Şimdi Ara

Frene Bastığımda Sağ Sinyal Işığım Da Yanıyor. Neden Olabilir? SS'li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
10.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar son günlerde ilginç bir sıkıntı söz konusu. Aracımda frene bastığımda sağ sinyal uyarı ışığım da yanıyor. Ancak bu farlarım veya park ışıklarım yanarken oluyor sadece. Yani farlar devrede değilken sıkıntı. Ayrıca geri vitese attığımda da yanıyor. Neden olabilir?

Bu normal sinyal yanarken

Bu da frene bastığımda veya geri vitese attığımda

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Frene Bastığında Sağ Sinyal Işığı Yanması

Frene bastığında sağ sinyal ışığının da yanması, araç elektrik sisteminde bir sorun olduğunun bir işareti olabilir. Bu sorun çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir:

• Arızalı Fren Lambası Anahtarı: Fren lambası anahtarı, fren pedalına bastığında fren lambalarını ve sinyal lambasını etkinleştiren bir elektrik bileşenidir. Bu anahtarın arızalanması, fren pedalına basıldığında hem fren lambalarının hem de sinyal lambasının yanmasına neden olabilir.

• Kısa Devre: Elektrik sistemindeki bir kısa devre, fren lambalarına giden gücün sinyal lambalarına yönlenmesine neden olarak frene basıldığında sinyal lambasının yanmasına neden olabilir.

• Arızalı Sigorta: Fren lambaları ve sinyal lambaları ayrı sigortalarla korunabilir. Bu sigortalardan birinin atması, ilgili lambaların çalışmamasına neden olabilir. Ancak, her iki lambanın aynı anda çalışmaması durumunda, bu sigortanın atması muhtemel değildir.

• Arızalı Tel Bağlantıları: Elektrik kablolarındaki gevşek veya hasarlı bağlantılar, güç dalgalanmalarına ve sinyal lambasının yanlışlıkla yanmasına neden olabilir.

Sorunu Giderme: Bu sorunu gidermek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Fren lambası anahtarını kontrol et ve gerekirse değiştir.
    • Elektrik sistemini kısa devre açısından kontrol et.
    • İlgili sigortaları kontrol et ve gerekirse değiştir.
    • Tel bağlantılarını kontrol et ve gevşek veya hasarlı olanları sık veya onar.

Sorunu kendin gideremediysen, kalifiye bir tamirciye başvurman önerilir. Elektrik sistemi sorunlarını çözmek karmaşık olabilir ve yanlış onarımlar ek sorunlara yol açabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Balatalarınız bitmek üzere

edit ; çok pardon fren uyarı ışığını sorduğunuzu zannettim.Resimler 5000 *7000 piksel olunca sayfanın bir ucundan diğer ucuna gitmek zaman alıyor.

Şase yapıyor olabilir.Sİnyallerin ampul yerlerini kontrol ettirin,oksitlenme olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..NeyzeN.. -- 8 Ocak 2014; 18:58:55 >
  • ..NeyzeN.. kullanıcısına yanıt
    Saçma olacak ama nasıl düzeltebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kajmer88

Saçma olacak ama nasıl düzeltebilirim

Hızlı resime yukleyin sonra konunuza gelip değiştir bölümünden mesaj duzenlemeye girin ve simage yapın hızlı resimdeki kodu simage nin ortasına kopyalayın.

edit halletmişsiniz zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..NeyzeN.. -- 8 Ocak 2014; 19:00:57 >
  • fotoları simage olarak editledim
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazloo

fotoları simage olarak editledim

• Arkadaşlar sanırım sorun oksitlenme. Peki müdahale etmesem ciddi sorunlar yaratır mı yoksa önemli bir şey değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huka Sampos -- 8 Ocak 2014; 19:56:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arkadaşlar sanırım sorun oksitlenme. Peki müdahale etmesem ciddi sorunlar yaratır mı yoksa önemli bir şey değil mi?

Hocam pahali ve zahmetli bir şey değil .Spreyler var bunun için sok stoplari yada on sinyal yuvasini spreyle yada zimparala tak yerine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acil frenlerde flaşörlerin yanması gereksiz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Benim aracımda bahsettiğiniz özellik yok. Peki bu oksitlenme neden park lambalarım veya kısa,uzun farlarım yanarken oluyor. Eğer farlarım açık olmazsa frene bastığımda sinyal uyarı ışığım yanmıyor.
  • quote:

Arkadaşlar sanırım sorun oksitlenme. Peki müdahale etmesem ciddi sorunlar yaratır mı yoksa önemli bir şey değil mi?

Garip gelecek ama aracın çakmaklığını çıkarıp denermisin ? Sorun geçmez ise sigorta kutusundaki sigortaları tek tek kontrol et,sorun devam ediyorsa stoplardaki sinyal ampullerini kontrol et.

Uğraşamam dersen önemli bir sıkıntı yaratmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Acil frenlerde flaşörlerin yanması gereksiz

Benim araçta bu özellik söz konusu değil ama neden gereksiz buldunuz anlamadım. Özellikle otoyol gibi süratli gidilen yollarda hayati öneme sahip bir özellik bence.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Acil frenlerde flaşörlerin yanması gereksiz

Benim araçta bu özellik söz konusu değil ama neden gereksiz buldunuz anlamadım. Özellikle otoyol gibi süratli gidilen yollarda hayati öneme sahip bir özellik bence.

Buradaki örnekte olduğu gibi bazılarını sarı ışık tahrik edebilir

http://m.youtube.com/watch?v=6cCpuClg3o8&feature=youtu.be&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3D6cCpuClg3o8%26feature%3Dyoutu.be

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Oksit olsa yanmamazlık yapar. Araç opel mi ?
  • Araç clio, bende de buna benzer bir sorun olmuştu.
    Sorun arka stoplardaymış.
    Ampullerin yuvaları oksitlenmiş, şase almıyormuş.
    Temizlendi ve düzeldi, sizde de sanırım böyle bir nedenden olabilir.
    Sağ arka stop lambasını söküp bir temizleyin metal yerleri bir zımparalayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AirDream

Oksit olsa yanmamazlık yapar. Araç opel mi ?

2000 model clio rxt sport
  • TuVNeRa kullanıcısına yanıt
    Buradaki kaza ile yanan dörtlülerin bağlantısını çözemedim?
  • Hocam İstanbulda mı yaşıyorsunuz ben sizi görmüş olabilirim füme mi aracınızın rengi?
  • kaan. kullanıcısına yanıt
    Yok İstanbul'da yaşamıyorum Ama araç füme
  • glock35 kullanıcısına yanıt
    Burada havalar biraz kötü. İyileştikten sonra ilgileneceğim. Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.