehlike veya engel olmadan geçme için kullanacağı şeridin yeteri kadar ilerisinin boş olması,

    Zorunludur.

    Geçme, geçilecek aracın solundaki şeritten yapılır. Geçilecek aracın sürücüsü ses ve ışık cihazları ile uyarılarak, geçerken kullanılan şeritte güvenli mesafe gidildikten sonra işaret verilip izlenecek şeride girmekle tamamlanır.

    Araçların sağından veya banketlerden yararlanmak suretiyle geçmek yasaktır.

    Ancak, herhangi bir araç, başka bir yola, karayoluna bitişik bir mülke girmek veya sola yanaşıp durmak için bu niyetini sola dönüş işareti ile belirtmiş ise bunların sağındaki şeritten geçilebilir.

    Gidişe ayrılmış yol bölümlerinde, şerit değiştirmemek şartı ile bir şeritteki taşıtların diğer şeritteki taşıtlardan hızlı gitmesi geçme sayılmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdindas -- 24 Ocak 2022; 17:17:47 >




  • Kuş Kafası kullanıcısına yanıt

    Sağdan geçmek suç diye genelleme olmaz. Eğer sen zaten sağ şeritten gidiyorsan soldaki senden yavaş gidiyor diye onu beklemek zorunda değilsin. Asıl suçlu soldan giden.

  • Karşı taraf hatalı, bilerek önünüze kırdıysa zaten suç yok eğer bilmeden yaptıysa yine suç, aynaları süs olsun diye koymamışlar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.