arkadaşlar böle bi ağrısı olan varmı yada varmıydı.bide idrara çıkıyorum sık sık zorlanıyorumda.nedir olay ?
bi tanıdığın da öleydi 2 3 gün öle ağrıdı Doktora gitti Kısır mış
apandisit
yaa ayıp olcak ama banyoda fazla yaramazlık yapma ben klüpte (futbol) oynarken benim de agrıyodu. hocaya söyledim ''hocam kasıklarım ağrıyor'' diye o da bana fazla yapmamam gerektigini söylemişti.. hatta daha da açık açık söyledi
quote:
Orjinalden alıntı: Şey1
Şaka yaptım he Korkma
quote:
Orjinalden alıntı: goxel54
yaa ayıp olcak ama banyoda fazla yaramazlık yapma ben klüpte (futbol) oynarken benim de agrıyodu. hocaya söyledim ''hocam kasıklarım ağrıyor'' diye o da bana fazla yapmamam gerektigini söylemişti.. hatta daha da açık açık söyledi
ßenim niye ağrımıo o saman
quote:
quote:
ßenim niye ağrımıo o saman
quote:
Orjinalden alıntı: goxel54
aynısını atletizm takımındaki bir arkadaş için söylemişti hocamız
Prostatit, erkeklerin sıkça kar?ıla?tı?ı bir prostat problemidir. Genital veya üriner problemlerle doktora giden her 10 erke?in 4'ünde nedenin prostatit oldu?u dü?ünülmektedir.
Prostatit, prostat bezi inflamasyonu için kullanılan genel bir terimdir. İnflamasyon enfeksiyon veya bezi irrite eden ba?ak bir faktöre ba?lı olabilir. Hastalı?ın kesin tedavisi için kesin te?hisi ?arttır. Prostatit 3 ?ekilde ortaya çıkmaktadır:
1.Kronik non-bakteriyel prostatit:
Ço?u erkekte görülen prostatit tipi budur. Tanı ve tedavisi en zor olan tiptir. Hastalı?ı tamamen ortadan kaldırmaktan ziyade semptomların rahatlatılması ana amaç olmalıdır. Belirtileri Sık idrara çıkma, Ani veya zorlu idrar yapma durumu, İdrar yaparken a?rı veya yanma, Nokturi, Sırtın alt kısmı veya genital bölgede a?rı, Azalmı? idrar akımı, Ara ara semende kan görülmesi, A?rılı ejakülasyon, Hafif ate?, Rekürren mesane enfeksiyonu ?eklinde olmakla beraber doktorunuz idrarınızda veya prostat bezi sıvınızda bakteri tespit edemez. Ancak idrar örneklerindeki lökositler inflamasyon varlı?ını i?aret eder. Nedeninin bilinmiyor olması tanı ve tedavisinin zor olmasına yol açmaktadır.
-Seksüel aktivite: Üretrit veya cinsel yolla geçen gonore, klamidya gibi bir enfeksiyonu olan seksüel olarak aktif genç erkeklerde daha sık geli?ir. Bazı erkeklerde cinsel ili?ki sıklı?ının azalması iyile?tirici bir faktör olabilir.
-Anksiyete veya stres: Bu durumlar idrar akımını kontrol eden üriner sfinter kasının kasılmasına neden olur. Bu kaslar, mesane ve rektumu destekleyen pelvik taban kaslarıdır. Kasılmalar, kasların düzenli gev?emelerini önler ve üretradaki idrarın prostata geri dönüp bez dokusunu irrite etmesine neden olur.
-İdrarı bitirme ve yeniden ba?lama: Bazı erkekler idrar yaparken sık sık durup tekrar ba?larlar. İdrar akımını durdurmak üretradan prostat geri idrar kaçı?ına neden olur ve bu da prostatı irrite eder.
-A?ır Kaldırma: Mesane doluyken a?ır kaldırma idrarın prostata geri kaçı?ına neden olur.
-Meslek: Kamyon ?oförlü?ü gibi meslekler bu enfeksiyonla ili?kili olabilir.
-Bazı aktiviteler: Bisiklete binme veya jogging gibi aktiviteler bezi irrite edebilir.
