Şimdi Ara

Sağ sol far orjinal ama sağ daha sönük mü yanıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Direk resmi atıyorum. Soldaki daha parlak yanıyor sağdaki daha sönük yanıyor gibi tam algılayamadım. Acaba far ampülündemi bir sorun var yoksa mercekmi pis ? İki far komple orjinal sağdaki çıkma takılmış ama etiketleri tutuyor. Ampülden dolayı böyleyse orjinalini alıcam. Ama normali bu öyle ayarlamışlardır sağdaki daha sönük değil size öyle geliyor deniyorsa bilemiycem.

Sağ sol far orjinal ama sağ daha sönük mü yanıyor ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Farlardan Birinin Sönük Yanması: Nedenleri ve Çözümleri

Farların birinin sönük yanması veya diğerinden daha az ışık vermesi yaygın bir sorundur. Bu sorun çeşitli nedenlere bağlı olabilir ve sürüş güvenliğini etkileyebileceği için çözülmesi önemlidir.

Nedenleri:

• Yanmış Ampul: Far ampulünün yanması, sönük yanmasının en yaygın nedenlerinden biridir.
    • Elektriksel Sorunlar: Kablolama sorunları, sigorta atması veya anahtar arızaları gibi elektriksel sorunlar da sönük farlara neden olabilir.
    • Balast Arızası (Xenon Farlar): Xenon farlarda, ampulü ateşlemek için kullanılan balastın arızalanması sönük yanmaya yol açabilir.
    • Reflektör Hasarı: Farın içindeki reflektörün hasar görmesi, ışık çıkışını engelleyebilir ve sönük yanmaya neden olabilir.
    • Lens Bulanıklığı: Far lensi zamanla bulanıklaşabilir ve bu da ışık çıkışını azaltabilir.

Çözümleri:

• Ampul Değişimi: Yanmış bir ampulün değiştirilmesi, sönük far sorununu genellikle çözer.
    • Elektriksel Sorunların Giderilmesi: Elektriksel sorunlar, bir teknisyen tarafından teşhis edilmeli ve onarılmalıdır.
    • Balast Değişimi (Xenon Farlar): Arızalı bir balast, bir teknisyen tarafından değiştirilmelidir.
    • Reflektör Onarımı: Hasarlı bir reflektör, bir teknisyen tarafından onarılmalıdır veya değiştirilmelidir.
    • Lens Temizliği: Bulanık bir lens, evde lens temizleme kiti kullanılarak temizlenebilir.

Önemli Hususlar:

• Farlardan biri sönük yanıyorsa, diğer farın da yakında sönebileceğini unutmamak önemlidir. Bu nedenle, her iki farı da aynı anda değiştirmek iyi bir fikir olabilir.
    • Far ampulleri zaman içinde bozulacaktır ve düzenli olarak değiştirilmeleri gerekebilir.
    • Farlarınızı düzenli olarak temizlemek, lens bulanıklığını önlemeye ve ışık çıkışını optimize etmeye yardımcı olacaktır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sol ve sağ far ampullerini değişip kontrol edebilirsin.

Farin dışı pislenmis olabilir, çıkma farlarda çok olan baska bir durumda ufak kilcal catlaklar. Farda bugula ma olabilir.

Mercek pislenmesi de bir ihtimal ama pek bir onemli durum değil, yeni ampuller ile cozulmeyecek kadar bir problem göremiyorum.

Edit bir daha baktim. Odak noktası oldukça düşük şiddette görünüyor, ampulün fara doğru oturmasi onemli ve ampül de oldukca eskimiş gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 23 Temmuz 2020; 21:47:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bariz sol far ışık yoğunluğu daha fazla, sağ zayıf kalmış.
    Arkadaşın da dediği gibi, ya ampul yerine iyi oturmamış, yada ışık şiddeti zayıflamış. Kötü ihtimal ise sağ far tası yada merceği proplemli.
    Araç ney bu arada

• Cevaplarınız için tek tek teşekkür ederim. Siz cevaplarınızı yazmadan önce aracın muayene kağıdınada baktım farların "Lux" parlaklık değerlerinde solun 27 mi 24 mü ney sağın ise 4.79 yazdığını gördüm. Yani muayene istasyonuda sağ farın az aydınlattığını tescillemiş.

1)Öncelikle o zaman orjinal ampülünü temin edip taktırıyorum ?
    2) baktım sönüklük devam ediyor o zaman ampülün oturup oturmamasında mı bir sıkıntı var ona baktırıyorum?
    3) 2 sine rağmen çözülmüyorsa mercekle ilgili dediklerinize baktırıyorum ?

• A4 B8 hocam

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Sanki pek bişi yok hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Cevaplarınız için tek tek teşekkür ederim. Siz cevaplarınızı yazmadan önce aracın muayene kağıdınada baktım farların "Lux" parlaklık değerlerinde solun 27 mi 24 mü ney sağın ise 4.79 yazdığını gördüm. Yani muayene istasyonuda sağ farın az aydınlattığını tescillemiş.

1)Öncelikle o zaman orjinal ampülünü temin edip taktırıyorum ?
    2) baktım sönüklük devam ediyor o zaman ampülün oturup oturmamasında mı bir sıkıntı var ona baktırıyorum?
    3) 2 sine rağmen çözülmüyorsa mercekle ilgili dediklerinize baktırıyorum ?
    Önce Sağ ampül ile sol ampulü değiştirin ve kontrol edin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ekranın sağ tarafı yok
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Xenon farlarda ampullerden biri bitince genelde diğeri de yakın zamanda gidiyor, çift olarak değiştirmeniz yararınıza olur. Tabii bir sağ sol yapmanız problemin ampulde mi yoksa mercektemi olduğunu anlamanızı sağlar. Sağı sola takınca sol zayıf kalıyorsa ampuller gidiktir ama sağ yine zayıf kalıyorsa değiştirince merceğe bakmak lazım. B8 kasa model yılını bilmiyorum ama merceğin temizliğe ihtiyacı olabilir, 10 yıla yaklaşmış bir araçtır muhtemelen.

• Var hocam en azından muayene kağıdı öyle söylüyor ışık şiddetine sol taraf için 25.9 yazmışlar, sağ taraf için ise 7.3

• 29 Temmuz editi:

Arkadaşlar garajda farlara gündüz gözüyle baktım ve sorun sanırım ampülden değil. Sağ mercek bariz bir şekilde sol mercekten daha mat ve kirli duruyor. Bunu binadaki komşumuzda o an teyit etti.

Anlayacağınız benim bu farın merceğine ulaşıp bezle sanırsam silmem lazım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.