Şimdi Ara

Safariden virüs bulaşırmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
11.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sorum başlıktaki gibi ben pimpirikli biriyimdir.Sorularım şunlar lütfen tek tek ve bilimsel bir şekilde bir açıklama yaparsanız sevinirim.
    (Buna benzer bir konuda bulamadığım için arayan arkadaşlara yardımcı olmuş oluruz)

1-Anime,dizi sitelerinden(webteizleye girdim geçenlerde durmadan site açılıp durdu)
    2-Facebook tarzı sosyal paylaşım sitelerine girmeye kalktığımızda çerezler var diyo
    3-Forum sitelerinin genelinden bahsediyorum(gireceğim sitelerin isimlerini yazabilirim) virüs bulaşırmı?(Bulaşmaz diye yorum atıp geçmeyelim gerekli açıklamalarda bulunursanız sevinirim gözle görülür bir nedene ihtiyacım var.Her çıkışımda geçmişi sil çerezleri sil diyip duruyorum. Bunlar cihazda yer kaplarmı?(boyut olarak vs.)Sil dediğimizde sitelerdeki her bilgiyimi siliyor yani virüs programları bulamadıklarını silemiyor bildiğiniz üzere bununda bulamama gibi bir sorunu varmı? Birde bu siteler içinde anlarsınız işte saçma sapan gerçekten bile bile lades yapıcağım siteler tabikide yok arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXios -- 26 Haziran 2013; 23:33:48 >

• Virüs safariye değil işletim sistemine bulaşacak. Bu kapsamda .exe çalıştıran bir işletim sistemi kullanıyorsanız 3 katmanlı bir tedbir alın.
    İşletim sisteminiz .exe çalıştırmıyorsa basit bir tedbir yeterli olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a1g0rithm kullanıcısına yanıt
    Apple ürünlerine demek istedim.Safarinden giriş yaptığımızda diğer arama motorlarına karşı ekstra savunması varmı?Bu cihazlara siteler üzerinden virüs bulaşırmı?

Zaten başlıkta belirrtim safariden virüs bulaşırmı diye. Safariye virüs bulaşırmı demedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXios -- 26 Haziran 2013; 23:16:47 >
  • Apple iOS da virüs bulaşma ihtimali cok zor. Neredeyse ihtimal dışı. Telefonu Jailbreak yapmadığın sürece Apple iOS kapalı kutudur. Yaparsan virüs balaşma ihtimali vardır onun dışında yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atif Zafrak -- 26 Haziran 2013; 23:52:00 >
  • Bulasmaz. iOS icin yazilmis bilinen virus neredeyse yok. Windows virusleri bu cihazlara bir sey yapamaz, kaldi ki iOS uygulamalari operator adiniza bile erisemiyorken guvenligi siz dusunun.

Edit: Eger OS X icin soruyorsaniz yine cok dusuk ihtimal, bu viruslerin neredeyse hepsi Windows icin yazilmis, OS X de calismaz. OS X icinde koruma yazilimi bulunuyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zordion -- 27 Haziran 2013; 0:06:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok yer kaplamaz aylarca çerez temizlemediğim oluyor gayet düzgün çalışıyor virüsde girmez ayrıca evimdeki iş yerindeki bilgisayara güvenmem iphone'a güvenirim.
  • Bulasmaz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    siteme virüs girdi
    19 yıl önce açıldı
    usbden bulaşan trojen
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • OS X te gecen ay macbook pro da virus bulundu. Detaylari yarin haberde paylasacagim

• Başlığa cevap bulaşmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

çok yer kaplamaz aylarca çerez temizlemediğim oluyor gayet düzgün çalışıyor virüsde girmez ayrıca evimdeki iş yerindeki bilgisayara güvenmem iphone'a güvenirim.

+1

• Hiç birşey olmaz.Cihazım jb'li hatta bu site cihazınıza zarar verebilir diye uyarı veren sitelere bile giriyorum.Herhangi bir problem ile karşılaşmadım.

• Zamanında safari ile jailbreak yapılabiliyordu hatırlarsanız. ios4 zamanında. Pdf açığımı neydi.

Safariden jailbreak yapılabiliyorsa gerisini siz düşünün.

%100 bulaşmaz denemez yani. Belki hala bir açık var.
  • Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ediyorum ama açıkcası içim pek rahat değil net bir açıklama gerekli.İos safariden;webteizle tarzı film siteleri,animenette tarzı anime siteleri ,forumdonanım, facebook sitesine giriş yapmaya çalıştığınızda çerez var girmek istediğinize eminmisiniz diyo tamam bu sitede bunu gösterdi diğerlerinde direkt olarak giriş yapıyoruz sonradan bilgilerimiz gitmesin.Webteizle'ye giriyorsanız bir film açıcaksınız tam tıklıyorsunuz hemen reklam sitesi açılıyor. :S

Ekstra olarak arkadaşlar bir sorum daha var resim sitelerinden ''goodfon'' tarzı indirdiğimiz yada pc aracılığı ile attığımız resimlerden(itunes aracılığı ile) virüs ihtimali olabilirmi resimlerin içinde.Çok yoğun renkler kullanılmış resimlerde yakınlaşıncada bulanıklaşmayanlarda mesela.

Tekrardan ilginiz için teşekküler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXios -- 27 Haziran 2013; 21:13:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Powerx*

Apple iOS da virüs bulaşma ihtimali cok zor. Neredeyse ihtimal dışı. Telefonu Jailbreak yapmadığın sürece Apple iOS kapalı kutudur. Yaparsan virüs balaşma ihtimali vardır onun dışında yoktur.

aynen öyle
  • bulaşmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: SalihGurkan

Bulasmaz

Bana camur atanlar forumdan bir bir uzaklastiriliyor..

Vay be bugunleri de gorduk..

Not : IBRETLIK..

• quote:

Orijinalden alıntı: @bdullah

Zamanında safari ile jailbreak yapılabiliyordu hatırlarsanız. ios4 zamanında. Pdf açığımı neydi.

Safariden jailbreak yapılabiliyorsa gerisini siz düşünün.

%100 bulaşmaz denemez yani. Belki hala bir açık var.

Cevabım senin mesajında saklı.

ios4 zamanında.

Üstünden 2 sürüm geçti, 3.'sü de geldi hatta. Bu zamanda öyle bir açık olacağını sanmıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.