2.Akut bakteriyel prostatit:
Hastalı?ın en az yaygın fakat en ciddi formudur. Ciddi ve sıklıkla ani belirtilere neden olan prostat bezi enfeksiyonu nedeniyle olu?ur. Belirtileri:
-Ate? -Ü?üme -Grip benzeri durum -Sırtın alt kesimi ve genital bölgede a?rı -İdrar yaparken a?rı ve yanma -İdrar yapma güçlü?ü ve azalmı? idrar akımı -İdrar yapma esnasında mesaneyi tam bo?altamama hissi -Sık ve acil idrar yapma ihtiyacı -Kanlı idrar -A?rılı ejakülasyon
Üriner trakt veya kalın barsaklarda sık bulunan bakteriler prostatitin bu tipinden sıklıkla sorumludur. E?er semptomlarınız ciddiyse iyile?ene dek birkaç gün hastanede kalmanızı gerektirebilir. Çünkü akut bakteriyel prostatit idrar yapamama ve kan dola?ımına enfeksiyon yayılması (bakteriyemi) gibi ciddi problemleri içerebilir. Bir doktora görünmenizi gerektirecek kadar önemlidir.
3.Kronik bakteriyel prostatit
Bu durum da bir bakteriyel enfeksiyon nedeniyle olur.Her ne kadar akut prostatin aksine semptomlar tipik olarak yava? geli?se ve daha az ciddi olsa da belirtileri kronik non-bakteriyel prostatit ile hemen hemen aynıdır. Kronik bakteriyel enfeksiyona neyin neden oldu?u açık de?ildir. Akut bir enfeksiyon gibi üriner traktınızdaki bakterilere ba?lı olabilir.Di?er nedenler mesane veya kan enfeksiyonuna ba?lı olabilir. Enfeksiyon travmayı veya genellikle kateter gibi bir enstrümanın üriner traktınıza sokulmasını takip edebilir. Doktorların üriner kateter sonrası rutin olarak antibiyotik yazmalarının nedeni budur. Bazen prostat bezinde kalsifiye ta?lar olu?up bakterileri çekebilir. Nadiren enfeksiyon bakterilerin toplanaca?ı bir alana neden olan altta yatan bir prostat strüktürel defektine ba?lı olabilir. Prostatitin bu formu genellikle kroniktir çünkü enfeksiyonun temizlenmesi güçtür. Alınan antibiyotiklerin prostat dokularına penetre olmaları uzun zaman gerektirir.
Sizinki Hangi Tip?
Prostatit tanısındaki en önemli iki adım benzer semptomlara neden olan di?er durumların ekarte edilmesi ve hangi tip prostatitiniz oldu?unun saptanmasıdır. Bunun için geçmi? medikal tedavileriniz, geçirdi?iniz enfeksiyonlar, cinsel ya?amınız ve aile hikayenizle ilgili inceleme yapılacaktır.Bununla beraber fizik muayene ve rektal digital muayene de yapılacaktır. Digital muayene sırasında doktorunuz prostat bezinden sıvı alabilir. Bunun için bezinizi güçlü bir ?ekilde ovacaktır ve sıvınızın üretraya akmasını sa?layacaktır. Bu sıvı enfeksiyon veya inflamasyon bulguları açısından mikroskop altında incelenecektir. Bu prosedür prostat masajı veya stripping olarak adlandırılır. Bakteri ve lökosit ara?tırması için bir idrar örne?i gerekir. Lökositler inflamasyonu, bakteriler enfeksiyonu gösterir. İdrar testiniz her ikisi için de pozitif ise bakteriyel prostatitiniz vardır. E?er lökosit var ve bakteri yoksa bu nonbakteriyel formdur. Bakteri veya lökosit yoksa semptomlarınız ba?ak rahatsızlıklarla ilgilidir.
Tedavi Yolları:
Medikal Tedaviler:
-Antibiyotikler: Tüm prostatit tiplerinde antibiyotikler geleneksel olarak ilk tercihdir. Enfeksiyona neden olan spesifik bakteri tipi saptanana kadar doktorunuz size geni? spektrumlu bir antibiyotik ba?layacaktır. Antibiyoti?in kullanım süresi enfeksiyonun ilaca verdi?i yanıta göre de?i?ir. Akut bir prostatitte birkaç haftalık bir tedavi yeterlidir. Di?er yanda kronik non bakteriyel form dirençli olup tedavi süresi uzundur, bazen tedavi edilemeyebilir. Ek olarak ilaçlar kesilince relapslar görülebilir. Relaps olursa enfeksiyonu kontrol etmek için günlük dü?ük doz antibiyotik kullanımı gerekebilir. Her ne kadar nonbakteriyel prostatitte enfeksiyonlar neden olmasa da doktorunuz semptomları azaltmak için birkaç haftalık antibiyoterapi verebilir.
