Şimdi Ara

SADECE SONY XF90 (BABA KONU) (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
14.433
Cevap
217
Favori
960.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: outlander

    selam aynı sorun bende oldu modemin adaptörünü değiştirdim 3 amperlik aldım 12 volt benim modem kablo net modemi.
    sorun çözüldü.

    Alıntıları Göster
    Teşekkürler hocam.Sorun düzeldi kendiliğinden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim hocam, akşam deneyeceğim.

    Yalnız hocam KODI forumlarında şöyle bir bilgiye rastlamıştım, kullanmayı düşünen arkadaşların göz önünde bulundurmasında fayda var; bu versiyon da PCM Hack yöntemini kullanıyor. Google tarafından tavsiye edilmiyor. Kulaklarınıza ve ses donanımınıza zarar verebileceği söyleniyor.
  • Arkadaşlar televizyon kurulumu yapıldı kafama takılan bir nokta var televizyonun dört köşesinde de çerçeveye yakın noktalarda renkler daha karanlık gibi siyah bir gölge var gibi. Servise sorduğumda bu seride komple var dedi sizlerde durum nasıl? Televizyonu evlendiğimde kullanmaya başlayacağım için kutusuna geri kaldırdık detaylı inceleme şansım olmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet biraz var ama rahatsız edici düzeyde değil
  • _BLooDLiNe_ kullanıcısına yanıt
    özellikle kodi v16.1 içinde pcm hack olduğunu göremedim ben ama siz gördüyseniz doğrudur. kodi nin resmi sitesinden older versions diye link var ordan indirince de pcm hack olduğunu düşünmüyorum sonuçta official yerden indiriyoruz. daha önce gönderdiğim linkteki kodi yi silip resmi sitedekini kurdum ve kontrol ettim, DTS çalışıyor. bence güvenilir. yine de siz bilirsiniz. linki i de buraya bırakayımhttp://mirrors.kodi.tv/releases/android/arm/old/
  • komik olacak ama 2 senedir TV araştırmaktan dolayı bir türlü TV alamadım. Bu süreç Samsung KS8000 serisini beğenip stok bulamamakla başladı ve en son Samsung MU9000 serisini beğenip yine stok bulamamakla birlikte devam etti. Derken konu bu TV'ye kadar geldi. Bu sefer de stok var ama fiyatı bütçemin biraz üzerinde.. Hadi bir tık daha çıkayım diye diye OLED segmentine varmış bulunmaktayım. OLED panellerde logo yanığı mevzusu can sıkıcı, %10 ihtimal bile olsa biliyorum ki ben ona denk gelirim diye bu panellerden özellikle uzak duruyorum. Samsung'un ise 2018 TV'lerde DTS desteği sunmaması ayrı bir can sıkıcı mevzu. XF9005 modeli TV'de aradığım en belirgin özellik Backlight Full Array VA panel ve 100 Hz. olması. Konuyu en başından itibaren okumaya başladım ancak henüz ortalarına dahi gelemedim.. yarın gün içinde TV'yi almayı düşünüyorum.. Sormak istediğim, kronik bir problem yaşayan var mıdır? Özellikle medya oynatımı konusunda codec problemi ve altyazı problemi yaşayan var mıdır?




  • Selam arkadaşlar Kodi de tvnin çözünürlüğunü 1080p 60fps olarak gösteriyot. Ekranın native çözünürlüğü 1080p midir yoksa ayarlarla mı ilgili?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serpantino kullanıcısına yanıt
    Tv izlerken pek belli olmuyor fakat menüde biraz belli. İnceleme videolarına baktım o tvlerde de var demek ki tvde problem yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pool9ball P kullanıcısına yanıt
    xf9005 güzel bir tv. ben özellikle siyah görüntülerine bayıldım. dts i kodi nin eski sürümü 16.1 ile çözdüm. altyazı tr karakterlerinin düzeltilmesi için kodi nin içerinde character set i turkish iso yaptığınızda sıkıntı kalkıyor. olumsuzluk göremedim ben henüz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pool9ball P kullanıcısına yanıt
    hocam çok fazla düşünme yoksa yakında xf90 da bulamayacaksın:) şaka bir yana tamamen sorunsuz bir tv yok, hepsinin kendine göre büyük küçük farklı sorunları var... Önemli olan tv"nizden ne beklediğiniz ve hangi alanlarda kullanacağınızdır.
    Örneğin ben oyun için almadığımdan input lag olayını problem olarak görmem, bir başkası maç izlemez öbürü harici diskten film izlemez ya da izler. Yani demek istediğim bu tv olayı biraz şans işi olmakla beraber biraz da bizlerin aşırı abartılarından almak isteyen kişileri ürkütüyor.
    Benim size naçizane tavsiyem şu anda alınabilecek en iyi orta segment tv xf90"dır. Gönül rahatlığı ile alın ve tadını çıkarmaya bakın...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alper1684

    xf9005 güzel bir tv. ben özellikle siyah görüntülerine bayıldım. dts i kodi nin eski sürümü 16.1 ile çözdüm. altyazı tr karakterlerinin düzeltilmesi için kodi nin içerinde character set i turkish iso yaptığınızda sıkıntı kalkıyor. olumsuzluk göremedim ben henüz.
    Kodi'nin shitty sürümlerimde pcm hack var, orjinal sürümlerinde yok. Sizin 16.1 ile aldığınız ses tam olarak dts midir? AVR alıcınızda dts yanıyor ve film sonuna kadar sıkıntısız izleyebiliyor musunuz? Misal Archos Video player da görüntüde dts destekliyor ama her filmde değil. Bazısında baştan ses gelmiyor. Geçen KIN filmini atçım, DTS olarak. 10 dk sonra falan dts ışığı yanıp sönmeye ses gidip gelmeye başladı ve filmden attı. 2-3 kez denedim hep aynısını yapınca kodi üzerinden DD olarak izlemeye döndüm. Bu tamamen android sürümü ile alakalı bir durum, yeni sürümde full destek olacak mı göreceğiz. TV'nin kendi player'ı için de geçerli. Benim HDD'deki her filmi görmedi misal video programında. Resim programından dosyalara ulaşıp ordan açmaya çalışıyorum bazen direkt açmıyor, açtığını da bir süre sonra dışarı atıp kapatıyor.




  • Serpantino kullanıcısına yanıt
    :)) daha düşünmeye devam edersem hologram teknolojisini yakalayacağım zaten bu gidişle.. cevap için teşekkür ederim. aşırı övgü ya da aşırı eleştirilere fazla kulak asmadan makul bir araştırma içine giriyorum herzaman.. en güvenilir bilgi cihazı kullanan kişinin izlenimleridir.. Paneli, yayını inceleme şansım pek olmadı. bugün teşhir üründe usb ile bazı görüntü denemeleri yapacağım. normalde bugün alacaktım ancak Pazartesi gününe erteledim. Tekrar teşekkürler..
  • cevap için teşekkür ederim
  • KODI 16.1 versiyonu özelinde PCM hack olup olmadığına dair bilgi görmedim ama bildiğim kadarıyla Sony firmware’inde Androidin Public DTS API’leri desteklenmiyor. DTS ses çalmak için 2 yöntem var. Birisi firmwaredeki private DTS API’sini kullanmak ama buna sadece Sony’nin kendi uygulamaları erişebiliyor. Diğeri de PCM Hack yöntemi. Yeni bir firmware gelene kadar 3. Parti uygulamalar DTS ses çıkışı verebilmek için PCM Hack yöntemini kullanmak zorundalar.



    Bunlar benim yabancı forumlardan okuyarak edindiğim bilgiler. Kesin doğru olmayabilir ama aksi yönde bir bilgiye de rastlamadım henüz.



    Ben şu an Video app ile ve KODInin transcode seçeneğiyle idare etmeye çalışıyorum. PCM Hack’in insan kulağına zarar verebileceği bilgisi, evde çocuklar da olduğu için beni kullanmamak yönünde motive ediyor. Umarım Oreo ile birlikte gelecek olan firmware de böyle sorunlarımız kalmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • darkness_kaan kullanıcısına yanıt
    dediğim gibi ben kodi nin resmi sitesinden indirdim, shitty olup olmadığı konusunda fikrim yok ancak kendi dağıttıkları 16.1 shitty değildir diye umut ediyorum.
    dts li film açtığımda DTS otomatik olarak avr de gözüküyor. ses kayması ya da başka bir sıkıntı görmedim henüz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ayak boyutları ne kadar TV'nin? Sehpanin ne kadar derinlikte olmasında fayda var?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dante06

    Teşekkürler hocam.Sorun düzeldi kendiliğinden

    Alıntıları Göster
    Bu sorun bende de var ben modemi TV'nin yanına koyuyorum irfan kablo ile TV ye bağlıyorum TV yi her açıp kapattigimda internet kesilmiş oluyor modem sarj kablosu ile ne alakası var anlayamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Merhaba Yılbaşı günü 55xf9005 modelini aldım, Netflix den Dolby Vision filmleri açınca inanılmaz karanlık oluyor aynı sorunla karşılaşan varmı yoksa benim cihazımmı problemli, yada xbox veya harici bir oynatıcı ile izlesem netflix den yine karanlık olurmu, bir ikinci merak ettiğim durum şuan kendi dahili uydu alıcısı ile kullanıyorum harici bir 4k uydu alıcısıyla D-Samrt-Digiturk benzeri kullansam görüntü de farkedermi, son olarak x box ı bağladım tv ye fakat eski 720p lcd televizyonum daha prüzsüz görntü verdi sony de karıncalı gibi geldi görüntü acaba hdmi girişlerinden kaynaklanan bir fark varmı? başınızı ağrıttım kusura bakmayın bu konular hakkında tecrübesi olan direk deneyen arkadaşlarım yardımcı olursa çok sevinirim.
  • Merhaba herkese, tv ekran koruyucu alınmasına gerek var mı? Kullanan var mı? Bu tv nin ekranı hafif baskılarla temizlemek sorun yaratır mı? Bu sorularıma cevap alabilirsem çok sevineceğim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Selamlar arkadaşlar. Ben de 55xf9005 aldım sonunda. Henüz kurulum yapılmadı, Pazartesi gününü bekleyeceğim. Yukko'dan aldım bu arada, ilginç şekilde 75 lira indirim çeki ile birlikte 6.975 liraya geldi. Nasıl oldu ben de anlamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.