-Alfa Blokörler: Zor idrar yapma ?ikayetiniz varsa bu durum üriner sistemdeki bir obstrüksiyona ba?lı olabilece?i için doktorunuz alfa blokör ba?layabilir. Bu ajanlar mesane boynu ve prostatı rahatlatabilir.
-A?rı Kesiciler: NSAID ajanlar veya asetaminofen a?rı ve rahatsızlı?ı azaltabilir. Ancak yan etkiler açısından doz ayarlaması doktorunuz tarafından yapılmalıdır.
Fizik Tedavi:
Alt pelvik kasları gerip gev?etmek bazı erkeklerde semptomları azaltabilir. Hangi egzersizlerin ne kadar uygulanması gerekti?ine karar vermek için bir fizyoterapiste ihtiyaç vardır. Diatermi tedavide kullanılabilir. Bu uygulama kas dokusunu ısıtmak ve onları daha rahat gev?er hale getirmek için elektriksel akım kullanır.
Terapistiniz biofeedback gibi di?er teknikleri kullanabilir. Biofeedback size kaslarınızı gev?etmenizi sa?layacak bir teknolojidir. Bir biofeedback seansında terapist size elektrotları uygular ve vücudunuzun ba?ka yerlerinde alıcılar yerle?tirmi?tir. Elektrotlar bir monitöre ba?lıdır ve kas gerginli?i gibi vücut fonksiyonları hakkında feedback verir. Terapistiniz bu sırada sizi rahatlatmak için relaksasyon teknikeri uygular. Doktorlar, fizyoterapinin prostatitte nasıl faydalı oldu?undan emin de?ildir. Bazı erkeklerde sıkı veya irrite olmu? kasların durumdan sorumlu olabilece?ini dü?ünürler.
Sitz Banyoları:
Ço?u erkekte bu banyolar a?rıyı azaltır, pelvik ve alt abdominal kaslarda gev?emeye neden olur. Alt vücut yarısını suya sokarsınız. Doktorunuz size ayda iki üç kez 30 dakika oturma banyosu önerecektir.
Prostat Masajı:
Prostat masajı enfeksiyona neden olabilecek konjesyonu azaltır. Ayrıca antibiyotiklerin enfekte dokulara daha derin penetrasyonunu sa?lar.
aynı soruna sahibim genelde kız eve gelince ağrım artardı ama genelde öle sorunum wardı.defalarca doktara gittim sorun kafanda dedi.ağrı kafada olurmu dedim.olur dedi işeme sorunun kafanda sağlamsın dedi.bilmiorum ama doktara o gün bugündür gitmiyorum
Eğer sağ bacağını yukarı doğru kaldıramıyorsan yada zorlanıyorsan bence hiç vakit kaybetmeden hastanenin yolunu tut . Apandist olabilir. Babamdan biliyorum o da olmuştu...
Geçmiş Olsun...
Bizim komşu da öyleydi..
Çocuğun 2 hafta sürdü ağrısı... Doktora gittiler çocuk kalp krizi geçirdi giderken...
Bence dikkatli olmalısın.... Damarların nereden vuracağı belli olmuyor, bir bakarsın ölmüşsün...
birader bende de vardı uzun bir aradan sonra top oynadım eve geldim 5 kere üstüste mast....yon yapmıs gibi agrıodu zamanla antreman kültür fizik geçti ZAMANA BIRAK ABARTMA
quote:
Orjinalden alıntı: --duhan--
Bizim komşu da öyleydi..
Çocuğun 2 hafta sürdü ağrısı... Doktora gittiler çocuk kalp krizi geçirdi giderken...
Bence dikkatli olmalısın.... Damarların nereden vuracağı belli olmuyor, bir bakarsın ölmüşsün...
öksür bakim
apandist belirtilerii sağ kasık ağrısı sağ bacak ağrısı mide bulantısı dilin sarımsı olması
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme